הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מרפקים לא שווים בסקוואט

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
פתחתי פה על זה אשכול לפני כמה חודשים. זה עכשיו הפך להיות הרבה יותר משמעותי מפעם קודמת. אני לא יודע ממה זה נובע, אני מתאר לעצמי מגמישות, אבל השאלה איזה צד הוא הגמיש יותר. מרפק ימין גבוה בהרבה יותר ממרפק שמאל. ראיתי סרטון של סקוואט יוניברסיטי שאומר שהבעיה היא בחוזקה של מסובבי הכתף ולא בגמישות.
אשמח ממש לעזרה(אעלה לפה את הסרטון בקרוב) אם מישהו יודע מה לעשות/איך לתקן את זה/ ממה זה נובע

• פותח/ת השרשור
תשתף סרטון של היי באר סקוואט אם לא איכפת לך.
אני ממליץ שתעבוד עליו עד שתשפר את הגמישות של הכתפיים.
לא חושב שעשיתי היי באר מבחינת מנח הגב וכו', אבל כן ניסיתי לשים את המוט יותר גבוה על הגב, אני מעלה ליוטיוב ואחרי שזה יעלה אני אשלח לפה.

בכל מקרה. אני בדקתי את המוביליטי שלי בכתפיים, וכביכול שתי הזרועות/הכתפיים, יכולים להגיע לאותו מרחק של אקסטרנל רוטיישן, אז יכול להיות שזאת לא בעיה במוביליטי?

יש פה 2 סרטונים של סקוואט יוניברסיטי שיכול להיות שמתארים את מה שקורה לי:
1- מוט באלכסון/בגובה לא שווה

2- מרפקים לא בגבוה שווה

אני לא בטוח שזה מה שיש לי, לכן אני לא יודע אם להתחיל לעשות את התרגילים שהוא מציע. יכול להיות באמת שלכתף שמאל שלי יש פחות אקסטרנל רוטיישן מכתף ימין, ואני פשוט לא מבחין בזה.

מעריך מאוד אם הגעתם עד לפה ואשמח מאוד לעזרה שלכם כי אני צריך אותה

לא חושב שעשיתי היי באר מבחינת מנח הגב וכו', אבל כן ניסיתי לשים את המוט יותר גבוה על הגב, אני מעלה ליוטיוב ואחרי שזה יעלה אני אשלח לפה.

בכל מקרה. אני בדקתי את המוביליטי שלי בכתפיים, וכביכול שתי הזרועות/הכתפיים, יכולים להגיע לאותו מרחק של אקסטרנל רוטיישן, אז יכול להיות שזאת לא בעיה במוביליטי?

יש פה 2 סרטונים של סקוואט יוניברסיטי שיכול להיות שמתארים את מה שקורה לי:
1- מוט באלכסון/בגובה לא שווה

2- מרפקים לא בגבוה שווה

אני לא בטוח שזה מה שיש לי, לכן אני לא יודע אם להתחיל לעשות את התרגילים שהוא מציע. יכול להיות באמת שלכתף שמאל שלי יש פחות אקסטרנל רוטיישן מכתף ימין, ואני פשוט לא מבחין בזה.

מעריך מאוד אם הגעתם עד לפה ואשמח מאוד לעזרה שלכם כי אני צריך אותה

אין ספק שהבחור מוכשר, אין לך מה להפסיד מלנסות את העיצות שלו.
אני מאוד מחזיק ממנו, ואני חושב שאולי עלית על משהו.

זה יכול להיות כל כך הרבה סיבות , כדאי ללכת לאחד שמבין. נראה שיש בעיות יותר מהותיות וקלות לתיקון מזאת בסקוואט שלך
לי זה נראה כמו עקמת , אולי לעבוד על מוביליטי וסימטריה יאזן את זה טיפה אבל המוט לעולם לא יהיה ישר (אני רחוק מלהיות איש מקצוע וזה רק סרטון אז קטונתי)

לפי ההצעות של ה ד"ר לעיל
חתירה במכונה יד יד בנפרד נראה שעושה את אותו האפקט, לא?

• פותח/ת השרשור

זה יכול להיות כל כך הרבה סיבות , כדאי ללכת לאחד שמבין. נראה שיש בעיות יותר מהותיות וקלות לתיקון מזאת בסקוואט שלך
לי זה נראה כמו עקמת , אולי לעבוד על מוביליטי וסימטריה יאזן את זה טיפה אבל המוט לעולם לא יהיה ישר (אני רחוק מלהיות איש מקצוע וזה רק סרטון אז קטונתי)
לצערי אין אפשרות ללכת למישהו מקצועי(מאמן/פיזיו)
את התרגיל הראשון של הbar uneven אני אתחיל לעשות. במקום גומיה אבל אני חושב שעדיף שפשוו אעשה חתירה רגילה עם משקולות יד כמו בנט אובר רואו כביכול, יהיה לזה הרי אותו אפקט לא?

לגבי הסרטון השני, אם אתחיל לעשות את התרגיל בתקווה לתקן את המרפקים בגבוה לא שווה, אבל בסוף יתברר שזה לא הפתרון, לא יכול לקרות מצב שזה יחמיר את הבעיה? כי אם הפתרון זה מוביליות ואז אני עושה תרגיל כוח אז זה רק יעשה את השריר יותר מכווץ או משהו, לא?
או אולי כדאי לי גם לתרגל את התרגילים בנוסף למוביליטי שקשורה לexternal shoulder rotation.
אגב אם כבר אני מדבר על מוביליטי שקשורה לזה, כל מה שאני עושה בינתיים זה כדור קשיח ללאטס ולטרפזים(אני מרגיש משום מה שיש צד אחד של טרפזים יותר מכווצים) וזהו בגדול, אם יש עוד תרגילי מוביליטי שקשורים אשמח להצעות
ממש מבואס שיצא לי חפירה כי זה אומר שפחות אנשים יקראו חחח. בכל מקרה אעריך ממש אם מי שפה ינסה לקרוא ולעזור זה ישפיע מאוד

לצערי אין אפשרות ללכת למישהו מקצועי(מאמן/פיזיו)

זה אשכרה נראה אותו דבר.
למה שלא תנסה היי באר סקוואט? אתה יודע איך לעשות את זה?
את התרגיל הראשון של הbar uneven אני אתחיל לעשות. במקום גומיה אבל אני חושב שעדיף שפשוו אעשה חתירה רגילה עם משקולות יד כמו בנט אובר רואו כביכול, יהיה לזה הרי אותו אפקט לא?
זה בסדר, בתנאי שתשאיר את הכתף למטה כמו שהוא מסביר בסרטון.
לגבי הסרטון השני, אם אתחיל לעשות את התרגיל בתקווה לתקן את המרפקים בגבוה לא שווה, אבל בסוף יתברר שזה לא הפתרון, לא יכול לקרות מצב שזה יחמיר את הבעיה? כי אם הפתרון זה מוביליות ואז אני עושה תרגיל כוח אז זה רק יעשה את השריר יותר מכווץ או משהו, לא?
לא, זה לא עובד ככה. מוביליטי זה כוח בתנועה מלאה, זה לא גמישות וזה לא כוח לבד.
או אולי כדאי לי גם לתרגל את התרגילים בנוסף למוביליטי שקשורה לexternal shoulder rotation.
אגב אם כבר אני מדבר על מוביליטי שקשורה לזה, כל מה שאני עושה בינתיים זה כדור קשיח ללאטס ולטרפזים(אני מרגיש משום מה שיש צד אחד של טרפזים יותר מכווצים) וזהו בגדול, אם יש עוד תרגילי מוביליטי שקשורים אשמח להצעות
אני מאוד ממליץ לך לראות את הסרטונים ששיתפתי כאן לפני כן ולעבוד על המוביליטי של הכתפיים, אני הייתי צריך את זה דחוף, כי לא הצלחתי ליישר מפרק בסקוואט, והכתף שלי היה חסר גמישות, ועשיתי פשוט תרגיל אחד בסוף אימון כמה שבועות, והמוביליטי שלי השתפר פלאים והסקוטואט שלי עכשיו הרבה יותר יציב. עשיתי רק את התרגיל שהבחורה כאן עושה על הכדור עם המקל בידיים.

ממש מבואס שיצא לי חפירה כי זה אומר שפחות אנשים יקראו חחח. בכל מקרה אעריך ממש אם מי שפה ינסה לקרוא ולעזור זה ישפיע מאוד
אחי, הכל בסדר, אנחנו מנסים לעזור אחרי הכלץ

דבר ראשון תעבור להיי באר סקוואט לדעתי ותראה סרטון טכניקה בזה.
לצערי לא חושב שתפתור את זה בלי אחד כזה ... שווה את הכסף כי גם הזמן שאתה חושב על זה ומחפש על זה זה כסף שמתבזבז
לא תמיד צריך להוציא כסף על כל בעיה, אני סידרתי את הגמישות כתפיים בקלות ובמהירות מסרטונים וקריאה באינטרנט וספרים.
והאמת שגם דיברתי עם אנשיםפ שראיתי שמאוד גמישים על איך הם הגיעו לזה.

וברך ה' פיתחתי גמישות ותנועתיות מאוד טובה ביחס למה שהיה לי שהיה פשוט מזוויע.

אם הוא יעשה אחיזה רחבה בסגנון דני בסקוואט? זה יכול לעזור לו? במקביל לניסיונות לפתרון הבעיה, העיקר שיוכל להסקוויט

אם הוא יעשה אחיזה רחבה בסגנון דני בסקוואט? זה יכול לעזור לו? במקביל לניסיונות לפתרון הבעיה, העיקר שיוכל להסקוויט
הוא יאבד ככה כיווץ ויציבות. הוא צריך יד אחד בפנים והשני פתוח רחב, וזה מה שמעקם את המוט. הוא במצב תקוע מבחינת לאו באר סקוואט. או אם יפנה למאמן טוב הוא יוכל לנסות ווריאציות למצוא את דרך המלך.

הוא יאבד ככה כיווץ ויציבות. הוא צריך יד אחד בפנים והשני פתוח רחב, וזה מה שמעקם את המוט. הוא במצב תקוע מבחינת לאו באר סקוואט. או אם יפנה למאמן טוב הוא יוכל לנסות ווריאציות למצוא את דרך המלך.
ותגיד הקטע אצלי שהיד 'משתחררת'.. זה נראלך יכול להיות בעיה בסגנון הזה או שזה סתם הרגל לא טוב לפי מה ששמת לב?

הרגל וחוסר כיווץ שאופייני להיי באר.
חוסר כיווץ, למה הכוונה?
כאילו עושים brace והכיווץ זה הקיו שאומרים להושיב את הטורסו על הצלעות? אני בכיוון של להבין למה אתה מתכוון בכיווץ או בכלל לא?

אימון הבא בשלישי הולך להוריד משקלים, לעבוד לחזרות, לתת בכל חזרה עומק, רוצה דגשים לעבוד עליהם כדי להשתפר והסתבכתי טיפה עם להבין מה זה חוסר כיווץ למרות שאני משער שאתה מדבר על גב תחתון שם ככל הנראה

ואם אני מבין נכון אז בלואו בר זה פחות בעיה כי שם אתה חייב לעבוד יותר עם הגב תחתון כי הוא 'מקור' הכוח בהתאם למכניקת התנועה

חוסר כיווץ, למה הכוונה?
כאילו עושים brace והכיווץ זה הקיו שאומרים להושיב את הטורסו על הצלעות? אני בכיוון של להבין למה אתה מתכוון בכיווץ או בכלל לא?

אימון הבא בשלישי הולך להוריד משקלים, לעבוד לחזרות, לתת בכל חזרה עומק, רוצה דגשים לעבוד עליהם כדי להשתפר והסתבכתי טיפה עם להבין מה זה חוסר כיווץ למרות שאני משער שאתה מדבר על גב תחתון שם ככל הנראה

ואם אני מבין נכון אז בלואו בר זה פחות בעיה כי שם אתה חייב לעבוד יותר עם הגב תחתון כי הוא 'מקור' הכוח בהתאם למכניקת התנועה
כיווץ גב וכתפיים

אולי מכסים את זה בסרטונים אבל איך עושים את הכיווץ הזה תוך כדי שמירה שהגב לא יהפוך לarch במהלך התנועה?
יש איזה קיו לזה? או ששמה נכנס הקטע של לשבת לעצמך על ה rib cage

כאילו לימדו אותי שצריך גב נטרלי ופשוט לתת לרגליים לעשות את העבודה אבל ככל שעולים במשקלים צריך לתת יותר כיווץ לגב ואי אפשר לסמוך עליו שהוא יעמוד בעומס מתי שהוא נטרלי כי לפעמים המשקל מאלץ אותך 'להתנדנד' שאתה מרים אותו ושמה גב נטרלי זה בעייתי

מתכוון כמו נגיד בסרטונים של הסקוואטים שלך שאתה מעלה מוקדם מדי את הישבן ואז אתה חייב להרים את המשקל עם הרבה עבודה מהגב

אולי מכסים את זה בסרטונים אבל איך עושים את הכיווץ הזה תוך כדי שמירה שהגב לא יהפוך לarch במהלך התנועה?
יש איזה קיו לזה?
לא יודע להסביר, אולי אני רק יכול להראות לך בלייב.
כאילו לימדו אותי שצריך גב נטרלי ופשוט לתת לרגליים לעשות את העבודה אבל ככל שעולים במשקלים צריך לתת יותר כיווץ לגב ואי אפשר לסמוך עליו שהוא יעמוד בעומס מתי שהוא נטרלי כי לפעמים המשקל מאלץ אותך 'להתנדנד' שאתה מרים אותו ושמה גב נטרלי זה בעייתי
לא כל כך הבנתי.
מתכוון כמו נגיד בסרטונים של הסקוואטים שלך שאתה מעלה מוקדם מדי את הישבן ואז אתה חייב להרים את המשקל עם הרבה עבודה מהגב
ומה הבעיה?

לא יודע להסביר, אולי אני רק יכול להראות לך בלייב.

לא כל כך הבנתי.

ומה הבעיה?
אין בעיה, רק נתתי דוגמא למה התכוונתי בלהתנדנד

שמתי לב שמתי שאני מנסה לכווץ אני לפעמים חוטא ב over arching בגב מה שגורם לבאט ווינק וכיוצא בזה, הברייסינג עוזר למזער תאקלים שם, יש לך איזה קיו לגבי לתת כיווץ טוב בלי שהגב יעשה arching? אולי דגש יותר על כיווץ מהישבן?

אין בעיה, רק נתתי דוגמא למה התכוונתי בלהתנדנד

שמתי לב שמתי שאני מנסה לכווץ אני לפעמים חוטא ב over arching בגב מה שגורם לבאט ווינק וכיוצא בזה, הברייסינג עוזר למזער תאקלים שם, יש לך איזה קיו לגבי לתת כיווץ טוב בלי שהגב יעשה arching? אולי דגש יותר על כיווץ מהישבן?
קיו טוב אולי יהיה לשבור את המוט על הגב, תמשוך את המוט למטה לתוך הכתפיים.

קיו טוב אולי יהיה לשבור את המוט על הגב, תמשוך את המוט למטה לתוך הכתפיים.
שמעתי על זה פעם ואכן זה עזר בעבר, במקביל לדחוף טיפה את המרפקים קדימה ולקוות שלא יהיה שם תאקל של חוסר גמישות שיגרום לarching וכמובן לשבור את המוט על הגב כאילו למשוך את המוט למטה כביכול וכמובן לשמור את הידיים שם על המוט ושלא להיכנע להרגלים שליליים כמו שהיה ניתן לראות בסרטונים 😣

שמעתי על זה פעם ואכן זה עזר בעבר, במקביל לדחוף טיפה את המרפקים קדימה ולקוות שלא יהיה שם תאקל של חוסר גמישות שיגרום לarching וכמובן לשבור את המוט על הגב כאילו למשוך את המוט למטה כביכול וכמובן לשמור את הידיים שם על המוט ושלא להיכנע להרגלים שליליים כמו שהיה ניתן לראות בסרטונים 😣

צלעות פנימה.

כווץ את הבטן

סנטר כפול

וכך הלאה
Bolt תנסה לפני כל אימוני שלך וסתם אתה יודע לכיף לעשות wall angles.

נראה שאתה לא מצליח להפיק כוח בעזרת הרחב גבי בצד ימין ולכן המוט נופל לצד שמאל, למרות שרוב המשקל בפועל יושב על צד ימין.

Wall angle ספציפית כי זה מכניס אותך לאותו המנח שאתה רוצה להגיע אליו בסקוואט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית