הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חזרתי להתאמן אחרי תקופה לא סדירה, הכוח בדדליפט חזר לעצמו אבל האחיזה לא

• פותח/ת השרשור Benj
  • פורסם בתאריך

Benj

משתמש מתחיל
282
83
נק' מוניטין:
237
282
83
זה ממש מוזר... חזרתי להתאמן אחרי תקופה לא סדירה בגלל הקורונה...

נכנסתי לss והאמת שהלך בן זונה, שברתי pr של 5kg בחמישיות בפרס (הייתי תקוע במשקל הזה איזה שנה)
הבנץ' והסקוואט שלי חזרו לעצמם ובדדליפט שברתי pr של 5kg

הקטע שהדדליפט שלי מרגיש בן זונה, שברתי את הpr שלי ב5kg ואני מרגיש שאני יכול גם להמשיך להתקדם ב5kg כרגע... אבל האחיזה שלי נדפקה ממש, כבר מ160 ל5 שזה היה הpr הקודם שלי האגודל שלי התחילה להשתחרר... (זה לא היה קרוב לזה לפני ההפסקה... עשיתי 160 3x5 בלי שום בעיה של אחיזה)

היום עשיתי 170 בשאיפה ל5 ובאמצע חזרה 4 השתחררה לי האגודל ודפק לי את הסט (שהרגיש מעןלה, הייתי בטוח שאני מסיים אותו)

משתמש בצ'אלק כמובן, אחיזה הפוכה...
ניסיתי הוק גריפ אבל משום מה אני מרגיש הרבה פחות חזק בה מאשר אחיזה הפוכה (יש לי ידיים יותר קטנות מחלק מהבחורות חח אולי זה העניין)

קיצר מתלבט מה לעשות... דילואוד לדדליפט למרות שהוא מרגיש מעולה מבחינת כוח? (גם בדקתי את זה עם רצועות עוד ב160 והאחיזה שלי לגמרי מגבילה אותי) , להוסיף עבודה כלשהי על אחיזה? מה אתם ממליצים?

הפיתרון הפשוט אולי זה רק עוד מגנזיום.
אם תמרח מגנזיום קודם על המוט, תשים מנה הגונה על הידיים, אני בספק אם זה עדיין יחליק לך.
ואולי גם אתה צריך ללמוד איך להחזיק יותר טוב.
צריך לנסות לסובב את המוט בתוך הידיים.
ךהכניס את הידיים בסיבוב עד הסוף, ןלנסות לסחוט את המוט
FluidShorttermIndianglassfish-small.gif

• פותח/ת השרשור
167.5 ל5 חזרות עלה בסדר?

כל כמה זמן אתה מבצע דדליפט והאם לסט אחד של 5 חזרות?

איך נראה החימום ל170?

אני מתקדם כרגע ב5kg, אני כבר מכיר את עצמי אני יודע מתי אני קרוב לקצה מבחינת משיכה של התקדמות ומתי זה הכוח שמגביל אותי או האחיזה שלי

165 עלה סבבה לגמרי, אפילו לא הרגשתי את זה על הגוף שלי שבדרך כלל קורה לי אחרי pr בדדליפט

170 באמת שמבחינת קושי ה3 וחצי חזרות שעשיתי לא היו ממש כבדות, פשוט האגודל שלי החליקה ומהרגע הזה לנעול את החזרה הרביעית היה אבוד

אני כרגע מבצע שבוע א' פעם אחת סט אחד של 5 חזרות, שבוע ב' יומיין של סט של 5 חזרות... בעקרון זה לא בידיוק לפי ss, פיצלתי את הדדליפט ליום בנפרד כי דדליפט אחרי סקוואט הרגליים שלי כבר היו שבורות... אז אני עושה אותו פעם בשבוע ביום נפרד ופעם בשבוע ביום של הסקוואט קל לפני הסקוואט קל ובנוסף בעוד יום נפרד (דרגתי להשאיר את הנפח שלו כמו בתוכנית המקורית)

חימום כמו שאני תמיד מתחמם...
אני עובד לפי אחוזים:
5 חזרות עם 60kg
5 חזרות עם המשקל עבודה לחלק ל2.33
3 חזרות עם המשקל עבודה לחלק ל1.75
2 חזרות עם המשקל עבודה לחלק ל1.4
חזרה עם המשקל עבודה לחלק ל1.16
חזרה עם המשקל עבודה לחלק ל1.07

קצת מוזר אבל ככה אני מתחמם כבר שנה וחצי בערך

הפיתרון הפשוט אולי זה רק עוד מגנזיום.
אם תמרח מגנזיום קודם על המוט, תשים מנה הגונה על הידיים, אני בספק אם זה עדיין יחליק לך.
ואולי גם אתה צריך ללמוד איך להחזיק יותר טוב.
צריך לנסות לסובב את המוט בתוך הידיים.
ךהכניס את הידיים בסיבוב עד הסוף, ןלנסות לסחוט את המוט
FluidShorttermIndianglassfish-small.gif

אני אבחן את עניין האחיזה במוט, אולי באמת אני צריך לעבוד על זה... מבחינת מגנזיום, אני תמיד מפוצץ את הידיים מגנזיום אבל באמת אני לא שם על המוט... אנסה לשים

פה חשדתי

סתם,כמו שאלחנן ציין,ענן של מגנזיום יעזור
במקביל,תנסה את זה:
(סרטון של המאמן שלי,לי אישית עזר ועוזר מאוד)

חח מה אני אעשה, חרא גנטיקה חחח גם בגובה לא הכי שיחק לי, 1.63 חחחח

תודה על טיפ! אני אנסה את זה... בסופי שבוע לדעתי, כמה שיותר רחוק מהדדליפט השבוע/דו שבועי שלי

לא הבנתי את החימום שלך. איך התחממת ל170, ומאיזה סט עברת למשולבת?

בכל מקרה, זה היה יותר פשוט ממה שחשבתי. התקדמת מהר מידי. דדליפט הוא תרגיל שתלוי באחיזה. אם האחיזה שלך לא מסוגלת להתקדם ב5 קג מאימון לאימון, אז גם שאר הגוף לא. או שתתקדם ב2.5 מאימון לאימון, או שתעבוד עם רצועות (פחות כדאי לדעתי).

בגדול כמה שיותר מאוחר, אבל משאיר במינימום סט אחד משולבת כדי לעבוד כמו בסט הכבד.
נגיד ל200 ל5
60 ל5
100 ל3
140 ל3
180 ל1
190 ל1

איפשהו בין 180 ל190 מחליף, תלוי בכוח האחיזה. לא בטוח שיצליח לקחת 180 ברגילה.

סביר להניח ש200 קג אחיזה רגילה זה אחיזה יותר חזקה מכל אימוני האחיזה הספציפיים שהם עושים שם.
כנראה
רובם גם לא מתאמנים מעבר לשיעורים
ואלה שכן,לא מרימים כל כך כבד (למעט בודדים)

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי את החימום שלך. איך התחממת ל170, ומאיזה סט עברת למשולבת?

בכל מקרה, זה היה יותר פשוט ממה שחשבתי. התקדמת מהר מידי. דדליפט הוא תרגיל שתלוי באחיזה. אם האחיזה שלך לא מסוגלת להתקדם ב5 קג מאימון לאימון, אז גם שאר הגוף לא. או שתתקדם ב2.5 מאימון לאימון, או שתעבוד עם רצועות (פחות כדאי לדעתי).

כן זה היה לי די ברור שהעניין הוא שהתקדמתי מהר מידי, אבל העניין הוא שכמו שכתבתי כבר ב160 האחיזה שחי התחילה לאכזב והמוט החליק לי (שבוע אחרי עלה גמובן)

שזה משקל שהתמודדתי איתו המון פעמים... וגם בדילואוד בתחילת הss העלאתי 5kg כל שבוע שזה קצב סבבה ולא מוגזם בעעקר כשמדובר בדילואוד... כאילו שהאחיזה שלי לא חזרה לעצמה במהלך הדילואוד הזה לעומת שאר הכוח... וזה מה שאני לא מבין, איך נוצר פער כזה שלא היה בעבר שהוא מתחיל עוד במשקלים שהיה לי קל להתמודד איתם מבחינת אחיזה...

בנוגע לחימום:
5 חזרות 60 קילו
5 חזרוץ 70 קילו
3 חזרות 100 קילו
2 חזרות 120
חזרה 145
חזרה 160

אני מתחמם עם אחיזה משולבת מהטס הראשון, כי אני תוך כדי חימום מתרגל ומתרגל לטכניקה ועובר עליה ככה שאני רוצה להתחמם כמו שאני מרים בסט עבודה

אני מניח שכרגע אני אוסיף עבודה על הכוח אחיזה שלי פעם - פעמיים בשבוע בבית , אנסה את ה170 עוד פעמיים , אם פעמיים אכשל אעשה דילואוד בדדליפט ואתקדם בקפיצות קטנות יותר

לפני החזרה גם עשית SS?
יש לי הימור שעשית איזו תוכנית עם יותר נפח ותרגילים ואולי האחיזה שלך עבדה שם בעקיפין יותר מאשר מה שעכשיו היא עובדת וזה יסביר את החולשה באחיזה לעומת פעם.
בנוגע לפרקטיקה של מה לעשות עכשיו מאיפה שאתה נמצא, נראה שאתה בטיפול של @StrongEnough המקצוען אז אני לא דואג.

אבל אם בכל זאת אתה רוצה לשמוע עוד אפשרויות ממני- הלא מקצוען, הייתי מציע שבחזרה האחרונה של הסט הכבד תנסה להחזיק את המשקל כמה שניות ואותו דבר אם אתה עושה את הSS עם השינוי של מתח במקום הפאוור קלין בסט האחרון להחזיק כמה שיותר ולאט לאט האחיזה תחזור להיות כמו פעם אם לא יותר.

אם אתה רוצה ללכת יותר רחוק ולאמן את הגריפ ישירות ולא על הדרך כדאי לדעת שפעולת הגריפ מתחלקת לשלושה סוגים של תנועות - קראשינג מובמנטס (תחשוב על לעשות אגרוף כמו איך שמחזיקים מוט בדד ליפט), פינצ'ינג מובמנטס (תחשוב צביטה, כמו להחזיק פלטה או שתי פלטות צמודות שאין להן ידיות) ואקסטנשן (פתיחת היד). וכדאי לאמן את כל הסוגים למען גריפ חזק ומאוזן.

דוגמאות כלליות לתרגילים: הליכות איכר, אקסל בר דד ליפט, דד האנגס, פאט גריפס, להחזיק פלטות חלקות או לעשות פליפ עם פלטה, להעביר מיד ליד דאמבל כשאתה תופס אותו מהחלק הרחב ועוד הרבה אחרים וטובים.

חשוב לציין שאם אתה בוחר לאמן ישירות את הגריפ תדע שאנשים נוטים לעבוד עליו יותר מדי בצורה לא מאוזנת וכך גורמים לכאבים במרפקים, כדי למנוע מצב כזה כדאי כאמור קודם לאמן גם את הצד השני והמוזנח בדרך כלל של האקסטנסורים בתנועות של פתיחת היד כנגד התנגדות. (לדוגמה ע"י גומיות ששמים עם האצבעות ואז פותחים את היד או דחיפת היד לדלי חול ופתיחת היד מתחת לחול.) וגם כמו כל דבר באימונים להעלות עומסים בהדרגה.

שיהיה בהמון הצלחה!

זה ממש מוזר... חזרתי להתאמן אחרי תקופה לא סדירה בגלל הקורונה...

נכנסתי לss והאמת שהלך בן זונה, שברתי pr של 5kg בחמישיות בפרס (הייתי תקוע במשקל הזה איזה שנה)
הבנץ' והסקוואט שלי חזרו לעצמם ובדדליפט שברתי pr של 5kg

הקטע שהדדליפט שלי מרגיש בן זונה, שברתי את הpr שלי ב5kg ואני מרגיש שאני יכול גם להמשיך להתקדם ב5kg כרגע... אבל האחיזה שלי נדפקה ממש, כבר מ160 ל5 שזה היה הpr הקודם שלי האגודל שלי התחילה להשתחרר... (זה לא היה קרוב לזה לפני ההפסקה... עשיתי 160 3x5 בלי שום בעיה של אחיזה)

היום עשיתי 170 בשאיפה ל5 ובאמצע חזרה 4 השתחררה לי האגודל ודפק לי את הסט (שהרגיש מעןלה, הייתי בטוח שאני מסיים אותו)

משתמש בצ'אלק כמובן, אחיזה הפוכה...
ניסיתי הוק גריפ אבל משום מה אני מרגיש הרבה פחות חזק בה מאשר אחיזה הפוכה (יש לי ידיים יותר קטנות מחלק מהבחורות חח אולי זה העניין)

קיצר מתלבט מה לעשות... דילואוד לדדליפט למרות שהוא מרגיש מעולה מבחינת כוח? (גם בדקתי את זה עם רצועות עוד ב160 והאחיזה שלי לגמרי מגבילה אותי) , להוסיף עבודה כלשהי על אחיזה? מה אתם ממליצים?

לגבי הוק תנסה ללחוץ על המוט מהזרת שאתה מרים.

השאר ענו לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית