הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פוואר בילדינג

ראם121

משתמש פעיל
452
314
נק' מוניטין:
412
452
314
מה קורה אנשים אני מתאמן כבר כשנה פלוס יש תוצאות חייב לומר חמרות שאני מזגזג בין תוכנית כל איזה 3 חודשים כי אני לא סגור על עצמי בין פווארליפטינג לבודיבילדינג אני כל היום עסוק רק בזה אז החלטתי לעזוב את זה וללכת למאמן אישי פווארליפטר יחסית מוכר אני מאמין לא אציין את שמו בנתיין לא שזה משהו רע חחח אני רק פה כדי להתייעץ

עשיתי איתו תוכנית ל3 חודשים באמת מסודר ברמות על ונראה מבטיח המטרה - פוואר בילדינג

אני קראתי המון ויש מה שנקרא פוואר בילדינג אבל הכל תחום אפור כזה שקשה להסביר בדיוק
מה אתם אומרים?

בנתיים אני בסוג של דילאוד השבוע הזה ספציפית השבוע הראשון של התוכנית
תוכנית של 4 אימונים בשבוע אני רק אציין שזה לחודש והתוכנית תמיד תשתנה בהתאם לצרכים שלי ולמטרות שלי

יש לי התלבטות כל כך קשה כי פה אני רואה שאין דבר כשה פוואר בילדינג ושם אני רואה אני רק רוצה להיות בטוח מה אתם אומרים?

יש לי התלבטות כל כך קשה כי פה אני רואה שאין דבר כשה פוואר בילדינג ושם אני רואה אני רק רוצה להיות בטוח מה אתם אומרים?
לא הבנתי כלום מההודעה. מה השאלה בעצם?
האם ניתן לבנות כוח ושריר בעת ובעונה אחת? חד משמעית כן
האם זה אופטימלי אם המטרה היא רק בניית שריר? לא
האם זה אופטימלי אם המטרה היא רק בניית כוח? לא
האם זה התפשרות טובה אם רוצים את שניהם? כל עוד עושים את זה חכם, לדעתי כן.

בכל מקרה, בהצלחה.

תחום אפור?

יש כוח, ויש היפרטרופיה, הדברים לא בהכרח סותרים אחד את השני. תכנית powerbuilding בקצה היא תכנית כוח עם יותר נפח מהמקובל מתכנית כוח "קלאסית"

תעשה לעצמך טובה ואל תטיל ספק בתכנית כל עוד אין לך סיבה ממשית לכך, כמו למשל, זה שהיא לא עובדת.

וסתם שאלה, אם זה מאמן מוכר ומבוסס, למה אתה חושב שלפרופסורים של LBS יש משהו יותר חכם להגיד על התכנית שלו, במיוחד שלא צירפת את התכנית.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי כלום מההודעה. מה השאלה בעצם?
האם ניתן לבנות כוח ושריר בעת ובעונה אחת? חד משמעית כן
האם זה אופטימלי אם המטרה היא רק בניית שריר? לא
האם זה אופטימלי אם המטרה היא רק בניית כוח? לא
האם זה התפשרות טובה אם רוצים את שניהם? כל עוד עושים את זה חכם, לדעתי כן.

בכל מקרה, בהצלחה.

השאחה המרכזית אם זה אפקטיבי ענית לי בסך הגל

• פותח/ת השרשור
תחום אפור?

יש כוח, ויש היפרטרופיה, הדברים לא בהכרח סותרים אחד את השני. תכנית powerbuilding בקצה היא תכנית כוח עם יותר נפח מהמקובל מתכנית כוח "קלאסית"

תעשה לעצמך טובה ואל תטיל ספק בתכנית כל עוד אין לך סיבה ממשית לכך, כמו למשל, זה שהיא לא עובדת.

וסתם שאלה, אם זה מאמן מוכר ומבוסס, למה אתה חושב שלפרופסורים של LBS יש משהו יותר חכם להגיד על התכנית שלו, במיוחד שלא צירפת את התכנית.

התוכנית עדין לא שלמה היא עדין בתחילתה החודש הראשון רק
אני לא מפקפק במאמן הזה ברור שלא
אני לא סגור על הקטע של הפוואר בילדינג ומה עדיף לעשוץ פווארליפטינג או הפוך סתם רציתי להתייעץ עם אנשים שאולי יש להם קצת ניסיון עם זה

התוכנית עדין לא שלמה היא עדין בתחילתה החודש הראשון רק
אני לא מפקפק במאמן הזה ברור שלא
אני לא סגור על הקטע של הפוואר בילדינג ומה עדיף לעשוץ פווארליפטינג או הפוך סתם רציתי להתייעץ עם אנשים שאולי יש להם קצת ניסיון עם זה
זה קיים בקיצור, תן אמון בתכנית ובמאמן ואל תברח תוך חודש כי אין קוביות.

• פותח/ת השרשור
זה קיים בקיצור, תן אמון בתכנית ובמאמן ואל תברח תוך חודש כי אין קוביות.
קוביות אם אני יעשה הרבה כפיפות בטן ויאכל רק חסה יהיה לי קוביות?
זה לא שאני מטיל בו ספק סתם רציתי להתייעץ עם אנשים אם מישהו היה לו עם זה ניסיון כי אחד אומר לי ככה ואחד אומר לי ככה בקיצור קיבלתי את התשובה

קוביות אם אני יעשה הרבה כפיפות בטן ויאכל רק חסה יהיה לי קוביות?
זה לא שאני מטיל בו ספק סתם רציתי להתייעץ עם אנשים אם מישהו היה לו עם זה ניסיון כי אחד אומר לי ככה ואחד אומר לי ככה בקיצור קיבלתי את התשובה
חסה ללא גלוטן אבל.

כמו שכתבו לפני, אני לא מכיר את המאמן שלך, אבל אתה מדבר עליו בכבוד, אז כדאי להיות פתוח איתו ולסמוך עליו לדעתי.

אפשר לפתח כוח ומסה בו זמנית. אפשר להשתפר בכדור סל בו זמנית, ולדוג ולרוץ, ולשפר את הסיבולת לב ריאה, אפשר גם לטפס.

בקיצור אפשר לשלב מה שתרצה ביחד. אבל ככל שתתפזר יותר תגיע פחות רחוק ויותר לאט בכל אחד מהתחומים.
אם אתה רוצה מסה וכוח ולא חשוב לך להתחרות ולהיות הכי טוב באחד מהתחומים, כדאי ומומלץ לשלב.

אבל ככל שתהיה יותר מפוקס וממוקד במטרה ספציפית, תהיה טוב יותר בו.

אתה לא יכול לטפס מהר בסקוואט ובדדליפט אם אתה מוגבל בזמן ואנרגיה במכון, ומשתמש בזמן ובאנרגיה לפתח את הבייספס שלא קשורים לסקוואט ודדליפט. גם צריך לקחת בחשבון התאוששות.

וגם יהיה קשה לך לפמפם בייספס אחרי אימון קורע של סקוואט ודדליפט כשאתה רואה הכל מטושטש ורק רוצה לברוח מהמכון.

לכן ככל שתתפזר ותשלב, יהיה לך יותר קשה, ופחות התקדמות בכל תחום, אבל התקדמות תהיה.

תרשה לי לחלוק עליך, ההבדל בין פאוורליפטינג לפיתוח גוף זה לא במסצ שריר או בנפח, יש תכניות פאוורליפטינג עם הרבה יותר נפח מכל תכנית פיתוח גוף אחרת (קורטה לדוגמה @elchonon אני צודק?) 0
ההבדל הוא בפופורציות, לפאוורליפטר יהיו רגליים גדולות גב גדול וחזה, וידיים וכתפיים קטנות, וזה לפני שדיברתי על הפופורציות גם בין השרירים הגדולים...
ע"ע
דברים שמעניינים מאמנים - נקודות ומחשבות בנושאי אימוני כוח ותזונה.
הנלעד"כ

תרשה לי לחלוק עליך, ההבדל בין פאוורליפטינג לפיתוח גוף זה לא במסצ שריר או בנפח, יש תכניות פאוורליפטינג עם הרבה יותר נפח מכל תכנית פיתוח גוף אחרת (קורטה לדוגמה @elchonon אני צודק?) 0
ההבדל הוא בפופורציות, לפאוורליפטר יהיו רגליים גדולות גב גדול וחזה, וידיים וכתפיים קטנות, וזה לפני שדיברתי על הפופורציות גם בין השרירים הגדולים...
ע"ע
הנלעד"כ
אוקיי.

יש תוכניות powerlifting עם יותר נפח ברור, אבל המוסכמה היא שעל מנת לפתח כוח מרבי צריך להתפשר על נפח עבודה

traditional-periodization-model2.jpg

'

אני למשל מתאמן בתוכנית "powerlifting" עם כמות נפח יחסית גבוה, עוד לא הגעתי לשם אבל לנפח עבודה יש חלק מאוד חשוב בתכנון.

כאשר אתה מפתח גוף, לעשות 1RM פחות קריטי לך, ולכן השלב Peaking אולי פחות רלוונטי, כי מה אכפת לך 1RM דדליפט, כל עוד התחת יפה.

המדד להתקדמות הוא שונה בשני הענפים.

מה שתוכניות powerbuilding עושות הוא שילוב של שני הדברים. ישנם שני מטרות אשר ניתנת להם חשיבות שווה. כוח מרבי, ומסת שריר. ליצור מסת שריר צריך נפח, אך נפח על פי מודל הפריודזציה הרגיל פה על חשבון עצימות. ולכן תוכניות אלו הם איזון של שני מטרות אשר אולי אפשר לעבוד עליהם במקביל, אבל מקובל להניח שסותרות אחד את השנייה (אלא אם כן אתה לואי סימונס)

ולגבי פרופורציות

ראיתי את larry wheels? Ben pollack? Chris duffin?

ידיית וכתפיים קטנות? מה אתה חושב עובד בבנץ

ופיתוח גוף הוא עניין סובייקטיבי, אין גוף מושלם. לא חסרים מפתחי גוף עם רגליים מפלצתיות וכאלו עם ידיים לא בדיוק גדולות

ע"ע
הנלעד"כ
נפח והיפרטרופיה כמו טכניקה והתאוששות הם דברים חשובים גם לפיתוח גוף וגם לכוח.
אבל פאוורליפטר רואה בכוח המטרה שלו, ומסה תוצאה. לעומת פיתוח גוף שרואה במסה מטרה וכוח תוצאה.

ככל שהמתאמן מתחיל ההבדל בין השניים כמעט לא קיים. המתאמן המתחיל יעבוד עם המורכבים או מכשירים וינסה לפתח כוח ומסה.
ככל שהמתאמן מתקדם, הוא מתחיל להיות יותר ספציפי על מטרה מסוימת. המפתח גוף יבודד יותר, יעשה יותר חזרות, וינסה להגיע למקסימום התשת שריר בלי להתיש את מערכת העצבים.
מתאמן הכוח יתחיל להיות יותר ספציפי עם תרגילי הבסיס, הוא יעזוב את כל המבודדים, וינסה להגיע למשקל הכבד ביותר במורכבים בלי להתיש את מערכת העצבים יותר מידי, בלי הרבה מחשבה על התשת השריר.

מתאמן הכוח רק משתמש בתרגילים מבודדים כשצריך.

אין ספק שבחור שעבר את ה200 ק"ג סקוואט יהיה לו קוואדס בהתאם, אך זה תוצאה קטנה ביחס לעבודה שלו. מפתח גוף יכול להגיע לגודל הזה עם פחות מאמץ, ובפחות זמן, כי אצלו זה מטרה. לעומת מתאמן הכוח עם קוואדס של מר אולימפיה מסתבר מחזיק בלפחות 200 ק"ג סקוואט, אבל לפאוורליפטר לקח פחות זמן להגיע לשם, ובפחות מאמץ, כי קוואדס גדול זה בסך הכל תופעת לואי של כוח.

אז כן, כל תוכנית כוח כמו קורטה תיתן לך חתיכת רגל ואפילו חזה וגב. אבל עם תוכנית פיתוח גוף טוב, תוכל להגיע לזה מהר יותר בפחות מאמץ.
הסיבה שמפתח גוף לא מגיע לזה מהר יותר, זה חוסר ידע, או הצורך לפתח הרבה יותר שרירים בו זמנית, כמו ידיים, תאומים ועוד.

אז כן יש הבדל גם בתוכנית למרות ששניהם דומים וקשורים.

אוקיי.

יש תוכניות powerlifting עם יותר נפח ברור, אבל המוסכמה היא שעל מנת לפתח כוח מרבי צריך להתפשר על נפח עבודה

traditional-periodization-model2.jpg

'

אני למשל מתאמן בתוכנית "powerlifting" עם כמות נפח יחסית גבוה, עוד לא הגעתי לשם אבל לנפח עבודה יש חלק מאוד חשוב בתכנון.

כאשר אתה מפתח גוף, לעשות 1RM פחות קריטי לך, ולכן השלב Peaking אולי פחות רלוונטי, כי מה אכפת לך 1RM דדליפט, כל עוד התחת יפה.

המדד להתקדמות הוא שונה בשני הענפים.

מה שתוכניות powerbuilding עושות הוא שילוב של שני הדברים. ישנם שני מטרות אשר ניתנת להם חשיבות שווה. כוח מרבי, ומסת שריר. ליצור מסת שריר צריך נפח, אך נפח על פי מודל הפריודזציה הרגיל פה על חשבון עצימות. ולכן תוכניות אלו הם איזון של שני מטרות אשר אולי אפשר לעבוד עליהם במקביל, אבל מקובל להניח שסותרות אחד את השנייה (אלא אם כן אתה לואי סימונס)

ולגבי פרופורציות

ראיתי את larry wheels? Ben pollack? Chris duffin?

ידיית וכתפיים קטנות? מה אתה חושב עובד בבנץ

ופיתוח גוף הוא עניין סובייקטיבי, אין גוף מושלם. לא חסרים מפתחי גוף עם רגליים מפלצתיות וכאלו עם ידיים לא בדיוק גדולות

מה שנקרא אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

מה שכן יש המון בילדרים שהם מאוד חזקים, אומנם לא כמו פאוורליפטרים כמובן אבל חזקים ויכולים להתגאות בכח שלהם..

אתה חושב שהדרך היותר יעילה זה לצאת כל כמה חודשים לבלוק כח ולחזור להיפוטרפיה?

אני אישית מאוד אוהב את שני התחומים וכשזה מתנגש זה די שיט.. אבל אתגרי יותר לדעתי

מה שנקרא אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

מה שכן יש המון בילדרים שהם מאוד חזקים, אומנם לא כמו פאוורליפטרים כמובן אבל חזקים ויכולים להתגאות בכח שלהם..

הדרך הכי יעילה היא למצוא את מה שאתה אוהב.

conjugate היא תוכנית שמשלבת נפחי עבודה עם עצימות. אבל באה איתה המון מורכבות.

במקום להתעסק במה עדיף ומה לא, פשוט תתקדם. אני כל הזמן רואה אנשים שמתעסקים יותר מדי בפרופורציות יענו בודיבלילדרים. אבל הם שוכחים שעל מנת לייצר פרופורציות צריך שריר.

ואין קיצורי דרך למסה פשוט טחינה. ובין אם אתה פוארליפטר או מפתח גוף או משהו באמצע מתי שהוא יהיה לך גוף כל עוד תתמיד מספיק. פשוט תקבור את הראש בחול ובעוד חמש שנים תסתכל במראה

כוח של בילדר זה בדיחה ביחס למסה ולמאמץ שהוא השקיע בפיתוח גוף.
וגוף של פאוורליפטר זה בדיחה ביחס לכוח העצום שלו ולזמן ומאמץ שהוא השקיע באימונים.
לדעתי בהחלט, אני סתם מחבב בלוקים.
אבל הליפטרים הרצניים עם גוף מפותח הם המתאמנים של לואי סימונס ובוריס שייקו, ולהם זה פחות עניין של בלוקים מהסגנון הזה.
אפשר להתקדם יפה בשני התחומים, אבל לא כמו שתתקדם אם תתמקד באחד מהם.

וגוף של פאוורליפטר זה בדיחה ביחס לכוח העצום שלו ולזמן ומאמץ שהוא השקיע באימונים.

אבל הליפטרים הרצניים עם גוף מפותח הם המתאמנים של לואי סימונס ובוריס שייקו, ולהם זה פחות עניין של בלוקים מהסגנון הזה.

לגמרי.. כמו הרבה דברים בחיים יותר קל להתמקד במשהו אחד ולהצליח.

ננסה את שניהם 😆

• פותח/ת השרשור

מסכים איתך אבל אני לא מתכנן להתחרות או משהו בסגנון אז פחות לחוץ לי.. למרות שכן יש מצב שבעתיד ארצה בפווארלפיטינג כרגע לא כלכך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית