הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הבדל בין דדליפט לטראפ בר דדליפט

תשאל את מארק ריפטו, הוא יתן לך תשובה מפורטת 😆
טראפ באר זה וריאציה של סקוואט לדעתי ותרגיל די מיותר.

אתן את דעתי בנושא (שאני סבור שיהיה כאלה שלא יסכימו), לא הייתי פוסל שימוש בטראפ באר מראש וכן יש לו שימוש במקרים ספציפיים- עבודה עם הרבה מתאמנים בו זמנית, פציעות מסויימות, תקופות מסויימות בתוכנית אימון.

זה שהרבה ספורטאים מתאמנים בו, לדעתי לפחות, זה בעיקר בגלל שהמאמנים שלהם חלשים ולא יודעים ללמד דדליפט רגיל כמו שצריך, וטראפ באר הוא הרבה יותר קל ללימוד ולגמרי מתאים לכל רמת משכל של מתאמן. קשה לטעות בו.

מה שכן, בטראפ באר המתאמן נמצא בין המשקל, והמשקל מראש מתחיל במרכז כף רגל ואין לו לאן לברוח. לכן זה הרבה יותר קל מאשר מוט שנמצא מלפני הגוף והרבה אנרגיה מושקעת לשמור אותו קרוב למרכז כף הרגל.

וטראפ באר מידיות גבוהות זה כבר סתם אגו-ליפטינג.

מקרה אמיתי, השבוע ראיתי "מאמן ספורטאים" שנתן למתאמן לבצע דדליפט עם קפיצה בסוף התנועה האקצנטרית בטראפ באר.

הטראפ באר מידיות גבוהות שאני ראיתי היה כמה סנטימטרים מתחת לברך. מה שכן אני לא יודע אם הוא היה תיקני, לא ממש מבין בזה.

• פותח/ת השרשור
הטראפ באר מידיות גבוהות שאני ראיתי היה כמה סנטימטרים מתחת לברך. מה שכן אני לא יודע אם הוא היה תיקני, לא ממש מבין בזה.
בגדול עם ידיות גבוהות זה לא שובר מקביל- דדליפט- המאבק הוא על טורסו ישר
ידיות נמוכות זה שובר מקביל-סקוואט- המאבק על לייצר מספיק כוח להרים את המוט
הנלעד"כ

מבחינת מכניקה של יותר גב או יותר רגליים אפשר עם שניהם לשחק עם המנחים של הגוף, אפשר להכנס לפוזיציה עם ברכיים קדימה/אחורה יותר, וכך גם הגובה של המותניים בתחילת המשיכה. כמובן שככל שזה נמוך יותר יהיה יותר מעורבות של קוואדס, כמו דדליפט מדפיציט.

ההבדל הוא פשוט באורך המשיכה. ראיתי טראפ באר כל כך גבוהים שזה כבר יותר ראק פול מאשר דדליפט.

• פותח/ת השרשור
ריפטו משוגע, לא אדיוט
לפי דעתי הבעיה המרכזית שלו היא שהוא לא יודע לפרוש בשיא, יש רגע שבו הצלחת להעביר את רוב המוחלט של הידע שלך, לפי דעתי אם הוא היה ממשיך לחזור על אותו הידע הזה הוא היה היום במצב שונה לחלוטין, כאשר אתה מנסה להמציא דברים חדשים- זה כבר לא רציני...

אתה מכיר מאמני כוח טובים שמשתמשים בזה?
או מאמני פיתוח גוף טובים?
ריפטו משוגע, לא אדיוט.

הם גם אוהבים רבעי סקוואט.

Trap Bar

לי אישית לא הייתה גישה למוט אולי פעם אחת, אז אני לא יכול להגיד מנסיון אישי אבל בכל זאת, אין כזה דבר תרגיל מיותר כל עוד הוא מייצר שוני מספק להצדיק את קיומו.

מישהו פה ניסה להשתמש בדבר כזה ויכול לשתף חוויות?
Safety-Squat-Bar.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית