הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחת משתי ברירותאימון בוקר או אימון ערב.מה עדיף?

• פותח/ת השרשור Moslif
  • פורסם בתאריך

Moslif

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
אני מתחיל את הצעד הראשון באימון כושר לאחר כמה עשרות שנים ללא פעילות גופנית.

בתקופה הנוכחית והקרובה אני עובד כארבע עשרה שעות ביום, כך שנשארו לי כעשר שעות לשינה ולאימון.

אני מניח שהאימון בגדול הוא כשעתיים (מקלחת לפני ואחרי, הלוך וחזור ואימון), התארגנות בוקר וערב כשעה וחצי, כך שנשאר לי כשש וחצי שעות לשינה.

השאלה שלי היא מה נכון יותר, אימון בוקר או אימון ערב.

אימון ערב.
יתרונות: הגוף מוכן לאימון.
חסרונות: מפריע לשינה, אין אפשרות לאכול אחריו חוץ מחטיף מהיר כלשהו.

אימון בוקר
יתרונות: שינה טובה בלילה, ארוחה טובה לאחריו.
חסרונות: הגוף לא מוכן לאימון ומועד יותר לפציעות.

בתודה מראש.

אני מתחיל את הצעד הראשון באימון כושר לאחר כמה עשרות שנים ללא פעילות גופנית.

בתקופה הנוכחית והקרובה אני עובד כארבע עשרה שעות ביום, כך שנשארו לי כעשר שעות לשינה ולאימון.

אני מניח שהאימון בגדול הוא כשעתיים (מקלחת לפני ואחרי, הלוך וחזור ואימון), התארגנות בוקר וערב כשעה וחצי, כך שנשאר לי כשש וחצי שעות לשינה.

השאלה שלי היא מה נכון יותר, אימון בוקר או אימון ערב.

אימון ערב.
יתרונות: הגוף מוכן לאימון.
חסרונות: מפריע לשינה, אין אפשרות לאכול אחריו חוץ מחטיף מהיר כלשהו.

אימון בוקר
יתרונות: שינה טובה בלילה, ארוחה טובה לאחריו.
חסרונות: הגוף לא מוכן לאימון ומועד יותר לפציעות.

בתודה מראש.

החסרון של הגוף לא מוכן לאימון לא באמת מתקבל, תעשה חימום טוב והגוף יהיה מוכן יופי.

תעשה מה שנוח לך.

• פותח/ת השרשור
תודה רבהעל התגובה.
משיטוט ברשת הבנתי, שהבעיה המרכזית היא, שבלילה חוט השדרה סופח נוזלים, מה שהופך אותו ליותר פגיע. כך שהנושא הוא לא החימום אלא מוכנות של הגוף.
התכוונת גם לזה?

למה אתה לא יכול לאכול אחרי אימון בערב? ולי אימון ערב דווקא עוזר לשינה.
אז מניח שזה אינדיבידואלי... נסה את שני השיטות תראה מה נוח לך אישית
אין פה נכון או לא נכון

• פותח/ת השרשור
כי ארוחה טובה לפני השינה הורגת את השינה, ועוד תוסיף על זה את הטענה שאימון סמוך לשינה מפריע לשינה וקיבלת מתכון קטלני להרוג את הלילה.
סד הזמנים שלי הוא מהודק מאד, יש לי כעשר שעות מינוס לאימון, שינה, והתארגנות בוקר וערב. אפשרויות התמרון שלי מוגבלות, ואני חייב לדאוג לפחות לשש וחצי שעות שינה כדי לשמור על הבריאות שלי ולהפיק תועלת מהאימונים.
לאימון ערב יש מעלות וחסרונות ולאימון בוקר, אני צריך לבחור בין האפשרות הפחות גרועה, אין לי בחירה אופטימלית. (שאמורה להיות אימון אחר הצהריים כארבע שעות לפני השינה).
השאלה הגדולה מבחינתי מה הכוונה שהגוף מועד לפציעות בבוקר. האם זה לכל מתאמן שדורש מעצמו הרבה או רק למתאמני אקסטרים. הדבר האחרון שחסר לי זה לחסל את הגב באימון.

תודה רבהעל התגובה.
משיטוט ברשת הבנתי, שהבעיה המרכזית היא, שבלילה חוט השדרה סופח נוזלים, מה שהופך אותו ליותר פגיע. כך שהנושא הוא לא החימום אלא מוכנות של הגוף.
התכוונת גם לזה?
אני חושב שחיים לא שמעתי חרטא כזו גדולה, היית ממש צריך לחפור עמוק כדי למצוא את השטות הזאת.
זה באמת לא משנה מתי תתאמן, מתי שיותר נוח לך, כל הבדל קטן שיכול להיות לטובת האחד או השני מתבטל אם אתה מכריח את עצמך להתאמן בחוסר חשק רק כדי להרוויח את היתרון הקטן הזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית