הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך להכניס יותר סיבים?

• פותח/ת השרשור Dmk
  • פורסם בתאריך

Dmk

משתמש קבוע
1,046
628
נק' מוניטין:
1,402
1,046
628
בזמן האחרון אני חווה קצת אי נעימות וקושי בשירותים. ניסיתי ללכת מסביב וחיפשתי טיפים מכיוון שחשבתי שמבחינת הסיבים אני די מכוסה, אבל אני חושב שאולי כמות גדולה יותר יכולה להועיל.
כרגע אני צורך בסביבות ה-25 גרם ביום ורוצה להכניס יותר ללא תוספים למיניהם.
אוכל פחמימות מלאות - שיבולת שועל, פסטה מלאה ולחם מלא (אלו בערך כל מקורות הפחמימה שאני צורך), וגם צורך כמות נכבדת של ירקות אם כי תמיד שמח להוסיף יותר - 200 גרם שעועית ירוקה, באיזור ה-100 גרם כרוב/חסה, וגם מלפפון, גזר ופלפל (שנוכחתי לדעת שיש בהם פחות סיבים משחשבתי).

אני מחפש דרכים שבעזרתם אוכל להגיע לכמות גדולה יותר של סיבים בסופו של יום. אשמח לדעת בעיקר אילו ירקות כדאי לצרוך כדי לקבל את הכמות הגבוהה ביותר של סיבים כי זו הדרך הכי קלה בשבילי (ואני מחפש להתחיל לשלב עדשים או קטניות בתפריט).

אוסיף, האמת שאני ממש אוהב
על כל 16 קלוריות יש 1.5 גרם סיבים שזה אחלה
לא הייתי סופר את הקלוריות, כי בשביל המערכת העיכול להתמודד איתו דרוש יותר קלוריות ממה שיש בו.
אני נוהג לאכול אותו בלי לספור אותו.

אם אתה לא שותה מספיק זה יכול להסביר למה, ודווקא מפני שאתה מקפיד על צריכת סיבים חשוב לשתות יותר, כדי לא לעשות את ההיפך

• פותח/ת השרשור
לא הייתי סופר את הקלוריות, כי בשביל המערכת העיכול להתמודד איתו דרוש יותר קלוריות ממה שיש בו.
אני נוהג לאכול אותו בלי לספור אותו.
אני לא מחשב את הקלוריות שאני אוכל אלא אוכל בערך אותו הדבר כל יום, פשוט אוהב להיות מודע בערך לכמות
אני לא בטוח עד כמה זה נכון שהגוף שורף יותר קלוריות בעיכול מאשר באכילה, אבל רטב הסיכויים שהוא שורף חלק

אם אתה לא שותה מספיק זה יכול להסביר למה, ודווקא מפני שאתה מקפיד על צריכת סיבים חשוב לשתות יותר, כדי לא לעשות את ההיפך
אני שותה המון, המון מים. זו בודאות לא הבעיה. אבל תודה על העצה

ובמשך היום יש לך כאבי בטן? נפיחויות?

עריכה:
וכמה קלוריות אתה אוכל בערך?

נערך לאחרונה:
אם אתה צורך מספיק סיבים אז יותר סיבים לא בטוח יפתרו את הבעיה, לפי מה שרשמת פה אתה אוכל כמות יפה של סיבים כמה זה יוצא לך ביום בגרמים והאם זה עובר המלצות DRI? אולי אתה בכלל מגזים בצריכת הסיבים אפילו צריך לבדוק מספרית
---> תבדוק פה - Dietary Reference Intakes for Calcium and Vitamin D - NCBI Bookshelf

אתה בטוח שאתה שותה "המון מים"?אני גם חשבתי שאני שותה המון מים חח אבל תנאי האקלים עכשיו חמים ועם אימונים הדרישה יותר גבוה ובדרך כלל הנוזלים זאת הבעיה העיקרית
שים לב אם אתה שותה קפאין, צורך תרופות?
פרופיל הורמונלי תקין? בלוטת תריס? כאבי בטן מעי רגיש?שינית משהו בתזונה לאחרונה?
יכול להיות מלא סיבות.. מאמינה שאם זה ימשך אתה תפנה לבירור רפואי

אולי אתה בכלל מגזים בצריכת הסיבים אפילו צריך לבדוק מספרית
---> תבדוק פה - Dietary Reference Intakes for Calcium and Vitamin D - NCBI Bookshelf

הוא כבר כתב כמה לדעתו הוא צורך.
בקשר לאתר שצירפת, לא הייתי ממהר להיעזר בו, נתוני צריכה לפי גיל זה לא ממש יעיל.
בן אדם ששוקל 60 ק"ג ובן אדם ששוקל 95 ק"ג, צריכת הסיבים המומלצת שלהם היא שונה.
יותר נכון להעריך X גרם סיבים לפי צריכה קלורית, לצורך העניין 14-15 גרם על כל 1000 קלוריות.
DMK - הייתי מנסה שבוע של תזונה דלה בסיבים. זה הדבר הראשון שקפץ לי לראש כשקראתי את הפוסט שלך.

• פותח/ת השרשור
ובמשך היום יש לך כאבי בטן? נפיחויות?

עריכה:
וכמה קלוריות אתה אוכל בערך?

בערך 2200. בבוקר זה די בסדר אבל אחרי שאני אוכל ארוחת צהריים מתחילות קצת בעיות.

אם אתה צורך מספיק סיבים אז יותר סיבים לא בטוח יפתרו את הבעיה, לפי מה שרשמת פה אתה אוכל כמות יפה של סיבים כמה זה יוצא לך ביום בגרמים והאם זה עובר המלצות DRI? אולי אתה בכלל מגזים בצריכת הסיבים אפילו צריך לבדוק מספרית

אתה בטוח שאתה שותה "המון מים"?אני גם חשבתי שאני שותה המון מים חח אבל תנאי האקלים עכשיו חמים ועם אימונים הדרישה יותר גבוה ובדרך כלל הנוזלים זאת הבעיה העיקרית
שים לב אם אתה שותה קפאין, צורך תרופות?
פרופיל הורמונלי תקין? בלוטת תריס? כאבי בטן מעי רגיש?שינית משהו בתזונה לאחרונה?
יכול להיות מלא סיבות.. מאמינה שאם זה ימשך אתה תפנה לבירור רפואי

יוצא בערך 24, שזה טיפה מתחת לכמות היומית המינימלית המומלצת.
אני שותה המון מים, ולקחתי בחשבון שזו עלולה להיות הבעיה כך שניסיתי גם לשתות יותר וזה לא עזר, אלא רק גרם לי להרגיש נפוח יותר.
אין משהו יוצא דופן... צורך כמות קטנה מאוד של קפאין או כמות קצת גדולה יותר לעיתים רחוקות (כפית נסקפה לטעם כמעט כל יום ופעם בשבוע/שבועיים משקה אנרגיה אבל לא תמיד)
אני לא נוטל שום תרופות.
אין רגישות עד כמה שידוע לי, אין מאכלים שעושים לי רע.
בתזונה לא שיניתי כלום, בגלל זה זה מוזר. אני גם אוכל כמעט תמיד את אותו הדבר
הוא כבר כתב כמה לדעתו הוא צורך.
בקשר לאתר שצירפת, לא הייתי ממהר להיעזר בו, נתוני צריכה לפי גיל זה לא ממש יעיל.
בן אדם ששוקל 60 ק"ג ובן אדם ששוקל 95 ק"ג, צריכת הסיבים המומלצת שלהם היא שונה.
יותר נכון להעריך X גרם סיבים לפי צריכה קלורית, לצורך העניין 14-15 גרם על כל 1000 קלוריות.
DMK - הייתי מנסה שבוע של תזונה דלה בסיבים. זה הדבר הראשון שקפץ לי לראש כשקראתי את הפוסט שלך.
אין סיכון שזה יהפוך את המצב רק לגרוע יותר? אני נמצא בערך בכמות המומלצת ליום, ככה שאם ארד יותר זה אומר שארד מתחת ואולי זה יזיק.
מה גם שאין לי הרבה גזים כמו שהיה מצופה מאדם שצורך המון סיבים

אין סיכון שזה יהפוך את המצב רק לגרוע יותר? אני נמצא בערך בכמות המומלצת ליום, ככה שאם ארד יותר זה אומר שארד מתחת ואולי זה יזיק.
מה גם שאין לי הרבה גזים כמו שהיה מצופה מאדם שצורך המון סיבים

הסיבים התזונתיים כשלעצמם הם אמנם יתרון ענק לגוף, אבל ממש לא בהכרח באנקר לגוף.
הרבה אנשים לא צורכים שליש מכמות הסיבים שאתה צורך ואין להם בעיות עיכול.
במקרה שלך, אני רק חושש שמא המספר 24 המשוער שלך הוא גבוה יותר ממה שאתה חושב,
שזה מקרה קלאסי לצריכת סיבים מוגברת, שבמקום לסייע בעיכול היא רק מקשה עליו, זה מלווה בתחושת אי-נעימות בבטן ונפיחויות במשך היום.
תנסה שבוע של תזונה דלה בסיבים, תודה לי אח"כ (אני מקווה)
תרגיש טוב

• פותח/ת השרשור
הסיבים התזונתיים כשלעצמם הם אמנם יתרון ענק לגוף, אבל ממש לא בהכרח באנקר לגוף.
הרבה אנשים לא צורכים שליש מכמות הסיבים שאתה צורך ואין להם בעיות עיכול.
במקרה שלך, אני רק חושש שמא המספר 24 המשוער שלך הוא גבוה יותר ממה שאתה חושב,
שזה מקרה קלאסי לצריכת סיבים מוגברת, שבמקום לסייע בעיכול היא רק מקשה עליו, זה מלווה בתחושת אי-נעימות בבטן ונפיחויות במשך היום.
תנסה שבוע של תזונה דלה בסיבים, תודה לי אח"כ (אני מקווה)
תרגיש טוב

מניח שלא יזיק לתת לזה ניסיון.
איך אתה ממליץ לעשות את זה? מאיפה להוריד?
אני מפחד קצת שארגיש רעב במהלך היום.

מניח שלא יזיק לתת לזה ניסיון.
איך אתה ממליץ לעשות את זה? מאיפה להוריד?
אני מפחד קצת שארגיש רעב במהלך היום.

מהכל... תשאיר כמה ירקות.
אין סיבה שתרגיש רעב אם אתה צורך מספיק קלוריות, ובתוך זה חלבון/פחמימה/שומן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית