הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שאלה לגבי טכניקת סקוואט עם רגל אחת על מדרגה.

• פותח/ת השרשור AntonB
  • פורסם בתאריך

AntonB

משתמש מתחיל
94
33
נק' מוניטין:
33
94
33
אהלן,
לאחרונה אני רואה מאמנת אישית שאומרת למתאמנים שלה לעשות סקוואט עם רגל אחת על מדרגה והשניה על הרצפה, עם מוט ומשקל כמובן.
בטענה זה מאמן את הרגל החלשה.

האם אין כאן פגיעה בעמוד השדרה/ברכיים בגלל החוסר איזון בסקוואט? או שאני מפספס משהו?

פגיעה אין אם לא מגזימים ואם לא עובדים אך ורק על רגל אחת כל הזמן.
לפעמים זה תרגילים אמיתיים, לפעמים זה דברים מומצאים, בלי לראות על מה מדובר קשה לדעת בוודאות על מה היא מדברת

אתה מדבר על Bulgarian split squat?
bodyweight_workout_1-2_bulgarian_split_squat-2.jpg

מתוך זה שאתה אומר שהיא זורקת את התרגיל למתאמנים ברבים, רוב הסיכויים שזה לא מתוך אבחנה של איזה חוסר איזון מסויים אלא מתוך רצון להראות מקצועית. אין סיכון אבל אין ממש סיבה לעשות את זה.

תרגיל מעולה בלי משקל, לאנשים שקשה להם מבחינת כוח לשבור מקביל. כאן אתה עובד על שבירת מקביל בזמן שהרגל השניה עוזרת לך לצאת מהבור.

אבל אין הצדקה לתרגיל הזה עם משקל, אני לא אוהב להשמיץ מאמנים אחרים במיוחד אם אני לא מבין את החישוב שלהם, תמיד יכול להיות משהו שאני לא מבין בו מספיק, אבל זה נראה פשוט ממש גרוע.

תרגיל מעולה בלי משקל, לאנשים שקשה להם מבחינת כוח לשבור מקביל. כאן אתה עובד על שבירת מקביל בזמן שהרגל השניה עוזרת לך לצאת מהבור.

אבל אין הצדקה לתרגיל הזה עם משקל, אני לא אוהב להשמיץ מאמנים אחרים במיוחד אם אני לא מבין את החישוב שלהם, תמיד יכול להיות משהו שאני לא מבין בו מספיק, אבל זה נראה פשוט ממש גרוע.
שמע להפעיל משקל עם משקל עלייך בצורה לא שווה ושהגוף מוטה בצורה כזו ועוד לרדת לסקוואט אני לא רואה מה יכול לצאת מזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית