שלום לכולם,
אחרי פגרת קורונה ארוכה, רוצה לעלות קצת במסה ולכן החלטתי להתחיל את תכנית HST. הייתי שמח אם חברי הפורום היקר יכולים לעזור לי בכמה שאלות. קצת מדדים :
גובה - 1.79
משקל - 77
מבחינת משקלים הלכתי קצת אחורה בגלל הקורונה -
סקוואט - 100 קילו ל5 חזרות.
דדליפט - 110 קילו ל5 חזרות.
בנצ' - 85 קילו ל6 חזרות.
לחיצת כתפיים - 47.5 ל5 חזרות.
חתירה בהטייה לפנים(Bent over barbell row) - כ 70 קילו ל6 חזרות
1. בחירת תרגילים - התרגילים שבחרתי הם :
רגליים - סקוואט ודדליפט(אפשר ? )
חזה - בנצ' פרס ומקבילים עם משקל.
גב - מתח עם משקל וחתירה בהטייה לפנים.
כתפיים - לחיצת כתפיים עם מוט בעמידה והרחקת כתפיים לצדדים.
דו ראשי - כפיפת מרפק
תלת ראשי - פשיטת מרפק במכונה
מה דעתכם ?
2. סדר התרגילים. האם צריך להתחיל בתרגילים המורכבים ללא קשר לקבוצת השרירים. לדוגמא, סקוואט ואז בנצ' ואז חתירה בהטייה לפנים, ורק אז כל תרגילי העזר למיניהם.
3. ראיתי שלפי התכנית מגיעים באימון ה6 לRM15(בבלוק של ה15), וכך גם בבלוק ה10 וה5. האם יש צורך לעבור לתזונה במאזן חיובי רק לאחר שעולים במשקלים באמת ? כלומר, אחרי שמתחילים את הכל מחדש ?
4. למה בעצם לוקחים שבועיים עד שמגיעים למשקלים הרגילים ? האם זה כדי שתהיה הסתגלות ויכולת להעלות משקלים לאורך זמן ?
תודה רבה לעונים!!!!
אחרי פגרת קורונה ארוכה, רוצה לעלות קצת במסה ולכן החלטתי להתחיל את תכנית HST. הייתי שמח אם חברי הפורום היקר יכולים לעזור לי בכמה שאלות. קצת מדדים :
גובה - 1.79
משקל - 77
מבחינת משקלים הלכתי קצת אחורה בגלל הקורונה -
סקוואט - 100 קילו ל5 חזרות.
דדליפט - 110 קילו ל5 חזרות.
בנצ' - 85 קילו ל6 חזרות.
לחיצת כתפיים - 47.5 ל5 חזרות.
חתירה בהטייה לפנים(Bent over barbell row) - כ 70 קילו ל6 חזרות
1. בחירת תרגילים - התרגילים שבחרתי הם :
רגליים - סקוואט ודדליפט(אפשר ? )
חזה - בנצ' פרס ומקבילים עם משקל.
גב - מתח עם משקל וחתירה בהטייה לפנים.
כתפיים - לחיצת כתפיים עם מוט בעמידה והרחקת כתפיים לצדדים.
דו ראשי - כפיפת מרפק
תלת ראשי - פשיטת מרפק במכונה
מה דעתכם ?
2. סדר התרגילים. האם צריך להתחיל בתרגילים המורכבים ללא קשר לקבוצת השרירים. לדוגמא, סקוואט ואז בנצ' ואז חתירה בהטייה לפנים, ורק אז כל תרגילי העזר למיניהם.
3. ראיתי שלפי התכנית מגיעים באימון ה6 לRM15(בבלוק של ה15), וכך גם בבלוק ה10 וה5. האם יש צורך לעבור לתזונה במאזן חיובי רק לאחר שעולים במשקלים באמת ? כלומר, אחרי שמתחילים את הכל מחדש ?
4. למה בעצם לוקחים שבועיים עד שמגיעים למשקלים הרגילים ? האם זה כדי שתהיה הסתגלות ויכולת להעלות משקלים לאורך זמן ?
תודה רבה לעונים!!!!