הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חזרתי להתאמן אחרי תקופה לא סדירה, הכוח בדדליפט חזר לעצמו אבל האחיזה לא

• פותח/ת השרשור Benj
  • פורסם בתאריך

Benj

משתמש מתחיל
282
83
נק' מוניטין:
237
282
83
זה ממש מוזר... חזרתי להתאמן אחרי תקופה לא סדירה בגלל הקורונה...

נכנסתי לss והאמת שהלך בן זונה, שברתי pr של 5kg בחמישיות בפרס (הייתי תקוע במשקל הזה איזה שנה)
הבנץ' והסקוואט שלי חזרו לעצמם ובדדליפט שברתי pr של 5kg

הקטע שהדדליפט שלי מרגיש בן זונה, שברתי את הpr שלי ב5kg ואני מרגיש שאני יכול גם להמשיך להתקדם ב5kg כרגע... אבל האחיזה שלי נדפקה ממש, כבר מ160 ל5 שזה היה הpr הקודם שלי האגודל שלי התחילה להשתחרר... (זה לא היה קרוב לזה לפני ההפסקה... עשיתי 160 3x5 בלי שום בעיה של אחיזה)

היום עשיתי 170 בשאיפה ל5 ובאמצע חזרה 4 השתחררה לי האגודל ודפק לי את הסט (שהרגיש מעןלה, הייתי בטוח שאני מסיים אותו)

משתמש בצ'אלק כמובן, אחיזה הפוכה...
ניסיתי הוק גריפ אבל משום מה אני מרגיש הרבה פחות חזק בה מאשר אחיזה הפוכה (יש לי ידיים יותר קטנות מחלק מהבחורות חח אולי זה העניין)

קיצר מתלבט מה לעשות... דילואוד לדדליפט למרות שהוא מרגיש מעולה מבחינת כוח? (גם בדקתי את זה עם רצועות עוד ב160 והאחיזה שלי לגמרי מגבילה אותי) , להוסיף עבודה כלשהי על אחיזה? מה אתם ממליצים?

• פותח/ת השרשור
לפני החזרה גם עשית SS?
יש לי הימור שעשית איזו תוכנית עם יותר נפח ותרגילים ואולי האחיזה שלך עבדה שם בעקיפין יותר מאשר מה שעכשיו היא עובדת וזה יסביר את החולשה באחיזה לעומת פעם.
בנוגע לפרקטיקה של מה לעשות עכשיו מאיפה שאתה נמצא, נראה שאתה בטיפול של @StrongEnough המקצוען אז אני לא דואג.

אבל אם בכל זאת אתה רוצה לשמוע עוד אפשרויות ממני- הלא מקצוען, הייתי מציע שבחזרה האחרונה של הסט הכבד תנסה להחזיק את המשקל כמה שניות ואותו דבר אם אתה עושה את הSS עם השינוי של מתח במקום הפאוור קלין בסט האחרון להחזיק כמה שיותר ולאט לאט האחיזה תחזור להיות כמו פעם אם לא יותר.

אם אתה רוצה ללכת יותר רחוק ולאמן את הגריפ ישירות ולא על הדרך כדאי לדעת שפעולת הגריפ מתחלקת לשלושה סוגים של תנועות - קראשינג מובמנטס (תחשוב על לעשות אגרוף כמו איך שמחזיקים מוט בדד ליפט), פינצ'ינג מובמנטס (תחשוב צביטה, כמו להחזיק פלטה או שתי פלטות צמודות שאין להן ידיות) ואקסטנשן (פתיחת היד). וכדאי לאמן את כל הסוגים למען גריפ חזק ומאוזן.

דוגמאות כלליות לתרגילים: הליכות איכר, אקסל בר דד ליפט, דד האנגס, פאט גריפס, להחזיק פלטות חלקות או לעשות פליפ עם פלטה, להעביר מיד ליד דאמבל כשאתה תופס אותו מהחלק הרחב ועוד הרבה אחרים וטובים.

חשוב לציין שאם אתה בוחר לאמן ישירות את הגריפ תדע שאנשים נוטים לעבוד עליו יותר מדי בצורה לא מאוזנת וכך גורמים לכאבים במרפקים, כדי למנוע מצב כזה כדאי כאמור קודם לאמן גם את הצד השני והמוזנח בדרך כלל של האקסטנסורים בתנועות של פתיחת היד כנגד התנגדות. (לדוגמה ע"י גומיות ששמים עם האצבעות ואז פותחים את היד או דחיפת היד לדלי חול ופתיחת היד מתחת לחול.) וגם כמו כל דבר באימונים להעלות עומסים בהדרגה.

שיהיה בהמון הצלחה!

תודה על התגובה, האמת שהנפח באמת יותר נמוך בהרבה ממה שהייתי רגיל אליו... אני רגיל לעבוד ל3 חמישיות בדדליפט

בגדול כמה שיותר מאוחר, אבל משאיר במינימום סט אחד משולבת כדי לעבוד כמו בסט הכבד.
נגיד ל200 ל5
60 ל5
100 ל3
140 ל3
180 ל1
190 ל1

איפשהו בין 180 ל190 מחליף, תלוי בכוח האחיזה. לא בטוח שיצליח לקחת 180 ברגילה.
באופן אישי אני מעדיף לעשות כל חימום דומה מאוד לסט עבודה שלי.
אז אני עושה אחיזה משולבת מתחילת החימום שלי.
מה שכן, כל סט של חימום וכל סט עבודה אני מחליף צד באחיזה שלי, ככה שאין לי צד חזק יותר.
גם PR שלי אני יכול לבחור איזה צד שמתחשק לי.
בתחרויות אני תמיד שובר את הראש איזה צד מתחשק לי להחזיק, המתחרים שלי צחקו עלי שאני לא יודע איזה צד להחזיק, אמרו לי אולי אעשה סומו גם כן.

• פותח/ת השרשור
הפיתרון הפשוט אולי זה רק עוד מגנזיום.
אם תמרח מגנזיום קודם על המוט, תשים מנה הגונה על הידיים, אני בספק אם זה עדיין יחליק לך.
ואולי גם אתה צריך ללמוד איך להחזיק יותר טוב.
צריך לנסות לסובב את המוט בתוך הידיים.
ךהכניס את הידיים בסיבוב עד הסוף, ןלנסות לסחוט את המוט
FluidShorttermIndianglassfish-small.gif

התגובה שלך אחי עזרה לי מאוד!
היום מרחתי מגנזיום על המוט + מאוד התרכזתי באיך אני אוחז לפני שהתחלתי את הסט ועלה הכל ולא הייתה טיפה בעיה עם האחיזה הרגישה חזקה כמו תמיד

אני לא יודע אם זה גם השפיע או לא, אבל התחממתי עם רצועות כדי לא לעייף את האחיזה שלי וזה הרגיש טוב

היום מרחתי מגנזיום על המוט + מאוד התרכזתי באיך אני אוחז לפני שהתחלתי את הסט ועלה הכל ולא הייתה טיפה בעיה עם האחיזה הרגישה חזקה כמו תמיד

אני לא יודע אם זה גם השפיע או לא, אבל התחממתי עם רצועות כדי לא לעייף את האחיזה שלי
ממליץ לך גם אם יגמר לך לנסות מגנזיום נוזלי(של MyProtein), מנה ממש קטנה ממנו עזרה לי ולחבר שלי מאוד באחיזה(לא בדדליפט אבל עדיין), אז תחשוב איך הוא יהיה אם תשים הרבה ממנו

• פותח/ת השרשור
ממליץ לך גם אם יגמר לך לנסות מגנזיום נוזלי(של MyProtein), מנה ממש קטנה ממנו עזרה לי ולחבר שלי מאוד באחיזה(לא בדדליפט אבל עדיין), אז תחשוב איך הוא יהיה אם תשים הרבה ממנו

אני משתמש במגנזיום נוזלי והאמת זה שקניתי לא מזמן מעולה, אבל אם יצא לי אבדוק את זה

אני לא יודע אם זה גם השפיע או לא, אבל התחממתי עם רצועות כדי לא לעייף את האחיזה שלי וזה הרגיש טוב
שמח בשבילך.
תמשיך להתקדם:sporty074-39:

זה ממש מוזר... חזרתי להתאמן אחרי תקופה לא סדירה בגלל הקורונה...

נכנסתי לss והאמת שהלך בן זונה, שברתי pr של 5kg בחמישיות בפרס (הייתי תקוע במשקל הזה איזה שנה)
הבנץ' והסקוואט שלי חזרו לעצמם ובדדליפט שברתי pr של 5kg

הקטע שהדדליפט שלי מרגיש בן זונה, שברתי את הpr שלי ב5kg ואני מרגיש שאני יכול גם להמשיך להתקדם ב5kg כרגע... אבל האחיזה שלי נדפקה ממש, כבר מ160 ל5 שזה היה הpr הקודם שלי האגודל שלי התחילה להשתחרר... (זה לא היה קרוב לזה לפני ההפסקה... עשיתי 160 3x5 בלי שום בעיה של אחיזה)

היום עשיתי 170 בשאיפה ל5 ובאמצע חזרה 4 השתחררה לי האגודל ודפק לי את הסט (שהרגיש מעןלה, הייתי בטוח שאני מסיים אותו)

משתמש בצ'אלק כמובן, אחיזה הפוכה...
ניסיתי הוק גריפ אבל משום מה אני מרגיש הרבה פחות חזק בה מאשר אחיזה הפוכה (יש לי ידיים יותר קטנות מחלק מהבחורות חח אולי זה העניין)

קיצר מתלבט מה לעשות... דילואוד לדדליפט למרות שהוא מרגיש מעולה מבחינת כוח? (גם בדקתי את זה עם רצועות עוד ב160 והאחיזה שלי לגמרי מגבילה אותי) , להוסיף עבודה כלשהי על אחיזה? מה אתם ממליצים?
לא יודע אם אמרו פה את זה אבל יש כמה גורמים שמשנים לגבי אחיזה-
1) מיקום המוט, המוט צריך לדעת ביבלות שיש ביד כתוצאה מהמגע עם המוט, לא על אצבעות הידיים
2)מגנזיום, אז השתמשת ועכשיו לא
3) אז עשית עוד תרגילים שנתנו נפח לאמות...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית