הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תקופת כוח לבודיבילדר: שאלה בשביל Kalina, ולכולם.

זאפטהמאכער

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
א. קורא סמוי, עובר גם לכתיבה. קורא כאן לא מעט ומחכים. תודה לכולם.

ב. אתמול עבדתי במכון עם בודיבילדר אחד. היה לו יום בנץ'. הוא נמצא כיום בתקופת כוח, לקראת אופסיזן ארוך של שנה וחצי, במהלכה הוא יחליף בין תקופות מסה ותקופות כוח. האימון שלו, כמו שאר הבודיבילדרים במכון, הוא ABCDEFGHIJKZZZZ, ולמען האמת, היות ועכשיו יש לו פחות זמן בשבוע, רק ABCD.

מבחינתי, בראש של עבודת כוח, כמובן אין שום מקום לתת גירוי לשריר פעם בשבוע. אם עבדת בעצימות מספיק גבוהה, לא נשארת לך היכולת לעבוד גם בנפח מספיק גבוה, על מנת שתצטרך מנוחה כל כך ארוכה.

ההישגים של הבחור די טובים. אתמול עבדנו על בנץ', 144 ק"ג 7X5 (העלה 4 KG משבוע שעבר), בסט השמיני הוא הגיע לכשל בארבע חזרות ואז שכנעתי אותו לעבור לעבודת מהירות: 80 ק"ג, 12X2 (אחרי כל זה הוא הלך לעשות כל מיני פלייסים ושיפועים ואנא אערף).

קשה לי מאוד לבא לבחור שכבר עובד את התקופה שלו, בין אם באופן המוצלח ביותר ובין אם ממש לא, ולהתחיל לדחוף לו כל מיני רעיונות - בעוד שהכיוון המובהק שלו הוא בודיבילדינג, לא שום דבר אחר. אז אני מבקש לשמוע דעות, דווקא מכיוון של בודיבילדינג, כלפי עבודת כוח.

ג. אז רציתי לשאול את Kalina, בתור כתובת מתבקשת - וכמובן אם אתה מוכן לשתף: איך הולך סדר העבודה שלך בתקופת כוח.

מקווה שאין חוסר טקט בהעלאה ישירה של הנושא לדיון.
תודה רבה.

עם הבנתי שאלה שלך נכון אז העיקרון הוא על בסיס 5*5 ,4 קבוצות שריר בספליט על בסיס סבב של 8 ימים-חזה,קוודס,רחב גבי ,המסטרינג(דד ליפט) . תוספת משקל כל סיבוב של 2.5 קילו. בד"כ נתקע אחרי 7-8 שבועות.

• פותח/ת השרשור
זה אומר, שבערך כל חמש ימים אתה עושה 5*5 חזה? אם כן, אז סבבה, סגרתי לי את הפינה. כי באמת לא מתאים לי בשום צורה לבא לבחור שכבר מרביץ עבודה טובה, ולהתחיל לדחוף לו סתם רעיונות. אני לא בעל ותק של שלושים שנה בתחום, שיש לי זכות לעשות כאלה לדברים.

אין שום בעיה,אתה יכול גם לפנות בפייס,מסן או באי מייל. מופיע בפרטים שלי. תרגיש בנח.

אנטון, בתור בילדר שהראש שלו לא תקוע בתחת (וזה נדיר למצוא כאלה), אני מרגיש שאולי נקבל תשובה - אני חייב להבין מה ההגיון בלעבוד פעם ב8 ימים על שריר כשאנחנו יודעים שאחרי 48-72 שעות האפקט האנאבולי מהאימון יורד משמעותית?

אני אנסה להסביר,אבל מדגיש שוב-זה מניסיון ומי שלימד אותי בזמנו והסביר הוא יאן סלקס. מר יוניברס 2005,בחור יהודי ממוסקבה.
הספליט על בסיס 4 אימונים שונים,כאשר בכל אימון משולב שריר גדול,אגוניסט שלו בכתף ושריר קטן. ככה ששריר גדול שבד"כ רובה מסיבים לבנים ולוקח לו זמן עד 100שעות רק להתאושש(!) שאר הזמן(לאחר ההתאוששות מלאה) מאפשרת אוברקומפנסיישן,צבירת משאבים נוספים לקראת אימון הבאה. לדוגמה עם לעשות אימון זהה בטווח של אותם 100 שעות-לרשותך שריר שהתאושש,אבל ללא משאבים נוספים שתוכל לשפר איתם את התוצאה.
לגבי שריר קטן בתוכנית הזאת-מקבל עבודה פעמיים בסבב-דו(אימון כבד עם גב,תוך כדי חתירות ומטח) ואימון "תחזוקה" (קל) ביום של החזה,תלת מכבל כבד ביום של בנץ ופוש פרס,וקל יחסית באימון תחזוקה ביום של הגב. תאומים עובדים כאגוניסט וסטטי בימים של סקווט ודד ליפט (ימים בנפרד),ככה שגם רגליים מותקפים פעמיים בסבב של 8 ימים.
עקרון נוסף בולת של התוכנית-זהו סט יחיד של עבודה בלבד בכל תרגיל בסיס על פי מצנר/יאטץ.
עם לא הייתי ברור,תגיד לי איפה,אני אפרט עוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית