הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריכת קפאין

Eyal1992

משתמש מתחיל
207
29
נק' מוניטין:
59
207
29
עד כמה צריכת קפאין תורמת/מזיקה בפיתוח הגוף, ידוע שהקפאין תורם רבות למרץ וערנות באימון ואף יכול לתרום במינון סביר ללב אבל כמו שכן שמעתי לא מעט ספקולציות כמו שקפה מפריש קורטיזול, מרוקן את הויטמינים בגוף ועלול לפגוע במסת השריר (עקב הפרשת הקורטיזול) אשמח לתגובה למי שמבין וחקר כי לי באמת אין ידע בנושא זה עד כמה האימרות נכונות או שמדובר במיתוסים מונפצים.

לא יודע מה נכון עבורך או לכל אחד אחר, אסביר מעט על ההסתכלות שלי על קפאין בכללי, ותחליט אתה מה שתחליט.

קפאין נותן אנרגיה בלי שהוא מכיל אנרגיה, איך זה עובד?
כי קפאין עובר פירוק בגוף (בכבד אם אני לא טועה) וגורם להפרשה של אדרנלין. אדרנלין גורם לגוף להשתמש במאגרי הגליקוגן, שזה סוכר שנאגר בשרירים, כבד לב ולבלב למצבי חירום. במצב שהגוף מפריש אדרנלין, זה מצב חירום. קוראים לזה מצב "הך או ברח". וזה מצב שדורש הרבה וויטמינים ומינרלים כמו כל מצב קיצוני בגוף.

אז אתה כאילו מכניס את הגוף למצב חירום כשאתה שותה קפאין, אבל בקפה יש יותר מרק קפאין, יש בזה גם נוגדי חימצון שנחשבים בריאים (למרות שיש לך יותר נוגדי חימצון כנראה בפלח תפוח או דובדבן). ובנוסף שמעתי על מחקרים שזה עוזר לאסמטים, אבל זה לא פלא כי הטיפול לאסטמה זה עם אדרנלין.

אז לדעתי היתרון בקפאין, זה שזה נותן לך יותר מרץ באימון, מאפשר להתאמן כשאתה עייף.

החסרונות הם, שזה מאפשר לך להתאמן כשאתה עייף, וזה גורם לאנשים להזניח שינה, כשאני עייף אני הולך לישון, או בקיצור, אני משתדל לא להיות עייף. חלק אנשים מספרים על נפילה פתאומית של האנרגיה באימונים ארוכים. מתרגלים לזה כמו כל סם, וצריך מינון גבוה יותר כדי שישפיע. וזה משתמש בגליקוגן, וסתם חבל.

אני אישית לא משתמש בקפאין בכלל בשום דרך, אין לי צורך בזה, גם לא השתמשתי בתחרויות, וגם לא באמוניה וממריצים למינהם. ולא בגלל שאני מתנגד, אמוניה לא עוזר לי כי אני אוהב להיות מרוכז ורגוע. וקפאין שורף המון אנרגיה לפני שאני מוכן לשחרר את האנרגיה שלי, ותכלס כי אני לא אקנה בקבוק עם 60 כדורי קפאין בשביל כדור אחד, וקפה אין לי כוח לשתות, ולא בא לי לבקש מאנשים כדור, או בקיצור, אני לא רואה בקפאין תרומה גדולה מדי בשביל שאצרוך את זה.

אני חושב שאם תעמיד מולי דוב, הגוף שלי ישחרר יותר אדרנלין ברגע מ5 כוסות קפה, שזה אומר שיש בראש שלי שליטה מסוימת באדרנלין שלי גם בלי קפאין. אז כשאני עייף או בתחרות, אני משתמש בדמיון ומדטציה ונשימות כדי לרכז את עצמי לשחרר אנרגיה ברגע הנכון עבורי, דבר שמאוחר יותר ראיתי בספר של ביל סטאר גם כן.

אני מעדיף להשתמש במוח כדי לשלוט באנדרנלין מאשר בגורם חיצוני, למרות שאין כנראה שום הבדל מבחינת הוויטמינים ומינרלים שהגוף דורש בפעולות האלו, אבל יש לי שליטה טובה יותר בתזמון.

נשמע מעניין. עוקבת.
אני אישית שותה 2 נס ביום. מדי פעם גם קפה שחור לפני אימון, או סתם כשאני מרגישה נפילה באנרגיה אחה'ץ. (בלי קשר לשעות שינה. אני ישנה בסדר ב"ה. זה פשוט דאון גועלי שכזה.)
הייתה לי גם תקופה ששתיתי אקסל לפני אימון,
אבל זה רק אם אני ממש חייבת. לא רוצה להתרגל לזה. ואקסל זה בטוח לא משקה בריאותי מומלץ חחח
מבחינתי הנס של הבוקר זה מאסט בקטע של הפינוק היומי שלי :>
היו ימים שלא שתיתי ולא קרה לי כלום. אני פשוט אוהבת את הטעם והחוויה :>

מעניין לשמוע מה המחקרים אומרים על זה.

לרוב אני מתאמן בערבים אחריי שעות העבודה.. מבחינתי אין טעם לשתות קפה שחור או לצרוך קפאין ב 20:00 בערב..

אבל חייב להודות שבאימוני בוקר לאחר כוס קפה שחור יש שיפור משמעותי.. 😃
אבל אני מקפיד שזה לא יהפוך להרגל,

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה לכולם על המענה המהיר והמעניין, התכוונתי בעיקר לצריכת קפאין במהלך היום שזה כלול בקפה שחור, נספרסו קילה זירו וכו׳..
יש כאלו ששותים כמות נכבדת יש כאלו ש2 כוסות מספיקים ויש כאלו שנמנעים לגמרי ובגלל זה אני שואל מדוע

לוקח בימים עייפים 8 שעות לפחות מהשינה, אחלה דבר
אני אישית לא אוהב קפה יש לי כדורים

ונראה לי אתה צריך להיות פחות דרמטי כי זה לא מה שיעשה שינוי לטובה/רעה בפער

• פותח/ת השרשור
לוקח בימים עייפים 8 שעות לפחות מהשינה, אחלה דבר
אני אישית לא אוהב קפה יש לי כדורים

ונראה לי אתה צריך להיות פחות דרמטי כי זה לא מה שיעשה שינוי לטובה/רעה בפער
דרמטי ?

שותה 3 כוסות קפה ביום כי זה טעים, לא מרגיש שזה נותן "בוסט", מצד שני אני יכול לשתות כוס וללכת לישון אחריי שעה, אז אני לא דוגמא

קפאין הוא באמת אנטי-נוטריאנט, כלומר הוא מפריע לספיגה של ויטמינים ומינרלים מסויימים, לכן מומלץ לצרוך אותו לא מיד אחרי האוכל או בסמוך ללקיחת ויטמינים חיצוניים, למרות שלא מדובר על אפקט עצום, ככה שההבדל הוא די קטן.
לגבי הקורטיזול, סתם שטויות, אבל מן הסתם אם קפה גורם לך להיות לחוץ, אז תצמצם בקפה, כי להיות לחוץ ועצבני באמת לא תורם לשום דבר

• פותח/ת השרשור
קפאין הוא באמת אנטי-נוטריאנט, כלומר הוא מפריע לספיגה של ויטמינים ומינרלים מסויימים, לכן מומלץ לצרוך אותו לא מיד אחרי האוכל או בסמוך ללקיחת ויטמינים חיצוניים, למרות שלא מדובר על אפקט עצום, ככה שההבדל הוא די קטן.
לגבי הקורטיזול, סתם שטויות, אבל מן הסתם אם קפה גורם לך להיות לחוץ, אז תצמצם בקפה, כי להיות לחוץ ועצבני באמת לא תורם לשום דבר
תותח תודה

צריכת קפאין משפיעה בעיקר על ספיגה של מינרלים בכלל וסידן בפרט, אבל מחקרים מראים שההשפעה היא לטווח קצר מאוד וגם אנשים ששתו הרבה כוסות קפה ביום לא היה מחסור בסידן, כמו שנאמר מעלי לא מומלץ לצרוך קפאין בסמוך לאוכל (שעה לפני ושעתיים אחרי).
כשאני מתאמן באמצע היום (יוצא לי רק ביום שישי) אני לוקח בין כדור לכדור וחצי קפאין (כל כדור מכיל 200 מ"ג) וזה בהחלט מוסיף לאימון.
לשם השוואה - כוס נס קפה מכיל פחות מ50 מ"ג קפאין כך שלא צריכה להיות כלל בעייה כיוון שזו כמות די קטנה.

צריכת קפאין משפיעה בעיקר על ספיגה של מינרלים בכלל וסידן בפרט, אבל מחקרים מראים שההשפעה היא לטווח קצר מאוד וגם אנשים ששתו הרבה כוסות קפה ביום לא היה מחסור בסידן, כמו שנאמר מעלי לא מומלץ לצרוך קפאין בסמוך לאוכל (שעה לפני ושעתיים אחרי).
כשאני מתאמן באמצע היום (יוצא לי רק ביום שישי) אני לוקח בין כדור לכדור וחצי קפאין (כל כדור מכיל 200 מ"ג) וזה בהחלט מוסיף לאימון.
לשם השוואה - כוס נס קפה מכיל פחות מ50 מ"ג קפאין כך שלא צריכה להיות כלל בעייה כיוון שזו כמות די קטנה.
חוסר נפוץ מקפה זה ברזל, כדאי להיזהר למי שיש נטיה לזה ולנשים בכללי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית