הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מה יותר מזיק? חומרים או סיגריות ואלכוהול.

Surtur Rising

משתמש פעיל
946
159
נק' מוניטין:
87
946
159
סוגיה שמעניינת אותי לאחרונה,
מה יותר מזיק, שימוש מתון בטסט בלבד לעיתים יחסית רחוקות (משהו עדין 400-600 מג), בשילוב עם הרבה אירובי,תזונה בריאה ושינה מסודרת.

או אדם שלא עושה ספורט יותר מדי, מעשן חצי קופסה לפחות ביום ומפציץ וודקות כל סוף שבוע.

לטווח הארוך, מה יותר מסוכן ומזיק?
דיון מהנה 😃

קטע שעל שניהם יכול ליפול פסנתר כנף לבן מהשמיים ..

מה יותר מסוכן ומזיק
על פניו הבחור עם הסיגריות
אבל כבר היו מקרים מעולם (אנשים שחיו בריא ופתאום התקף לב או לחילופין אנשים ששמו ז׳ על כל נושא בריאותי והאריכו חיים)

אסור לענות על הנושא הזה כי זה מתכון לקבלת באן מהיר בתוספת עידוד של שימוש בחומרים לא חוקיים ומסוכנים כהגדרת החוק

בכל מקרה יש אמרה

צחוק טוב ושינה טובה זה התרופה לכל דבר

אם החומרים מפריעים לבנאדם לצחוק טוב או לשינה טובה אז זה יותר מזיק

אם האלכוהול וסיגריות עוזרים לצחוק טוב ושינה טובה אז זה אפילו יכול להיות טוב אבל אם זה רק מסיכה והבנאדם מתפרק לחתיכות והוא עושה את זה כדי לחפות על זה

ובכן תעשה את ה1+1, אנשים מתעסקים יותר מדי במה בריא ולא בריא ששוכחים להיות בריאים בנפשם, היינו להיות שמחים ולהינות מהרגע

קראתי את הכל מהנושא שם ויש לי כמה שאלות מעניינות

@elchonon האם אתה מתחרט על זה שפיקפקת בידע של מישהו (על נושא שאתה לא מבין בו)
האם אתה מתחרט על זה שהתערבת בהחלטה של אדם לשיפור אורך חייו, בייחוד שלפי תיאורו עזר לו למצוא משמעות נוספת לחיים אחרי מצב קשה

ול @frozen ברגע שהעלו את עניין האם טסט זה סם, מאוד התנגדת
נתעלם מאם זה סם זה לא מה שאני בא לדון עליו, למה לצרוך סמים (בהנחה וזה משפר את חייך גם כשאתה "סאחי" או במקרה הזה off cycle) זה דבר רע?

נב בהקשר לכל זה אם אני לא טועה אחת הדרכי טיפול בptsd זה עם פטריות הזיה, שאגב גם שם הכל זה מינונים (נפוץ לייחס לזה התמכרות-שליליות-קוק:lol:)
אני מאוד לא רוצה להתיימר להיות מבין גדול אני רק לאחרונה מאוד התחלתי להתעניין בדברים בנושא(וגם מעט בחומרים) לא בשבילי אלא סקרנות טבעית שכזו, מרגיש לי שב100% מהדברים שקיימים זה עניין של מינון
גם פטריות הזיה זה דבר לא מסוכן, העניין הוא מינון
טסט הוא לא מסוכן עניין של מינון

מקווה שלא איבדתי את עצמי 🤣

נב נראה לי התבלבלתי עם mdma אבל הקונספט הוא אותו קונספט
אשמח שתחכימו אותי ולא הפוך (אם זה מה שאני מנסה בכלל, לא ברור לי)

לסיגריות יש ליטרלי 0 יתרונות, אז נראה לי שזה הכי "מזיק" כי אין תמורה
הוא שאל נטו על חסרונות, יתרונות תוציא מהמשוואה כי זה לא רלוונטי לשאלה. חוץ מזה זה לגמרי סובייקטיבי, תגיד את זה למישהו שלא הרים משקולת בחייו והדבר האחרון שמעניין אותו זה שרירים או כוח או גבריות ודברים בסגנון, לא יודע מה היתרונות בשבילו בטסט

הוא שאל נטו על חסרונות, יתרונות תוציא מהמשוואה כי זה לא רלוונטי לשאלה. חוץ מזה זה לגמרי סובייקטיבי, תגיד את זה למישהו שלא הרים משקולת בחייו והדבר האחרון שמעניין אותו זה שרירים או כוח או גבריות ודברים בסגנון, לא יודע מה היתרונות בשבילו בטסט
קשה לקרוא לזה סובייקטיבי... יש יתרונות בטסט שגם לשאר האוכלוסיה יותר עירנות שינה יותר איכותית (פוטנציאלית לפחות) וחשק מיני

לא?

קשה לקרוא לזה סובייקטיבי... יש יתרונות בטסט שגם לשאר האוכלוסיה יותר עירנות שינה יותר איכותית (פוטנציאלית לפחות) וחשק מיני

לא?
אוקיי מקבל באופן חלקי, אבל תסכים איתי שיש אנשים שזה לא כזה יתרונות או דברים שהם מחפשים וזאת בעיקר הכוונה שלי

בסוף יש איזו הילה שנוצרה סביב טסטוסטרון כאילו זה מעיין הנעורים כשבפועל זה לא באמת ככה

אני חושב שהדרך בה בחרת להשוות בין הדברים היא לא נכונה.
מינון של 500~ מ״ג טסט׳ שבועי בשימוש מושכל והידע הנכון במקרה של תופעות לוואי סביר להניח שלא יקרה שום דבר מיוחד למעט איכות חיים טובה יותר במיוחד אם סבלת מטסט׳ נמוך.
כמה בקבוקים בירה במהלך כל השבוע (נניח 4 בקבוקי בירה של שליש) סביר מאוד להניח שלא יקרה לך כלום ושום דבר. כנ״ל לגביי כמה סיגריות. הבעיות יתחילו כאשר אנשים מגזימים במינון, בכל אחד משלושתם.

מה שכן, לסיגירות ואלכוהול אין שום יתרונות לא משנה מה המינון (אולי אולי לכוס יין אדום מידי פעם יש יתרון כלשהו), לעומת טסט׳ שמינונים נמוכים יכול בהחלט לשפר איכות חיים.

סוגיה שמעניינת אותי לאחרונה,
מה יותר מזיק, שימוש מתון בטסט בלבד לעיתים יחסית רחוקות (משהו עדין 400-600 מג), בשילוב עם הרבה אירובי,תזונה בריאה ושינה מסודרת.

או אדם שלא עושה ספורט יותר מדי, מעשן חצי קופסה לפחות ביום ומפציץ וודקות כל סוף שבוע.

לטווח הארוך, מה יותר מסוכן ומזיק?
דיון מהנה 😃
שאלה מעניינת.
בצורה לא מתעמקת בכלל, הייתי מנחש שהאדם שלוקח טסט ודואג לבריאות של עצמו כמו שוטר, יצא עם פחות נזק.

אבל בריאות לדעתי זה מאוד אינדבדואלי, קח אדם עם סרטן ריאות בגנטיקה המשפחתית, וכנראה שסיגריות יותר מזיקות עבורו מכל דבר אחר. או אדם עם מחלות כבד במשפחה, מוטב יהיה אם יפרוש מאלכוהול לדעתי.
אני מסכים עם @frozen שאדם שלוקח טסט ומתאמן ואוכל בריא ודואג לבריאות שלו בצורה טובה, ירוויח הרבה יותר בריאות מהאדם שלא זז וחי על משככי כאבי ואלכוהול, בלי ספק.

ואני חושב שהוא יסכים איתי שאדם ששיא הדואג לבריאות שלו ירוויח יותר בריאות מאשר אדם בדיוק כמוהו שבנוסף לוקח טסט.

יש נטיה בעולם הסטרואידים, סוג של להצדיק את הדבר בגלל שיש דברים יותר גרועים, ואולי זה בהרבה נושאים אחרים ולא רק עם סטרואידים. אבל לדעתי זה דרך גרועה לנתח את הדבר בפני עצמו.

לעניות דעתי אלכוהול ועישון לעיתים מאוד רחוקות זה בסדר גמור וכנראה לא יפגעו כלל בבריאות, אבל לכל אחד והבריאות שלו ה"עיתים רחוקות" האלו יהיו שונים, לאחד זה פעם בשבוע, ולאחר אולי פעם בחודש, ולאדם עם אבנים בכליות כנראה אף פעם יהיה הכי טוב. וכנראה הגיל של האדם גם יהיה פרט חשוב בדיון.

לגבי סטרואידים דעתי דומה, אך צריך להגדיר מהו המינון הנמוך לעיתים רחוקות, ומה זה יותר מידי.
באופן אישי אני לא מעשן בכלל, ושותה יין ובירה פעם בחודש אולי, ומשתכר פעם בשנה בפורים, אולי גם פסח.

סטרואידים שנותנים אפקט, לדעתי זה יותר מידי, וכבר לא בריא.
האם זה יהרוג אותך תוך זמן קצר? כנראה שלו, אבל הבריאות לדעתי נפגעת.
@elchonon האם אתה מתחרט על זה שפיקפקת בידע של מישהו (על נושא שאתה לא מבין בו)
האם אתה מתחרט על זה שהתערבת בהחלטה של אדם לשיפור אורך חייו, בייחוד שלפי תיאורו עזר לו למצוא משמעות נוספת לחיים אחרי מצב קשה
לא.
לא.
סקרנות טבעית שכזו
אהאה....

ואני חושב שהוא יסכים איתי שאדם ששיא הדואג לבריאות שלו ירוויח יותר בריאות מאשר אדם בדיוק כמוהו שבנוסף לוקח טסט.

אם ניקח 2 אנשים זהים לחלוטין, אחד טבעי והשני מקבל טיפול trt ע״י רופא שאשכרה מבין ולא מפחד מהמילה הזו, עושה בדיקות דם כל תקופה, אוכל בריא עושה אירובי וישן טוב אני בספק גדול אם הבחור הטבעי יהיה ״בריא״ יותר.

אם ניקח 2 אנשים זהים לחלוטין, אחד טבעי והשני מקבל טיפול trt ע״י רופא שאשכרה מבין ולא מפחד מהמילה הזו, עושה בדיקות דם כל תקופה, אוכל בריא עושה אירובי וישן טוב אני בספק גדול אם הבחור הטבעי יהיה ״בריא״ יותר.
לא אתה ולא אני עשינו מחקר מקיף על הנושא, יש מצב שאלוקים ברא אותנו בצורה שאנחנו צריכים חלבון, פחימה, שומן וTRT בתפריט היומי שלנו, לא יודע.
אבל אני חושב שאין צורך לאדם בריא לתוספת טסט בגוף.

וכשאתה אומר עושה בדיקות דם כל תקופה, מה כוונתך? מוודא שהכבד לא רגע לפני התרסקות במהלך ההזרקות שלו? שהבריאות שלא לא נמחצת מהחומר?

כשעושים בדיקות דם לעיתים תכופות עבור משהו, זה לא מעיד על סיכונים אפשריים, ומימלא סיכון ונזק?
ומי צריך רופא אם זה כזה בטוח וחסר נזק? האם זה לא בגלל שזה עם פוטנציאל נזק?

ושוב, אני לא טוען שזה בוודאות מזיק יותר מאלכוהול ועישון. פשוט אני לא חושב שזה בריא ועלול לגרום נזק לרוב המשתמשים שלוקחים מינון מספק לתוצאות מהחומר.

יש נטיה בעולם הסטרואידים, סוג של להצדיק את הדבר בגלל שיש דברים יותר גרועים, ואולי זה בהרבה נושאים אחרים ולא רק עם סטרואידים. אבל לדעתי זה דרך גרועה לנתח את הדבר בפני עצמו.
אני חושב שזה המשפט הכי נכון ויהיה הכי נכון בפוסט הזה

רופא רק ידע להגיד מתי הדברים מתחילים להתחרבש ולעצור, למרות שיש הרבה "ניהול סיכונים" שיכול לעבוד ויכול שלא, ככה שזה אומר שגם אם הבחור על TRT נראה בריא יותר, זה רק עד שהוא לא בריא יותר. וכמובן ברגע שמתחיל ה-TRT הסיכונים למחלות בעתיד עולים אוטומטית

"וכמובן ברגע שמתחיל ה-TRT הסיכונים למחלות בעתיד עולים אוטומטית"

אני בוחר לחלוק עליך
קח את הדוגמא של הבחור שיש לו טסט קרוב לסף התחתון, הוא כל היום בסטרס ודיכאון, ניסה הכל כדי להילחם בזה ורק trt עוזר לו, לישון כמו שצריך, לתפקד כמו בנאדם, להיות עם שמחת חיים ומוטיבציה, זה בערך הסיבה שנותנים trt מההתחלה

אם אתה מדבר על אנשים בריאים לחלוטין שעולים על trt כי זה נשמע להם מגניב אז זה סיפור אחר

אני רוצה שתביא מקור או מחקר למה שאמרת שבנאדם שעולה על trt וכמובן מדובר על trt במינוני רופא מבוקרים ולא על מינוני סייקל, מקור לכך שאז הסיכוי שלו למחלות עולה אוטומטי

"וכמובן ברגע שמתחיל ה-TRT הסיכונים למחלות בעתיד עולים אוטומטית"

אני בוחר לחלוק עליך
קח את הדוגמא של הבחור שיש לו טסט קרוב לסף התחתון, הוא כל היום בסטרס ודיכאון, ניסה הכל כדי להילחם בזה ורק trt עוזר לו, לישון כמו שצריך, לתפקד כמו בנאדם, להיות עם שמחת חיים ומוטיבציה, זה בערך הסיבה שנותנים trt מההתחלה

אם אתה מדבר על אנשים בריאים לחלוטין שעולים על trt כי זה נשמע להם מגניב אז זה סיפור אחר
הסיכון שלהם למחלות לב וסרטן הכבד עולה אוטומטית, בלי קשר לשאר האספקטים של החיים

הסיכון שלהם למחלות לב וסרטן הכבד עולה אוטומטית, בלי קשר לשאר האספקטים של החיים
מי שלוקח trt בהוראת רופא כך שהערכים בדם זהים לאדם בריא אחר ולא במינונים ששמים אותך במצב של סייקל

תוכיח את מה שאמרת שהסיכון שלהם למחלות לב וסרטן הכבד עולה אוטומטית, זאת השערה שלך אלא אם כן תביא מקור לזה, וכמובן מדובר פה על trt, אני חושב שלהפך, וחיים בצל דיכאון וסטרס יותר גרוע ללב מאשר trt במינוני רופא.

מי שלוקח trt בהוראת רופא כך שהערכים בדם זהים לאדם בריא אחר ולא במינונים ששמים אותך במצב של סייקל

תוכיח את מה שאמרת שהסיכון שלהם למחלות לב וסרטן הכבד עולה אוטומטית, זאת השערה שלך אלא אם כן תביא מקור לזה, וכמובן מדובר פה על trt, אני חושב שלהפך, וחיים בצל דיכאון וסטרס יותר גרוע ללב מאשר trt במינוני רופא.
אם אתה מביא אותם רק לערכים נורמליים אז הסיכון למחלות לב לא בהכרח מוגבר (למרות שיש ראיות שכן):
Testosterone Replacement and Cardiovascular Safety: No Straight and Narrow!
למרות שרוב הסיכון המוגבר למחלות לב ממחסור בטסטוסטרון הוא כנראה לא ישיר ונוצר מבעיות אחרות (כמו עליה במסת השומן ומחלות מטבוליות). מכיוון שנזק לכלי הדם הוא נזק מצטבר, סביר להניח שהסיכון עולה עם השנים, קשה לדעת כי אין מחקרים על אוכלוסיה צעירה מאוד, כי נדיר שהם צריכים TRT.
לגבי הכבד אין כמעט מחקרים שבודקים את העניין ב-TRT כטיפול להיפוגונדיזם, אבל כן מקשרים שימוש למעבר, לכן סביר להניח שאפשרי נזק עתידי אם נלקח בגיל צעיר (גם כאן, מכיוון שאין כמעט שום מחקרים על TRT באוכלוסיה צעירה)

שאלה מעניינת.
בצורה לא מתעמקת בכלל, הייתי מנחש שהאדם שלוקח טסט ודואג לבריאות של עצמו כמו שוטר, יצא עם פחות נזק.

אבל בריאות לדעתי זה מאוד אינדבדואלי, קח אדם עם סרטן ריאות בגנטיקה המשפחתית, וכנראה שסיגריות יותר מזיקות עבורו מכל דבר אחר. או אדם עם מחלות כבד במשפחה, מוטב יהיה אם יפרוש מאלכוהול לדעתי.
אני מסכים עם @frozen שאדם שלוקח טסט ומתאמן ואוכל בריא ודואג לבריאות שלו בצורה טובה, ירוויח הרבה יותר בריאות מהאדם שלא זז וחי על משככי כאבי ואלכוהול, בלי ספק.

לעניות דעתי אלכוהול ועישון לעיתים מאוד רחוקות זה בסדר גמור וכנראה לא יפגעו כלל בבריאות, אבל לכל אחד והבריאות שלו ה"עיתים רחוקות" האלו יהיו שונים, לאחד זה פעם בשבוע, ולאחר אולי פעם בחודש, ולאדם עם אבנים בכליות כנראה אף פעם יהיה הכי טוב. וכנראה הגיל של האדם גם יהיה פרט חשוב בדיון.

לגבי סטרואידים דעתי דומה, אך צריך להגדיר מהו המינון הנמוך לעיתים רחוקות, ומה זה יותר מידי.
באופן אישי אני לא מעשן בכלל, ושותה יין ובירה פעם בחודש אולי, ומשתכר פעם בשנה בפורים, אולי גם פסח.

סטרואידים שנותנים אפקט, לדעתי זה יותר מידי, וכבר לא בריא.
האם זה יהרוג אותך תוך זמן קצר? כנראה שלו, אבל הבריאות לדעתי נפגעת.

לא.
לא.

אהאה....
מרגיש כאילו ממש לקחת אישיץ שחלקתי עליך, אני ליטרלי בן 17, לגיטימי ללמוד אפילו שאני לא מתכוון להשתמש בזה כרגע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית