Resource icon

קנדיטו ועמידות ידיים

• פותח/ת השרשור Dmk
  • פורסם בתאריך
אלוף... 16.5...
אני הקשבתי ללב במקום לשכל ודפקתי לי את הלינאריות.
עברתי לשבוע-שבועיים של fbw בשביל הנפש ככה שלא הייתי אמור להעלות כל אימון משקל, ידעתי שבשלישי לאחר ההעלאה של ראשון אני צריך בשביל להצליח להעלות משקל בחמישי לעשות חתירה יחסית קלה ובמקום זה העלתי שוב משקל ל17.5 קילו טסט שלישי הצלחתי רק 4 חזרות למרות שנחתי דקה יותר מבדר"כ(4 דקות במקום 3).

תודה רבה 😃

קורה לכולם, הכל בסדר. באימון הבא תישאר על אותו משקל ותסיים את החזרה האחרונה, לא קרה כלום.

תודה רבה 😃

קורה לכולם, הכל בסדר. באימון הבא תישאר על אותו משקל ותסיים את החזרה האחרונה, לא קרה כלום.
עשיתי היום חתירה קלה(43, 10 חזרות, 3 סטים).
אימון הבא שוקל להתחיל עם 15 קילו ולהמשיך כרגיל במתכונת של +1.25 כל אימון, ab סטנדרטי.

עשיתי היום חתירה קלה(43, 10 חזרות, 3 סטים).
אימון הבא שוקל להתחיל עם 15 קילו ולהמשיך כרגיל במתכונת של +1.25 כל אימון, ab סטנדרטי.

אני חושב שאתה בסדר. הייתי מנסה שוב פשוט, ואם מצליח מעלה משקל. אם לא מצליח שוב, שוקל ריסט קטן.

Dmk עדכן/ה את הלוג ״קנדיטו ועמידות ידיים״:

עדכון לוג: 20/11/20

Push Ups:
3x8x24.5kg

Back-To-Wall HSPU:
1x1+1 negative
1x1+1 negative

ואז ניסיתי עם הבטן לקיר וכנראה שנפצעתי או משהו.

עשיתי אחר כך 3 סטים של 12 של פייק פושאפס על הרצפה עם קצת אלביישן, ואז כשהגיע הזמן לתרגיל הבא החלטתי שאני לא מסוגל להמשיך את האימון.

איך קרה מה שקרה?

ניסיתי את ההנדסטנד פושאפ עם הבטן לקיר ותוך כדי שירדתי למטה הרגליים התנתקו מהקיר, ונפלתי ככה (זה לא אני, זו תמונה מהאינטרנט):

sddefault.jpg

הכתף של היד המקופלת כאילו נדחפה אחורה. לא יכלתי להזיז את הכתף בכלל לאיזה חצי דקה, לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. אחר כך היה סוג של קנאק כזה, זה השתחרר ויכלתי להזיז את הכתף, אבל זה כאב.

שקלתי לנסות שוב והפעם לנסות לייצב יותר ולמקם את הידיים קצת רחוק יותר מהקיר, אבל לא הייתי מסוגל מנטלית.
כן הצלחתי להחזיק קצת עמידת ידיים אבל מתתי מפחד שהכתף תקרוס והפסקתי.

אחר כך כמו שאמרתי עשיתי פייק פושאפס רגילים. גם מזה ממש פחדתי. אחר כך באתי לעשות שכיבות סמיכה בשיפוע והכתף הרגישה ממש ממש לא יציבה (גם בלי משקל), אז חתכתי את זה שם.

המסקנה שלי היא שמיהרתי קצת יותר מדי עם הפרוגרשנס, ושהייתי צריך להיצמד לפייק פושאפס, ככה זה לא היה קורה בכלל. אני גם רוצה לשמור על טווח חזרות גבוה יותר מעתה והלאה כדי למנוע את הסיכוי לכך שזה יקרה.

כרגע אתן כמה ימים לכתף ואראה איך זה מרגיש, ואחר כך נראה מה התכניות. כרגע כואב לי בכל מצב, לא רק בתנועה.

אציין אבל שה-Push Ups כן הרגישו טוב, וששמחתי מאוד להעלות משקל. אבל מה אני כבר יכול לעשות עכשיו.

מרגיש מתוסכל בטירוף ומפוחד מאוד.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 22/11/20

בשבת בבוקר קמתי אחרי כמות מאוד לא מספקת. לא הצלחתי לישון בגלל הכאבים, ולא יכלתי להזיז את היד בכלל בכמה שעות הראשונות לאחר שקמתי.

שיחקתי קצת עם גומיות, ניסיתי לגרום לכתף להרגיש יותר טוב, וההרגשה השתפרה במשך היום.

היום אני כבר מצליח להזיז את הכתף די בנוחות, אבל עדיין יש כאבים, והכל מרגיש משמעותית קשה יותר. אני עדיין לא יכול לעשות עמידת ידיים.

עשיתי אימון בקטנה שקיוויתי שיגרום לי להרגיש טוב יותר:

Banded Rows:
5x25

Bodyweight Chin Ups:
5x5

Bodyweight Push Ups:
5x10

החתירות עם הגומייה הרגישו פשוט כאילו הן לא שמות שום לחץ על הכתף בכלל.
אחר כך הרגשתי קצת מחומם והכתף הרגישה די טוב אז עשיתי צ'ין אפס. זה היה ממש קשה כי עדיין זה קצת לא נוח אבל הרגיש לא רע.

השכיבות סמיכה קצת כאבו אבל זה השתפר ככל שעשיתי. זה היה קשה וחימם אותי לא מעט.

סך הכל קיבלתי פאמפ די טוב מזה וזה גרם לי להרגיש קצת יותר טוב. אם מחר המצב ישתפר אפילו יותר אולי אנסה לעשות גם אימון רגיל, אבל אני בספק שארגיש מספיק בנוח בשביל לעשות את זה.

אני מניח שיכלתי לעשות גם קצת קרלס וטרייספ אקסטנשנס או דברים כאלה אבל למי אכפת.

אז כן, כרגע משתדל בעיקר לנוח ולעשות רק מה שמרגיש טוב. אעדכן עוד בהמשך.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 23/11/20

הצלחתי להתאמן.

Push Ups:
1x9x24.5kg
1x8x24.5kg
1x7x24.5kg

Elevated Deficit Pike Push Up:
3x8

1x8x16kg
1x7x16kg
1x7x14kg

Close-Neutral Grip Push Ups:
3x8x15.25kg

Push Ups - היה קשה מאוד. אותה כמות חזרות כמו בפעם הקודמת.

Pike Push Up - אז חזרתי לזה בוריאציה קצת שונה. אני שם את הרגליים על השרפרף אבל שם את הידיות על ספרים ואז יש יותר טווח תנועה. אני נמצא קצת פחות ב"פייק", ועם הרגליים קצת יותר רחוקות מהגוף, פשוט כי אני שונא את הקראמפ שאני מקבל ברגליים כתוצאה מהגמישות שדרושה בשביל התרגיל.

הלך בסדר, לא שובר את הראש על זה יותר מדי. הטווח תנועה הנוסף היה נחמד.

Legs Elevated Push Ups - אז גם פה שמתי את הידיות על הספרים וזה הרגיש ממש טוב, אחלה של מתיחה וכיווץ שהטווח תנועה המוסף נותן. הלכתי קצת כבד מדי אבל לא נורא.

Lateral Raises - לא עשיתי אבל רציתי לציין. הרגיש לא נעים בכלל בכתף ולא הרגשתי ששווה את זה.

Close-Neutral Grip Push Ups - כנראה שעשיתי קצת יותר סטריקט מבדרך כלל בגלל הכתף, והצלחתי הרבה פחות חזרות מבפעם הקודמת, אבל שוב, לא נורא בכלל.

את כל השכיבות סמיכה חוץ מהפייק פושאפס הרגשתי שאני עושה ממש לאט בשביל למנוע אי נעימות בכתף אז לא דאגתי יותר מדי לגבי המשקלים. לא מרגיש 100 אבל אני חושב שאחרי שהתחלתי להתאמן ההרגשה השתפרה.
ומקווה שמכאן דברים רק ימשיכו וימשיכו להשתפר.

אין לי כוח לשבור את הראש על הטכניקה בפייק פושאפס שוב פעם כי בפעם הקודמת זה רק גרם לי לסבל, שגרם לי לרצות להתקדם מהר מדי לוריאציה הבאה, שגרמה לזה שאני אפול על הכתף.

מחר יום ארוך, אני לא בבית עד הערב מהרגע שאני קם בערך, ואז אני רץ 5.
שיהיה בהצלחה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 25/11/20

Chin Ups:
1x8x13kg
1x7x13kg
2x6x13kg
1x5x13kg

Banded Rows:
2x25
1x30+10 fast

Banded Face Pulls:
3x35

Superset

A - Banded Curls:
3x12

B - Banded Good Mornings:
3x20

Chin Ups - חלק מהמשקל לא היה זמין וזה כל מה שהיה, אבל פשוט הלכתי עם זה. נראה לי יצא די בסדר, הרגיש טוב.

Banded Rows - אני עושה את זה איטי, עם פאוז בטופ, ושומר על מיינד מאסל קונקשן. בסט האחרון הוספתי כמה חזרות, ואז עשיתי 10 חזרות מהירות לעוד קצת פאמפ.

עכשיו, אני יודע שזה נשמע מוזר, אבל אני מתכוון לנסות שלא לעשות כאן אוברלואד, כי אם זה יגיע לסטים של 40 אני ככל הנראה פשוט אפסיק לעשות את זה.
אז אשמור על סטים של 25, ובסט האחרון אעשה 30 עם קצת חזרות לפאמפ, ואתמקד באוברלואד במתח.

Banded Curls - לא משהו בכלל אבל לא היה לי דאמבל זמין שיכלתי להרכיב עליו משקל.

Banded Good Mornings - ראיתי את AlphaDestiny עושה את זה אז ניסיתי, האמת שנחמד, אבל מן הסתם ממש קל. כנראה שאמשיך לעשות את זה, ומחר גם אתחיל לעשות פיסטול סקוואט.

סך הכל הצלחתי להכניס אחלה אימון. מזל שיש לי את הגומייה הזאת, כי אשכרה 80% מהאימון בוצע איתה. הפאמפ היה ממש טוב והרגשתי טוב מאוד באופן כללי.

מחר אנסה לעשות עמידת ידיים ונראה איך הכתף תרגיש. כרגע היא מרגישה כמעט נורמלי לגמרי ואני שמח בטירוף אבל עדיין יש חשש.
אני רוצה גם לרוץ מחר אבל אף אחד מהחברים לא יכול. אולי ארוץ לבד, אולי פשוט אוותר גם.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 26/11/20

עמידות ידיים:
8 סטים של תרגול.

Elevated Pistol Squat:
3x5 each

הכתף הרגישה בסדר, כל השאר לא. יש לי דומס מטורפים בהמסטרינג מאתמול שזה די הציק אבל אני לא חושב שזו הייתה הבעיה.
קודם כל, הבנתי שאני צריך ליישר יותר את הרגליים.
הדבר השני, זה שאני צריך לעשות אימונים קצרים יותר של משהו כמו 3 סטים, ולעשות את זה כל יום.

ראיתי שמשהו שממש יכול לעזור זה עמידות ידיים עם הבטן לקיר, אבל כבר אין לי ביצים לעשות את זה אחרי שנפלתי.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 27/11/20

Push Ups:
3x10x24.5kg

2x10
1x9

1x8x16kg
1x7x16kg
1x7+3x16kg

Lateral Raises:
2x15x12.5kg
1x15x12.5kg + 10 partials

1x12x15.25kg
1x11x15.25kg
1x9x15.25kg

Overhead Single-Arm Extensions:
2x12x5kg
1x9x5kg

Push Ups - הלך לא רע, צריך לרדת קצת לאט יותר.

Pike Push Up - בסט האחרון החליקה לי הידית ביד שמאל, זה הוביל למיסגרוב שהפך את החזרה התשיעית לקשה מדי ולכשל בעשירית.
מרגיש די טוב, קצת יותר חזה עליון ממה שהייתי עושה בעבר אבל אני מעדיף את הוריאציה הזאת.

Legs Elevated Push Ups - הסט הראשון הלך ממש טוב ואפילו היה די קל. ובשני ובשלישי המשקל לא הסתדר בתיק והתחרפנתי לגמרי.
בסט השלישי אחרי 7 הקש שבר את גב הגמל (או יותר נכון התיק שבר את הגב שלי), עצרתי, סידרתי את זה קצת והכנסתי עוד 3 חזרות.
בפעם הבאה אני פשוט הולך על 10 חזרות בכל סט ומקווה שהמשקל יסתדר כמו שצריך.

Lateral Raises - הרגיש קצת מוזר בהתחלה בכתף ימין אבל הרגיש ממש טוב אובראול, פאמפ ממש טוב, כנראה שאשאיר את הווליום בערך שם ולא אדחוף מעבר.

Close-Neutral Grip Push Ups - אני חושב שאני צריך להקפיד לשמור על הכתפיים יותר אחורה, וככה כנראה אצליח פחות, אבל עדיף.

Overhead Single-Arm Extensions - ראיתי כמה אנשים שאני די מאמין בהם ממליצים לעשות אוברהד אקסטנשס בשביל לאזן את העבודה של הטרייספ מהלחיצות. זה מרגיש די טוב, אני אמשיך לעשות את זה.

הרגשתי די מדהים היום, כנראה בגלל המונסטר בצהריים והשינה המספקת שבין חמישי לשישי (כל שבוע כמעט, זה הלילה שבו אני ישן הכי הרבה והכי טוב).

יוצא מאוחר יותר ככה שיש סיכוי לא רע שארגיש מחר כמו תחת מהלך, אבל מקווה שאצליח בכל זאת להתאמן.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 28/11/20

Chin Ups:
1x5x16.5kg
1x4x16.5kg
1x3x16.5kg
2x5x14kg
1x3x14kg

Banded Rows:
2x25
1x30+10 fast

Bicep Curls:
3x10x12.5kg

Banded Face Pulls:
3x35

Banded Good Mornings:
3x25

Chin Ups - כשל מוחץ. כנראה שילוב של שינה חרא, האנגאובר והרבה משקל נוזלים.
שקלתי את עצמי לפני שהתחלתי והייתי על 72.7, לא אומר הרבה אבל שיהיה. לשם השוואה אגיד שכרגע בבקרים אני בטווח של 68.5-71.
גם אחרי שהורדתי את המשקל היה די קשה אבל בסדר. כנראה צריך לנקות קצת את הטכניקה.

באימון הבא כנראה פשוט אנסה שוב, אין ממש טעם לרדת ל14 כי אם הצלחתי לעשות 2 סטים של 5 עם כל הנסיבות אחרי שהגעתי לכשל 2-3 פעמים, אני כנראה יכול להשלים 5 סטים.

לגבי הסט השישי, לא הגעתי בו לכשל אם כי זה היה די קרוב. פשוט שמתי לב שחזרות לי 3 חזרות בשביל להגיע ל5x5 אז זרקתי עוד סט של 3.

Banded Rows - היה יותר קשה היום מבדרך כלל. הרגשתי את הטייטנס שהיה לי בלאטס (שלא זוכר אם ציינתי אבל הרגשתי גם אתמול בשכיבות סמיכה), ושמתי קצת יותר דגש על המתיחה כי הרגיש טוב.

Banded Face Pulls - גם פה היה קשה מהרגיל, אני מניח שאני פשוט חלש היום.

Banded Good Mornings - הרגליים שלי תפוסות בטירוף כבר עכשיו בגלל הגוד מורנינגס והפיסטול סקוואטס.
חייב להגיד שזה לא כזה קל, אחלה של תרגיל לשרשרת האחורית. צריך לשמור על הרוחב של העמידה כי זה אחרי הכל משפיע על הקושי. אני גם חושב שאולי הגב התחתון קצת מתעגל כשנהיה קשה.
מרגיש די טוב לעבוד על זה קצת אחרי כל כך הרבה זמן.

סך הכל אימון די פח מבחינת ההרגשה וגם מבחינת הביצועים, אבל די ניהנתי מרובו ושמח שהצלחתי לעשות אותו.
היום לא עשיתי עמידת ידיים, אולי אעשה בהמשך היום קצת אבל לא חושב. מחר אעשה בכל מקרה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 29/11/20

גיליתי שאתמול היה העדכון ה100!
מגניב, זהו.

עמידות ידיים:
כמה ניסיונות לאורך היום, לא משהו מיוחד.

דפיסיט פיסטול סקוואט:
3x6

לא הייתי מחומם בכלל והסט הראשון הרגיש די רע (כנראה שככה זה בכל דבר שדורש באלאנס). לא עשיתי פאוז בכל החזרות אבל באימון הבא אני חושב שאעשה, גם בשביל להיות יותר עקבי וגם כי זה מרגיש טוב.
ההמסטרינג תפוס בטירוף וזה גם היה די מעצבן בהתחלה אבל עם הזמן זה השתפר.

סך הכל די אוהב את הפיסטולס אבל אני רוצה להתחיל לעבוד קצת על הגמישות והחוזק של ההיפ פלקסורס כדי שאוכל לעשות גם על הרצפה.
מרגיש מאוד את הקוואדס והגלוטס.

קרא את שאר עדכון הלוג...

הצלחת להגיע לעמידת ידיים? אשמח לטיפים

עדיין לא, ככה שאולי אני לא הבן אדם לשאול. הצלחתי להגיע למצב שבו אני מחזיק לכמה שניות טובות בלי עזרה מהקיר אבל זה לא קורה יותר מדי.
בעדכונים כאן כתוב את כל המסקנות שלי מהאימונים, אבל בשלוף:

- לדחוף חזק עם הטרפזים
- לשמור על רגליים ישרות לגמרי ולכווץ ישבן
- להפעיל את הבטן תוך שמירה על הקיו הקודם
- לאזן עם כפות הידיים

כרגע מתנסה עם לעשות קצת כל יום במקום פעם בכמה ימים עם פחות תרגול בכל פעם, כרגע זה נראה די טוב אבל לא יודע עדיין להגיד.

עדכון לוג: 30/11/20

Push Ups:
1x12x24.5kg
1x11x24.5kg
1x8x24.5kg

3x10

3x8x16kg

Lateral Raises:
2x15x12.5kg
1x15x12.5kg + 15 partials

1x12x15.25kg
1x11x15.25kg
1x10x15.25kg

Overhead Single-Arm Extensions:
3x12x5kg

Single-Leg Leg Lifts:
3x10

Push Ups - הסט הראשון הרגיש ממש טוב, הרגשתי את החזה ממש טוב. גם סט שני הלך לא רע. הסט השלישי כבר הלך די רע.אני חושב שבגלל הסידור של התיק. לא זוכר אם זה היה 8 או 9 שם.

Pike Push Up - לא חשבתי שאצליח לסיים את הסט האחרון כשעשיתי אותו, החזרה האחרונה הייתה גריינד מטורף.
מרגיש די הרבה את החזה העליון, אני מניח שעם איך שאני עושה את זה זה בעצם קצת מדמה לחיצה באינקליין מאוד גבוה.

Legs Elevated Push Ups - באופן לא מפתיע בכלל סיימתי את הסטים די בקלות כי התיק לא זז כאילו הוא קרקס על הגב שלי.
כנראה שיכלתי לדחוף עוד חזרה-2 אבל כבר הפסקתי שם, באימון הבא אלך על עשיריות.

Lateral Raises - לא התאפקתי והוספתי עוד 5 חלקיות בסוף. אני לא מתכוון להוסיף עוד.
פאמפ יותר טוב מאשר הנפח המוגזם שהייתי עושה מקודם אם להיות כנה. הרבה יותר קל להתמקד בתנועה של הכתף.

Close-Neutral Grip Push Ups - לא יודע עד כמה זה באמת נחשב אבל טוב נו.

Overhead Single-Arm Extensions - הייתי עדיין קצת תפוס מהפעם הקודמת אבל זה באמת לא מורגש בלחיצות בכלל.

Single-Leg Leg Lifts - לעבוד קצת על ההיפ פלקסוקס. המצב די רע אבל מתכוון להמשיך לעשות את זה, ובאופן די תכוף.

אחלה של אימון. מקווה שלא ירד מחר גשם או משהו ואצא לריצה.
שבוע עמוס לפניי אבל לא אמור להשפיע על האימונים יותר מדי.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 01/12/20

קמתי בבוקר עם כאבי בטן מטורפים וחשבתי שהלך עליי. באיזשהו שלב נרדמתי וכשקמתי היה טוב יותר אז היה אימון.

20 סטים-
200 מטר ריצה
10 שכיבות סמיכה
20 כפיפות בטן

ב-10 סטים הראשונים באמת עבדתי, אחר כך כבר לא באמת השקעתי בריצה כי בניתי על לסיים אחרי 10.

עמידת ידיים עשיתי קצת היום אבל הרגשתי די מותש מהאימון של אתמול.

האימון דחיקה הבא לא הולך להיות כיף וככה גם הגוד מורנינגס והפיסטולס, אבל אני מניח שלפחות היה נחמד.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 03/12/20

Chin Ups:
5x5x16.5kg

Banded Rows:
2x25
1x30+10 fast

Bicep Curls:
2x12x12.5kg
1x10x12.5kg

Banded Face Pulls:
3x35

Banded Good Mornings:
3x25

Chin Ups - שקלתי 69.7. זה פחות 3 קילו מהפעם הקודמת שעשיתי מתח, וכנראה גם נמוך מבדרך כלל כשאני עושה מתח (בעיקר בגלל שזה עוד יחסית מוקדם ואני עדיין על ארוחה אחת שהיא די קטנה).
היה לי כנראה עוד חזרה בסט האחרון, אולי אפילו 2.

לא יודע אם כדאי להתחיל להוסיף משקל על פי המשקל גוף שלי (לדוגמה - אקח סט פוינט של 70 קילו, ואם אשקל 72.5, אוריד 2.5 קילו. אם 67, אוסיף 2.5). @הברווזון המכוער יש עצה?

Banded Rows - האמת שזה ממש קשה כשעושים את זה אחרי המתח. הסט האחרון היה קצת לא משהו, אני חושב שהשתמשתי קצת יותר מדי בגב התחתון.

יש לזה גם קטע, ממש קל להחליט אם רוצים להתמקד בלאטס או בשאר שרירי הגב העליון. אני מנסה לעשות תנועה שמשלבת את זה, להביא את זה בהתחלה מהלאטס (לשמור על המרפקים קרוב), להגיע לקונטראקשן מלא בלאטס ואז להביא לכיווץ מלא של הטרפזים.

Banded Face Pulls - היה ממש קשה והרגיש לא טוב כל כך בהתחלה אבל השתפר.

Banded Good Mornings - היה קצת מציק בצוואר ולא הרגיש כזה טוב, אבל ההרגשה בהמסטרינג מדהימה. זה מרגיש כאילו יש לי דומס כבר עכשיו. מעניין מתי ימאס לי מזה.

אימון סבבה.
אני ממשיך לעשות עמידות ראש וידיים פה ושם, והאמת שזה מרגיש אחלה ככה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

אלוף...
שמע, זה כנראה חכם יותר לעשות לפי משקל גוף, אבל לרוב(כולל אותי)לא מעניין כמה אתה שוקל אלא כמה אתה מוסיף עליך, ולכן החלטתי שזה לא מעניין אותי.😁
גם אצלי בימים שהיו לי קפיצות של למעלה מ5 קילו בין הבוקר לערב זה כנראה היה קריטי יותר.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית