הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Alexander Sedykh Fractures Both Knees, Tears Quadriceps While Attempting 400 Kg Squat

• פותח/ת השרשור Flow
  • פורסם בתאריך
שבמדובר בספורטאי חובב אז כן
לעילית זה לא קורה
הפוך, זה נפוץ יותר בספורטאי עיית שעושים זריקות קורטיקוסטרואידים כדי להשכיח את הכאב ולהמשיך להתאמן, למרות שהפציעה עדיין קיימת.
גם פציעות כמו בסרטון נפוצות יותר אצל מזריקים כי בתור התחלה הם עובדים עם משקלים מטורפים שהגוף האנושי לא באמת מיועד לעבוד נגדו, והם לרוב עובדים רוב השנה עם המשקלים האלה כמוזרקים, מה ששוחק את רקמות החיבור, וגם סטרואידים עובדים יפה על השרירים, אבל לא על רקמות החיבור, אז הן לא מותאמות למשקלים שאותו אדם מרים

הפוך, זה נפוץ יותר בספורטאי עיית שעושים זריקות קורטיקוסטרואידים כדי להשכיח את הכאב ולהמשיך להתאמן, למרות שהפציעה עדיין קיימת.
גם פציעות כמו בסרטון נפוצות יותר אצל מזריקים כי בתור התחלה הם עובדים עם משקלים מטורפים שהגוף האנושי לא באמת מיועד לעבוד נגדו, והם לרוב עובדים רוב השנה עם המשקלים האלה כמוזרקים, מה ששוחק את רקמות החיבור, וגם סטרואידים עובדים יפה על השרירים, אבל לא על רקמות החיבור, אז הן לא מותאמות למשקלים שאותו אדם מרים
אחדד אתזה
לעילית יש יותר תנאים מאשר לחובבן

אין לי הסבר ספציפי כי חסר המון מידע על המתחרה כמו פציעות עבר, תקופת האימונים האחרונה וכד'.
הפגיעה לפי מה שנכתב היא קרע את הקוואדריספס ושבר את הפיקות.
אני אכתוב בכלליות שפציעה לא מתרחשת ב"חלל ריק"- היא תוצר של היסטורית פציעות, כושר נוכחי ומוכנות ספציפית לתחרות.
נכתב פה לא מעט על חומרים- לידיעתי שימוש בזריקות סטרואידים לדיכוי דלקות וכן שימוש בNSAIDS כדוגמת ארקוקסיה עלולים להחליש את רקמות החיבור. אין ספק שבעומס כזה הכשל בעמידה בעומס מוביל לפציעה הרסנית בלי מקום לתיקון. לכן מתחרה צריך להיות בטוח שהוא יכול להרים את המשקל עוד לפני שהוא מרים אותו.

לא חומרים ולא נעליים
הרוסיה שם ברקע שצעקה שם דוואי הוציאה לו את כל הריכוז, הברכיים קרסו והלכו הברכיים

היא האשמה הבלעדית

חומרים כן תורמים בעקיפין...
נכון אולי היסטוריית פציעות וכל מיני.. או גידים וכאלה שצריכים התאוששות אבל אי אפשר באמת לדעת או לקפוץ להאשים, נכון החומרים גרמו בעקיפין לכך שיהיה לו 400 ק"ג על הגב..
...
אבל תכלס גם טבעי שהיה מרים שם 300 ק"ג והיה יוצא מריכוז היה יכול להישבר שם ככה גם, במשקלים כאלה צריך ריכוז מטורף..

והרוסיה הזאת הוציאה אותו מריכוז עם הדוואי שלה

נכון אולי היסטוריית פציעות וכל מיני.. או גידים וכאלה שצריכים התאוששות אבל אי אפשר באמת לדעת או לקפוץ להאשים, נכון החומרים גרמו בעקיפין לכך שיהיה לו 400 ק"ג על הגב..
...
אבל תכלס גם טבעי שהיה מרים שם 300 ק"ג והיה יוצא מריכוז היה יכול להישבר שם ככה גם, במשקלים כאלה צריך ריכוז מטורף..

לא נקרע לך הקוואדס מחוסר ריכוז. וזה קרה לפני שהוא הגיע למקביל.
וזה לא משקל כבד שקורע קוואדס.

לא נקרע לך הקוואדס מחוסר ריכוז. וזה קרה לפני שהוא הגיע למקביל.
וזה לא משקל כבד שקורע קוואדס.
400 ק"ג, ברך קורסת, הלך הקוואדס..
חוסר ריכוז במשקל כבד תנועה לא במקום, קריסה..

400 זה די כבד..

אתה יכול לנקוע את הקרסול שאתה משחק כדורגל בלי שום משקל גם.. תנועה לא נכונה, זה אפילו יכול להיות משהו שלא שמים לב אליו בסרטון ומשם שרשרת של קריסות, הגוף זז בכיוון לא נכון והיידה

אי אפשר באמת לדעת, אבל אני משער שהיה שם שבריר שנייה של חוסר ריכוז שמשם הדרך חזרה כבר בלתי אפשרית

...

חשבתי שאתה צוחק, אבל מסתבר אתה רציני.
אז לא, חוסר ריכוז זה לא מה ששבר לו את הרגליים.
כשיש לך משקל רציני על הגב אתה אפילו לא שומע אף אחד ולא רואה אף אחד, אתה אוטומטית מרוכז במשקל ומסיט מעט מהריכוז שלך לשופט, זה הכל

שיש לי משקל על הגב אני משתדל להתרכז רק בו אבל אני פתאום יכול לשמוע את הבנאדם מאחורי נאנח בתרגיל, את הזבוב שעובר ליד, את הבנאדם ליד שאומר פאק איזה משקל הוא מרים, את הבחורה מאחורי במכשיר ריצה מתנשפת, פתאום אני פי אלף ער לסביבה שלי ושומע כל פיפס קטן

אולי זה אינדיבידואלי, ברגע שאני מתחיל חזרה אני מנסה לנצל את כל העירנות הזאת לסביבה לצורך ריכוז בביצוע התרגיל אבל משום מה, שיש לי משקל כבד על הגב, פתאום אני שם לב להכל, הכללל, ושוב, אולי זה אינדיבידואלי

שיש לי משקל על הגב אני משתדל להתרכז רק בו אבל אני פתאום יכול לשמוע את הבנאדם מאחורי נאנח בתרגיל, את הזבוב שעובר ליד, את הבנאדם ליד שאומר פאק איזה משקל הוא מרים, את הבחורה מאחורי במכשיר ריצה מתנשפת, פתאום אני פי אלף ער לסביבה שלי ושומע כל פיפס קטן
אז לא התעסקת באמת במשקלים רציניים.
אני זוכר בתחרות שבה הרמתי 245 קילו בפעם הראשונה אז אני זוכר איך הראיה שלי הצטמצמה לחלוטין לקו קטן וכל הצעקות הפכו לרעש סטטי עמום.
כשמערכת העצבים שלך מאוד מרוכזת במשהו אחד היא לא יכולה להיות מוסטת כל כך בקלות

חשבתי שאתה צוחק, אבל מסתבר אתה רציני.
גם אני, נקרעתי מצחוק
תתרגלו, דברים מגוכחים יותר יצאו מתחת ידו.

אולי זה אינדיבידואלי, ברגע שאני מתחיל חזרה אני מנסה לנצל את כל העירנות הזאת לסביבה לצורך ריכוז בביצוע התרגיל אבל משום מה, שיש לי משקל כבד על הגב, פתאום אני שם לב להכל, הכללל, ושוב, אולי זה אינדיבידואלי
🤦‍♂️

אז לא התעסקת באמת במשקלים רציניים.
אני זוכר בתחרות שבה הרמתי 245 קילו בפעם הראשונה אז אני זוכר איך הראיה שלי הצטמצמה לחלוטין לקו קטן וכל הצעקות הפכו לרעש סטטי עמום.
כשמערכת העצבים שלך מאוד מרוכזת במשהו אחד היא לא יכולה להיות מוסטת כל כך בקלות

לא יודע אם אולי בתנאי תחרות זה שונה כי אתה נכנס למיינדסט אדרנלין וריכוז במטרה וכל זה אבל במכון גם שאני עובד כבד, אני מאוד עירני לסביבה, בעיקר השמיעה מתחדדת

לפעמים שאתה מתחיל חזרה אז אתה מצליח להתעלם מהכל בדיוק כמו שתיארת אבל זה לא תמיד המקרה, טוב אולי כי זה המכון והתרגלת לחיות את הרעשי רקע האלה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית