הקשר בין אימוני בטן להצרת היקפים

• פותח/ת השרשור OA
  • פורסם בתאריך

OA

משתמש משקיע
6,516
6,086
נק' מוניטין:
4,554
6,516
6,086
טוב אז יש דעה רווחת בקרב חלק מהמתאמנים שאימוני בטן יעזרו להצר היקף טבור, קראתי מחקרון מעניין והחלטתי לשתף, מקווה שיסגור את הפינה למי שעוד מתלבט.

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/02701367.1984.10609359

ובקצרה

upload_2020-6-22_17-23-1.png

קבצים מצורפים

• upload_2020-6-22_17-23-1.jpeg
    upload_2020-6-22_17-23-1.jpeg
    KB 81.5 · צפיות: 33
טוב, זה לא רלוונטי אליי. אני ממילא לא עושה כפיפות בטן:foodanddrink20:
אחד הדברים הראשונים שלמדתי בתחום זה ששומן לא הופך לשריר... 😆

שאלה אישית בנושא-

לצערי יש לי מותן רחבה מאוד, לא רק זאת אני גם נוטה לצבור שם שומן.
האם למטרות אסתטיקה עדיף לאמן את האזור בצורהה ספציפית או לא?
הפחד שלי הוא שברגע שאני אצבור שם מעט שריר האזור יגדל...

אני אוסיף על זה שלדעתי אם אתה עובד כבד על מורכבים כמו סקוואט פרס ודדליפט אין שום סיבה לעבוד על בטן.
אבל זה לא מבוסס, נטו מהניסיון האישי שלי.

• פותח/ת השרשור
שאלה אישית בנושא-

לאמן את המותן? אין שום טעם.

שאלה אישית בנושא-

שמע בדיוק כמוני(לא מותן רחבה אלא שומן שם) כל השומן אצלי בגוף מתרכז במותן ובבטן שאני עולה, כרגע הבטן ירדה לגמרי אבל עדיין יש לא מעט שומן במותניים, מחכה לראות מתי ירד שפ בצורה ניכרת

אני אוסיף על זה שלדעתי אם אתה עובד כבד על מורכבים כמו סקוואט פרס ודדליפט אין
שמע בדיוק כמוני, כל השומן אצלי בגוף מתרכז במותן ובבטן שאני עולה, כרגע הבטן ירדה לגמרי אבל עדיין יש לא מעט שומן במותניים, מחכה לראות מתי ירד שפ בצורה ניכרת

אתה מאמן את האלכסונים? עובד בצורה ישירה על המותן? זה משפר אסתטית או פוגע?

אתה מאמן את האלכסונים? עובד בצורה ישירה על המותן? זה משפר אסתטית או פוגע?
לא עובד על האלכסוניים, כל התוכנית שלי זה מורכבים חוץ מכפיפת מרפקים פשיטת מרפקים וקצת בטן בפולי עליון(3 סטים 15 חזרות)

הידיים והבטן זה כי אני בקושי מרגיש עבודה עליהן בחתירה דדליפט סקוואט בנץ ופרס ורוצה שהשרירים האלו גם יגדלו
בנוגע ל 15 חזרות שלושה סטים זה רק לבטן, המורכבים. 5x5 ו הידיים בין 6-10
Fbw

הידיים והבטן זה כי אני בקושי מרגיש עבודה עליהן בחתירה דדליפט סקוואט בנץ ופרס ורוצה שהשרירים האלו גם יגדלו
בנוגע ל 15 חזרות שלושה סטים זה רק לבטן, המורכבים. 5x5 ו הידיים בין 6-10
Fbw
אז אין סיבה לזה שאתה מזניח את הכתף האמצעית?

אז אין סיבה לזה שאתה מזניח את הכתף האמצעית?
מי צריך כתף אמצעית?
השאלה האמיתית זה מה המטרה.

אני יכול לומר שאני לא עובד ספציפית על כתפיים כבר המון זמן, וכשמאתגרים אותי לעשות פרס, אני עדיין מעל הממוצע.

המורכבים נותנים המון, הרבה יותר מעבודה ספציפית לדעתי.

עבודת כתף ספציפית לא תתרום הרבה לתרגילים אחרים.

מי צריך כתף אמצעית?

אני יכול לומר שאני לא עובד ספציפית על כתפיים כבר המון זמן, וכשמאתגרים אותי לעשות פרס, אני עדיין מעל הממוצע.

מהניסיון שלך, כמה מבודדים תורמים לבילדינג אם בכלל? כלומר שווה לבודד אמות, כתף אמצעית, טרפזים עבור מטרות אסתטיקה? או שזה דווקא עושה יותר נזק מתועלת

מי צריך כתף אמצעית?

הכתף האמצעית לא פועלת באף תרגיל מורכב.
זה שריר שחשוב לפתח אותו לא רק בשביל בילדינג, אלא גם בשביל יציבה נכונה ומניעת פציעות.
אני שמח שאתה טוב בפרס, אבל זה לא תרגיל לכתף האמצעית. זה תרגיל לכתף קדמית, יד אחורית, ליבה ומייצבי כתף, אבל לא לכתף אמצעית.
באמת שעבודה על כתף אמצעית זה סופר פשוט ולא גוזל הרבה זמן. 3-4 סטים של Lateral Raises בטכניקה נכונה פעמיים-שלוש בשבוע וסיימת את העבודה.

מהניסיון שלך, כמה מבודדים תורמים לבילדינג אם בכלל? כלומר שווה לבודד אמות, כתף אמצעית, טרפזים עבור מטרות אסתטיקה? או שזה דווקא עושה יותר נזק מתועלת
לפיתוח גוף בוודאי שהם תורמים.
גוף מפותח אבל חסר פרופורציות זה פשוט לא אסתטי.

מנגד, אם אתה פאוורליפטר ועובד על פיתוח כוח מקסימלי עבודה מבודדת לא ממש תעזור.

מבודדים הם סופר חשובים לבילדינג, השאלה כמה מבודד, באיזה שלב המתאמן, ומה הסיבה.

לבילדר מתחיל אני חושב שהמטרה הכי חשובה זה קודם לבנות גוף. מסה כללית עם מורכבים ומעט מבודדים.

בהמשך יש סיבה לבודד את השרירים שבפיגור.

ברמה תחרותית, בילדר עם אמות קטנות ביחס לשרירים אחרים, יהיה חייב להשקיע הרבה באמות.
הכתף האמצעית לא פועלת באף תרגיל מורכב.
זה שריר שחשוב לפתח אותו לא רק בשביל בילדינג, אלא גם בשביל יציבה נכונה ומניעת פציעות.
אני שמח שאתה טוב בפרס, אבל זה לא תרגיל לכתף האמצעית. זה תרגיל לכתף קדמית, יד אחורית ומייצבי כתף, אבל לא לכתף אמצעית.
באמת שעבודה על כתף אמצעית זה סופר פשוט ולא גוזל הרבה זמן. 3-4 סטים של Lateral Raises בטכניקה נכונה פעמיים-שלוש בשבוע וסיימת את העבודה.
כתף אמצעית פועלת בסקוואט ודדליפט. אתה מוזמן לנסות לעשות סקוואט ודדליפט אחרי Lateral Raises.
זה אולי נשמע קל להשקיע כמה דקות בודדות בסוף אימון לתרגיל פשוט, אבל תנסה לעשות את זה אחרי אימון 4 שעות של סקוואט בנץ' ודדליפט, זה משימה לא פשוטה. מנסיון.

במיוחד אם המשקל שלך בLateral Raises לא קטן, כמו שאני מרים.
למי שלא בילדר, זה תרגיל מיותר לחלוטין לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית