הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

42 קילו מתח לחזרות, איך להתקדם מפה?

• פותח/ת השרשור Tboy
  • פורסם בתאריך

Tboy

משתמש מתחיל
31
15
נק' מוניטין:
48
31
15
טוב אז הגעתי ל42 קילו צ'ין אפס לחמישייה על 75 משקל גוף, אבל בשבועות האחרונים אני מרגיש כבר שאני עומד להיתקע ולא יכול להתקדם לינארית יותר.

עד עכשיו נתתי 4 סטים של 4, וסט חמישי אחרון AMRAP מכוון ל5-7 חזרות (כל הסטים עם אותו המשקל) וכל שבוע העלתי 2 קילו.

הצעות איך להתקדם מפה? חיפוש גוגל זריז על התקדמות במתח עם משקל מניב לרוב אינפורמציה על איך להגיע ממשקל גוף לעבודה עם משקל ולא ממש איך להתקדם כבר כשיש בסיס...

מרשים מאוד

שלח לי גם (לא שאני מצליח מתח,אבל טוב שיהיה )

ולעניין,
אם בא לך להשקיע בזה,תקנה מיקרו פלטות (0.25/0.50/0.75/1.0)
ככה תוכל להתקדם לאט ובטוח

אני לא חושב שזה יעיל מהסיבה הפשוטה שמתח זה אחרי הכל תרגיל שמבוסס על משקל הגוף של הבן אדם. יש סיכוי טוב מאוד שההבדל במשקל הגוף שלו בין אימון לאימון יהווה הבדל גדול יותר מהוספה של המיקרו פלטות

אני לא חושב שזה יעיל מהסיבה הפשוטה שמתח זה אחרי הכל תרגיל שמבוסס על משקל הגוף של הבן אדם. יש סיכוי טוב מאוד שההבדל במשקל הגוף שלו בין אימון לאימון יהווה הבדל גדול יותר מהוספה של המיקרו פלטות
כנראה
אבל מה אני מבין ?
במיוחד במתח

אם אתה עוקב אחרי המשקל שלך ונשאר פחות או יותר אותו דבר מדי שבוע, אך מעלה 0.5 קילו משקל חיצוני, יש לך בסוף השנה 26 קילו. אני מניח שהמתאמן לא מוסיף למשקל גוף שלו 26 קילו בשנה.

אם אתה עוקב אחרי המשקל שלך ונשאר פחות או יותר אותו דבר מדי שבוע, אך מעלה 0.5 קילו משקל חיצוני, יש לך בסוף השנה 26 קילו. אני מניח שהמתאמן לא מוסיף למשקל גוף שלו 26 קילו בשנה.
הרעיון נחמד, כמו הסיפור עם Milo והעגל.
אך זה לא עובד ככה. אם רק תוסיף לאט ככל שיהיה, לא תתקדם בלי להיתקע.
גם ל"פוגרסיב אוברלואד" יש תנאים.
אני גם פעם חשבתי שאם ארים תינוק כל יום, אחרי 20 שנה אני אניף בן אדם כבד מעל הראש, אבל זה לא עובד ככה.
אנשים ניסו להוסיף כמה גרגירי אורז לשק כל יום בתקווה שאחרי כמה שנים הם יהיו חזקים בטירוף.
milo-of-croton.jpg

כמובן שלאורך זמן תהיה התקדמות, אבל העניין הוא שאם יוסיף כל שבועיים 0.5 קילו לדוגמה, יכול להיות שאחרי שיוסיף את החצי קילו הזה הוא ירים את אותו המשקל כמו לפני כן.
עדיף לדבוק בקפיצות של פלטות סטנדרטיות, ואם יש בעיות אפשר לשחק גם עם החזרות

אני גם פעם חשבתי שאם ארים תינוק כל יום, אחרי 20 שנה אני אניף בן אדם כבד מעל הראש, אבל זה לא עובד ככה.
אנשים ניסו להוסיף כמה גרגירי אורז לשק כל יום בתקווה שאחרי כמה שנים הם יהיו חזקים בטירוף.
milo-of-croton.jpg

זה דווקא כן עובד ככה. זה בדיוק PO. האם זה עובד לנצח לינארית? לא. לא משנה איזה שיטה אתה מיישם, בסוף נתקעים. פלטות קטנות זה עוד כלי ולא כל התורה.
כמובן שלאורך זמן תהיה התקדמות, אבל העניין הוא שאם יוסיף כל שבועיים 0.5 קילו לדוגמה, יכול להיות שאחרי שיוסיף את החצי קילו הזה הוא ירים את אותו המשקל כמו לפני כן.
עדיף לדבוק בקפיצות של פלטות סטנדרטיות, ואם יש בעיות אפשר לשחק גם עם החזרות

לא יודע מה עדיף. אני מרוצה עם הפלטות הקטנות אבל אין גם לי שאיפה לעשות מתח עם 200 קילו. נתתי לו עוד אופציה שעובדת כשמתחילים להיתקע.

זה דווקא כן עובד ככה. זה בדיוק PO. האם זה עובד לנצח לינארית? לא. לא משנה איזה שיטה אתה מיישם, בסוף נתקעים. פלטות קטנות זה עוד כלי ולא כל התורה.

לא יודע מה עדיף. אני מרוצה עם הפלטות הקטנות אבל אין גם לי שאיפה לעשות מתח עם 200 קילו. נתתי לו עוד אופציה שעובדת כשמתחילים להיתקע.
לעניות דעתי המשקל שהכי יקדם לך כל תרגיל, זה לא משקל RPE10. אלא קצת פחות.

נגיד כשאני עושה תוכנית, והגעתי למשקל החדש שרציתי, ואני מרגיש שאני יכול להתקדם עוד שבוע אפילו אבל אחנוק את עצמי, אני מוותר על זה. אימון במשקל RPE10לא מקדם אותך באמת.

90% מאמץ זה מקום טוב להיות לדעתי, ה100% שוחק אותך נפשית, דופק טכניקה, ומתיש את מערכת העצבים.
80% זה קצת מידי.
הטריק שכל התוכניות עושות, זה להתחיל מ80%, ולעלות בהדרגה קרוב ל100% ומיד לרדת בחזרה ל80%.
יוצא אחרי חודש כזה, שהממוצע שלך הוא 90%.

ה90% הוא המקום האידיאלי לפתח כוח, אבל PO גורם לנו לעשות עליות וירידות.
אני לא מכיר תוכנית כוח שלא עובד על העיקרון הזה.
אפילו לואי סימונס שאומר לעשות PRים כל שבוע, מגוון בתרגילים, ושאר האימון זה בערך 60% מאמץ. ככה שהממוצע השבועי זה 80% מאמץ מהPR שלך, שזה בערך 90% מאמץ למשקל 3-5 חזרות.

כל תוכנית מחושבת תמצא את הממוצע שלך ב90% מאמץ בערך מה5 חזרות שלך.

להגיע לRPE10 ולחנוק את עצמך שם עם עליה של 200 גרם כל אימון למשך שנה זה לדעתי נוגד עיקרון חשוב באימונים שכל תוכנית טובה מדגישה.
כדי להתאמן ככה תצטרך להוריד את תדירות האימונים שלך, וגם אז ה לא יהיה אידיאלי.

milo-of-croton.jpg
ראיתי משהו דומה באיזורים אחרים בעולם..

לעניות דעתי המשקל שהכי יקדם לך כל תרגיל, זה לא משקל RPE10. אלא קצת פחות.

נגיד כשאני עושה תוכנית, והגעתי למשקל החדש שרציתי, ואני מרגיש שאני יכול להתקדם עוד שבוע אפילו אבל אחנוק את עצמי, אני מוותר על זה. אימון במשקל RPE10לא מקדם אותך באמת.

90% מאמץ זה מקום טוב להיות לדעתי, ה100% שוחק אותך נפשית, דופק טכניקה, ומתיש את מערכת העצבים.
80% זה קצת מידי.
הטריק שכל התוכניות עושות, זה להתחיל מ80%, ולעלות בהדרגה קרוב ל100% ומיד לרדת בחזרה ל80%.
יוצא אחרי חודש כזה, שהממוצע שלך הוא 90%.

ה90% הוא המקום האידיאלי לפתח כוח, אבל PO גורם לנו לעשות עליות וירידות.
אני לא מכיר תוכנית כוח שלא עובד על העיקרון הזה.
אפילו לואי סימונס שאומר לעשות PRים כל שבוע, מגוון בתרגילים, ושאר האימון זה בערך 60% מאמץ. ככה שהממוצע השבועי זה 80% מאמץ מהPR שלך, שזה בערך 90% מאמץ למשקל 3-5 חזרות.

כל תוכנית מחושבת תמצא את הממוצע שלך ב90% מאמץ בערך מה5 חזרות שלך.

להגיע לRPE10 ולחנוק את עצמך שם עם עליה של 200 גרם כל אימון למשך שנה זה לדעתי נוגד עיקרון חשוב באימונים שכל תוכנית טובה מדגישה.
כדי להתאמן ככה תצטרך להוריד את תדירות האימונים שלך, וגם אז ה לא יהיה אידיאלי.

מסכים לגמרי עם מה שאתה מתאר. אף אחד לא דיבר על לעבוד בRPE10. ברור שכדאי להשאיר אקסטרא כל אימון בשביל אימון הבא. את האקסטרא הזאת אפשר לתרגם למשקל או חזרות. אני לא באמת ממליץ על להתקדם 0.5 כל שבוע למשך שנה בכוונה. לפעמים להתקדם ככה זה יותר אפקטיבי מהלתקע בגלל קפיצות של 2.5. זה רק דוגמה על איך דברים קטנים מצטברים לאורך זמן. כשיש לך מספיק שנים שאתה או תקוע או מתקדם בקטנה, אני מעדיף להתקדם בקטנה. אני מסתכל על אימונים בפרספקטיבה ארוכת טווח עם מטרות ריאליות ביחס לזמן+מאמץ+התאוששות ובהתאם לזה מתאים את התכנית. אם יש לי רק 3 שעות להשקיע בשבוע באימונים, כמה מזה ילך על מתח? מה אני יכול לעשות בזמן הזה? כמה מאמץ זה ידרוש ממני? איך זה ישפיע על היום יום שלי? מה הסיכון לפציעה? איך תרגילים אחרים משפיעים על זה? בקיצור, שיקולים.

נערך לאחרונה:
מסכים לגמרי עם מה שאתה מתאר. אף אחד לא דיבר על לעבוד בRPE10. ברור שכדאי להשאיר אקסטרא כל אימון בשביל אימון הבא. את האקסטרא הזאת אפשר לתרגם למשקל או חזרות. אני לא באמת ממליץ על להתקדם 0.5 כל שבוע למשך שנה בכוונה. לפעמים להתקדם ככה זה יותר אפקטיבי מהלתקע בגלל קפיצות של 2.5. זה רק דוגמה על איך דברים קטנים מצטברים לאורך זמן. כשיש לך מספיק שנים שאתה או תקוע או מתקדם בקטנה, אני מעדיף להתקדם בקטנה. אני מסתכל על אימונים בפרספקטיבה ארוכת טווח עם מטרות ריאליות ביחס לזמן+מאמץ+התאוששות ובהתאם לזה מתאים את התכנית. אם יש לי רק 3 שעות להשקיע בשבוע באימונים, כמה מזה ילך על מתח? מה אני יכול לעשות בזמן הזה? כמה מאמץ זה ידרוש ממני? איך זה ישפיע על היום יום שלי? מה הסיכון לפציעה? איך תרגילים אחרי משפיעים על זה? בקיצור, שיקולים.
מבין אותך.
קשה לי לחשוב על זמן שאעשה קפיצות של 0.5 ק"ג באימון. רק הסוגרים שלי 200 גרם כל אחד. אם אשים 2 בכל צד זה 800 גרם. אני לא אנסה להתקדם ככה.

מי שנהנה לראות 201 ק"ג על המוט, שיערב לו עם חצאי ק"ג, אני לא רואה בהם שימוש.

ואם אנחנו כבר על הנושא של הגבלת זמן אימון. ריי וויליאמס אמר שהוא מוגבל לאימון שעה וחצי פעמיים בשבוע בגלל הקורונה. זה לא פשוט.

ריי וויליאמס אמר שהוא מוגבל לאימון שעה וחצי פעמיים בשבוע בגלל הקורונה
באמת
כמה היה השיא שלך במתח..עם משקל / משקל גוף
שהייתי 145 קילו-2-3 חזרות,כמובן בלי משקל עליי
שהייתי 90-110 מג -עם 20-25 קילו עליי ל5-8 חזרות

היום אני 120 בערך,עושה סטים בלי משקל נוסף ל5-8 חזרות
אוסיף משהו,תמיד הייתי כבד יחסית
ככה שמתח לא היה 'התרגיל שלי'

על פניו כרגע
מזגזג עם נייטרלי בנתיים

ממרץ ירדתי כמעט 25 קילו,אז הולך סביר
המטרה לרדת ל110 בערך ולשפר יכולות לחימה

זה נחמד
לא כזה מרשים

רד ל90 בובי, למען הבריאות והwell being אם כי התהליך יהיה מייגע ותצטרך לפצל את זה עם הפסקה באמצע אולי. איך הסוכר שלך בבדיקות דם? מסקרנות. ודווקא מתח עם 25 קילו עליך כשאתה לא בדיוק במשקל של דוגמנית זה יפה. אני הייתי עושה 20 מתח אבל אתה מדביק עלי 25 קילו אני יורד לקרקעית הים.

רד ל90 בובי, למען הבריאות והwell being אם כי התהליך יהיה מייגע ותצטרך לפצל את זה עם הפסקה באמצע אולי. איך הסוכר שלך בבדיקות דם? מסקרנות. ודווקא מתח עם 25 קילו עליך כשאתה לא בדיוק במשקל של דוגמנית זה יפה. אני הייתי עושה 20 מתח אבל אתה מדביק עלי 25 קילו אני יורד לקרקעית הים.
הבדיקות טובות,עושה אחת ל (היו שנים של 15 בדיקות שנתיות)
הרופאה שלי זורמת עם זה,נותנת לי מה שאני רוצה (אשכרה מסובבת מסך ואומרת לי 'תצביע מה שאתה רוצה)
טוב, לא מאשים אותה
קשה עם הכריזמה שלי..

הבדיקות טובות,עושה אחת ל (היו שנים של 15 בדיקות שנתיות)
הרופאה שלי זורמת עם זה,נותנת לי מה שאני רוצה (אשכרה מסובבת מסך ואומרת לי 'תצביע מה שאתה רוצה)
טוב, לא מאשים אותה
קשה עם הכריזמה שלי..

ממש מקדונלדס. אצלי הזקנה עושה בעיות, מבקש כמה דברים פשוטים ואז בקול צרוד...''למה? יש לך בעיות מיניות?'' לפעמים יש לי חשק להוריד לה את כל הספק במשרד אבל אני צריך את הבדיקות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית