הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

5 או 6 אימונים בשבוע?

נתן לוי

משתמש מתחיל
67
1
נק' מוניטין:
1
67
1
שלום לכולם אני כרגע מבצע

5 אימונים בשבוע

ראשון- חזה כתף אמצעי וקדמי

שני - רגליים טרפזים

שלישי- גב יד קדמית, יד אחורית, כתף אחורית

רביעי- מנוחה

חמישי- חזה כתף אמצעי וקדמי

שישי- גב כתף אחורית טרפזים יד קדמית

שבת- מנוחה.

שוקל לעבור ל6 אימונים בשבוע האם יש יתרונות בלהתאמן 6 ימים בשבוע במקום 5?

מצד אחד זה יאפשר לי לאמן פעמיים קבוע כול שריר בשבוע מצד שני זה עלול להפריע בהתאוששות לאימוני חזה וכתפייםשזה האימון אצלי החשוב ביותר..

מהמקצוענים שאני רואה ביוטיוב רובם מתאמנים 6 אימונים בשבוע

תודה לעונים

• פותח/ת השרשור
תראה, התכנית גם ככה נראית פח, אז אני מניח שזה לא ישנה 5 או 6 פעמים בשבוע.

אני יודע שזה לא החלוקה הכי נפוצה , אבל לי הכי חשוב לעבוד פעמיים בשבוע חזה וכתפיים , וב5 ימי אימונים לא מצאתי חלוקה יותר טובה

אני יודע שזה לא החלוקה הכי נפוצה , אבל לי הכי חשוב לעבוד פעמיים בשבוע חזה וכתפיים , וב5 ימי אימונים לא מצאתי חלוקה יותר טובה
לא מצאת חלוקה יותר טובה?
אני סתם זורק רעיון, AB פשוט בלי להסתבך.

• פותח/ת השרשור
אם אני עושה יום אחד a
ולמחרת b
אני לא יכול לעשות שוב a מכיוון שאני עושה אימונים אינטנסיבים אני לא יצליח להתאושש ב48 שעות
כלומר זה ייאלץ אותי כול יומיים של אימונים לקחת יום מנוחה ביניהם ככה שלי באופן אישי זה לא מתאים. ההתלבטות שלי היא על 5 או 6 ימים בשבוע האם 6 אימונים נותן יותר יתרונות מאשר 5

אם אני עושה יום אחד a
ולמחרת b
אני לא יכול לעשות שוב a מכיוון שאני עושה אימונים אינטנסיבים אני לא יצליח להתאושש ב48 שעות
כלומר זה ייאלץ אותי כול יומיים של אימונים לקחת יום מנוחה ביניהם ככה שלי באופן אישי זה לא מתאים. ההתלבטות שלי היא על 5 או 6 ימים בשבוע האם 6 אימונים נותן יותר יתרונות מאשר 5
אין חשיבות גדולה למספר הימים שמתאמנים, אלא לנפח הכללי, לעצימות וכו'
אתה יכול לחלק את זה לשלושה ימים או שבעה זה לרוב תלוי נוחות שלך כמו זמן או אנרגיה לאימון ארוך.

מה דחוף לך להתאמן 5-6 פעמים בשבוע?!?

אתה נשמע מתאמן חובבן, אז שתדע:
זה שהמקצוענים עושים משהו אחד, לא אומר שאתה צריך לעשות אותו הדבר.

ספורטאים מקצוענים מתאמנים פעמיים ביום, נראה לך שתשרוד 14 אימונים בשבוע?

על איזו התאוששות אתה מדבר?
מי החמור שחיבר לך את התוכנית הזו?

וביוטיוב הרוב הגדול הם חובבנים עם יכולת עריכת סרטונים משכנעת.

Ab ייאלץ אותי לעשות 4 אימונים בשבוע
המטרה שלי זה להתקדם .. או 5 או 6 ימים בשבוע
להתקדם בכמות האימונים שאתה מבצע בשבוע? או להתקדם במסת שריר ו/או בביצועים? כי זה לא בהכרח בא ביחד ופחות אימונים בשבוע לא אומר פחות התקדמות, לפעמים ההיפך

• פותח/ת השרשור
תדה לכולם..
בואו נעשה סדר:
AB ו\או 4 אימונים בשבוע אומר לחלק ל3 קבוצות שריר באימון...כשאני בא לאימון חזה או רגליים אינטנסיבי למי יש כוח אחר כך לעבוד על עוד 2 קבוצות שריר? לא סתם בכול מקום רשום מתאמן מתקדם מבצע בין 5-6 אימונים בשבוע ...על מנת לתת דגש על כול שריר בניפרד ולבוא רענן ולא אחר כך לעבוד על עוד 2 קבוצות שרירים שאתה כבר גמור מסקוואט או בנץ...או שאני טועה?
SERGIO KATZ דיבר על מתאמנים שמתאמנים פעמיים ביום...האמת מקריאה באינטרנט קצרה נשמע מעניין מכיוון שאתה בא לחלק השני של האימון רענן יותר אך צריך לשמוע דעה של מקצוען בנושא האם מומלץ או לא.
לגבי התכנית אימונים שלי אשמח שתגיבו למה היא לא טובה ואם תוכלו לציין את התכנית שלכם גם טוב...

תדה לכולם..
בואו נעשה סדר:
AB ו\או 4 אימונים בשבוע אומר לחלק ל3 קבוצות שריר באימון...כשאני בא לאימון חזה או רגליים אינטנסיבי למי יש כוח אחר כך לעבוד על עוד 2 קבוצות שריר? לא סתם בכול מקום רשום מתאמן מתקדם מבצע בין 5-6 אימונים בשבוע ...על מנת לתת דגש על כול שריר בניפרד ולבוא רענן ולא אחר כך לעבוד על עוד 2 קבוצות שרירים שאתה כבר גמור מסקוואט או בנץ...או שאני טועה?
SERGIO KATZ דיבר על מתאמנים שמתאמנים פעמיים ביום...האמת מקריאה באינטרנט קצרה נשמע מעניין מכיוון שאתה בא לחלק השני של האימון רענן יותר אך צריך לשמוע דעה של מקצוען בנושא האם מומלץ או לא.
לגבי התכנית אימונים שלי אשמח שתגיבו למה היא לא טובה ואם תוכלו לציין את התכנית שלכם גם טוב...

מה לא הבנת שאין שום סיבה בשבילך להתאמן 5-6 פעמים בשבוע?
ולמי יש כוח? למי שלא התרגל מהיום שהתחיל להתאמן לפצל את האימון ל5 חלקים.

ואתה ממש לא מתאמן מתקדם לפי מה שנראה, מה המשקלי עבודה?

עם בנץ' פחות מ110 ק"ג, סקוואט פחות מ140 ק"ג ודדליפט פחות מ170-180 ק"ג בכלל לא הייתי חושב להגיע לפיצולים כאלה.

אתה פשוט במחשבה של כמה שיותר יותר טוב, שזו מחשבה בלי שום ביסוס.

מה לא הבנת שאין שום סיבה בשבילך להתאמן 5-6 פעמים בשבוע?
ולמי יש כוח? למי שלא התרגל מהיום שהתחיל להתאמן לפצל את האימון ל5 חלקים.

ואתה ממש לא מתאמן מתקדם לפי מה שנראה, מה המשקלי עבודה?

עם בנץ' פחות מ110 ק"ג, סקוואט פחות מ140 ק"ג ודדליפט פחות מ170-180 ק"ג בכלל לא הייתי חושב להגיע לפיצולים כאלה.

אתה פשוט במחשבה של כמה שיותר יותר טוב, שזו מחשבה בלי שום ביסוס.
מזכיר לי בן אדם די רזה שפגשתי אתמול מתאמן די חדש שהתפלא שאני מסיים תאימון ב45-50 דקות אז אמרתי לו שיש פה אנשים שמתאמנים שעתיים רצוך וזה ממש מיותר ואמר לי מה זה לא יהיה יותר טוב אם אני יוסיף סתם עוד תרגילים מעבר לתכנית .
לא מבין למה אנשים בכח רוצים אימונים יותר ארוכים ושמים לעצמם 12 סטים בשריר חזה כשהם בקושי מרימים 60 קילו בנץ
אני התקדמתי הכי טוב והכי מהר במשקלי עבודה כשעשיתי fbw

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי כמה שיותר יותר טוב, אמרתי לבוא לאימון ולעשות מקסימום 2 שרירים כמו בתכנית
Abc או אפילו תכניות שחלק מתאמנים גם על שריר אחד כול יום ,6 פעמים בשבוע. אם זה לא היה אפקטיבי לא היו עושים את זה... בגלל זה בעצם השאלה ההתחלתית שלי הייתה מהם היתרונות של 6 אימונים על פני 5 .
לגבי משקלי עבודה לא הגעתי בדיוק למשקלים שרשמתה למרות שאני שנים מתאמן אבל המטרה שלי זה לא להרים כמה שיותר כבד אלה לפתח שריר.

לא אמרתי כמה שיותר יותר טוב, אמרתי לבוא לאימון ולעשות מקסימום 2 שרירים כמו בתכנית
Abc או אפילו תכניות שחלק מתאמנים גם על שריר אחד כול יום ,6 פעמים בשבוע. אם זה לא היה אפקטיבי לא היו עושים את זה... בגלל זה בעצם השאלה ההתחלתית שלי הייתה מהם היתרונות של 6 אימונים על פני 5 .
לגבי משקלי עבודה לא הגעתי בדיוק למשקלים שרשמתה למרות שאני שנים מתאמן אבל המטרה שלי זה לא להרים כמה שיותר כבד אלה לפתח שריר.
זה בא ביחד ותחשוב שאם תעשה 4 תרגילים בשריר נגיד סתם דוגמא חזה או לעומת זאת תעשה רק בנץ איפה אתה חושב שתתקדם יותר מהר במשקלי עבודה?
אני לא מאמן או משהו אבל זה קצת הגיוני
כשאני עולה במשקל גוף על ידי אכילה נכונה אני אוטומטית עולה במשקלי עבודה ואם אתה נשאר על אותו משקל עבודה סיכוי גדול שאתה לא מתקדם ולא גודל בשריר
אבל זה לא משנה כי אתה נעול על 5/6 אימונים ולתת יותר נפח לשריר

Abc או אפילו תכניות שחלק מתאמנים גם על שריר אחד כול יום ,6 פעמים בשבוע. אם זה לא היה אפקטיבי לא היו עושים את זה
אתה לא ממש יכול להגדיר "אפקטיבי" באופן כללי, מה שאפקטיבי לאחד לא יהיה אפקטיבי לאחר, תלוי ברמת מתאמן, גנטיקה, תזונה, שינה, סדר יום מחוץ לאימונים, חומרים וכו'...
אז אם אתה רואה מפתח גוף מקצוען עושה תכנית אימונים מסויימת זה כנראה לא יהיה אפקטיבי לך (ולרוב האנשים) כמו שזה אפקטיבי לו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית