הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת טכניקה סקוואט 100-200 חתירה 60

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך

reemar

משתמש קבוע
1,709
1,115
נק' מוניטין:
1,952
1,709
1,115
בשמחה, אבל תחכה חודשיים לפני שתנסה סקוואט כבד שוב, אחרת אתה תקבל אותם תגובות כמו פעם שעברה.
עשיתי כמה בהתחלה ואז המשכתי עם יותר חזרות פחות משקל כנראה שיותר איכותיות אבל תגיד לי אתה שלא צולמו כי הייתי צריך להתרכז...
בסקוואט סדר הביצוע הוא הפוך מסדר הפרסום, לא כל בחתירה

200kg*1
200kg*1

180*3
180kg*3

140*4
140kg*4

100*3
100kg*3

-------

חתירה 60 #1
Row 60 #1

חתירה 60 #2
S

פיזיקס
IMG_20200823_174031.jpg

נערך לאחרונה:
שמישהו יתקן אותי אם אני טועה אבל כל המטרה של הגבהה בעקב זה לא להשתמש באגן בכלל
גם בסקוואט סופר אנכי, עדיין יש "טוסיק אחורה" - זה מאזן את השליחה של הברכיים קדימה, או אולי אפילו הפוך בסדר - מאפשר את השליחה של הברכיים קדימה מלכתחילה.

למעשה - משקולנית מוכרת אפילו נתנה לי קיו (אישי*) קודם (טוסיק) "אחורה", ורק אז "לרדת".

-----

*השערה שלי - זה כי הגעתי אליה עם "סקוואט בלרינה": עמידה סופר רחבה, כפות רגליים פונות (כמעט) 90 מעלות לכל צד, סקוואט אנכי מאוד, שבו הברכיים עושות טראק בעיקר לצדדים (עם כמעט 0 תנועה קדימה).

**שזה מצחיק (ורלוונטי): כי עכשיו שאני חושב על זה - כשהתחלתי (במכון אחר, שאין בו מאמנים; גג "מדריכי כושר") - לקח לי חצי שנה להצליח לעשות סקוואט (במשקל גוף!) - הייתי שולח ברכיים קדימה, נתקע איפה שזה נתקע, וזהו. חשבתי שאולי אני לא בנוי לזה. רק אחרי שהתחלתי לעשות חתירות פנדליי, וסטיףלג, הגוף שלי בכלל "גילה את ההיפ הינג'" (כן - 25 שנה התיישבתי על כסא לא נכון. לכן הטיפ הזה, שנותנים למתחילים - לא עבד), והצלחתי לעשות לי קצת גובלט סקוואט, ועד מהרה גם פרונט סקוואט עם דאמבלים, ומשם גם במוט...באק סקוואט? - עדיין לא עבד לי.
רק אחרי שראיתי הרבהבסרטונים, וחשבתי לנסות LB - ראיתי שהגב של מתאמנים לאו דווקא 100% אנכי לרצפה (Well, duh! אבל אני לא ידעתי!) - סקוואט במשקל גוף עדיין לא היה לי (אבל סטיףךג, ופנדליי, ובאופן כללי כוח ושיווי משקל - היו לי. אני גם רקדן!), אבל משום מה החלטתי לנסות לשים מוט על הגב, מה שגרם לי לרכון טיפה קדימה (מה שכנראה גם גרם לי טיפה "לקחתטוסיק אחורה" , והופה - סקוואטים עובדים! וזה אפילו תרגיל קל, ואני יורד מאוד עמוק!...ואולם - הם היו "בלרינה" (ומהר מאוד עברו ל-HB), אבל נראה שהטיפה הזו אחורה היא מה שאפשר לי לשלוח ברכיים (מבלי לתקע) ולרדת.

נערך לאחרונה:
אף פעם לא חתרתי במוט, אני אמשוך לאיזור הבטן פעם הבאה, מנסה לקלוט מה אמורים לעשות שם, חוץ מזה מה היית משנה שם? כדי שיהיה פחות לחץ על גב תחתון בתרגיל הזה ויותר התמקדות בחתירה עצמה

ב180 אתה צודק, הבחנתי בזה היום, מנסה להינעל על הכיווץ וצריך לשפר שם עמדות, בין היתר לא לעלות עד למצב שהגוף ישר ששמה שמתחיל לרדת שוב המשקל בורח לי מהאצבעות לעקב אלא לעצור טיפה לפני כדי לשמור על כיווץ, ננסה אימון הבא נראה מה קורה

ב200 מה ראית שם שהיה מסוכן? חוץ מהמשקל.. איך היה נראה הבור? עומק?או חוסר כיווץ? איפה היה שם הסכנה

לגבי העקבים אנסה לפתוח בהיפ הינג במקום ברכיים קודם למרות שעם הנעליים האלה יש הגבהה בעקב אז שהתנועה נראית קצת שונה

לגבי הברכיים מנסה לדחוף אותם לצדדים לפני תחילת התנועה כדי שייתן יציבות

מה שאמרת עם תנועות גוף מוזרות, אשמח שתרחיב באיזה חלקים מה כוונתך
כי דווקא החלק שלקראת הסוף המשקל משך אותי אחורה ב200 משום מה הרגיש לי הכי פחות מסוכן שם במכלול
אולי זה שכמעט נפלת אחורה עם 200 קילו על הגב שלך?

• פותח/ת השרשור
אולי זה שכמעט נפלת אחורה עם 200 קילו על הגב שלך?
זה דווקא היה החלק הכי פחות מסוכן בתרגיל, חצי צעד אחורה ואני בטוח, היה לי מצבים שלקחתי איזה 8 צעדים לאחור עד שהשתלטתי על זה, אז זה באמת היה מסוכן..

הירידה למטה בלי היפ הינג מספק ובלי כיווץ מספק הייתה יותר מסוכנת, או הכמעט קריסה של הברכיים אחרי היציאה מהבור, זה דווקא במבט בסרטון יותר הפחיד אותי, וכנראה שהוביל לכמעט ליפול אחורה

אבל לפחות אני לא עוזב את המוט ועושה את השטויות האלה באיזור הבור, על זה נלחמתי שלא לעשות לא משנה מה

כל הסקוואט שלך מסוכן.
לברכיים שלך, לגב ומסתבר גם לאנשים מאחוריך.

שמור על הבריאות שלך ושל הסובבים אותך בחיאת.

• פותח/ת השרשור
אלחנן אני באמת מודהם מהסבלנות שלך
אלחנן חילק באשכול הזה מלא מלא מוניטין לאנשים, ככה הוא יכול להטעין את המוניטין שלילי בשבילי 🤦‍♂️

ולא לא כתבתי את התגובה הזאת בשביל לריב איתך למרות שאתה 'נגדי' לא משנה מה..

הרעיון היה שהנפילה לאחור הייתה תוצאה, וצריך להתרכז בסיבה כדי שזה להבא לא יקרה... שזה כיווץ, היפ הינג, ושמירה על לדחוף את הברכיים לצדדים גם כאשר יוצאים מהבור

ספציפית ממה שהבנתי לגבי ה200, ב180 עשיתי כמה חזרות אבל העקבים מתנתקים פעם אחרי פעם, אני מבין איפה אני עומד ולמה קורה מה, החלק המאתגר זה מעבר להבין להצליח ליישם את התיקונים הנצרכים וכמובן זה עבודה

אלחנן חילק באשכול הזה מלא מלא מוניטין לאנשים, ככה הוא יכול להטעין את המוניטין שלילי בשבילי 🤦‍♂️

ולא לא כתבתי את התגובה הזאת בשביל לריב איתך למרות שאתה 'נגדי' לא משנה מה..

הרעיון היה שהנפילה לאחור הייתה תוצאה, וצריך להתרכז בסיבה כדי שזה להבא לא יקרה... שזה כיווץ, היפ הינג, ושמירה על לדחוף את הברכיים לצדדים גם כאשר יוצאים מהבור
פשוט תפסיק עם הprים זה לא תורם לך וזה תמיד נראה מזעזע, כל התנועה שלך נראית מאוד מהוססת ומוזרה ואני באמת לא מופתע איך לא קרה לך משהו עם כל האובססיה הזאת לעוד ועוד משקלים. אני לא נגדך כי אין לי שום אינטרס לשנוא אנשים בטח ובטח סתם אנשים רנדומליים באינטרנט
תשפר את הטכניקה, תתחיל להקשיב למה שאומרים לך פה, כי עם איך שהסקוואט שלך נראה בשילוב עם האגו והבדיקותrm1 כל שני וחמישי אני לא חושב שזה ייגמר טוב.

• פותח/ת השרשור
אז מה...מסקוויט פה הרבה?
🤬
פעם פעמיים בשבוע תלוי אם זה bab או aba

רחוק מלהיות מספיק

@elchonon
יש דרך להתאמן על סקוואטים בבית אם יש לי 20 20 40 40 בדמבלים

משהו שיכול לשפר אותי בטכניקה או לדמות לי תנאים של high bar back squat בבית איתם?

החדר כושר שלי מוגבל לשעה וחצי, 3 פעמים בשבוע אז חייב לתרגל בבית אם אני רוצה לשפר עמדות

הדבר היחידי שעולה לי לראש זה סוג של פרונט/גובלט סקוואט

נערך לאחרונה:

אחי אני מצטער פשוט לא נתקלתי בדבר כזה, מה עובר לך בראש כשאתה מסקוויט? אני פשוט מדמיין את המוח שלך ריק לחלוטין כשאתה ככה הולך אחורה כמו לא יודע מה. תפסיק לעשות שיאים אישיים לתקופה ותתמקד בלא ליפול לאחור וחס וחלילה לשבור את הגולגולת. שלא נדבר על אנשים תמימים מאחוריך שעלולים לקבל 200 קילו לראש. קח משקל שאתה מתמודד איתו, תן כיווץ, ופשוט תפעיל את המוח תוך כדי הסט ותנסה לזכור שאתה מבצע תרגיל מסוכן במשקל מאוד גבוה ואתה צריך להיות בשיא הריכוז. אני לא מומחה בן אדם, אני פשוט לא מבין איך אתה תמיד מתעופף אחורה או עושה תנועות ממש מוגבלות, אם אתה לא מתעופף אחורה עם 60 קילו ואתה מתעופף עם 200 קילו אז תוריד במשקל. אם אתה מתעופף גם עם 60 קילו אז תשכיר איזה מאמן על רמה שילמד אותך את הטכניקה מ0 - תכלס אתה נראה לי כמו פצצה מתקתקת לפציעה (חס וחלילה)

האידיאל יהיה שתשכיר מאמן על רמה ותן לו להיות המוח ואתה תקשיב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית