הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת טכניקה סקוואט 100-200 חתירה 60

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך

reemar

משתמש קבוע
1,709
1,115
נק' מוניטין:
1,952
1,709
1,115
בשמחה, אבל תחכה חודשיים לפני שתנסה סקוואט כבד שוב, אחרת אתה תקבל אותם תגובות כמו פעם שעברה.
עשיתי כמה בהתחלה ואז המשכתי עם יותר חזרות פחות משקל כנראה שיותר איכותיות אבל תגיד לי אתה שלא צולמו כי הייתי צריך להתרכז...
בסקוואט סדר הביצוע הוא הפוך מסדר הפרסום, לא כל בחתירה

200kg*1
200kg*1

180*3
180kg*3

140*4
140kg*4

100*3
100kg*3

-------

חתירה 60 #1
Row 60 #1

חתירה 60 #2
S

פיזיקס
IMG_20200823_174031.jpg

נערך לאחרונה:
לגבי הסקוואט - פחות תזוזה באמת, אבל עדיין חסר תוכנית, כיווץ, שמירת מרכז, יציבות ושכל.
לגבי החתירה - לא רע, תנסה להוריד את המוט אחרי הברכיים, ולעלות אותו לתוך החגורה, שזה יותר קרוב לרגליים, זה גם יותר קל ככה.
לצערי אני לא יכול לתת לך מוניטין שלילי היום, אבל בלי נדר מחר בעז"ה.

• פותח/ת השרשור
לגבי הסקוואט - פחות תזוזה באמת, אבל עדיין חסר תוכנית, כיווץ, שמירת מרכז, יציבות ושכל.
לגבי החתירה - לא רע, תנסה להוריד את המוט אחרי הברכיים, ולעלות אותו לתוך החגורה, שזה יותר קרוב לרגליים, זה גם יותר קל ככה.
לצערי אני לא יכול לתת לך מוניטין שלילי היום, אבל בלי נדר מחר בעז"ה.
לא תנקום ולא תיטור איזה מוניטין שלילי אח

בכל מקרה בחתירה היה לי קשה הקטע עם הגב תחתון שם אבל מאמין שזה ישתפר עם הזמן

בסקוואט היה פחות תזוזה ויותר עומק אבל לוקח לי זמן להשתלט על הבור החדש וזה בא לידי ביטוי ביציאה ממנו קריסת רגליים מסויימת אבל נגיע גם לשם

נכון חסר כיווץ אבל אני מתקדם לשם, ההתחלה טובה יש כיווץץ שאני דוחף את המוט באלכסון ואז איפושהו באנראק אני מאבד חלק ממנו, אנסה לתקן את זה ושזה ייראה יותר טוב וניסיתי למשוך את המוט על הגב וזה עזר אבל יש לי לאן להתקדם, רק הניסיון לכיווץ שלח אותי יותר עמוק והרגיש יותר 'חזק' מאמין ששיפור עמדות שם יכול לעזור עוד, היה לי שם כיווץ חלקי וזה עזר לפחות תזוזה אבל זה עוד לא זה

בחתירה לא הבנתי אמורים למשוך את המוט לבטן ולא למתחת לחזה או שלא הבנתי נכון מה לשנות שם, גם ניסיתי להשתפר בין הסרטונים אחרי ששאלתי כמה אנשים שם מה עושים בחתירה

שמע ✋🛑✋

החתירה אין מצב שאתה רציני, נכון?
ב 180 קילו העקבים שלך עולים. אתה נוטה קדימה עם הגוף וזאת הסיבה למה זה קורה.
ה 200 קילו מזל שלא נפלת, זה היה די מסוכן.
ולמה אתה מכופף ברכיים לפניי שאתה מתחיל את הירידה בסקוואט? בכללי יש לך תנועות גוף סופר מוזרות.

תצליח.

• פותח/ת השרשור
שמע ✋🛑✋

החתירה אין מצב שאתה רציני, נכון?
ב 180 קילו העקבים שלך עולים. אתה נוטה קדימה עם הגוף וזאת הסיבה למה זה קורה.
ה 200 קילו מזל שלא נפלת, זה היה די מסוכן.
ולמה אתה מכופף ברכיים לפניי שאתה מתחיל את הירידה בסקוואט? בכללי יש לך תנועות גוף סופר מוזרות.

תצליח.
אף פעם לא חתרתי במוט, אני אמשוך לאיזור הבטן פעם הבאה, מנסה לקלוט מה אמורים לעשות שם, חוץ מזה מה היית משנה שם? כדי שיהיה פחות לחץ על גב תחתון בתרגיל הזה ויותר התמקדות בחתירה עצמה

ב180 אתה צודק, הבחנתי בזה היום, מנסה להינעל על הכיווץ וצריך לשפר שם עמדות, בין היתר לא לעלות עד למצב שהגוף ישר ששמה שמתחיל לרדת שוב המשקל בורח לי מהאצבעות לעקב אלא לעצור טיפה לפני כדי לשמור על כיווץ, ננסה אימון הבא נראה מה קורה

ב200 מה ראית שם שהיה מסוכן? חוץ מהמשקל.. איך היה נראה הבור? עומק?או חוסר כיווץ? איפה היה שם הסכנה

לגבי העקבים אנסה לפתוח בהיפ הינג במקום ברכיים קודם למרות שעם הנעליים האלה יש הגבהה בעקב אז שהתנועה נראית קצת שונה

לגבי הברכיים מנסה לדחוף אותם לצדדים לפני תחילת התנועה כדי שייתן יציבות

מה שאמרת עם תנועות גוף מוזרות, אשמח שתרחיב באיזה חלקים מה כוונתך
כי דווקא החלק שלקראת הסוף המשקל משך אותי אחורה ב200 משום מה הרגיש לי הכי פחות מסוכן שם במכלול

ראיתי שאתה ממליץ לאנשים לראות ביוטיוב סרטונים בסגנון של how to do... הייתי ממליץ לך לראות סרטון שמסביר כיצד לבצע חתירה כנגד מוט. דרך אגב לפי מנח הגב אתה מבצע יותר high row, אני למשל מנסה שהגב יהיה כמה שיותר מקביל לרצפה.

ה 200 קילו, כמעט נפלת אחורה ועל הרצפה. אם היית נופל לכיוון המוטות ביטחון אז ניחא, אבל זה להתרסק על הרצפה (מה אם מישהו היה עובר שם?).
כתבת שאתה מנסה לדחוף את הברכיים החוצה, אתה לא רואה שכל מה שאתה עושה זה מכופף אותן פעם אחר פעם? אם כבר תפתח טיפל׳ה את העמידה שלך ואת כפות הרגליים וכשאתה בתחתית הבור אז תיתן דגש על הברכיים ככה שהן לא יקרסו לך, אבל אין שום קשר בין זה לבין מה שאתה עושה בתחילת הסקוואט (זה נניח מאוד מוזר לי).
לגביי התנועות גוף שלך, לא יודע איך להסביר. באופן אישי זה נראה שהשפת גוף שלך מוזרה.

• פותח/ת השרשור
אתה צודק במידה מסויימת לגבי מה שאמרת

דיברתי היום עם מישהו שמאמן לזה, נתן לי כמה דגשים והסבר מה קרה ומה הוביל למה, אנסה לשפר שם עמדות

אתה צודק פתחתי בברכיים במקום בהיפ הינג ומשם הכל כבר היה נראה מוזר וזה מה שהוביל לקריסה מסויימת של הגב שם כמובן גם חוסר כיווץ וברכיים שלא דחפתי לצדדים ביציאה מהבור, זה הכל שרשרת של טעויות נגררות

לגבי החתירה, היום ניסיתי לחתור לכיוון הבטן, היה הרבה יותר 'נוח', אשמח אם תשתף סרטון שאתה ממליץ עליו לגבי ה row וגם הסבר קצר מה מיוחד ב high row

ליפול לאחור זה לא משהו שיקרה לי בקלות, צעד לאחור ואני כבר ביציבות, מתי שצריך כמה צעדים לאחור כדי להתייצב זה כבר יותר בעייתי

בכל מקרה אשתדל שלא אצטרך להגיע למצבים כאלה יותר

יש לך שילוב מוזר של הרבה כח וחוסר ביטחון בתנועה, ממליץ לך בחום לשפץ את הסקוואט עם מאמן, זה יכול להגמר רע, כי כרגע אתה מרביץ משקלים בלי כיוון סיבה ובעיקר בלי טכניקה טובה.

עושה רושם שחשוב לך לשפר את הסקוואט, אבל לא באמת. למה אני מתכוון? אתה ממשיך עם ה RM1, RM3 שלך. נשבע שפוסט קודם כתבת שתפסיק עם זה, ופוסט שלפנוי כתבת ש״רק בדקת את הכוח שלך״, והפוסט שלפניו היה ״רק בדקתי את הנעליים״. אז הבנו, יש לך כוח, אבל בכנות היה מרשים הרבה יותר לראות מישהו עושה סקוואט 120 קילו ל 10-15 חזרות עם טכניקה מושלמת.
דבר אחרון, תעיף את הנעליים.

עושה רושם שחשוב לך לשפר את הסקוואט, אבל לא באמת. למה אני מתכוון? אתה ממשיך עם ה RM1, RM3 שלך. נשבע שפוסט קודם כתבת שתפסיק עם זה, ופוסט שלפנוי כתבת ש״רק בדקת את הכוח שלך״, והפוסט שלפניו היה ״רק בדקתי את הנעליים״. אז הבנו, יש לך כוח, אבל בכנות היה מרשים הרבה יותר לראות מישהו עושה סקוואט 120 קילו ל 10-15 חזרות עם טכניקה מושלמת.
דבר אחרון, תעיף את הנעליים.
שים לב שהוא ציטט אותי כותב שיחכה זמן מה לפני שינסה שוב.😵

תוריד משקל לגמרי ותתחיל ממוט ריק, תטפס למצב שאתה מבצע 3 סטים של 5 חזרות ללא טיפה קושי. הערכה שלי זה יהיה באיזור 100 ק"ג. תעצור שם וזה המשקל לאימון הראשון.

משם תתחיל להתקדם בהתקדמות לינארית מאימון לאימון, תבצע 3 פעמים בשבוע סקוואט ל3 סטים של 5 חזרות וכל אימון תעלה 5 קילוגרם.

תראה סרטונים ביוטיוב ותבין איך צריך להראות היי באר סקוואט. תצלם כל סט שלך ותשפר דגש שניים מאימון לאימון.

בעוד כמה חודשים כשתגיע שוב ל200 קג סביר להניח שזה יראה יותר טוב ועם יותר ביטחון.

תוריד משקל לגמרי ותתחיל ממוט ריק, תטפס למצב שאתה מבצע 3 סטים של 5 חזרות ללא טיפה קושי. הערכה שלי זה יהיה באיזור 100 ק"ג. תעצור שם וזה המשקל לאימון הראשון.

משם תתחיל להתקדם בהתקדמות לינארית מאימון לאימון, תבצע 3 פעמים בשבוע סקוואט ל3 סטים של 5 חזרות וכל אימון תעלה 5 קילוגרם.

תראה סרטונים ביוטיוב ותבין איך צריך להראות היי באר סקוואט. תצלם כל סט שלך ותשפר דגש שניים מאימון לאימון.

בעוד כמה חודשים כשתגיע שוב ל200 קג סביר להניח שזה יראה יותר טוב ועם יותר ביטחון.
מה שתרצה אם הוא יעשה את זה.
אני הצעתי שירד ל140, והוא ירד ל140, אבל באותו אימון גם עשה 200 כמו שאתה רואה.
הוא האוייב של עצמו.

בכנות היה מרשים הרבה יותר לראות מישהו עושה סקוואט 120 קילו ל 10-15 חזרות עם טכניקה מושלמת.
@elchonon

זורם לאתגר או שזה יותר מדי אירובי לדעתך?
לא יודע אם הטכניקה שלי מושלמת, והאם יש כזה דבר טכניקה מושלמת.
אבל עשיתי כבר 162.5 ק"ג 4 סטים 9 חזרות. אז 120 ל15 לא נראה לי בעיה, כמה אתם משלמים על זה?😆

• פותח/ת השרשור
לא יודע אם הטכניקה שלי מושלמת, והאם יש כזה דבר טכניקה מושלמת.
אבל עשיתי כבר 162.5 ק"ג 4 סטים 9 חזרות. אז 120 ל15 לא נראה לי בעיה, כמה אתם משלמים על זה?😆

כמה תשלם לראות אותי עושה 120 ל25 חזרות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית