הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הסכם שלום עם איחוד האמירויות

לא הבנתי, תוכל להסביר?
המתנחלים כועסים כי הסיפוח ירד מהפרק.
הפלסטינים כועסים שיש מדינות ערביות שמחזקות יחסים עם ישראל.
תמיד שתי הקבוצות האלה לא מרוצות, כמו תכנית המאה אחרי שהציגו אותה.

המתנחלים כועסים כי הסיפוח ירד מהפרק.
הפלסטינים כועסים שיש מדינות ערביות שמחזקות יחסים עם ישראל.
תמיד שתי הקבוצות האלה לא מרוצות, כמו תכנית המאה אחרי שהציגו אותה.
לפי דעתי אין הרבה אנשים שרצו אותה ככתבת וכלשונה, כל הלובי של יוסי דגן לא תומך בריבונות הזאת, אלא באחת שלא בנויה על מדינה פלסטינית...למה שאותי עצבן זה נתניהו, הוא אלוף בלהבטיח הבטחות, אבל לקיים...
או כמו שלאטמה אמרו פעם:
"הבטחתי לבנות, אבל מי התחייב לקיים הבטחות"

• פותח/ת השרשור
בס"הכ נירמלו את הקשרים שהיו מתחת לפני השטח. וזה סבבה.
כשיפרוץ השלום עם אירן, תעירו אותי.
בנתיים אמשיך להתאמן רגיל, לפי התוכנית.
הסכם שלום זו פריצת דרך דיפלומטית ענקית. גם עם הרשות יש שיתופי פעולה וקשרים. זה עדיין רחוק משלום. הסכם שלום אחרי 25 (אם אני לא טועה) זה לא פחות מהיסטורי. לדעתי הדרך הזאתי תהיה הדרך היחידה לשלום עם הפלשתינאים. לאט לאט ליצור קשרים טובים עם מדינות ערב ו״לבודד״ את הפלשתינאים, שבסוף (אינשאללה) יתפשרו ויעשו איתנו שלום, ביום מן הימים שיהיה כאן מנהיג ששותף למהלך כזה.

הסכם שלום זו פריצת דרך דיפלומטית ענקית. גם עם הרשות יש שיתופי פעולה וקשרים. זה עדיין רחוק משלום. הסכם שלום אחרי 25 (אם אני לא טועה) זה לא פחות מהיסטורי. לדעתי הדרך הזאתי תהיה הדרך היחידה לשלום עם הפלשתינאים. לאט לאט ליצור קשרים טובים עם מדינות ערב ו״לבודד״ את הפלשתינאים, שבסוף (אינשאללה) יתפשרו ויעשו איתנו שלום, ביום מן הימים שיהיה כאן מנהיג ששותף למהלך כזה.
אבל ההסכם עם איחוד האמירויות הוא לא הסכם שלום, רק נירמול יחסים, אין פה שום דבר אמיתי.
יש נציגות ישראלית שם כבר 5 שנים, ומעולם לא היינו במלחמה איתם, ככה שהסכם שלום זה לא

אבל ההסכם עם איחוד האמירויות הוא לא הסכם שלום, רק נירמול יחסים, אין פה שום דבר אמיתי.
יש נציגות ישראלית שם כבר 5 שנים, ומעולם לא היינו במלחמה איתם, ככה שהסכם שלום זה לא
בהצהרה של ביבי הוא אמר במפורש שמדובר בהסכם שלום, לא רק בנירמול היחסים. היתרון של מהלך כזה הוא שהוא פותח את הדלתות לעוד מדינות ערב לעשות הסכמים דומים ולהביא לנורמה הערבית שזה בסדר להכיר בישראל וזה מה שיכול להיות טוב לטווח הארוך כמו שאופיר אומר.

בהצהרה של ביבי הוא אמר במפורש שמדובר בהסכם שלום, לא רק בנירמול היחסים. היתרון של מהלך כזה הוא שהוא פותח את הדלתות לעוד מדינות ערב לעשות הסכמים דומים ולהביא לנורמה הערבית שזה בסדר להכיר בישראל וזה מה שיכול להיות טוב לטווח הארוך כמו שאופיר אומר.
יפה שהוא אמר, המילה של ביבי לא שווה כלום.
שלום עושים עם אויבים, מעולם לא היינו אויבים. גם בשום מקום רשמי זה לא הסכם שלום

כל מתנגדיו - גם כשיש לו השיג אתם מסייגים את זה באינרטרס, מילה אחת יפה לא שמעתי עליו.

גועל נפש.

וזה לא קשור אם אני בעדו או נגדו. כשמגיע למישהו שאפו, פשוט תתנו.

כל מתנגדיו - גם כשיש לו השיג אתם מסייגים את זה באינרטרס, מילה אחת יפה לא שמעתי עליו.

גועל נפש.

וזה לא קשור אם אני בעדו או נגדו. כשמגיע למישהו שאפו, פשוט תתנו.
מישהו פה אמר שזה לא הישג, בהחלט, אבל בוא נקרא לילד בשמו, הסכם שלום זה לא.
גם יש 2 דברים מוזרים מאוד בהסכם הזה שגיליתי ביממה האחרונה:
  1. ביבי לא עדכן את שותפיו לקואליציה בהסכם, מה שאומר שהוא פשוט מחפש כותרות, וזה כולל את שר הביטחון שלו. אם אתה עושה "הסכם שלום" כדאי ששר הביטחון שלו ידע מזה.
  2. זה החלק החשוב באמת. יש דיווחים שבעד אותו הסכם ביבי הסכים למסור טכנולוגיות מסווגות לאיחוד האמירויות. בתור אדם עם 3 כתבי אישום ועוד פרשת הצוללות שמרחפת מעליו, זה נשמע חמור מאוד, על גבול הבגידה במדינה, שוב
וגם בוא לא נשכח שביבי מדבר על שלום ללא שטחים, אבל הוא מבטל את הסיפוח, אלה לא שטחים?

מישהו פה אמר שזה לא הישג, בהחלט, אבל בוא נקרא לילד בשמו, הסכם שלום זה לא.
גם יש 2 דברים מוזרים מאוד בהסכם הזה שגיליתי ביממה האחרונה:
  1. ביבי לא עדכן את שותפיו לקואליציה בהסכם, מה שאומר שהוא פשוט מחפש כותרות, וזה כולל את שר הביטחון שלו. אם אתה עושה "הסכם שלום" כדאי ששר הביטחון שלו ידע מזה.
  2. זה החלק החשוב באמת. יש דיווחים שבעד אותו הסכם ביבי הסכים למסור טכנולוגיות מסווגות לאיחוד האמירויות. בתור אדם עם 3 כתבי אישום ועוד פרשת הצוללות שמרחפת מעליו, זה נשמע חמור מאוד, על גבול הבגידה במדינה, שוב
וגם בוא לא נשכח שביבי מדבר על שלום ללא שטחים, אבל הוא מבטל את הסיפוח, אלה לא שטחים?

1. כנראה שיש סיבה לכך, תפסיקו לשפוט לפני שאתם יודעים את כל הפרטים.
2. מחפש כותרות / פופליזם / טובות הנאה - לי זה לא משנה מה האינטרנט שלו, משנה לי התוצאה
3. שוב, דיווחים? זה מאומת? מי דיווח? למה לשפוט ישר?
4. כתבי אישום - מבחינתי עד שלא יורשה בבית משפט הוא חף מפשע
5. הוא לא מבטל, הוא דוחה

1. כנראה שיש סיבה לכך, תפסיקו לשפוט לפני שאתם יודעים את כל הפרטים.
2. מחפש כותרות / פופליזם / טובות הנאה - לי זה לא משנה מה האינטרנט שלו, משנה לי התוצאה
3. שוב, דיווחים? זה מאומת? מי דיווח? למה לשפוט ישר?
4. כתבי אישום - מבחינתי עד שלא יורשה בבית משפט הוא חף מפשע
5. הוא לא מבטל, הוא דוחה
אם זה היה מתרחש עם מישהו אחר אז אני מאמין שמתנגדי נתניהו היו אומרים מילה במילה כמוך

אם זה היה מתרחש עם מישהו אחר אז אני מאמין שמתנגדי נתניהו היו אומרים מילה במילה כמוך

תשמע, אני לא מאלו שהולכים שבי אחרי אף בן אדם (אולי חוץ מאבא) ואני גם בעד לנהל שיח בתנאי שהוא מתנהל בצורה אובייקטבית, זאת אומרת שאם יש דעה קדומה על בן אדם אז לא לשפוט על פי העבר ובגלל איזה שנאה לא מוסברת.

. כנראה שיש סיבה לכך, תפסיקו לשפוט לפני שאתם יודעים את כל הפרטים.
הוא אמר מה הסיבה, הוא לא רוצה ששותפיו לקואליציה ירכבו על ההצלחה שלו.
כלומר יותר חשוב לו הפרסום וההצלחה האישית מאשכרה ממשלה תפקודית

מחפש כותרות / פופליזם / טובות הנאה - לי זה לא משנה מה האינטרנט שלו, משנה לי התוצאה
זה חשוב מאוד כי נתניהו לא קיסר, הוא לא יכול להתנהל בעצמו כאילו הוא מלך ישראל. יש לו ממשלה מסיבה מסויימת

שוב, דיווחים? זה מאומת? מי דיווח? למה לשפוט ישר?
כרגע עוד לא מאומת כי כמעט אף אחד לא ידע כלום, עכשיו שר הביטחון צריך לברר את הדברים האלה ממיטת בית חולים.
בינתיים זה רק דיווחים ראשוניים, לא לוקחים את זה יותר מדי ברצינות, אבל זה משמעותי מאוד בהתחשב במי מדובר

כתבי אישום - מבחינתי עד שלא יורשה בבית משפט הוא חף מפשע
זה סטנדרט נמוך מאוד להחזיק בו בנאדם שכרגע יש סיכוי שסוחר בסודות מדינה.
גננת הוא לא יכול להיות עם כתבי אישום, אבל ראש ממשלה כן.
זה גם ברור שביבי אשם, כי אם הוא לא היה הוא היה אשכרה נלחם כדי לנקות את שמו, בינתיים הוא עשה הכל כדי לדחות את המשפט שלו, זו לא התנהגות של אדם חף מפשע

הוא לא מבטל, הוא דוחה
דחיה ללא הגבלה = ביטול

הוא אמר מה הסיבה, הוא לא רוצה ששותפיו לקואליציה ירכבו על ההצלחה שלו.
כלומר יותר חשוב לו הפרסום וההצלחה האישית מאשכרה ממשלה תפקודית

זה חשוב מאוד כי נתניהו לא קיסר, הוא לא יכול להתנהל בעצמו כאילו הוא מלך ישראל. יש לו ממשלה מסיבה מסויימת

כרגע עוד לא מאומת כי כמעט אף אחד לא ידע כלום, עכשיו שר הביטחון צריך לברר את הדברים האלה ממיטת בית חולים.
בינתיים זה רק דיווחים ראשוניים, לא לוקחים את זה יותר מדי ברצינות, אבל זה משמעותי מאוד בהתחשב במי מדובר

זה סטנדרט נמוך מאוד להחזיק בו בנאדם שכרגע יש סיכוי שסוחר בסודות מדינה.
גננת הוא לא יכול להיות עם כתבי אישום, אבל ראש ממשלה כן.
זה גם ברור שביבי אשם, כי אם הוא לא היה הוא היה אשכרה נלחם כדי לנקות את שמו, בינתיים הוא עשה הכל כדי לדחות את המשפט שלו, זו לא התנהגות של אדם חף מפשע

דחיה ללא הגבלה = ביטול

עזוב, לדבר שוב על הכתבי אישום ושרה ויאיר וכו' וכו' כבר דשנו בזה אלף פעם.

יש לי שאלה, הייתה יוצאת הודעה שבני גנץ השיג את ההסכם הזה, עם יד על הלב, מה היית אומר?

זה החלק החשוב באמת. יש דיווחים שבעד אותו הסכם ביבי הסכים למסור טכנולוגיות מסווגות לאיחוד האמירויות. בתור אדם עם 3 כתבי אישום ועוד פרשת הצוללות שמרחפת מעליו, זה נשמע חמור מאוד, על גבול הבגידה במדינה.

זה אישום חמור מדי כדי שיעבור חלק בלי סימוכין, וממש לא כי אכפת לי מביבי.
הייתי רוצה לראות גיבוי למילים האלה מגורם מדווח שלא נחשב כאנטי ביבי כי אם זה נכון זאת סיבה אמיתית למחות בבלפור עבורה.

עזוב, לדבר שוב על הכתבי אישום ושרה ויאיר וכו' וכו' כבר דשנו בזה אלף פעם.
זה בידיוק מה שביבי מנסה להשיג, לדחות את המשפט כל כך עד שהעניין נהיה מעוס ולא מעניין. נמאס לדבר על זה, אבל עד שזה לא יפתר אסור לתת לזה לרדת לתחתית רשימת האינטרסים שלנו

יש לי שאלה, הייתה יוצאת הודעה שבני גנץ השיג את ההסכם הזה, עם יד על הלב, מה היית אומר?
הייתי אומר את אותו הדבר, שזה הישג יפה מאוד. אבל מצד שני לא היו לי את אותן חששות שיש לי כאשר מדובר בחשוד בפלילים שמנהל את כל העסק.
ואם הוא היה עושה את זה בחשאי בלי לספר אפילו לקבינט שלו, אז הייתה לי ביקורת זהה.

זה אישום חמור מדי כדי שיעבור חלק בלי סימוכין, וממש לא כי אכפת לי מביבי.
הייתי רוצה לראות גיבוי למילים האלה מגורם מדווח שלא נחשב כאנטי ביבי כי אם זה נכון זאת סיבה אמיתית למחות בבלפור עבורה.
גיבוי תצטרך לחכות מעט עד שיתברר, אבל לדעתי זה לא סתם האשמה שהגיעה משום מקום, אלא איפושהו מהדרג של ביבי.
ומה זה גורם אנטי ביבי? אי אפשר לומר שהעיתונות שמדווחת על המעשים של ביבי היא אנטי נגדו, זו סתם שטות מפיו של הביב, ניסיון ליצור אי-לגיטימציה לביקורת כלפיו

למה הטרמינולוגיה הזו משנה ? בסופו של דבר הכל הולך להתנהל כאילו יש הסכם שלום. יהיה אפשר לבצע שכר, תיירות ועוד !
מה איכפת לי אם ייפתח שגרירות או לא, אם יתמכו בישראל כשיהיה מבצע צבאי בעזה, לבנון או וואט אבר. את מי זה יעניין ?

חוץ מזה שהם היו הרבה יותר מעוניינים בהסכם הזה מאיתנו, הם לוטשים עיניים לתעשיית ההייטק וגם לתעשיות הצבאיות ולכיפת ברזל. די בטוח שישראל תרצה למכור להם.

למה הטרמינולוגיה הזו משנה ? בסופו של דבר הכל הולך להתנהל כאילו יש הסכם שלום. יהיה אפשר לבצע שכר, תיירות ועוד !
כי זה משנה לא רק מבחינת ההשלכות הפוליטיות, אלא גם תכלס מה אומר ההסכם. ההסכם רק ישים בכתב את המצב הנוכחי, אבל לא קובע כמעט שום עובדות חדשות בשטח. מסחר איתם כבר יש שנים.
ההיקף הנוכחי יגדל בהחלט, אבל זה לא משהו שלא היה קיים.
גם צריך להסתכל על הצד המדיני. למיטב הבנתי כרגע הסיפוח יורד לחלוטין מהשולחן כי ישראל לא תוכל לבצע מהלכים חד צדדים. סיפוח יהיה אפשרי רק בתיאום מול הרשות

חוץ מזה שהם היו הרבה יותר מעוניינים בהסכם הזה מאיתנו, הם לוטשים עיניים לתעשיית ההייטק וגם לתעשיות הצבאיות ולכיפת ברזל. די בטוח שישראל תרצה למכור להם.
ואני אעדיף מאוד שנאשם בפלילים לא יהיה המתווך של הצד שלנו בעסקה

נערך לאחרונה:
מסחר איתם כבר יש שנים
רק אנשי עסקים ספציפים יכלו לעשות סחר איתם. גם אם הבנתי נכון, הסחר לא היה ישיר, אלא דרך גורם שלישי (מה שיכול לייקר).
עכשיו כשזה פתוח, כולם יוכלו ותהיי אפשרות לתיירות.

ואני אעדיף מאוד שנאשם בפלילים לא יהיה המתווך של הצד שלנו בעסקה
גם אני לא, אבל ביבי עבד על העניין נרמול היחסים עם מדינות המפרץ וערב שנים. על זה אתן לו קרדיט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית