הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מרפקים לא שווים בסקוואט

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
פתחתי פה על זה אשכול לפני כמה חודשים. זה עכשיו הפך להיות הרבה יותר משמעותי מפעם קודמת. אני לא יודע ממה זה נובע, אני מתאר לעצמי מגמישות, אבל השאלה איזה צד הוא הגמיש יותר. מרפק ימין גבוה בהרבה יותר ממרפק שמאל. ראיתי סרטון של סקוואט יוניברסיטי שאומר שהבעיה היא בחוזקה של מסובבי הכתף ולא בגמישות.
אשמח ממש לעזרה(אעלה לפה את הסרטון בקרוב) אם מישהו יודע מה לעשות/איך לתקן את זה/ ממה זה נובע

תעלה סרטון שלך עושה סקואט, ושהסרטון יהיה מצולם מאחוריך, ככה שיהיה ניתן לראות את כל הגב שלך

• פותח/ת השרשור
תעלה סרטון שלך עושה סקואט, ושהסרטון יהיה מצולם מאחוריך, ככה שיהיה ניתן לראות את כל הגב שלך
כןכן ככה עשיתי. מחכה שזה יעלה את הסרטון ליוטיוב כדי שאוכל לשתף. בנוסף יש לי גם היום אימון אז אצלם גם את היום ואעלה אחריו(בסביבות הערב)

כןכן ככה עשיתי. מחכה שזה יעלה את הסרטון ליוטיוב כדי שאוכל לשתף. בנוסף יש לי גם היום אימון אז אצלם גם את היום ואעלה אחריו(בסביבות הערב)
אבל ממש של הגב לא מזווית כמו פעם קודמת שהעלתה. מצלמה מאחוריך בגובה אגן מעלה

תקווה תור לפיזיותרפיסט
סקוואט יוניברסיטי הוא פיזיותרפיסט..

פה יכולים לתת לך טיפים שיכולים לעזור אבל עדיף ללכת לאיש מקצוע שיבדוק מה הבעיה במבחני הגמישות וייתן לך תוכנית פעולה מסודרת ממקודת מטרה כדי לתקן אותה

במיוחד לאור העובדה שאתה מציין שאתה סובל מהבעיה הזאת מספר חודשים

פתחתי פה על זה אשכול לפני כמה חודשים. זה עכשיו הפך להיות הרבה יותר משמעותי מפעם קודמת. אני לא יודע ממה זה נובע, אני מתאר לעצמי מגמישות, אבל השאלה איזה צד הוא הגמיש יותר. מרפק ימין גבוה בהרבה יותר ממרפק שמאל. ראיתי סרטון של סקוואט יוניברסיטי שאומר שהבעיה היא בחוזקה של מסובבי הכתף ולא בגמישות.
אשמח ממש לעזרה(אעלה לפה את הסרטון בקרוב) אם מישהו יודע מה לעשות/איך לתקן את זה/ ממה זה נובע
במידה ואתה מחזיק אותו דבר בשני הידיים במוט. עם מפרק יד ישרה, כנראה שהמרפק הגבוה יותר לוקה בחוסר גמישות בכתף. יש תרגיל מעולה שעשיתי כי הגמישות כתפיים שלי הייתה גרועה והייתי מחזיק סקוואט מאוד רחב.
וכמעט תמיד צד אחד יותר גמיש מהשני משום מה, זה נורמלי.
אחרי שתעלה סרטון נדע יותר.
אבל לדעתי תרגילי תנועתיות של ווייטליפטינג יכולים לעזור המון.

• פותח/ת השרשור
תודה למי שענה. טיפה באיחור אבל הנה הסרטונים:

אני רואה גם שהמוט ממש באלכסון פה(כואב לי לראות את זה :() בעקרון נראה לי בגלל שהמרפק הימני גבוה יותר אז הוא גם מגביה את המוט?

הנה מזווית צדדית שפה כביכול הכל נראה "בסדר"

אני יודע שחסר קצת טווח תנועה(זה קשור לבעיות מוביליטי ברגליים שלי) ובנוסף אולי אני יכול להשען קצת יותר כי אני מנסה לעשות LB סקוואט.

בכל מקרה אשמח ממש לעזרה בנוגע לעניין המרפקים.

תנסה להצטלם בלי חולצה, אפילו עדיף מחוץ לראק, רק לראות את הכיווץ בשעמות כי נראה כאילו הבעיה לא נוגעת לסקוואט אלא יותר למבנה גוף / בעיות גמישות.

בהחלט כדאי ורצוי לשפר את הגמישות הכללית שלך ברגליים ובכתפיים.
אבל אני משוכנע שאתה יכול להחזיק את המוט נכון עם מרפקים באותו גובה היום.
נפצעת או שברת עצם בכתף או מרפק ימין?

אני ממליץ לך לעבור להיי באר סקוואט ולראות אם גם שם יש את הבעיה הזאת.
בנוסף נראה לי שהמוט ממוקם נמוך מידי בגב, דבר שעשיתי גם כן בתחילת דרכי בגלל הדרכות לא נכונות, זה יוצר מצב שקשה לשבור מקביל, והמרפק עולה בהגזמה כדי שהמוט לא יחליק במורד הגב.

מאוד נורמלי סטיה כמו שיש לך, אבל אצלך זה ממש בולט, יותר מאחרים.

אני ממליץ שתעבור להיי באר סקוואט, תעבוד על תנועתיות של הכתפיים, קרסוליים, אגן, ברכיים. ורק אחר כך תעבור ללאו באר סקוואט.

תראה לי אם בהיי באר אתה מצליח לשמור על ידיים במצב טוב, ואתה מצליח לרדת מספיק עמוק.

עחייייי

המוט לא יושב במרכז הגב ברור שהוא יפול לצד אחד
upload_2020-8-6_17-27-40.png

איך תוצאה? הוא יכול להיות במרכז המוט אבל עם מרפק גבוה ומרפק נמוך
הוא מניח את הידיים במרחק שווה אחד מהשני, נעמד במרכז המוט, וכשהוא בא להיכנס והגמישות לקויה, זה דוחף אותו שמאלה במקום להישאר במרכז.

הוא מניח את הידיים במרחק שווה אחד מהשני, נעמד במרכז המוט, וכשהוא בא להיכנס והגמישות לקויה, זה דוחף אותו שמאלה במקום להישאר במרכז.
סבבה, גמישות לקויה לא חושב שאתה טועה פה, אבל בוא נגיד עכשיו הוא מודע לכך, הוא יכול לתקן את הסטאפ שלו, או לנסות להרחיב את האחיזה, אחיזה חלקית של המוט (thumbless) וכך הלאה.

סבבה, גמישות לקויה לא חושב שאתה טועה פה, אבל בוא נגיד עכשיו הוא מודע לכך, הוא יכול לתקן את הסטאפ שלו, או לנסות להרחיב את האחיזה, אחיזה חלקית של המוט (thumbless) וכך הלאה.
אחיזה רחבה יותר, או מוט יותר גבוה יכולים להיות הפיתרון הזמני עד שישפר את הגמישות שלו לדעתי.

אחיזה רחבה יותר, או מוט יותר גבוה יכולים להיות הפיתרון הזמני עד שישפר את הגמישות שלו לדעתי.
כן, אני פשוט לא אוהב ישר להגיד לאנשים להחליף תרגיל. איך שאני רואה את זה מנקודת המבט של המתאמן זה משדר אי מסוגלות לעשות משהו בסיסי, כמו לעשות low bar. תמיד אם אפשר אני מעדיף להתאים את התרגיל מאשר למצוא תחלופה.

ולBolt

תנסה לשים איזולירבנד או לייקופלסט על מרכז המוט, כדי שיהיה לך משוב פיזי על הגב למהוא מרכז המוט שאתה מתמקם. חדכ ביתי אז זה לא שבעל הבית ישתגע עליך

• פותח/ת השרשור
בהחלט כדאי ורצוי לשפר את הגמישות הכללית שלך ברגליים ובכתפיים.
אבל אני משוכנע שאתה יכול להחזיק את המוט נכון עם מרפקים באותו גובה היום.
נפצעת או שברת עצם בכתף או מרפק ימין?

אני ממליץ לך לעבור להיי באר סקוואט ולראות אם גם שם יש את הבעיה הזאת.
בנוסף נראה לי שהמוט ממוקם נמוך מידי בגב, דבר שעשיתי גם כן בתחילת דרכי בגלל הדרכות לא נכונות, זה יוצר מצב שקשה לשבור מקביל, והמרפק עולה בהגזמה כדי שהמוט לא יחליק במורד הגב.

מאוד נורמלי סטיה כמו שיש לך, אבל אצלך זה ממש בולט, יותר מאחרים.

אני ממליץ שתעבור להיי באר סקוואט, תעבוד על תנועתיות של הכתפיים, קרסוליים, אגן, ברכיים. ורק אחר כך תעבור ללאו באר סקוואט.

תראה לי אם בהיי באר אתה מצליח לשמור על ידיים במצב טוב, ואתה מצליח לרדת מספיק עמוק.
היי, תודה ממש על התגובות. לא, נפצעתי בשום כתף/מרפק. אני מנסה באחיזה אחבה יותר וגם מיקום גבוה יותר על הגב, אבל המרפקים עדיי ןלא בגובה שווה. ואני חושב שמזה נוצרת עוד בעיה( בחודש האחרון זה התגבג במיוחד). בעיקר בחזרות האחרונות בסקוואט, אני מרגיש שהמוט לא יושב לי טוב בכלל, ואני ממש מרגיש שהוא עומד להחליק לי למטה על הגב ואני מתאצץ להחזיר אותו.
כן, אני פשוט לא אוהב ישר להגיד לאנשים להחליף תרגיל. איך שאני רואה את זה מנקודת המבט של המתאמן זה משדר אי מסוגלות לעשות משהו בסיסי, כמו לעשות low bar. תמיד אם אפשר אני מעדיף להתאים את התרגיל מאשר למצוא תחלופה.

ולBolt

תנסה לשים איזולירבנד או לייקופלסט על מרכז המוט, כדי שיהיה לך משוב פיזי על הגב למהוא מרכז המוט שאתה מתמקם. חדכ ביתי אז זה לא שבעל הבית ישתגע עליך
סבבה תודה רבה, חחחח כן.
אני אנסה

היי, תודה ממש על התגובות. לא, נפצעתי בשום כתף/מרפק. אני מנסה באחיזה אחבה יותר וגם מיקום גבוה יותר על הגב, אבל המרפקים עדיי ןלא בגובה שווה. ואני חושב שמזה נוצרת עוד בעיה( בחודש האחרון זה התגבג במיוחד). בעיקר בחזרות האחרונות בסקוואט, אני מרגיש שהמוט לא יושב לי טוב בכלל, ואני ממש מרגיש שהוא עומד להחליק לי למטה על הגב ואני מתאצץ להחזיר אותו.
תשתף סרטון של היי באר סקוואט אם לא איכפת לך.
אני ממליץ שתעבוד עליו עד שתשפר את הגמישות של הכתפיים.

לא בהכרח שזאת הבעיה שלך אבל כשלי המרפקים לא היו שווים גיליתי שזה בגלל שלא הייתי מכווץ נכון את הגב

זה גם היה גורם למוט להחליק לי מהגב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית