הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה תכלס לעשות סקוואט ודדליפט בשביל מטרות באדי בילדינג

manotaur

משתמש מתחיל
93
7
נק' מוניטין:
7
93
7
היי 😃
אני מתאמן אצל מאמן אונליין ומקבל אצלו תוצאות יפות

הוא נתן לי לרגליים רק תרגילים מבודדים עם מכונות ועדיין הרגליים שלי נראות טוב
שאלתי אותו למה לא סקוואט ודדליפט והוא אמר שאלו תרגילים עם עצימות גבוהה ולמטרות של באדי בילדינג לא חייבים אותם

עכשיו השאלה היא למה אנשים בכל תוכנית כמעט משלבים אותם אם אפשר להשיג תוצאות דומות ברגליים מבחינת מסת שריר?
אלו תרגילים שלוקחים המון זמן מהאימון ואפשר לקצר אותו בהרבה

זה ברור לי פשוט יש רק פשיטות, כפיפות והרמות תאומים שם
אז מוזר לי קצת שאין תרגילים מורכבים
אתה יכול לשאול את המאמן שלך למה לא לצרף מורכבים ?
אתה יכול לצרף סקוואט בולגרי
תרגיל קל מאוד מבחינת טכניקה לא כמו הסקוואט הרגיל והוא סופר אפקטיבי לארבע ראשי ולשרירי הישבן

אז מוזר לי קצת שאין תרגילים מורכבים
פשוט מאוד, תרגילים מורכבים לא נותנים לך כלום לפני שאתה מגיע לרמה מסוימת של טכניקה, לכוח זה לא ייתן הרבה כי אתה פשוט לא תוכל להרים כבד, ולמסת שריר אתה לא תוכל לדחוף לכיוון כשל, השלב הזה של המיומנות לוקח זמן, ולפעמים (כתלות במתאמן והמאמן) גם הרבה ממנו, כשמגיע אליך מישהו שאין לו הרבה זמן/כוח (רצון)/יכולת לבוא לכמה אימונים פרונטליים אז הרבה יותר מתבקש יהיה לתת לו תרגילים ששלב המיומנות בהם הוא קצר עד אפסי.
כמובן שיכול להיות שמדובר במישהו שלא יודע לאמן או מבורות חושב שהם מזיקים, אבל אני לא יודע למה להניח ככה מבלי שיש ראיות לכך, ביחוד כשכרגע יש תוצאות

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לצרף סקוואט בולגרי
תרגיל קל מאוד מבחינת טכניקה לא כמו הסקוואט הרגיל והוא סופר אפקטיבי לארבע ראשי ולשרירי הישבן
טוב עשיתי שיחה איתו
מסתבר שהוא ראה צורך לתת דגש על שרירים מסוימים ולהוריד נפח מהרגליים
על פי ההתקדמות הוא טוען שהרגליים עדיין מתקדמות ובהמשך נעלה נפח ברגליים

נראה שזה סוג של בלוק שמוריד נפח ברגליים לטובת קבוצה אחרת

טוב עשיתי שיחה איתו
מסתבר שהוא ראה צורך לתת דגש על שרירים מסוימים ולהוריד נפח מהרגליים
על פי ההתקדמות הוא טוען שהרגליים עדיין מתקדמות ובהמשך נעלה נפח ברגליים

נראה שזה סוג של בלוק שמוריד נפח ברגליים לטובת קבוצה אחרת
אם זה ככה אז זה מסביר הכל קוראים לזה specialization

אז אני יתן תשובה גם בתור מאמן וגם בתור מתאמן. דדליפט וסקאווט הם תרגילים מעולים שנותנים הרבה היתרון מכני למי שמשקיע בהם ואכן עוזרים בתרגילי עזר . אך הם לא ''תרגלי סופרמן'' אין היתרון משמעותי לתרגילים האלו ברמה שאם תתקע באי בודד ויהיה לך רק מכונות לא תגדל. האלמנט היחיד פה זה מה אתה מעדיף וזהו

עכשיו השאלה היא למה אנשים בכל תוכנית כמעט משלבים אותם אם אפשר להשיג תוצאות דומות ברגליים מבחינת מסת שריר?
  1. כי הם לא יודעים שאפשר להשיג את אותן תוצאות בלעדיהם כי הם חושבים כמו פעם.
  2. כי זה יותר כיף להם מאשר תרגילים מבודדים.
  3. כי אחת הדרכים לגדול זה להתחזק, ולהתחזק בתרגיל מבודד שלהרים בו 50 קילו זה מלא זה הרבה יותר קשה מאשר בתרגיל כמו סקוואט שלהרים בו 120 קילו זה חימום. להתחזק זאת לא הדרך היחידה לגדול, אבל זאת אחת הדרכים.
  4. כי הם לחוצים בזמן ומעדיפים תרגילים שעובדים על כמה שרירים ביחד במקום לטחון שריר שריר.
  5. כי אין להם ציוד שנוח בו לבודד את השריר.
  6. סתם כי הם היו צריכים לבחור תרגיל, לא משנה אם מורכב או מבודד, ובמקרה הם בחרו במורכב.
זה שישה רעיונות שלי למה לבחור בתרגיל מורכב על פני תרגיל מבודד למטרות פיתוח גוף. אני אגיד שלדעתי סקוואט ודדליפט זה תרגילים גרועים לפיתוח גוף אם יש לך את האופציה לבחור בתרגיל אחר, כי זה תרגילים שמעייפים אותך הרבה יותר מידי בלי קשר לפיתוח של השריר עצמו, גם תוך כדי התרגיל שיש יותר מידי פרמטרים אחרים שיקשו עליך להגיע לכשל של השריר עצמו, וגם אחרי התרגיל שהגוף יצטרך יותר אנרגיה ומנוחה בשביל להשתקם מהעבודה הקשה הזאת. וכמו שאמרת, לוקח הרבה זמן עד שהציוד מתפנה, ההתעסקות עם הציוד, כל החימומים, וההפסקות הארוכות.

ובקיצור בשורה התחתונה, אתה רואה תוצאות ולא משלם בבריאות שלך, זה כל מה שחשוב וסימן שהמאמן שלך ואתה עושים עבודה טובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית