הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תנועה נכונה בחתירה פולי תחתון

• פותח/ת השרשור lolmit
  • פורסם בתאריך

lolmit

משתמש פעיל
354
19
נק' מוניטין:
109
354
19
אהלן חבר׳ה ,
בחתירה תחת פולי תחתון יש טעם ברכינה אחורה קדימה כמו שעושים בפולי עליון?
כרגע מה שאני עושה אני לא זז עם הגוף ושומר על גב ישר ומוציא את החזה החוצה.
אגב צריך להביא את הידיים בפעולת המשיכה לכיוון הבטן התחתונה או לכיוון מפתח הלב?

התנועה צריכה להיות רק עם הידיים, הטורסו נשאר במקום - אתה לא רוצה להשתמש במומנטום שלו להרים עוד משקל.
זה כמו כל חתירה שהיא בעמידה פשוט בישיבה.

אגב צריך להביא את הידיים בפעולת המשיכה לכיוון הבטן התחתונה או לכיוון מפתח הלב?
הייתי אומר יותר לכיוון הבטן

לא. בחתירה בכבל בישיבה מנח הגב צריך להיות אנכי לרצפה.

למען פיתוח הרחב-גבי תנסה לחתור את הכבלים למותן (או לפחות לבטן התחתונה) ולא למפתח הלב.

חתירה למפתח הלב תערב יותר את הבייספס והטרפזים.

נשענים אחורה בפולי עליון כדי לערב שרירים בגב העליון ולהיות בפוזיציה חזקה יותר, זה לא תקף לחתירה.

יהיה קשה לשמור על טורסו אנכי לחלוטין בכלל שהכבל מושך אותך קדימה, אפשר לאזן טיפה אבל רצוי בקטנה.

• פותח/ת השרשור
לא. בחתירה בכבל בישיבה מנח הגב צריך להיות אנכי לרצפה.

למען פיתוח הרחב-גבי תנסה לחתור את הכבלים למותן (או לפחות לבטן התחתונה) ולא למפתח הלב.

חתירה למפתח הלב תערב יותר את הבייספס והטרפזים.

נשענים אחורה בפולי עליון כדי לערב שרירים בגב העליון ולהיות בפוזיציה חזקה יותר, זה לא תקף לחתירה.
ניסיתי מה שאמרת חזה החוצה גב ישר מרפקים מובילים תנועה לצידי הגוף ולקחתי את החתירה לכיוון הבטן התחתונה כמו שאמרת וגיליתי שאני יכול לחתור ככה הרבה יותר בקלות משקלים שעם לחתור לכיוון מפתח הלב הייתי נקרע.
הגיוני או פאק בטכניקה?

ניסיתי מה שאמרת חזה החוצה גב ישר מרפקים מובילים תנועה לצידי הגוף ולקחתי את החתירה לכיוון הבטן התחתונה כמו שאמרת וגיליתי שאני יכול לחתור ככה הרבה יותר בקלות משקלים שעם לחתור לכיוון מפתח הלב הייתי נקרע.
הגיוני או פאק בטכניקה?

תעלה סרטון של הטכניקה...

הגיוני או פאק בטכניקה?
זה לא לא הגיוני.

משמע שזה לא בהכרח טכניקה לקויה אלא שימוש בשריר חזק יותר?
יכול להיות הטכניקה הקודמת הייתה לקויה והנוכחית עזרה לתקן את המיינד מאסל קונקשיין (למשל הפעלה גבוהה יותר של הלאטס באופן כללי).
מעבר לכך, כשהגורם שמגביל אותך בתנועה הוא האמות/בייספס, אתה כנראה תצליח לבצע פחות מאשר כשהגורם שמגביל אותך הוא הלאטס (שהוא שריר הרבה יותר גדול).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית