הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם לעבור למסה ? (+הערכת א.ש)

• פותח/ת השרשור R00Ri
  • פורסם בתאריך

R00Ri

משתמש פעיל
317
39
נק' מוניטין:
132
317
39
שלום לכולם,
כבר הרבה זמן שאני עושה חיטוב בחיים שלי ואין לי הרבה מסת שריר, אני מתלבט אם לרדת עד רמת ה10-12 אחוז שומן ואז לעשות מסה נקייה או להתחיל מסה נקייה ולעשות עוד חודשיים חיטוב לקראת הקיץ ?
מצד אחד אני רזה אבל עדיין יש כרס קטנה שקצת מפריעה לי-ומנגד נמאס מהחיטוב הארוך
אשמח לתשובות ודעות! 😃

(שוקל 84 גובה 189)

קבצים מצורפים

• 4d083c2b-683e-496f-89f1-fc862bcd4e7d.jpg
    4d083c2b-683e-496f-89f1-fc862bcd4e7d.jpg
    KB 134.1 · צפיות: 520
  • 76f5ae0b-3ad2-41fc-b268-71d5fe458bd7.jpg
    76f5ae0b-3ad2-41fc-b268-71d5fe458bd7.jpg
    KB 184.8 · צפיות: 561
  • f2b122b0-76d4-4a5a-9217-802ba2d13b50.jpg
    f2b122b0-76d4-4a5a-9217-802ba2d13b50.jpg
    KB 180.3 · צפיות: 508
נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חברה הרבה אנשים ראו את האשכול ולא ענו, אשמח לשמוע את הדעות של כולם אז תרשמו בבקשה!

גבר זה נטו העדפה אישית שלך,
אני במקומך הייתי עושה מסה פשוט כי המסת שריר שיש עלייך לא מספיקה לטעמי לחיטוב.

אבל שוב זה תלוי בך.

• פותח/ת השרשור
גבר זה נטו העדפה אישית שלך,
אני במקומך הייתי עושה מסה פשוט כי המסת שריר שיש עלייך לא מספיקה לטעמי לחיטוב.

אבל שוב זה תלוי בך.
תודה על התגובה;
הנקודה היא שאני רוצה לעשות מסה נקייה ולא להתקרב כמעט לחיטוב, אז אני חושב שעם השומן שיש לי, שאני אתחיל מסה באיזהשהו שלב יחסית מהיר אני אצטרך לחטב עוד פעם, מה אתה חושב ?

תודה על התגובה;
הנקודה היא שאני רוצה לעשות מסה נקייה ולא להתקרב כמעט לחיטוב, אז אני חושב שעם השומן שיש לי, שאני אתחיל מסה באיזהשהו שלב יחסית מהיר אני אצטרך לחטב עוד פעם, מה אתה חושב ?

אם תעשה מסה נקייה במשך חודשיים כנראה שתעלה 1-1.5 ק"ג בלחץ.

וזה תלוי בך, אם אתה רוצה להיות חטוב עד רמה מסויימת אז תשאף לשם.

אם אתה רוצה לגדול תהיה ריאלי ואל תגיד לי מסה נקייה של חודשיים כי אני בספק שיהיה הבדל כלשהו נראה לעין.

• פותח/ת השרשור
אם תעשה מסה נקייה במשך חודשיים כנראה שתעלה 1-1.5 ק"ג בלחץ.

וזה תלוי בך, אם אתה רוצה להיות חטוב עד רמה מסויימת אז תשאף לשם.

אם אתה רוצה לגדול תהיה ריאלי ואל תגיד לי מסה נקייה של חודשיים כי אני בספק שיהיה הבדל כלשהו נראה לעין.
ממש לא מסה נקייה במשך חודשיים, זה הנקודה שאני רוצה לעשות נגיד מסה נקייה עד איזור מרץ ואז לחטב אבל אני לא רוצה להגיע למרץ או אפריל עם הרבה מאוד שומן כי הנקודת התחלה שלי שזה עכשיו היא לא הכי חטובה שיש...

ממש לא מסה נקייה במשך חודשיים, זה הנקודה שאני רוצה לעשות נגיד מסה נקייה עד איזור מרץ ואז לחטב אבל אני לא רוצה להגיע למרץ או אפריל עם הרבה מאוד שומן כי הנקודת התחלה שלי שזה עכשיו היא לא הכי חטובה שיש...

אז תעשה מה שאתה חושב, אם אתה רוצה מסה נקייה לך על זה, עד מרץ יש זמן.

סגור תודה!
עוד אנשים שיכולים לתת לי את הדעה שלהם מה הם היו עושים במצב שלי ?
וכמה א.ש יש לי ?
אני מתחבר לאור.
א. זו העדפה אישית שלך.
ב. אני אישית חושב שאין לך מה לחפש באחוזי שומן כל כך נמוכים עם מסת שריר כל כך נמוכה.
ג. המספרים שאני הולך לזרוק הם הערכות די שרירותיות אבל טוב שלפחות יהיה כיוון: עד מרץ יש לנו 7 חודשים, עלייה של כחצי קילו בחודש = 3.5 קילו. אבל אתה תעלה גם נוזלים וסביר להניח שלא תהיה 100% סטריקט על התזונה אז נגיד עלייה של 5-6 קילו שזו עלייה מצוינת ואז משם או שתעבור לחיטוב או שתחליט למשוך עד אפריל-מאי כי תראה שאתה מתקדם יפה ולא עלית כל כך הרבה באחוזי שומן.
כמו כן, תשקול תקופה קצרה של נייטרלי לפני הכניסה למסה.
ככה תגיע לסוף מרץ/אפריל למשקל 90-91 על 1.89 שזה אמור להיראות טוב ואז חיטוב קטן ל83-85. עוד פעם, אלו הערכות שרירותיות אבל זה הכיוון שאני אישית הייתי הולך עליו.
ד. וזה לא שהנקודת התחלה שלך לא חטובה, פשוט אין עליך הרבה מסת שריר. כשתהיה עליך יותר מסת שריר אז גם אם תהיה באחוז שומן גבוה יותר אתה תראה יותר טוב לפי דעתי.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
אני מתחבר לאור.
א. זו העדפה אישית שלך.
ב. אני אישית חושב שאין לך מה לחפש באחוזי שומן כל כך נמוכים עם מסת שריר כל כך נמוכה.
ג. המספרים שאני הולך לזרוק הם הערכות די שרירותיות אבל טוב שלפחות יהיה כיוון: עד מרץ יש לנו 7 חודשים, עלייה של כחצי קילו בחודש = 3.5 קילו. אבל אתה תעלה גם נוזלים וסביר להניח שלא תהיה 100% סטריקט על התזונה אז נגיד עלייה של 5-6 קילו שזו עלייה מצוינת ואז משם או שתעבור לחיטוב או שתחליט למשוך עד אפריל-מאי כי תראה שאתה מתקדם יפה ולא עלית כל כך הרבה באחוזי שומן.
כמו כן, תשקול תקופה קצרה של נייטרלי לפני הכניסה למסה.
ככה תגיע לסוף מרץ/אפריל למשקל 90-91 על 1.89 שזה אמור להיראות טוב ואז חיטוב קטן ל83-85. עוד פעם, אלו הערכות שרירותיות אבל זה הכיוון שאני אישית הייתי הולך עליו.
ד. וזה לא שהנקודת התחלה שלך לא חטובה, פשוט אין עליך הרבה מסת שריר. כשתהיה עליך יותר מסת שריר אז גם אם תהיה באחוז שומן גבוה יותר אתה תראה יותר טוב לפי דעתי.

בהצלחה!
תודה רבה על התגובה המפורטת,
1) לדעתך באמת 6-7 קילו שרובם מסת שריר תעשה שינוי רציני אצלי?
2) לא אומרים שאפשר להעלות קילו או קילו וקצת מסת שריר בחודש?
3) אתה חושב שהאחוז שומן עד כדי כך נמוך? אני לא יודע אם זה שריטה אבל אני מרגיש שיש לי כרס ושאני עדיין שמנמן ואם אני אתחיל מסה אני אעלה בנוזלים ובמשקל קצת וישר ארגיש "שמן" ושאני צריך לחטב- אבל אולי עם המסת שריר שתעלה לי זה יתאזן ויראה טוב ?

אתה עושה אימוני כוח עם תוכנית מסודרת?
להיות "רזה עם כרס" זה מקרה קלאסי של כאלה שיש להם מסת שריר נמוכה, וכך גם אצלך.
ככל שתעלה במסת השריר, הפרופורציות בין הבטן לשאר הגוף ישתנו הרבה יותר לטובה, בצורה אסתטית ויפה והדימוי העצמי שלך יהיה גבוה יותר.

תודה רבה על התגובה המפורטת,
1) לדעתך באמת 6-7 קילו שרובם מסת שריר תעשה שינוי רציני אצלי?
2) לא אומרים שאפשר להעלות קילו או קילו וקצת מסת שריר בחודש?
3) אתה חושב שהאחוז שומן עד כדי כך נמוך? אני לא יודע אם זה שריטה אבל אני מרגיש שיש לי כרס ושאני עדיין שמנמן ואם אני אתחיל מסה אני אעלה בנוזלים ובמשקל קצת וישר ארגיש "שמן" ושאני צריך לחטב- אבל אולי עם המסת שריר שתעלה לי זה יתאזן ויראה טוב ?
1) 6-7 קילו זו עלייה מאוד רצינית ומורגשת.
2) ממש לא, הלוואי שזה היה המצב. תצפה בסרטון הזה ואל תשכח שהוא מדבר בפאונד, משמע תחלק את מה שהוא אומר ב2.2 בשביל לעבור לקילוגרם. אולי אתה כנראה רגיל לראות את ה"לפני ואחרי" באינסטגרם כשכל אחד שם "עלה 20 קילו והוריד 5% שומן בו זמנית ב-3 חודשים".
פעם באמת הייתי רואה פה הרבה המלצות לעלות 300-400 ג' בשבוע משמע 1-1.2 קילו בחודש, כנראה שמאז הבינו שבעלייה כל כך גדולה עולים יחסית הרבה בשומן ללא השפעה רצינית על העלייה במסת השריר אז היום ממליצים עלייה של 0.5%-1% משקל גוף בחודש.
מתוך מחקר לדוגמא: הקבוצה הלבנה זו הקבוצה שעשתה מסה "מלוכלכת" והשחורה זו הקבוצה שעשתה מסה "נקייה". כן, הקבוצה הלבנה עלתה קצת יותר במסת השריר אבל תראה כמה שומן מיותר היא עלתה יחסית לקבוצה השחורה.
data.jpg

לקוח מהסרטון הזה:
3) אני לא אומר שהאחוז שומן נמוך, אני אומר שאין לך הרבה מסת שריר ולכן אני לא רואה סיבה לשאוף לאחוז שומן מאוד נמוך ולהמשיך עם החיטוב, תעלה במסת השריר בצורה איטית ואיכותית ואז תצא לחיטוב קטן במקום דיאטות יו-יו של פלוס 15 קילו ואז מינוס 10 כל כמה חודשים. ובדיוק כשתהיה עליך יותר מסת שריר זה יתאזן.
4) בכללי, ממליץ לך לקחת מאמן/ייעוץ אישי שיבנו לך אלגוריתם שאתה יכול לעקוב אחריו ולקבל פידבק עד שתבין את העניין בעצמך.

• פותח/ת השרשור
אתה עושה אימוני כוח עם תוכנית מסודרת?
להיות "רזה עם כרס" זה מקרה קלאסי של כאלה שיש להם מסת שריר נמוכה, וכך גם אצלך.
ככל שתעלה במסת השריר, הפרופורציות בין הבטן לשאר הגוף ישתנו הרבה יותר לטובה, בצורה אסתטית ויפה והדימוי העצמי שלך יהיה גבוה יותר.
חיובי עושה אימוני כוח ותוכנית מסודרת אבל כמובן אמרתי שאני מתעסק בחיטוב כל חיי בהפסקות ובחיים לא הייתי במסה.

1) 6-7 קילו זו עלייה מאוד רצינית ומורגשת.
2) ממש לא, הלוואי שזה היה המצב. תצפה בסרטון הזה ואל תשכח שהוא מדבר בפאונד, משמע תחלק את מה שהוא אומר ב2.2 בשביל לעבור לקילוגרם. אולי אתה כנראה רגיל לראות את ה"לפני ואחרי" באינסטגרם כשכל אחד שם "עלה 20 קילו והוריד 5% שומן בו זמנית ב-3 חודשים".
פעם באמת הייתי רואה פה הרבה המלצות לעלות 300-400 ג' בשבוע משמע 1-1.2 קילו בחודש, כנראה שמאז הבינו שבעלייה כל כך גדולה עולים יחסית הרבה בשומן ללא השפעה רצינית על העלייה במסת השריר אז היום ממליצים עלייה של 0.5%-1% משקל גוף בחודש.
מתוך מחקר לדוגמא: הקבוצה הלבנה זו הקבוצה שעשתה מסה "מלוכלכת" והשחורה זו הקבוצה שעשתה מסה "נקייה". כן, הקבוצה הלבנה עלתה קצת יותר במסת השריר אבל תראה כמה שומן מיותר היא עלתה יחסית לקבוצה השחורה.
צפה בקובץ המצורף 57423
לקוח מהסרטון הזה:
3) אני לא אומר שהאחוז שומן נמוך, אני אומר שאין לך הרבה מסת שריר ולכן אני לא רואה סיבה לשאוף לאחוז שומן מאוד נמוך ולהמשיך עם החיטוב, תעלה במסת השריר בצורה איטית ואיכותית ואז תצא לחיטוב קטן במקום דיאטות יו-יו של פלוס 15 קילו ואז מינוס 10 כל כמה חודשים. ובדיוק כשתהיה עליך יותר מסת שריר זה יתאזן.
4) בכללי, ממליץ לך לקחת מאמן/ייעוץ אישי שיבנו לך אלגוריתם שאתה יכול לעקוב אחריו ולקבל פידבק עד שתבין את העניין בעצמך.

הבנתי, מעניין - אני חוקר את הנושא כבר הרבה מאוד זמן והייתי בטוח שבאמת מסה "נקייה" של נגיד פלוס 300 +/- באמת תגרום לעלייה של קילו וקצת מסת שריר ובאמת יחס של קילו שומן לארבע קילו שריר - כמו שרשום במאמרים בקילוגרם.
ראיתי את הסירטון, סירטון מעניין מאוד.
מה שאני חושב לעשות זה לחטב עד תחילת ספטמבר, ואז לצאת לניטרלי של שבוע/שבועיים ולהתחיל באמת מסה נקייה, (פלוס 200 הכיוון נכון ?)
לגבי הסירטון השני, בחיים לא תכננתי לעשות מסה מלוכלכת ואני באמת לא מאמין בלעלות 15 קילו ולחטב 10 ואני לא רוצה בחיים לחזור לעסק הזה של חיטוב ארוך מאוד, שנים בטוטאל שאני מחטב עם הפסקות ולא יצא לי להיות במסה כמו שצריך-זאת שריטה חזקה שנשארה אצלי ולחיטוב ארוך אני לא מתכוון לחזור ורק לעשות מסה נקייה.

אני הייתי מחטב עוד 4-5 קילו ומרביץ מסה נקייה
תודה אחי! בדיוק זה הכיוון שלי לעשות חיטוב עד תחילת ספטמבר ולצאת למסה נקייה.

חיובי עושה אימוני כוח ותוכנית מסודרת אבל כמובן אמרתי שאני מתעסק בחיטוב כל חיי בהפסקות ובחיים לא הייתי במסה.

הבנתי, מעניין - אני חוקר את הנושא כבר הרבה מאוד זמן והייתי בטוח שבאמת מסה "נקייה" של נגיד פלוס 300 +/- באמת תגרום לעלייה של קילו וקצת מסת שריר ובאמת יחס של קילו שומן לארבע קילו שריר - כמו שרשום במאמרים בקילוגרם.
ראיתי את הסירטון, סירטון מעניין מאוד.
מה שאני חושב לעשות זה לחטב עד תחילת ספטמבר, ואז לצאת לניטרלי של שבוע/שבועיים ולהתחיל באמת מסה נקייה, (פלוס 200 הכיוון נכון ?)
לגבי הסירטון השני, בחיים לא תכננתי לעשות מסה מלוכלכת ואני באמת לא מאמין בלעלות 15 קילו ולחטב 10 ואני לא רוצה בחיים לחזור לעסק הזה של חיטוב ארוך מאוד, שנים בטוטאל שאני מחטב עם הפסקות ולא יצא לי להיות במסה כמו שצריך-זאת שריטה חזקה שנשארה אצלי ולחיטוב ארוך אני לא מתכוון לחזור ורק לעשות מסה נקייה.

תודה אחי! בדיוק זה הכיוון שלי לעשות חיטוב עד תחילת ספטמבר ולצאת למסה נקייה.

אתה יכול תוך 4 חודשים לעלות 10 ק״ג ולחטב אותם, מניסיון.

אבל בהצלחה במסה נקייה אחי.

תכלס זה הכל עניין של העדפה אישית, אבל במקומך הייתי עושה מסה כי אתה לא שמן, פשוט אין לך מספיק שרירים. במיוחד הייתי משקיע בחזה.

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה לעשות מסה תעשה מי ישמע יש לך צילומים לספורט אילוסטרייטד בספטמבר.
הנקודה היא שאני לא רוצה להיות תוך שנייה עם מלא שומן עליי שיותר מזה גם קראתי איפשהו שמאחוז שומן מסויים קשה לעלות במסת שריר איפשהו בפורום

הנקודה היא שאני לא רוצה להיות תוך שנייה עם מלא שומן עליי שיותר מזה גם קראתי איפשהו שמאחוז שומן מסויים קשה לעלות במסת שריר איפשהו בפורום

אתה רחוק מלא להצליח לצבור מסת שריר במסה.
ומה מלא שומן העלתי פה תמונות מהמסה שלי שהייתי על +10 ק"ג ונראיתי בסדר גמור,
אז אני לא אומר לך שתגיע לאותו המצב אבל אין סיבה שתהיה שמן כמו שאתה מדמיין את עצמך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית