הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השפעה של קנאביס על השרירים

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
האם יש מחקרים שמדברים על ההשפעה של עישון מריחואנה על חולשת שרירים? אני מדבר על שימוש long term ולא עישון חד פעמי.

חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי יותר מדיי פרט לכמה מחקרים על עכברים שקיבלו חומר סינטתי שמחקה את הפעולה של החומר הפעיל בקנאביס והשפיע על רמת האקטיבציה של הלשון שלהם אבל בין זה לבין השפעה של מריחואנה על חוזקת שרירים/חולשת שרירים בבני אדם בשימוש לטווח ארוך יש פער עצום...

אשמח לדעת אם יש כאן אנשים שיכולים לתרום מהידע והניסיון האישי שלהם ואם יש רפרנס למחקרים רלוונטיים אז בכלל אשמח לקרוא אותם

האם יש מחקרים שמדברים על ההשפעה של עישון מריחואנה על חולשת שרירים? אני מדבר על שימוש long term ולא עישון חד פעמי.

חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי יותר מדיי פרט לכמה מחקרים על עכברים שקיבלו חומר סינטתי שמחקה את הפעולה של החומר הפעיל בקנאביס והשפיע על רמת האקטיבציה של הלשון שלהם אבל בין זה לבין השפעה של מריחואנה על חוזקת שרירים/חולשת שרירים בבני אדם בשימוש לטווח ארוך יש פער עצום...

אשמח לדעת אם יש כאן אנשים שיכולים לתרום מהידע והניסיון האישי שלהם ואם יש רפרנס למחקרים רלוונטיים אז בכלל אשמח לקרוא אותם

מניסיון אישי בלבד,

יצא לי להתאמן לא פעם לא פעמיים וגם לא עשר פעמים נקרא לזה "מעושן",
וגם לאורך כמעט כל תקופת האימון שלי אני מעשן על בסיס די קבוע ודווקא אני חושב שברגע
שאתה מכיר את הגוף שלך ויודע איך להתנהג איתו בשיגרה כזו אתה יכול להגיע למקומות מדהימים,
אם יגידו לי שזה פגע בי אני אהיה המום כי בוא נגיד שאת רוב המטרות שלי אני מגשים דרך תזונה ואימונים וזה ממש לא מפריע.

כנל מניסיון אישי,
בתור בנאדם שמעשן די קבוע, לא עושה לי שום הרגשה של חולשה, שמעתי על מחקר שזה אפילו טוב נגד דלקות.
החסרון העיקרי זה שאתה ניכנס למאנצ׳ והמשמעת העצמית שלך צריכה להתעלות על זה.

אין יותר כיף מלעשן אחרי אימון, מרגיש את השרירים שלי רפויים ומשוחררים.
כמובן שככל שתעשן יותר התחושה הזאת תהיה חלשה יותר, אבל מתחושתי האישית לא הרגשתי שזה פוגע לי באימונים כל עוד לא הגזמתי עם המינון (מעשן פעם בכמה ימים כשאני לא מצליח להירדם).

אשכול ברוח אישור קריאה ראשונה בכנסת של לגיליזציה ואי הפללה.

זו הייתה קריאה טרומית למיטב ידיעתי אבל כן לפחות הם בכיוון הנכון.

ואין לגיליזציה בלי אישור לגידול, כל דבר אחר זה סך הכל מיסוי על מה שאתה במילא קונה בשחור.

זו הייתה קריאה טרומית למיטב ידיעתי אבל כן לפחות הם בכיוון הנכון.

ואין לגיליזציה בלי אישור לגידול, כל דבר אחר זה סך הכל מיסוי על מה שאתה במילא קונה בשחור.
האיכות גם תהיי בהתאם. יצא לי לעשן רפואי וזה איכות אחרת לחלוטין.

האיכות גם תהיי בהתאם. יצא לי לעשן רפואי וזה איכות אחרת לחלוטין.

קודם כל רפואי לא ימכרו בחנויות אם תהיה הסדרה של השוק,

דבר שני הקטע בלגדל זה שאתה קונה זרעים *איכותיים* של מה שאתה אוהב באותה חנות שמוכרת קנאביס
ופשוט מוזיל עלויות בהמון כסף ובטח שלא משלם מס על כל שאכטה שאתה עושה.

קודם כל רפואי לא ימכרו בחנויות אם תהיה הסדרה של השוק,

דבר שני הקטע בלגדל זה שאתה קונה זרעים *איכותיים* של מה שאתה אוהב באותה חנות שמוכרת קנאביס
ופשוט מוזיל עלויות בהמון כסף ובטח שלא משלם מס על כל שאכטה שאתה עושה.
אתה מנסה לשכנע את המשוכנע.. אני בעד שיהיה גידול. חלום שלי לגדל קנאביס.

פשוט מסתכל על הצד החיובי בחוק.

אתה מנסה לשכנע את המשוכנע.. אני בעד שיהיה גידול. חלום שלי לגדל קנאביס.

פשוט מסתכל על הצד החיובי בחוק.

לגמרי, רק תבין שהצד החיובי זה שנפתח פה פתח ומפה להגיע לגידול יותר קל מאשר היום שאין לך כלום ביד.

אז בקיצור מהניסיון שלכם אין שום קשר בין עישון ירוק בערב לבין חולשת שרירים בבוקר

איך אתה מגדיר חולשת שרירים? על כל אחד הקנאביס משפיע אחרת, אני יכול לומר שמעולם לא היה לי מאנצ' גם בעישונים הכי "כבדים" שלי. אולי כי אני תמיד במאנץ'🙄
כשאני מעשן אני מרגיש את הדם זורם בגוף, הכול רפוי ומשוחרר, בעיקר הראש אבל גם השרירים, בגלל זה אני ממש אוהב את התחושה הזאת אחרי אימון כשהשרירים מרגישים קשיחים.
להגיד לך שאני יכול לצאת בתחושה כזאת לאימון? ממש לא, אני חייב להיות בשיא הריכוז והאנרגיה ואם אני אלך לאימון מעושן יהיה לי אימון חרא אבל כמו שאתה רואה יש פה אנשים שזה לא מפריע להם, לטווח הארוך קנאביס לא גורם לנזקים מערכתיים שיגרמו לך לאיבוד כוח (שזאת ההגדרה לחולשה בשרירים בעצם).

אין שום דבר קונקרטי בנושא.
והמערכת האנדו-קנאבינואידית היא דבר מאוד, אבל מאוד אינדיבדואלי. לכן קנאביס משפיע שונה על כל אחד. ככה ש....זה פשוט ההרגשה האישית שלך.

אגב. חומר סינתטי שמחקה את השפעות הקנאביס הוא בשום צורה לא קנאביס. כי כנראה שמדובר בחומר שמחקה את THC, בזמן שיש בקנאביס מעל ל-160 קנאבינואידים מלבד THC.

בנימה אישית, עלי, קנאביס כן "מחליש" אותי במידה מסוימת. אבל זה אישי. ואגב, מינורי מאוד. בעיניי התועלת הפסיכולוגית גורמת לכך שיש לו יותר יתרונות מחסרונות באימון.

• פותח/ת השרשור
אני לא בטוח אם הצלחתי להסביר את השאלה..

אני לא שאלתי על חולשת שרירים שבאה *אחרי* שלקחת כמה שאכטות..

אני מדבר על חולשה גופנית כללית בשרירים כאפקט מתמשך שבא כתוצאה מצריכה של קנאביס על בסיס שבועי(נניח חצי ג'וינט, פעם ביום, 5 פעמים בשבוע).

אני לא בטוח אם הצלחתי להסביר את השאלה..

אני לא שאלתי על חולשת שרירים שבאה *אחרי* שלקחת כמה שאכטות..

אני מדבר על חולשה גופנית כללית בשרירים כאפקט מתמשך שבא כתוצאה מצריכה של קנאביס על בסיס שבועי(נניח חצי ג'וינט, פעם ביום, 5 פעמים בשבוע).
הבנתי את זה.
כמו שאמרתי, זה משפיע מאוד שונה על כל אחד. גם בטווח הארוך וגם בטווח הקצר.

בנוסף, קנאביס פוגע באיכות השינה
הוא מונע שנת REM

ככה שבשימוש ארוך אתה לגמרי יכול לצפות לירידה הדרגתית בביצועים ובחוזק. הוא פשוט דופק לך את השינה קצת.
ולאורך זמן, אני יכול לראות את זה מצטבר לכדי עייפות גופנית משמעותית וירידה בביצועים.

כמובן זה לא קונקרטי ולא ראיתי מחקר וזה נושא אינדיבידואלי.
אבל זה כן ידוע שהוא פוגע באיכות השינה. אז יש איזה היגיון בתיאוריה

לא סביר שהקנאביס בפני עצמו הוא זה שגורם לחולשת שרירים, אלא יותר סביר שזה בעקיפין. או מבעיות בשינה, או מפן פסיכולוגי כזה או אחר. אבל שוב, כולנו שונים וקנאביס משפיע שונה מאוד על כל אחד.

לצורך העניין תנסה לעשות ניסיון, שלי (כמעשן קבוע לשעבר), עבד מעולה. תתחיל לקחת מלטונין לפני השינה. אם התיאוריה ששמתי פה רלוונטית לגבייך, יש סיכוי טוב מאוד שמלטונין לאורך זמן יגרום לך לישון טוב יותר וככה גם להיות חזק יותר.

עוד תיאוריה שאפשר להעלות על הדעת בנוגף לחולשה היא פשוט השפעת בלאי של העישון עצמו על הגוף. פחות חמצן זמין בדם.

ברגע שאתה תלוי במשהו בשביל להרדם אתה נרקומן בהכחשה עברתי את זה בעצמי.
אישית פגע באימונים אתה מגיע לפעמים מרוח אפילו שעישנת רק לפני השינה, ריאות מרגישות כבדות לפעמים.
מערכת עצבים מגורת מאוד אצלי זה כן היה מורגש באימון שלא הייתי "מרגיש" תרגילים לפעמים.
היה לי כמה לילות לבנים כשהפסקתי וזה עבר למזלי נרדם לבד ובכללי מרגיש טוב יותר וקם בבוקר כמו בנאדם.
פעם בשבוע זה המקסימום שלי כרגע..

זה עם אתה לוקח ברצינות את התחום, גם להיות סטלן עם קוביות זה טוב ואפשרי כי חצי או יותר מהמכון שלך כנראה שורפים גם צמחים..

בחיים קנאביס לא השפיע לי לרעה על השינה, אם כבר לטובה
אתה פשוט לא מודע לזה, אבל גם אם זה מרגיש לך טוב, קנאביס מבחינה מדעית פוגע בשינה. זה פחות עניין אינדיבידואלי ויותר עניין שנחקר לעומק (מאוד). עישון קנאביס פוגע ולפעמים מבטל כמעט לחלוטין את שנת ה-REM (שנת החלום), ככה שכן, קנאביס פוגע בשינה. וההשפעה של לישון בלי שנת REM לאורך זמן ארוך עוד לא נחקרה. אבל אפשר לצפות להשלכות רציניות מהנושא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית