הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האוניברסיטה הפתוחה

זאב אולן

משתמש פעיל
616
145
נק' מוניטין:
170
616
145
יש פה מישהו שהתחיל/סיים תואר בהנדסת תוכנה באוניברסיטה הפתוחה? איף הלימודים שם? זה נכון שמביאים שם לקרוא ספר עבה לנושא מסויים ומעט מאד הרצאות?

לא למדתי בעצמי בפתוחה. אבל מההיכרות עם כאלה שכן למדו, הסיכוי לסיים תואר בהנדסת תוכנה בפתוחה נראה לי קלוש. זה תואר מאוד קשה גם במסגרות סטנדרטיות אז ללמוד אותו לבד בלי חברים / קבוצת למידה זה נורא.

דבר ראשון לפני הכל - אל תעשה תואר בהנדסת תכנה, תעשה מדעי המחשב. ההבדל בין התארים הוא שנה לימודים ו0 הבדל אחרי זה. בזבוז זמן מוחלט.
לגבי הפתוחה, אח של חבר טוב שלי מסיים שם השנה תואר במדמח ואני יכול להעיד שהרמה בפתוחה מאד גבוהה, המון פעמים בתואר הוא עוזר לנו עם דברים בטכניון ומספר כמה זה קל יותר ממה שהם עושים בפתוחה. (הוא התחיל גם בגיל 16 את התואר...)
נותנים להם ספרים לקורסים כדי ללמוד אבל אם הבנתי נכון יש גם הרצאות מוקלטות לראות. הלימודים בפתוחה הם דבר מאד אינדיבידואלי, יש את מי שיתחבר לסגנון הזה ויש את מי שלא. אני למשל מאד מתחבר ללמידה מרחוק שיש כרגע, זה מאד נוח לי אבל יש לי חברים שרק סובלים מזה.
אתה בכל מקרה יכול להתחיל ואם תרצה לעבור למוסד אחר יחשיבו לך את הנקודות שעשית בפתוחה ברוב המוסדות. (לפחות בטכניון אני יודע שמקבלים את קורסי הבסיס של הפתוחה לכל הפחות)

בתור אחד שלמד בפתוחה אני יכול לומר שמדובר בתואר קשה מאוד (ונחשב מאוד בחוץ אגב מהסיבה הפשוטה שאתה אוטודידקט) . כמה נקודות שאשמח לשתף מנקודת מבט אישית.

- רמה גבוהה מאוד - אם זה מרצים אם זה רמת לימוד אם זה הציפיה ממך כסטודנט . אני יכול לומר שמכרים שלי שלומדים במקומות אחרים היו מבקשים ממני חלק מהספרים מאחר והרמה והשפע של החומר הוא עצום!

-קורסים ושכר - בדרכ אנשים נוטים לקחת 2 קורסים 3 במקס ו4 צריך אישור מיוחד. מהסיבה שמדובר בים של חומר והמחיר מאוד יקר (לאחר 18 נקז 1800 שח לקורס נדמה לי) . יש נטייה לחשוב " מה רק 2 קורסים פחח מה זה" אבל בתור אחד שלומד במקום אחר כרכע .. תאמין לי 2 קורסים קשוחים (עובד לפי נקז - 6 4 3 )שווה לפחות ל5 6 במקום אחר ולא אני לא מגזים.

- הווי וחברה - לא הייתי בסניף המרכז אז קשה לי להעריך ,כן יכול לומר שאתה די די לבד במערכה ..זתומרת..לאחר כל קורס או כמה.. אנשים משתנים/פורשים/באים . מאחר ולכל אחד יש את הדרך שבה הוא בוחר ללכת אז בהתחלה זה נחמד..אחרי 7 קורסים כבר לא הייתי אומר איך קוראים לי כי למה גם ככה עוד חודש אני לא רואה אותך יותר וזה מעייף. (כן המסלול אותו מסלול ועם חלק תיפגש שוב בשלבים אבל לדעתי זה לא זה) . המסקנה היא צריך חוסן ודע זאת מראש . זה לא פשוט.

- בהנחה שאתה לא מהמרכז דע לך שהמון קורסים מתקדמים יהיה עליך להגיע למרכז במידה ותרצה להצטרף לחוויה פרונטלית.

עוד כמה נקודות לסיום :
- אין פקטורים. זתןמרת לא המרצה שלך בודק את המבחן וציון עובר זה 60. זתומרת ..59= 59. נקודה.

-חווית הסטודנט מאבדת קצת את הקסם. בזמנו הרי יש הרצאה פרונטלית פעם בשבוע פר קורס..אז הרשתי לעצמי לעבוד הרי 2 ציפורים במכה . לא עובד לדעתי. חובה להוריד עומס בעבודה גם אם מדובר בקורס אחד או שניים..ולמרות שזה מפתה.

- נסה לעשות הכל ב4/5 שנים. זה האופטימל. פחות מזה זה פסיכי. 6 7 זה סביר וקיים לא מעט.

באופן אישי נשרתי לאחר כ40 נקז בערך כי היה לי לא פשוט והיום אני על הכיפאק במקום אחר. לעומת זאת יש לי חבר שעושה מדעי המחשב שם ועושה חיל .

מתנצל מראש על החפירה ..ניסיתי להכניס כל מה שידוע לי מניסיוני על כל פנים.

אחי לא נראה לך קצת הגזמה תאור בפתוחה ברמה יותר גבוהה מהטכניון?
אני מספר לך את העובדות מהשטח, בפתוחה מעמיקים איתם יותר בחומר בגלל שזה לקרוא ספר שלם כשהרצאות זה הסיכום של הספר הזה לרוב, והתרגילי בית שלהם הרבה פעמים יותר קשים ומעמיקים משלנו. כל התואר אני וחבר שלי נשענים על אח שלו, ואני מסיים את התואר בחורף, זה לא רק קורסי הבסיס או משהו כזה. וזה לא שאנחנו סטודנטים חלשים. הממוצע של חבר שלי הוא 91-92 ושלי 88

אני מספר לך את העובדות מהשטח, בפתוחה מעמיקים איתם יותר בחומר בגלל שזה לקרוא ספר שלם כשהרצאות זה הסיכום של הספר הזה לרוב, והתרגילי בית שלהם הרבה פעמים יותר קשים ומעמיקים משלנו. כל התואר אני וחבר שלי נשענים על אח שלו, ואני מסיים את התואר בחורף, זה לא רק קורסי הבסיס או משהו כזה. וזה לא שאנחנו סטודנטים חלשים. הממוצע של חבר שלי הוא 91-92 ושלי 88
מה חציון ממוצע המסיימים אצלכם פחות או יותר?

אין לי מושג. משער ש75-80 בטח. אני יכול להגיד לך שמצטיין דיקן סמסטריאלי (טופ 15% מהסטודנטים בפקולטה שלקחו מעל 18 נקז) זה בדכ 86.
וואלה 86 אחד הנמוכים יחסית למצטיין דיקן חשבתי שזה יותר גם אצלכם , אז יצא לך להיות מצטיין דיקן ? איך יש לך זמן להשקיע בסימסטר ביחד עם אימונים עבודה חברה וכו

וואלה 86 אחד הנמוכים יחסית למצטיין דיקן חשבתי שזה יותר גם אצלכם , אז יצא לך להיות מצטיין דיקן ? איך יש לך זמן להשקיע בסימסטר ביחד עם אימונים עבודה חברה וכו
הייתי מצטיין דיקן בסמסטר 3, ומאז יש לי פחות מ18 נקודות בסמסטר אז אני לא יכול לקבל הצטיינות.
וזה נמוך אצלנו כי מאד קשה לקבל ציונים גבוהים בטכניון חחח. בעברית למשל שמעתי שמצטיין דיקן זה בדכ ממוצע 92.
לגבי זמן - אתה לומד איך לנהל את הזמן שלך כדי להספיק הכל. אני מכין אוכל מאד פשוט שלא לוקח הרבה זמן להכין אותו - יש לי רייס קוקר ואני מקפיא את הבשר הטחון שלי הכדורים של 200 גרם כדי שאוכל בלי להתעסק ישר לזרוק על האש אז אני חוסך זמן על הכנת אוכל. עבודה - מאז שהתחלתי לעבוד אני בהתאם לזה גם לוקח פחות קורסים בסמסטר. בגלל זה אני עושה את התואר ב3.5 שנים. בנוסף אני לא רואה סדרות וכאלה בזמן סמסטר כי את הזמן שיש לי אני משקיע בלימודים, אימונים והחברה.
אגב, זה עוזר שחברה שלי גם סטודנטית אז אנחנו הרבה ביחד כשכל אחד בעיסוקי הלימודים שלו

אגב מקפיץ את האשכול כי סתם נתקלתי בסילבוס של מדעי המחשב בפתוחה (חבר לומד שם) נראה שדיי פשוט לסגור שם את התואר(יחסית למקומות אחרים ) , לא מבין על מה הדיבור על זה שזה בלתי אפשרי ...
כמות הקורסים שם זה בערך 65%-70% מכמות הקורסים שתעשה באוניברסיטה אחרת (אני לא מגזים בכלל) כלומר כל סטודנט באוניברסיטה אחרת בתחילת השנה השלישית שלו בערך כבר היה יכול לסגור תואר בפתוחה מבחינת כמות הקורסים ואני לא חושב שבאמת כל קורס הוא כזה עמוס בחומר ...

בנוסף דיברו פה על אוטודידקטיות , בשום מוסד שמכבד את עצמו במדעי המחשב לא מאכילים אותך את החומר בכפית ולרוב אתה לומד את כל הקורס בעצמך ולבדך בדיוק כמו כל סטודנט בפתוחה רק ששם זה מוסדר לכך , סהכ נראה דיל דיי טוב אם כי השם שלהם בתעשייה פחות טוב מהטכניון/תל אביב

ואגב לפותח הפוסט - אין לך מה לשפר מתמטיקה יש שם קורס שקוראים לו אשנב למתמטיקה , הוא שווה 6 נ"ז (שזה דיי הרבה משקל לממוצע בהתחשב שהתואר שם הוא 108 נ"ז , כשבכל מקום אחר זה 130 נז לפחות) וממש לא בעיה לקבל בו 90+ לדעתי ממה שראיתי

נערך לאחרונה:
אגב מקפיץ את האשכול כי סתם נתקלתי בסילבוס של מדעי המחשב בפתוחה (חבר לומד שם) נראה שדיי פשוט לסגור שם את התואר(יחסית למקומות אחרים ) , לא מבין על מה הדיבור על זה שזה בלתי אפשרי ...
כמות הקורסים שם זה בערך 65%-70% מכמות הקורסים שתעשה באוניברסיטה אחרת (אני לא מגזים בכלל) כלומר כל סטודנט באוניברסיטה אחרת בתחילת השנה השלישית שלו בערך כבר היה יכול לסגור תואר בפתוחה מבחינת כמות הקורסים ואני לא חושב שבאמת כל קורס הוא כזה עמוס בחומר ...

בנוסף דיברו פה על אוטודידקטיות , בשום מוסד שמכבד את עצמו במדעי המחשב לא מאכילים אותך את החומר בכפית ולרוב אתה לומד את כל הקורס בעצמך ולבדך בדיוק כמו כל סטודנט בפתוחה רק ששם זה מוסדר לכך , סהכ נראה דיל דיי טוב אם כי השם שלהם בתעשייה פחות טוב מהטכניון/תל אביב

ואגב לפותח הפוסט - אין לך מה לשפר מתמטיקה יש שם קורס שקוראים לו אשנב למתמטיקה , הוא שווה 6 נ"ז (שזה דיי הרבה משקל לממוצע בהתחשב שהתואר שם הוא 108 נ"ז , כשבכל מקום אחר זה 130 נז לפחות) וממש לא בעיה לקבל בו 90+ לדעתי ממה שראיתי
יש פחות קורסים אבל כל קורס עכשיו זה 6 נק"ז והם הרבה יותר עמוסים מאשר המקביל שלהם באוניברסיטאות אחרות

יש פחות קורסים אבל כל קורס עכשיו זה 6 נק"ז והם הרבה יותר עמוסים מאשר המקביל שלהם באוניברסיטאות אחרות
לא באופן שפרופורציוני להבדלים בכמות... בוודאות ראיתי מבחנים שלהם בוא נגיד שלסגור תואר במוסד שמכבד את עצמו זה סיוט מתמשך לעומת התואר שם

לא באופן שפרופורציוני להבדלים בכמות... בוודאות ראיתי מבחנים שלהם בוא נגיד שלסגור תואר במוסד שמכבד את עצמו זה סיוט מתמשך לעומת התואר שם
מספרית אתה לא צודק, אחוז המסיימים בפתוחה הוא קטן מאוד.

ה X פקטור הכי משמעותי בעיניי בין אוניברסיטה ״רגילה״ לפתוחה , זה קבוצות הלמידה. מהר מאוד אתה מארגן לך חברים שתומכים בך ולומדים יחד איתך למבחנים. בנוסף גם זה שאתה חלק מקבוצה גדולה עוזר להתמודד עם הקושי.

מאוד קל להכשל בשני קורסים בשנה ראשונה אם זה קורה לך בפתוחה בגלל מיעוט הקורסים אתה די גמור.

בנוסף אל תקל ראש בתוספת הקושי בהשוואה למבחנים רגילים, הם מספיק קשים

אני חושב שאתה קצת מקצין את המצב. ראיתי גם מבחנים של הפתוחה ולא ראיתי כמעט הבדל ברמה בין המבחנים שלהם ומבחנים שלי בטכניון

מספרית אתה לא צודק, אחוז המסיימים בפתוחה הוא קטן מאוד.
אחוז המסיימים לא רלוונטי במוסד מהסוג הזה , אתה ודאי מבין למה

אין תנאי קבלה ואיזשהי התחייבות/בקרה ולכן יש לא מעט אנשים בעלי מנת משכל ממוצעת ומטה, שלא ממש משקיעים גם ועושים את זה בנוסף לעבודה, ש"מנסים את מזלם" על ידי לקיחת קורס בודד או שתיים וכמובן נכשלים , כמובן שהקשר בין אנשים כאלה ומדמח/מתמטיקה מקרי בהחלט, אני מכיר באופן אישי סיפורים כאלה של אנשים בני 30+ שעובדים בתחום המסעדנות ו"ניסו את מזלם" ותוצאה הייתה צפויה מראש ...

אני חושב שאתה קצת מקצין את המצב. ראיתי גם מבחנים של הפתוחה ולא ראיתי כמעט הבדל ברמה בין המבחנים שלהם ומבחנים שלי בטכניון
אולי בקורסים בודדים זה ככה אני מאמין שבממוצע הרמה אצלכם יותר גבוהה ..

בשורה התחתונה אתם סתם מפחידים את פותח הפוסט לדעתי , השד לא כזה נורא בטח שלא יותר מהתואר הזה באוניברסיטה אחרת

אחוז המסיימים לא רלוונטי במוסד מהסוג הזה , אתה ודאי מבין למה

אין תנאי קבלה ואיזשהי התחייבות/בקרה ולכן יש לא מעט אנשים בעלי מנת משכל ממוצעת ומטה, שלא ממש משקיעים גם ועושים את זה בנוסף לעבודה, ש"מנסים את מזלם" על ידי לקיחת קורס בודד או שתיים וכמובן נכשלים , כמובן שהקשר בין אנשים כאלה ומדמח/מתמטיקה מקרי בהחלט, אני מכיר באופן אישי סיפורים כאלה של אנשים בני 30+ שעובדים בתחום המסעדנות ו"ניסו את מזלם" ותוצאה הייתה צפויה מראש ...

אולי בקורסים בודדים זה ככה אני מאמין שבממוצע הרמה אצלכם יותר גבוהה ..

בשורה התחתונה אתם סתם מפחידים את פותח הפוסט לדעתי , השד לא כזה נורא בטח שלא יותר מהתואר הזה באוניברסיטה אחרת
תשמע, בהתחשב לזה שבכל התואר שלי הגאון שעוזר לי להבין דברים לומד אותם בקורסים המקבילים בפתוחה אני לא חושב שהם נופלים מהטכניון בשום מקום.
ואף אחד לא ניסה להפחיד את פותח הפוסט. השד לא נורא, הוא פשוט אותו שד של מוסדות אקדמיים אחרים.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם, אני החלטתי בסוף לסיים עם 5 יח"ל ולהפציץ בפסיכו וללכת לאוניברסיטה נורמלית, כי חבל לפספס את החוויה של הלימודים(לא של הלימודים עצמם) כי חיים רק פעם אחת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית