הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להוריד משקל לטובת קצב בחתירה

השאלה מה הסדר עדיפויות שלך. במידה ומתח יותר חשוב לך, תרים בו כבד, וזה יבוא על חשבון חתירה. אחרת תעשה ההיפך.

• פותח/ת השרשור
השאלה מה הסדר עדיפויות שלך. במידה ומתח יותר חשוב לך, תרים בו כבד, וזה יבוא על חשבון חתירה. אחרת תעשה ההיפך.
בין כה אני עובד איך שאני עובד במתח.
השאלה היא, האם בגלל שאני עובד כבד יחסית במתח לעבוד קליל יותר בחתירה? אני מצליח לסיים את הסטים והחזרות ולא קשה לי, פשוט הירידה מהירה ואולי זה דבר שהוא לא רצוי.

בין כה אני עובד איך שאני עובד במתח.
השאלה היא, האם בגלל שאני עובד כבד יחסית במתח לעבוד קליל יותר בחתירה? אני מצליח לסיים את הסטים והחזרות ולא קשה לי, פשוט הירידה מהירה ואולי זה דבר שהוא לא רצוי.
ברעיון, בכל תוכנית עם התקדמות מחושבת צריך להתקדם ברמה דומה בכל התרגילים.
במידה ובשבוע האחרון אנחנו רוצים להגיע לכמעט כשל במתח, אז גם בחתירה.

• פותח/ת השרשור
ברעיון, בכל תוכנית עם התקדמות מחושבת צריך להתקדם ברמה דומה בכל התרגילים.
במידה ובשבוע האחרון אנחנו רוצים להגיע לכמעט כשל במתח, אז גם בחתירה.
אוקי, אך האם להוריד במשקל בחתירה לטובת קצב?(ההתקדמות בתקווה תהיה אותה התקדמות, כנ"ל רמת העומס במקרים שציינת ובכלל)

אוקי, אך האם להוריד במשקל בחתירה לטובת קצב?(ההתקדמות בתקווה תהיה אותה התקדמות, כנ"ל רמת העומס במקרים שציינת ובכלל)
אם בטעות יצא לך להתאמן עם חתירה כבדה משמעותית מהמתח, כדאי להוריד קושי שיתאימו אחד לשני.
אבל לא הייתי סתם מוריד את הקושי בחתירה, אחרי הכל, היא לא פחות חשובה.

• פותח/ת השרשור
אם בטעות יצא לך להתאמן עם חתירה כבדה משמעותית מהמתח, כדאי להוריד קושי שיתאימו אחד לשני.
אבל לא הייתי סתם מוריד את הקושי בחתירה, אחרי הכל, היא לא פחות חשובה.
להוריד משקל לא בהכרח אומר להוריד קושי.. אדאג להתאים את רמת הקושי תוך כדי הורדת הקצב במידה וצריך.
נגיד כרגע אני נותן מעצמי 80% במתח עם 15 קילו ולאחר מכן 80% בחתירה של 50 קילו כשהחזרות מהירות, להוריד במשקל לטובת דגש על השליטה בירידה? *שים לב, עדיין אתם מעצמי 80% בחתירה, מה שישתנה זה המשקל והקצב.

להוריד משקל לא בהכרח אומר להוריד קושי.. אדאג להתאים את רמת הקושי תוך כדי הורדת הקצב במידה וצריך.
נגיד כרגע אני נותן מעצמי 80% במתח עם 15 קילו ולאחר מכן 80% בחתירה של 50 קילו כשהחזרות מהירות, להוריד במשקל לטובת דגש על השליטה בירידה? *שים לב, עדיין אתם מעצמי 80% בחתירה, מה שישתנה זה המשקל והקצב.
אכן כדאי לשפר טכניקה ודיוק במשקלים הנמוכים, זה בכללי דרך טובה להתאמן.
לנצל את המשקלים הנמוכים לטכניקה וריכוז.

אין שאלה בכלל.
פרוגרסיב אוברלואד אבל עם טכניקה פחות טובה זה רגרסיב אוברלואד.

אני מדבר כמובן על בנט אובר רואו, משום שאם מדובר בפנדליי רואו, עובדים נטו על כוח מתפרץ ולא צריכים לשלוט על החלק האקצנטרי.

• פותח/ת השרשור
אין שאלה בכלל.
פרוגרסיב אוברלואד אבל עם טכניקה פחות טובה זה רגרסיב אוברלואד.

אני מדבר כמובן על בנט אובר רואו, משום שאם מדובר בפנדליי רואו, עובדים נטו על כוח מתפרץ ולא צריכים לשלוט על החלק האקצנטרי.

יש שאלה.
הטכניקה נכונה, רוצה לברר אם לשנות קצב.
כמה איטי צריך להיות החלק האקצנטרי בבנט אובר?

יש שאלה.
הטכניקה נכונה, רוצה לברר אם לשנות קצב.
כמה איטי צריך להיות החלק האקצנטרי בבנט אובר?
אתה פשוט צריך לשלוט על הירידה, אין זמן ספציפי.
תנסה שקצב הירידה יהיה יותר כמו של סקוואט ובנץ' פרס ולא כמו של דדליפט (אם אתה מבין למה אני מתכוון).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית