עצימות ונפח באימון

• פותח/ת השרשור Eran365
  • פורסם בתאריך

Eran365

משתמש מתחיל
102
6
נק' מוניטין:
41
102
6
שלום,
רציתי לבקשר איזה מחקר או כתבה עם הסבר מפורט על עצימות ונפח באימונים,
בא לי לדעת מתי כדי לי להעלות יותר עצימות האימונים שלי או מתי כדי לרדת בעצימות ולעלות בנפח ולמה.
נאי יודע מה זה אומר אבל אני רוצה ממש לדעת לשלוט בנושא הזה ולהבין אותו יותר לעמוק ולדעת איך לשחק עם זה באימונים שלי.
תודה מראש

שלום,
בא לי לדעת מתי כדי לי להעלות יותר עצימות האימונים שלי או מתי כדי לרדת בעצימות ולעלות בנפח ולמה.
נאי יודע מה זה אומר אבל אני רוצה ממש לדעת לשלוט בנושא הזה ולהבין אותו יותר לעמוק ולדעת איך לשחק עם זה באימונים שלי.
תודה מראש
זה מאוד אישי כמה לשנות נפחים ועצימויות, לא משהו שתבין ממחקר.

מציע לך לקחת תכנית אימונים מבוססת ולקרוא המון עליה. למשל למה ב5/3/1 משתמשים בכמות חזרות כזו ולא אחרת וכך. למה מעלים בכל חודש x משקל וכך הלאה.

שלום,
תודה מראש

נקודה חשובה לגבי נפח.
צריך להבדיל בין אחוז מקסימום נוכחי לאחוז ממקסימום פוטנציאלי.

אם לדוגמא בסקווט שלך עכשיו הוא 100 קילו, 5 כפול 5 עם 80 קילו זה לא נורא ״קשה״, למתאמן שיעשה 5*5 עם 160 מתוך 200 זאת תהיה רמת קושי גבוהה יותר ו 240 מתוך 300 כבר יהיה סיוט.

כלומר כאשר אתה ברמה נמוכה עדיין קל יותר לעבוד בנפח גבוה אבל זה קצת עבודה בניוטראל ועדיף להתקדם קודם בפיתוח כוח בנפח נמוך יותר

אני בספק אם יש מאמר אחד שמרכז הכול.
קרא ספרים בתחום, עקוב אחרי ערוצי יוטיוב עם תוכן איכותי, מאמרים של מאמנים נחשבים וכמובן הכי חשוב לנסות על עצמך ולראות מה עובד בשבילך.

• פותח/ת השרשור
אני בספק אם יש מאמר אחד שמרכז הכול.
קרא ספרים בתחום, עקוב אחרי ערוצי יוטיוב עם תוכן איכותי, מאמרים של מאמנים נחשבים וכמובן הכי חשוב לנסות על עצמך ולראות מה עובד בשבילך.
איפה אפשר למצוא את המידה הזה? שמות של ספרים ומאמרים או ערוצי יוטיוב מומלצים? כי תכלס כל אחד אומר מה שבא לו עם בטחון ויכול להיות מליון ואחד דברים נכונים ככה.

איפה אפשר למצוא את המידה הזה? שמות של ספרים ומאמרים או ערוצי יוטיוב מומלצים? כי תכלס כל אחד אומר מה שבא לו עם בטחון ויכול להיות מליון ואחד דברים נכונים ככה.
כאן יש לא מעט, בטוח שאם תריץ חיפוש יעלו כמה דיונים על ערוצים/ספרים ממולצים
מידע - ביקורת ספרים.

ממה שעולה לי עכשיו, ערוצי יוטיוב כמו juggernaut training systems או calgary barbell או
Australian Strength Coach מעלים תוכן איכותי.
צ'אד סמית', סבסטיאן אורב, מייק ישראטל, בוריס שייקו, ג'יימס הופמן.
אפשר להרחיב את החיפוש מעבר לערוץ/אתר הספציפי של כל אחד, הם מתארחים לפעמים בפודקאסטים של אנשים אחרים וככה אתה נחשף לעוד מידע ולעוד אנשים.
היום לרוב המתחרים המובילים יש ערוץ יוטיוב, אפשר לעקוב ולראות איך נראים האימונים, התוכנית, התאוששות ועוד ולהבין משם עקרונות חשובים. חשוב לזכור שרוב התוכניות הן לרמה שלהם ולרוב חסר תועלת להעתיק אחד לאחד אליך.

גם אני מצטרף להמלצה של קריאת ספרים ולעשות "שימוש" אצל מאמן טוב.
אליהו הנקין עיצב הרבה מהדרך שאני מסתכל על תוכניות ומעבד מושגים של כוח.
היד שאוחזת בברזל: אם רבע טון סקוואט מהווה מטרה בשבילך, הקדש את מרבית הזמן לקריאת ספרות פאוורליפטינג, לא מחקרים.
היד שאוחזת בברזל: מחקר העלה: לסקוואט ודדליפט, תשישות מערכתית זהה. האם לשנות משהו במתודת האימונים שלנו?
יש לי המון ספרים להמליץ, אבל אין טעם לקרוא הכל בהתחלה, השלב הראשון הוא לקרוא ספר אחד ולהתחיל ליישם אותו. כל אחד מהספרים של המאמנים התותחים בתחום יכול להביא אותך למקומות מאוד רחוקים גם כשהם רק לבד בלי שום ידע אחר.
אליהו הנקין פשוט הגיע לסקוואטים יפים בזמנו רק בעזרת SS של מארק ריפטו.
גם פגשתי בחור בן 18 88 ק"ג מ"ג עם סקוואט 230 רק בעזרת SS של מארק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית