עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מאוד מתחבר, אבל בלי ספק זה חלש יותר מלואו באר.ומבחינת טכני'?
מתחבר יותר?
שואל בגלל העניין של הברכיים
נו,אולי תשקול להחליףמאוד מתחבר
גם אצליאבל בלי ספק זה חלש יותר מלואו באר
אני לא יודע, אני עלול למצוא את עצמי עושה גם סומו דדליפט חלילה.נו,אולי תשקול להחליף
גם אצלי
חושב שאם תתמיד זה יתעלה על הלואו
חיבור לטכני' חשובה ממשקל על המוט
(לא משהו חכם לומר לפאוורליפטר מתחרה אה?)
רחמנא לצלןגם סומו דדליפט חלילה.
שלא אחשוד שאתה בילדר..הקוואדס
🤒רחמנא לצלן
שלא אחשוד שאתה בילדר..
בשבילי 260 סקוואט זה סוסתודה על המחמאה
אבל אני לא קרוב לזה אפילו
בשבילי 260 סקוואט זה סוס
אם אתה מרים פחות מ200 קילו בהרמה כלשהי אין באמת הבדל מהותי. מוטות זולים יתחילו לרקוד לך על הגב עם משקלים מעל 180, הרבה יותר סיכוי שיתעקמו אם תיכשל איתם ויהיו פחות עמידים בטווח הארוך.מה רע במוט של של 600 שקל?
קח בחשבון שבחלק מהתחרויות שאנחנו משתתפים המוט לא גמיש בכלל.אם אתה מרים פחות מ200 קילו בהרמה כלשהי אין באמת הבדל מהותי. מוטות זולים יתחילו לרקוד לך על הגב עם משקלים מעל 180, הרבה יותר סיכוי שיתעקמו אם תיכשל איתם ויהיו פחות עמידים בטווח הארוך.
מוט איכותי יחזיק איתך לכל החיים, יהיה יציב ועמיד. כרגע, לסקוואט ובנץ' יש לי מוט של מארבו ספורט שהוא דרגה אחת מעל הזבל הסיני שיש בכל מקום אבל גם לא משהו, שוקל 19 קילו במקום 20, והקוטר שלו הוא 31 מ"מ שזה נורא לדדליפט. לא מפריע לי בינתיים לסקוואט ובנץ' אבל מצד שני לא נכשלתי איתו עדיין ואני לא יודע כמה הוא יחזיק מעמד אם זה יקרה. בגלל זה הזמנתי פוואר בר של ISF שצריך להגיע אלי בסוף ספטמבר-תחילת אוקטובר.
יש גם את הנושא של מוט דדליפט. בדדליפט אתה רוצה שיהיה לך מוט גמיש, קוטר דק ושיהיה עמיד אז בשביל זה יש לי את המוט דדליפט של טקסס והוא שווה כל שקל.
ולפעמים ההפךלפעמים מוט זבל בונה לך כוח ושליטה שיהיה לך הרבה יותר קל עם ציוד טוב.
אז כמה כסף אתה ממליץ להשקיע על מוט?אם אתה מרים פחות מ200 קילו בהרמה כלשהי אין באמת הבדל מהותי. מוטות זולים יתחילו לרקוד לך על הגב עם משקלים מעל 180, הרבה יותר סיכוי שיתעקמו אם תיכשל איתם ויהיו פחות עמידים בטווח הארוך.
מוט איכותי יחזיק איתך לכל החיים, יהיה יציב ועמיד. כרגע, לסקוואט ובנץ' יש לי מוט של מארבו ספורט שהוא דרגה אחת מעל הזבל הסיני שיש בכל מקום אבל גם לא משהו, שוקל 19 קילו במקום 20, והקוטר שלו הוא 31 מ"מ שזה נורא לדדליפט. לא מפריע לי בינתיים לסקוואט ובנץ' אבל מצד שני לא נכשלתי איתו עדיין ואני לא יודע כמה הוא יחזיק מעמד אם זה יקרה. בגלל זה הזמנתי פוואר בר של ISF שצריך להגיע אלי בסוף ספטמבר-תחילת אוקטובר.
יש גם את הנושא של מוט דדליפט. בדדליפט אתה רוצה שיהיה לך מוט גמיש, קוטר דק ושיהיה עמיד אז בשביל זה יש לי את המוט דדליפט של טקסס והוא שווה כל שקל.
בדדליפט זה נחמד אבל אפשר גם בליומה לגבי פלטות כל במפר זה בסדר נכון?
האמת שאין לי כל כוונה לחזור להתחרות בירושלים אחרי החוויה האחרונה שלי שם, אז זאת כנראה לא תהיה בעיה עבורי. כמו כן עם הציוד שיהיה לי יש סיכוי שפשוט אתחיל לארגן תחרויות אם לא יהיו תחרויות נורמליות כשארצה. יהיה לי פוואר בר, דדליפט בר, ופלטות תחרותיות.קח בחשבון שבחלק מהתחרויות שאנחנו משתתפים המוט לא גמיש בכלל.
ממליץ לך תקופה לפני תחרות להתרגל לדדליפט עם המוט סקוואט שלך.
לפעמים מוט זבל בונה לך כוח ושליטה שיהיה לך הרבה יותר קל עם ציוד טוב.
מה המטרה של המוט הזה? אתה צריך משהו עכשיו שרק יחזיק לתקופת הקורונה? משהו לכל החיים? כמה המשקלים שלך? כמה דחוף לך שהמוט יגיע מהר?אז כמה כסף אתה ממליץ להשקיע על מוט?
ומה לגבי פלטות כל במפר זה בסדר נכון?
מה הפריע לך בתחרות בירושלים?האמת שאין לי כל כוונה לחזור להתחרות בירושלים אחרי החוויה האחרונה שלי שם, אז זאת כנראה לא תהיה בעיה עבורי. כמו כן עם הציוד שיהיה לי יש סיכוי שפשוט אתחיל לארגן תחרויות אם לא יהיו תחרויות נורמליות כשארצה. יהיה לי פוואר בר, דדליפט בר, ופלטות תחרותיות.
שקילה באותו יום שחייבה אותי לקום מוקדם, לנסוע שעה וחצי כדי להגיע לשקילה, ואז לחכות כמה שעות כדי להתחרות במקום לישון טוב ולהגיע לפני שמתחיל המקצה שלי פשוט. זה מאד פגע בביצועים שלי ביום התחרות בסקוואט ובנץ. בהכנה שפפתי 227.5 וסיימתי את היום עם 220, ולחצתי מעל 140 וסגרתי את היום עם האופנר של 130 שגם הוא היה הורדה כי תכננתי בכלל לפתוח ב135, אבל בחימום האחרון 125 הרגיש חרא.מה הפריע לך בתחרות בירושלים?
אני יודע שלי יש רשימה של דברים שלא מצאו חן בעיני, אבל אני סקרן מה הפריע לך שאתה לא מתכנן לחזור.
זה לא שקילה יום לפני או ביום התחרות?שקילה באותו יום שחייבה אותי לקום מוקדם,
שקילה הייתה ביום התחרות.זה לא שקילה יום לפני או ביום התחרות?
כבר לא מעודכן ככ
אני מסכים איתך, השקילה מאוד קשה, ומה שהפריע לי זה שהגעתי מוקדם כדי להישקל ומיד לאכול, ולקח הרבה זמן עד שתכלס נשקלנו, היה איחור מיותר.שקילה באותו יום שחייבה אותי לקום מוקדם, לנסוע שעה וחצי כדי להגיע לשקילה, ואז לחכות כמה שעות כדי להתחרות במקום לישון טוב ולהגיע לפני שמתחיל המקצה שלי פשוט. זה מאד פגע בביצועים שלי ביום התחרות בסקוואט ובנץ. בהכנה שפפתי 227.5 וסיימתי את היום עם 120, ולחצתי מעל 140 וסגרתי את היום עם האופנר של 130 שגם הוא היה הורדה כי תכננתי בכלל לפתוח ב135, אבל בחימום האחרון 125 הרגיש חרא.
אני פשוט חושב שאין לי טעם לעשות את זה לעצמי שוב כשיש מספיק תחרויות אחרות. לא כל כך משנה לי הפרס הכספי או להיות מקום ראשון בקטגוריה וכו'. מעדיף להיות מסוגל לתת את הטוטאל הכי גבוה שאני מסוגל.
אפשר פשוט לאפשר לאנשים לבחור בין להישקל בבוקר לבין להישקל ב1 בין המקצים, כי אני יכול להבין שיש אנשים שגבוליים בקטגורית משקל שלהם ולא רוצים פתאום להישקל קצת יותר כי הם אכלו בבוקר.שקילה הייתה ביום התחרות.
אליהו רצה למנוע מאנשים לעשות ייבושיים רציניים ולהגיע לתחרות בקטגוריה 5 ק"ג מתחת למשקל שלהם.
אני מסכים איתך, השקילה מאוד קשה, ומה שהפריע לי זה שהגעתי מוקדם כדי להישקל ומיד לאכול, ולקח הרבה זמן עד שתכלס נשקלנו, היה איחור מיותר.
הייתי צריך במשך שבוע וחצי להתרגל לישון ממש מוקדם כדי שאוכל להתרגל לתנאי התחרות, שאני קם מאוד מוקדם בשבילה.
בכל אופן, אני מאוד מקווה שישתנה כל מה שקרה בשקילה בתחרויות האחרונות, דיברתי עם אליהו, והוא הסכים שאני אהיה אחראי על השקילה, אני רוצה לקחת שליטה מלאה על זה ולדאוג ששקילה בזמן שקבעו באמת יתבצע.
ועולה גם מדבריך ששקילה מאוחרת יותר אולי יהיה עדיף לך, אולי באמת אציע שקילה שניה בהפסקה שבין קטגורית נשים לקטגורית המשקל הנמוך, זה יוצא בערך בשעה 13:00, או בהפסקה בין הבנץ' והדדליפט.
כי בתכלס, לא כזה מעניין אותי אישית הקטגוריה שלי, ונראה לי שלרוב הבחורים החזקים לא משנה הקטגוריה. אבל למתחרים שזה משנה, אני לא רואה פתרון מלבד שהשקילה תתבצע מוקדם ובשעה שנקבעה ולא שעתיים אחרי.
אני לא רואה את אליהו עושה שקילות יום לפני, אבל אולי אדבר איתו.
אני חושב שלדאוג לשקילה אולי ימנע ממני להתחרות, אבל מישהו צריך לדאוג לנושא המוזנח הזה.
מה שהפריע לי, זה חוסר ההבנה של המתחרים בכללי התחרות וכיצד הוא עובד, זה היה מאו בלאגן, וזה לדעתי אשמת הארגון ולא המתחרים. הייתי רוצה שיהיה מידע ברור לכללי לבוש וחוקים, איך מתחשב המנצח והקטגוריות. וסדר יום ברור. מתי כל קטגוריה מתחרה וכל מקצה.
שמתחרה יוכל להישקל, ולצאת להסתובב או לישון או מה שירצה עד שהזמן שלו להתחרות מגיע.
ושכמות התלונות בסוף התחרות יפתרו בגלל הסברה טובה יותר לפני.
אבל אני באמת חושב שעוד הדרך ארוכה לפתור הכל, אנסה בנתיים לדאוג לשקילה, ועל הדרך מה שאפשר. אבל אני מאוד מקווה שהתחרות הזאת תתשתפר, כי היא באמת הייתה ברמה גבוה, וחויה מקצועית לדעתי ביחס למה שיש בארץ.
בתחרויות של אליהו מתחרי הבנץ' בלבד הגיעו להישקל בערך ב18:00, ככה שאני יודע שזה לא בעיה לשקול מתחרים בכל שעה שלא תהיה ביום.אפשר פשוט לאפשר לאנשים לבחור בין להישקל בבוקר לבין להישקל ב1 בין המקצים, כי אני יכול להבין שיש אנשים שגבוליים בקטגורית משקל שלהם ולא רוצים פתאום להישקל קצת יותר כי הם אכלו בבוקר.
אין לי טענות על העובדה שהשקילה היא באותו יום אלא על זה שהייתי צריך להישקל ב9 בבוקר בירושלים, מה שחייב אותי לקום לפני 7 בבוקר ביום של תחרות. ואני בן אדם שבשגרה מתקשה לקום לפני 9... אפשרות לשקילה נוספת לפני המקצה יכול להיות פיתרון באמת טוב למי שפשוט רוצה להתחרות ולהגיע בצורה המיטבית לתחרות עצמה ולא איכפת לו כל כך מהקטגוריה או שהוא נמצא במרחק של כמה קילוגרמים מסוף הקטגוריה שלו.
אגב, אתה יודע למה לאליהו יש סלידה ממוט דדליפט? בדיקות סטרואידים (עם כמה שאני חושב שהן טפשיות במדינה שלנו) אני עוד מבין אותו כי זאת האידיאולוגיה שלו אבל למה הוא מתנגד למוט גמיש? סתם רוצה להיות דומה לIPF?
מסכים גם באמת שחישוב המנצחים היה דפוק, פרדי לא ידע בכלל שהוא על הפודיום ופתאום הודיעו שכן מחשבים לפי נוסחה ולא טוטאל אז הוא ניצח את הקטגוריה כי הוא שקל איזה 70.
מה המשקלים של פרדי?בתחרויות של אליהו מתחרי הבנץ' בלבד הגיעו להישקל בערך ב18:00, ככה שאני יודע שזה לא בעיה לשקול מתחרים בכל שעה שלא תהיה ביום.
פשוט אם אני שוקל מתחרים, הייתי מעדיף לשקול בזמן ההפסקה, כי אם אני כבר לא מתחרה לפחות אהיה שופט.
אבל אני מאמין שזה לא יהיה בעיה לסדר שקילה מאוחר יותר.
הסלידה של אליהו ממוט דדליפט לפי דעתי ומתוך מה שדיברתי איתו, זה שזה מהווה יתרון עצום למרימי הסומו דדליפט. בגלל האחיזה הצרה שלהם וטווח תנועה קצר של המוט, המוט במשקל כבד מתעקם כל כך שבקושי יש תנועה שהמוט צריך לעבור. ואני מאמין שלדעתו זה יתרון לא הוגן למרימי סומו.
![]()
ותאמין לי, הייתי נורא מופתע כשפרדי קיבל מקום ראשון, ציפיתי למקום הראשון בגלל שנתתי את הטוטאל הכי כבד בקטגוריה. אבל זה מסוג הדברים שאני חושב צריכים להיות ברורים ומובנים לכל המתחרים.