הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה תכלס לעשות סקוואט ודדליפט בשביל מטרות באדי בילדינג

manotaur

משתמש מתחיל
93
7
נק' מוניטין:
7
93
7
היי 😃
אני מתאמן אצל מאמן אונליין ומקבל אצלו תוצאות יפות

הוא נתן לי לרגליים רק תרגילים מבודדים עם מכונות ועדיין הרגליים שלי נראות טוב
שאלתי אותו למה לא סקוואט ודדליפט והוא אמר שאלו תרגילים עם עצימות גבוהה ולמטרות של באדי בילדינג לא חייבים אותם

עכשיו השאלה היא למה אנשים בכל תוכנית כמעט משלבים אותם אם אפשר להשיג תוצאות דומות ברגליים מבחינת מסת שריר?
אלו תרגילים שלוקחים המון זמן מהאימון ואפשר לקצר אותו בהרבה

לדעתי הבעיה שלו היא בעיקר שהם לוקחים בשבילו המון זמן למאמן לעבוד איתך על טכניקה. לרוב לא אכפת לבאדי בילדים לא מקצועיים כל כך מהרגליים והם עובדים עליהם רק בשביל לשמור על פרופורציות. אין תחליף לסקוואט אם אתה רוצה לנפח את הרגליים באמת. סקוואטים ודדליפטים כבדים יתנו לך גם בוסט לטסטורון והורמון גדילה וישפיעו על כל הגוף.
בקיצור הייתי מחפש מאמן אחר.

מאמן שאומר דברים כאלה אין לו טיפת מושג מה זה תרגיל מורכב. במקומך הייתי מחליף את הליצן הזה, חבל על הכסף שלך. אתה לא חייב בכלל להרים משקל כבד. גם חזרות גבוהות עם משקל "קל" שמאתגר אותך יהיו מעולות. הכל שאלה של מטרה. כשתגיע למצב שתרים את כל המשקל במכונה, תעדכן אותנו כמה משקל תצליח להרים בסקוואט..

עכשיו השאלה היא למה אנשים בכל תוכנית כמעט משלבים אותם אם אפשר להשיג תוצאות דומות ברגליים מבחינת מסת שריר?
כן? לא יודע אם הייתי מכליל, בכל אופן הרבה מאוד מתוכניות האימונים שנמצאות באינטרנט הן תוכניות כוח ומשכך מובן מאוד למה יש שם סקוואט ודדליפט, אך למטרות מסת שריר בלבד, ממש לא בטוח שהייתי מתעקש על כך
נכון מאוד, וזאת סיבה מצוינת למה לא לשים אותם בתכנית
זה כל מה שחשוב, כל עוד יש תוצאות תמשיך לעשות את מה שעשית
אין תחליף לסקוואט אם אתה רוצה לנפח את הרגליים באמת. סקוואטים ודדליפטים כבדים יתנו לך גם בוסט לטסטורון והורמון גדילה וישפיעו על כל הגוף.
לא הייתי מכריז את זה בביטחון רב כל כך
מאמן שאומר דברים כאלה אין לו טיפת מושג מה זה תרגיל מורכב.
ולך יש?
במקומך הייתי מחליף את הליצן הזה, חבל על הכסף שלך
במקומך לא הייתי יוצא בהצהרות כל כך מהר בודאי שכפרנסה של בנאדם נמצאת על הכף
כשתגיע למצב שתרים את כל המשקל במכונה, תעדכן אותנו כמה משקל תצליח להרים בסקוואט..
והמשקל שהוא יצליח להרים בסקוואט מעניין אותנו כי?

1. השאלה הראשונה טיפשית ולכן תקבל תשובה טיפשית. כן, יש לי מושג. מוזמן לחפש מחקרים ברשת.

2. מכל מה שרשמתי, פספסת את "הכל שאלה של מטרה" ובחרת להתייחס למשקלים.

3. מאמן שאומר היי עחי אתה לא בילדר עזוב אותך מתרגילי בסיס זה נטו לבילדרים ולעבודה עם עצימות גבוה (שזאת חרטא בפני עצמה) , זה מאמן שאו שהוא מתעצל ללמד או שהוא לא מוכן לקחת אחריות על המתאמן שלו ומחליט במקום זה לשלשל שטויות מהפה.

בכל אופן, לא אמרתי שחייב. אבל הם בהחלט חשובים. אם אין לך בעיה לשבת על מכונה סבבה לבריאות שיהיה לך. זה לעולם לא ישנה את העובדה שהוא יקבל תוצאות הרבה יותר מרשימות ומהירות מתרגילי בסיס (במידה וזה מעניין אותו בכלל). נראה שהמאמן הזה לא באמת ניסה להסביר לו משהו.. אז כן, חד משמעי להחליף אותו למישהו שלפחות יעשה את המינימום ויסביר למתאמן שלו לגבי התרגילים הללו. רק העובדה שהוא בא לפורום הזה מראה על חוסר ביטחון במאמן שלו. ביזבוז כסף.

דרך אגב, להגיד שהתרגילים הללו לוקחים המון זמן ובגלל זה לא לעשות אותם זה הדבר הכי טיפשי ומגוחך ששמעתי בחיים שלי מבחינת אימונים. מצטער אבל זה תירוץ של ילדים.

נערך לאחרונה:
לדעתי הבעיה שלו היא בעיקר שהם לוקחים בשבילו המון זמן למאמן לעבוד איתך על טכניקה. לרוב לא אכפת לבאדי בילדים לא מקצועיים כל כך מהרגליים והם עובדים עליהם רק בשביל לשמור על פרופורציות. אין תחליף לסקוואט אם אתה רוצה לנפח את הרגליים באמת. סקוואטים ודדליפטים כבדים יתנו לך גם בוסט לטסטורון והורמון גדילה וישפיעו על כל הגוף.
בקיצור הייתי מחפש מאמן אחר.
1. גם אני לא הייתי רץ לתת סקוואט ודדליפט למתאמנים, בטח ובטח לא למאומנים (שמכירים טכניקה)
2. לכל באדי-בילדר נורמאלי אכפת מהרגליים, יש אנשים בכללי שלא אכפת להם מהרגליים - אין קשר לבאדי-בילדרים.
3. בטח שיש תחליף לסקוואט חופשי, ואפילו טובים הרבה יותר למטרות היפרטרופיה.
4. עניין הבוסט לטסט' הוא שטויות וגם אם יהיה אפקט הוא יהיה מינורי עד לא קיים ובטח שלא ישפיע על מסת השריר בשאר הגוף.
5. ממש לא הייתי מחפש מאמן אחר, במקום זה הייתי לומד לסנן את התגובות שאני מקבל בפורום ציבורי מאדם אנונימי.

הרבה שטויות חבר, לכל הפחות תסייג.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

מאמן שאומר דברים כאלה אין לו טיפת מושג מה זה תרגיל מורכב. במקומך הייתי מחליף את הליצן הזה, חבל על הכסף שלך. אתה לא חייב בכלל להרים משקל כבד. גם חזרות גבוהות עם משקל "קל" שמאתגר אותך יהיו מעולות. הכל שאלה של מטרה. כשתגיע למצב שתרים את כל המשקל במכונה, תעדכן אותנו כמה משקל תצליח להרים בסקוואט..
לא הבנתי מה קשור, אתה יודע כמה תרגילים מורכבים לרגליים אפשר לשלב שהם לא סקוואט חופשי / דדליפט קונבציונלי?
מה זה הקביעות התלושות האלה? אתה יודע מה ההגדרה של תרגיל מורכב בכלל?

בכל אופן, לא אמרתי שחייב. אבל הם בהחלט חשובים. אם אין לך בעיה לשבת על מכונה סבבה לבריאות שיהיה לך. זה לעולם לא ישנה את העובדה שהוא יקבל תוצאות הרבה יותר מרשימות ומהירות מתרגילי בסיס (במידה וזה מעניין אותו בכלל).
זה לא נכון בשום צורה בפן של מסת שריר.

נראה שהמאמן הזה לא באמת ניסה להסביר לו משהו.. אז כן, חד משמעי להחליף אותו למישהו שלפחות יעשה את המינימום ויסביר למתאמן שלו לגבי התרגילים הללו. רק העובדה שהוא בא לפורום הזה מראה על חוסר ביטחון במאמן שלו. ביזבוז כסף.
דווקא נשמע שהוא די מבסוט על התוצאות, לא ברורה ההשחרה.

1. גם אני לא הייתי רץ לתת סקוואט ודדליפט למתאמנים, בטח ובטח לא למאומנים (שמכירים טכניקה)
2. לכל באדי-בילדר נורמאלי אכפת מהרגליים, יש אנשים בכללי שלא אכפת להם מהרגליים - אין קשר לבאדי-בילדרים.
4. עניין הבוסט לטסט' הוא שטויות וגם אם יהיה אפקט הוא יהיה מינורי עד לא קיים ובטח שלא ישפיע על מסת השריר בשאר הגוף.
5. ממש לא הייתי מחפש מאמן אחר, במקום זה הייתי לומד לסנן את התגובות שאני מקבל בפורום ציבורי מאדם אנונימי.

לא הבנתי מה קשור, אתה יודע כמה תרגילים מורכבים לרגליים אפשר לשלב שהם לא סקוואט חופשי / דדליפט קונבציונלי?
מה זה הקביעות התלושות האלה? אתה יודע מה ההגדרה של תרגיל מורכב בכלל?

זה לא נכון בשום צורה בפן של מסת שריר.

דווקא נשמע שהוא די מבסוט על התוצאות, לא ברורה ההשחרה.
כמו שרשמתי לאיתמר, כן אני יודע מה זה תרגיל מורכב. שים לב שפותח הפוסט רשם שהמאמן נתן לו רק תרגילים מבודדים במכונות. אתה יכול להתווכח איתי עד מחר. זאת דעתי. הוא יקבל תוצאות יותר מהירות ויותר טובות מתרגיל מורכב גם אם המטרה שלו כוח וגם אם המטרה שלו היפרטרופיה.. להגיד למתאמן שאלו תרגילים רק לעבודה עם עצימות גבוה ולבילדרים זאת אשכרה לייצנות. מיצידי שלא יעשה סקוואט זה לא מעניין אותי בכלל. הבעיה מתחילה בזה שהוא נתן לו רק מכונות בלי שום תרגיל מורכב בלי קשר לסקוואט. כמו שאמרתי, המינימום זה להסביר למתאמן מה זה תרגיל מורכב. למרות שהכל נמצא היום ברשת. אם הוא כל כך מבסוט, למה לשאול שאלה כזאת פה? אתה מבין שהמאמן לא ענה לא בצורה מקצועית?!

כמו שרשמתי לאיתמר, כן אני יודע מה זה תרגיל מורכב. שים לב שפותח הפוסט רשם שהמאמן נתן לו רק תרגילים מבודדים במכונות. אתה יכול להתווכח איתי עד מחר. זאת דעתי. הוא יקבל תוצאות יותר מהירות ויותר טובות מתרגיל מורכב גם אם המטרה שלו כוח וגם אם המטרה שלו היפרטרופיה.. להגיד למתאמן שאלו תרגילים רק לעבודה עם עצימות גבוה ולבילדרים זאת אשכרה לייצנות. מיצידי שלא יעשה סקוואט זה לא מעניין אותי בכלל. הבעיה מתחילה בזה שהוא נתן לו רק מכונות בלי שום תרגיל מורכב בלי קשר לסקוואט. כמו שאמרתי, המינימום זה להסביר למתאמן מה זה תרגיל מורכב. למרות שהכל נמצא היום ברשת. אם הוא כל כך מבסוט, למה לשאול שאלה כזאת פה? אתה מבין שהמאמן לא ענה לא בצורה מקצועית?!
-לא נראה שפותח הפוסט מבין כל כך מה הם תרגילים מבודדים אבל בוא אשאל אותך שאלה- מה היתרון של תרגיל מורכב מול מבודד מבחינת מסת שריר?
-דעתך לא רלוונטית (בלי להעליב), יש מספיק ספרות בנושא ואין שום יתרון לתרגיל מורכב על פני תרגיל מבודד להיפרטרופיה בהנחה והמפרק הרלוונטי עובד בשניהם באותו העומס.
-למה הוא שאל? לא יודע וגם לא כל כך רלוונטי. אם מישהו בליווי עסקי ומעלה שאלה תוך כדי שהוא מציין שהוא הכפיל את ההכנסות שלו בחודשיים,
אז הוא בהכרח מבקש דעה יותר טובה לגבי העסק שלו? דרכי ייעול?
אולי הוא מחפש עוד דעות? אולי הוא מחפש ללמוד דברים שונים? אולי סתם הוא מחפש שאלות מנחות שיוכל לשאול את המאמן? אי אפשר באמת לדעת.

מפה ועד לפטר את המאמן, הלכת רחוק וניכר שאתה לא מבין מה היחסים שצריכים להיות בין מאמן למתאמן,
יש מטרה של המתאמן - מפה המאמן צריך להביא אותו לשם בדרך שהוא יתמיד בה, יהנה בה ויקצור בה את הפירות תוך התחשבות במגבלות שלו.
אם התרגילים במכונה או בסקוואט חופשי זה לא רלוונטי בשום צורה.

-לא נראה שפותח הפוסט מבין כל כך מה הם תרגילים מבודדים אבל בוא אשאל אותך שאלה- מה היתרון של תרגיל מורכב מול מבודד מבחינת מסת שריר?
-דעתך לא רלוונטית (בלי להעליב), יש מספיק ספרות בנושא ואין שום יתרון לתרגיל מורכב על פני תרגיל מבודד להיפרטרופיה בהנחה והמפרק הרלוונטי עובד בשניהם באותו העומס.
-למה הוא שאל? לא יודע וגם לא כל כך רלוונטי. אם מישהו בליווי עסקי ומעלה שאלה תוך כדי שהוא מציין שהוא הכפיל את ההכנסות שלו בחודשיים,
אולי הוא מחפש עוד דעות? אולי הוא מחפש ללמוד דברים שונים? אולי סתם הוא מחפש שאלות מנחות שיוכל לשאול את המאמן? אי אפשר באמת לדעת.

מפה ועד לפטר את המאמן, הלכת רחוק וניכר שאתה לא מבין מה היחסים שצריכים להיות בין מאמן למתאמן,
יש מטרה של המתאמן - מפה המאמן צריך להביא אותו לשם בדרך שהוא יתמיד בה, יהנה בה ויקצור בה את הפירות תוך התחשבות במגבלות שלו.
או שקשה לך להבין מה הכוונה שלי או שסתם לא בא לך להבין.
אם דעתי לא מעניינת אותך, אתה מוזמן לא לענות לי.
תרגיל מורכב הרבה יותר מאתגר ממכונה מפה תגיע לבד למסקנות אתה ילד גדול. דרך אגב, תרגיל מורכב לא חייב לקחת הרבה זמן, לא מבין מאיפה התפיסה הטיפשית הזאת בכלל. אם אתה בדעה של לחפף ורק להרוויח כסף בלי התחשבות במתאמן שלך וידע שלו, זה כבר אומר עלייך הרבה דברים. אבל בחירה שלך. אני הייתי מחפש מאמן שלפחות יעשה את המינימום ויסביר תכלס למה לא לעשות תרגיל מורכב ולא לתת תשובה מגוחכת כמו שהוא נתן. ואיך המפרק הרלוונטי עובד באותו עומס? אתה באמת משווה לאג פרס או מכרעיים לתרגיל מורכב כמו סקוואט? שוב, עיניין המשקל לא מעניין כי סביר להניח שפותתח הפוסט לא מעוניין בכוח בכלל (אני חושב🤔).
מאיפה לך שיש לו מגבלות? זה לא מה שפותח הפוסט ציין. לפי איך שהוא תיאר את זה, המאמן שלו אפילו לא הסביר לו. סתם זרק שטויות לאוויר. אם המאמן היה מסביר לו בצורה מקצועית, סביר להניח שהבחור הנחמד ששאל את השאלה לא היה שואל אותה, לא ככה?! נטו עצלנות נקודה. בכל אופן, תקרא שוב מה רשמתי, לא אמרתי שחייב לעשות תרגיל מורכב, אבל לא סתם הם נקראים "תרגילי בסיס". @manotaur אשמח לשמוע מה המטרות שלך בכלל. כוח? מאסה? שניהם?

נערך לאחרונה:
תאמין לי שמה שאני עונה פה ונותן מהזמן שלי זה לא כדי להטריל אף אחד, אם אתה רוצה
להמשיך לנסות למשוך אותי לשפה לא מכבדת אז כן אולי עדיף שנעצור את זה כאן.
כמובן שתיקח את החלק שיש אופציה להיעלב ממנו, אמרתי לך שהדעה לא מעניינת אותי פשוט כי יש עובדות, ספרות - דעות לא רלוונטיות.
יכולה להיות לך דעה לגבי זה שריצת 200 מטר יכולה לדפוק את החוליות הצוואריות, זה לא רלוונטי בדיוק כמו הדעה שציינת קודם.
אין פה התייחסות אלייך אלא לטענה שלך.
תרגיל מורכב הרבה יותר מאתגר ממכונה מפה תגיע לבד למסקנות אתה ילד גדול.
איך זה קשור? אתה שוב נכנס פה לניואנסים שאתה לא מבין- יותר מאתגר = יותר טוב למטרות היפרטרופיה?
רך אגב, תרגיל מורכב לא חייב לקחת הרבה זמן, לא מבין מאיפה התפיסה הטיפשית הזאת בכלל.
שוב, לא נראה שאתה מבין מה זה תרגיל מורכב.
איפה ראית שדיברתי פה על זמן? אני מדבר על דרישות ממערכת העצבים לתרגילים כמו סקוואט חופשי / דדליפט קונ'.
אם אתה בדעה של לחפף ורק להרוויח כסף בלי התחשבות במתאמן שלך וידע שלו, זה כבר אומר עלייך הרבה דברים. אבל בחירה שלך. אני הייתי מחפש מאמן שלפחות יעשה את המינימום ויסביר תכלס למה לא לעשות תרגיל מורכב ולא לתת תשובה מגוחכת כמו שהוא נתן.
האמת שהתשובה שלו די טובה, לא אגיד שמושלמת אבל יש ביסוס לטענות שלו.
לטענות שלך לעומת זו - לא כל כך... (ואשמח לשמוע אחרת)
ואיך המפרק הרלוונטי עובד באותו עומס? אתה באמת משווה לאג פרס או מכרעיים לתרגיל מורכב כמו סקוואט? שוב, עיניין המשקל לא מעניין כי סביר להניח שפותתח הפוסט לא מעוניין בכוח בכלל (אני חושב🤔).
אתה באמת לא מבין קינזיולוגיה והדיון הזה פשוט יוביל למבוי סתום פעם אחר פעם.
מה ההבדל בתנועה ובעבודה של השרירים בין סקוואט לבין "מכרעיים" (אשכרה ספליט סקוואט)
"המורכבות" שאתה לא מפסיק להזכיר, על איזה מפרקים אתה מדבר בתנועת הסקוואט?
מאיפה לך שיש לו מגבלות? זה לא מה שפותח הפוסט ציין. לפי איך שהוא תיאר את זה, המאמן שלו אפילו לא הסביר לו. סתם זרק שטויות לאוויר. אם המאמן היה מסביר לו בצורה מקצועית, סביר להניח שהבחור הנחמד ששאל את השאלה לא היה שואל אותה, לא ככה?! נטו עצלנות נקודה.
אני לא אמרתי שיש לו מגבלות, אמרתי שצריך להתחשב במגבלות.
כמעט לכל אדם יש מגבלות / העדפות (גם אם הן לא רפואיות)

אתה יכול להמשיך לכתוב "עצלנות", זה לא אומר שאתה יודע על מה אתה מדבר.

עכשיו, אגיד את זה בצורה מאוד נעימה, אם אתה רוצה להמשיך את הדיון בצורה מכבדת - תפאדל.
רשמתי לך כמה שאלות שאשמח שתתייחס אליהן.
אם אתה רוצה להיכנס פה לגופו של אדם ולא לגופה של טענה, תגיד לי ואשחרר את הדיון בלב שלם.

שבוע טוב

תאמין לי שמה שאני עונה פה ונותן מהזמן שלי זה לא כדי להטריל אף אחד, אם אתה רוצה
להמשיך לנסות למשוך אותי לשפה לא מכבדת אז כן אולי עדיף שנעצור את זה כאן.

כמובן שתיקח את החלק שיש אופציה להיעלב ממנו, אמרתי לך שהדעה לא מעניינת אותי פשוט כי יש עובדות, ספרות - דעות לא רלוונטיות.
יכולה להיות לך דעה לגבי זה שריצת 200 מטר יכולה לדפוק את החוליות הצוואריות, זה לא רלוונטי בדיוק כמו הדעה שציינת קודם.
אין פה התייחסות אלייך אלא לטענה שלך.

איך זה קשור? אתה שוב נכנס פה לניואנסים שאתה לא מבין- יותר מאתגר = יותר טוב למטרות היפרטרופיה?

שוב, לא נראה שאתה מבין מה זה תרגיל מורכב.
איפה ראית שדיברתי פה על זמן? אני מדבר על דרישות ממערכת העצבים לתרגילים כמו סקוואט חופשי / דדליפט קונ'.

האמת שהתשובה שלו די טובה, לא אגיד שמושלמת אבל יש ביסוס לטענות שלו.
לטענות שלך לעומת זו - לא כל כך... (ואשמח לשמוע אחרת)

אתה באמת לא מבין קינזיולוגיה והדיון הזה פשוט יוביל למבוי סתום פעם אחר פעם.
מה ההבדל בתנועה ובעבודה של השרירים בין סקוואט לבין "מכרעיים" (אשכרה ספליט סקוואט)

אני לא אמרתי שיש לו מגבלות, אמרתי שצריך להתחשב במגבלות.
כמעט לכל אדם יש מגבלות / העדפות (גם אם הן לא רפואיות)

אתה יכול להמשיך לכתוב "עצלנות", זה לא אומר שאתה יודע על מה אתה מדבר.

עכשיו, אגיד את זה בצורה מאוד נעימה, אם אתה רוצה להמשיך את הדיון בצורה מכבדת - תפאדל.
רשמתי לך כמה שאלות שאשמח שתתייחס אליהן.
אם אתה רוצה להיכנס פה לגופו של אדם ולא לגופה של טענה, תגיד לי ואשחרר את הדיון בלב שלם.

שבוע טוב
למשוך אותך לשפה לא מכבדת? איך הגעת לזה? אתה זה שאומר שהדעה שלי לא מעניינת ובוחר להצדיק מאמן שזורק שטויות לאוויר בלי לנסות אפילו להסביר למתאמן שלו לגבי תרגיל מורכב. תשמע, אני לא יודע עוד איך להסביר לך את הכוונה שלי ואני לא מתכוון להכנס איתך לעומקי גוף האדם כי אתה פשוט לא מצליח להבין מה אני אומר. אם התשובה של המאמן מספקת אותך, סבבה. אני לא הייתי בוחר מאמן עם תשובות כאלה. דיונים כאלה נטחנו כבר שנים בפורום הזה ובאמת שאין לי כוח להכנס לזה שוב. אני נשאר עם הדעה שלי. אתה מוזמן לא להתייחס או פשוט תענה לפותח הפוסט.
שבוע מבורך.

למשוך אותך לשפה לא מכבדת? איך הגעת לזה? אתה זה שאומר שהדעה שלי לא מעניינת ובוחר להצדיק מאמן שזורק שטויות לאוויר בלי לנסות אפילו להסביר למתאמן שלו לגבי תרגיל מורכב. תשמע, אני לא יודע עוד איך להסביר לך את הכוונה שלי ואני לא מתכוון להכנס איתך לעומקי גוף האדם כי אתה פשוט לא מצליח להבין מה אני אומר. אם התשובה של המאמן מספקת אותך, סבבה. אני לא הייתי בוחר מאמן עם תשובות כאלה. דיונים כאלה נטחנו כבר שנים בפורום הזה ובאמת שאין לי כוח להכנס לזה שוב. אני נשאר עם הדעה שלי. אתה מוזמן לא להתייחס או פשוט תענה לפותח הפוסט.
שבוע מבורך.
אתה לא מתכוון "להיכנס לעומקי גוף האדם" פשוט כי אתה לא יודע על מה אתה מדבר, ברצינות ובלי להעליב.
אתה מתבסס על ברו סיינס במקרה הטוב ולא על טיפת אנטומיה וקיניזיולוגיה, אני אשמח שתיקח את הטענות שלך
ותגבה אותן בטווחי תנועה / עומסים / זוויות יישום ומדידות שהראו הבדל וננהל דיון בכיף.
זה שאתה מתקבע בעמדה שלך רק מחזק את הטענה שלי, אתה מדבר באוויר וכשמעמתים אותך עם זה אתה זז הצידה, חבל.
את רוב מה שלמדתי ואני לומד בתחום אני לומד מדיונים מעמיקים עם אנשים שמעדיפים לדבר מאשר "להתנגח".

אז בשבילך עשיתי קצת עבודה יותר מעמיקה כדי שיהיה לך חומר לקרוא ולהשכיל- גם אם זה יהיה בזמנך הפנוי.
לפחות אני את חובתי של לבסס את הטענות שלי אעשה, ואתה כדאי שתתבסס על רפרנסים כלשהם מלבד "נטחנו כבר שנים בפורום".
אני פה קצת מעבר לכמה שנים ונראה לי שעברתי פה מעל 1,000 דיונים שהשתתפתי בהם.

Free-weight and machine-based modalities are similarly effective to promote strength and hypertrophy without increasing joint discomfort.
Copyright © 2023 by the American College of Sports Medicine.

אגב,
זה שאתה מתעלם באלגנטיות מהשאלות שלי זה קצת מוזר, אני באמת אשמח לשמוע את דעתך-

מה היתרון של תרגיל מורכב מול מבודד מבחינת מסת שריר?
אתה יודע מה ההגדרה של תרגיל מורכב בכלל?
אתה יודע כמה תרגילים מורכבים לרגליים אפשר לשלב שהם לא סקוואט חופשי / דדליפט קונבציונלי?

אתה לא מתכוון "להיכנס לעומקי גוף האדם" פשוט כי אתה לא יודע על מה אתה מדבר, ברצינות ובלי להעליב.
אתה מתבסס על ברו סיינס במקרה הטוב ולא על טיפת אנטומיה וקיניזיולוגיה, אני אשמח שתיקח את הטענות שלך
ותגבה אותן בטווחי תנועה / עומסים / זוויות יישום ומדידות שהראו הבדל וננהל דיון בכיף.
זה שאתה מתקבע בעמדה שלך רק מחזק את הטענה שלי, אתה מדבר באוויר וכשמעמתים אותך עם זה אתה זז הצידה, חבל.
את רוב מה שלמדתי ואני לומד בתחום אני לומד מדיונים מעמיקים עם אנשים שמעדיפים לדבר מאשר "להתנגח".

אז בשבילך עשיתי קצת עבודה יותר מעמיקה כדי שיהיה לך חומר לקרוא ולהשכיל- גם אם זה יהיה בזמנך הפנוי.
לפחות אני את חובתי של לבסס את הטענות שלי אעשה, ואתה כדאי שתתבסס על רפרנסים כלשהם מלבד "נטחנו כבר שנים בפורום".
אני פה קצת מעבר לכמה שנים ונראה לי שעברתי פה מעל 1,000 דיונים שהשתתפתי בהם.

אגב,
זה שאתה מתעלם באלגנטיות מהשאלות שלי זה קצת מוזר, אני באמת אשמח לשמוע את דעתך-
שחרר גבר. אף אחד לא מתנגח איתך. לא צריך להשוויץ. ותתפלא, אני גם בפורום הזה כבר שנים. פשוט משתמש אחר. כמו שאמרתי, הנושא הזה נטחן שנים. אין לי טיפת כוח לחזור לזה. אני נשאר עם הביסוסים שאני למדתי מהם. דדליפט פתר לי את הבעיות בגב התחתון. סקוואט פתר לי בעיות בברכיים בזמן שמכרעיים ולאג פרס רק גרמו לי לכאבים בברך ימין (ולא, זה לא קשור לטכניקה). אז כן, בגלל זה אני "מקובע". אתה לא חייב לעשות שום תרגיל מורכב בישביל היפרטרופיה, זה ידוע. אבל שוב, אתה מפספס את הנקודה. דעתך שהמאמן נתן תשובה טובה, שיבושם לך, לדעתי התשובה מגוכחת.

נערך לאחרונה:
שחרר גבר. אף אחד לא מתנגח איתך. לא צריך להשוויץ.
להשוויץ? אתה זה שקבעת "הייתי מחליף את הליצן הזה", אז או שאתה לא מודע לעצמך או שאתה סתם מנסה לברוח מהדיון.
ותתפלא, אני גם בפורום הזה כבר שנים. פשוט משתמש אחר. כמו שאמרתי, הנושא הזה נטחן שנים. אין לי טיפת כוח לחזור לזה.
אין לי מה להתפלא זו לא תחרות, העניין הוא שהספרות מתעדכנת ומה שחשבו פה לפני 5-10 שנים כבר לא רלוונטי להיום.
ו"אין לך כוח לחזור לזה" אבל לנהל פה סוג של ויכוח כבר מעל 5 הודעות יש לך כוח? כולה ביקשתי רפרנס.
דדליפט פתר לי את הבעיות בגב התחתון. סקוואט פתר לי בעיות בברכיים בזמן שמכרעיים ולאג פרס רק גרמו לי לכאבים בברך ימין (ולא, זה לא קשור לטכניקה).
איזה בעיות היו לך? מאובחנות? לאחר הדלליפט ראית שיפור בפתולוגיה שהוא מעבר להרגשה?
כנ"ל לסקוואט, מכרעיים = ספליט סקוואט (שזה ליטרלי סקוואט)
ואיך הכנסת פה את עניין הפציעות שדיברנו בכלל על היפרטרופיה?

ובוא נחדד עוד משהו, גם מכרעיים וגם לג-פרס הם תרגילים מורכבים!!! (בדומה לסקוואט חופשי)
נראה לי שאיבדת את עצמך כבר.
אתה לא חייב לעשות שום תרגיל מורכב בישביל היפרטרופיה, זה ידוע.
אולי כדאי שתיסגר קודם כל על מה אתה חושב, כי סביר אפילו שיהיה יתרון לעבוד במכונות.
זה לעולם לא ישנה את העובדה שהוא יקבל תוצאות הרבה יותר מרשימות ומהירות מתרגילי בסיס
אבל שוב, אתה מפספס את הנקודה. דעתך שהמאמן נתן תשובה טובה, שיבושם לך, לדעתי התשובה מגוכחת.
אז אני מנסה להבין ממך מה הנקודה אבל אתה ממשיך להתחמק, זה קצת מקשה.

ואם אתה רוצה "לשחרר גבר" אז פשוט תשחרר, לי יש עוד מה להגיד אבל אתה כמובן לא חייב לענות.

• פותח/ת השרשור

אני מחויב למאמן פשוט עוד שלושה חודשים ולאנשים יש תוצאות יפות איתו
פשוט זה ממש לא מסתדר לי עם מה שאני מכיר ובחיים לא ראיתי תוכנית לרגליים שכוללת רק תרגילים מבודדים (מבודדים מבחינתי זה מערבים מפרק אחד. למשל leg extentions, leg curl ומבודד לתאומים)

תרגיל מורכב הרבה יותר מאתגר ממכונה מפה תגיע לבד למסקנות אתה ילד גדול. דרך אגב, תרגיל מורכב לא חייב לקחת הרבה זמן, לא מבין מאיפה התפיסה הטיפשית הזאת בכלל. אם אתה בדעה של לחפף ורק להרוויח כסף בלי התחשבות במתאמן שלך וידע שלו, זה כבר אומר עלייך הרבה דברים. אבל בחירה שלך. אני הייתי מחפש מאמן שלפחות יעשה את המינימום ויסביר תכלס למה לא לעשות תרגיל מורכב ולא לתת תשובה מגוחכת כמו שהוא נתן. ואיך המפרק הרלוונטי עובד באותו עומס? אתה באמת משווה לאג פרס או מכרעיים לתרגיל מורכב כמו סקוואט? שוב, עיניין המשקל לא מעניין כי סביר להניח שפותתח הפוסט לא מעוניין בכוח בכלל (אני חושב🤔).
מאיפה לך שיש לו מגבלות? זה לא מה שפותח הפוסט ציין. לפי איך שהוא תיאר את זה, המאמן שלו אפילו לא הסביר לו. סתם זרק שטויות לאוויר. אם המאמן היה מסביר לו בצורה מקצועית, סביר להניח שהבחור הנחמד ששאל את השאלה לא היה שואל אותה, לא ככה?! נטו עצלנות נקודה. בכל אופן, תקרא שוב מה רשמתי, לא אמרתי שחייב לעשות תרגיל מורכב, אבל לא סתם הם נקראים "תרגילי בסיס". @manotaur אשמח לשמוע מה המטרות שלך בכלל. כוח? מאסה? שניהם?
כרגע המטרה המרכזית שלי היא היפרתרופיה
סקוואטים לוקחים הרבה זמן כי זה לוקח זמן במכון אצלי לתפוס כלוב+מוט ומשקלים

ובנוסף הזמני מנוחה יהיו יותר ארוכים (בתרגילים מבודדים לרגליים אני לא עובד את הדקה וחצי מנוחה ובסקוואט זה מתחיל ב2 דקות מנוחה צפונה ואפילו לכיוון ה3)

1. השאלה הראשונה טיפשית ולכן תקבל תשובה טיפשית. כן, יש לי מושג. מוזמן לחפש מחקרים ברשת.

2. מכל מה שרשמתי, פספסת את "הכל שאלה של מטרה" ובחרת להתייחס למשקלים.

3. מאמן שאומר היי עחי אתה לא בילדר עזוב אותך מתרגילי בסיס זה נטו לבילדרים ולעבודה עם עצימות גבוה (שזאת חרטא בפני עצמה) , זה מאמן שאו שהוא מתעצל ללמד או שהוא לא מוכן לקחת אחריות על המתאמן שלו ומחליט במקום זה לשלשל שטויות מהפה.

בכל אופן, לא אמרתי שחייב. אבל הם בהחלט חשובים. אם אין לך בעיה לשבת על מכונה סבבה לבריאות שיהיה לך. זה לעולם לא ישנה את העובדה שהוא יקבל תוצאות הרבה יותר מרשימות ומהירות מתרגילי בסיס (במידה וזה מעניין אותו בכלל). נראה שהמאמן הזה לא באמת ניסה להסביר לו משהו.. אז כן, חד משמעי להחליף אותו למישהו שלפחות יעשה את המינימום ויסביר למתאמן שלו לגבי התרגילים הללו. רק העובדה שהוא בא לפורום הזה מראה על חוסר ביטחון במאמן שלו. ביזבוז כסף.

דרך אגב, להגיד שהתרגילים הללו לוקחים המון זמן ובגלל זה לא לעשות אותם זה הדבר הכי טיפשי ומגוחך ששמעתי בחיים שלי מבחינת אימונים. מצטער אבל זה תירוץ של ילדים.
1. אני מאמין שהתכוונת למתאמנים לא מאומנים. אכן בשביל מי שמבקש תוצאות מהירות, תוכנית בלי תרגילים כאלה תענה על הדרישות בלי ביזבוז זמן על עבודה על טכניקה, אבל יהיה לזה מחיר.
2. לא יודע מה ההגדרה שלך לבאדיבילדר נורמלי. רוב הגברים שמגיעים למכוני כושר במדינת ישראל (ובמרבית מדינות העולם) במתרה לפתח שרירים, מתרכזים בעבודה על פלג גוף עליון, מפתחי גוף מקצועיים זה סיפור אחר.
3. אין תחליף לסקוואט, יש אלטרנטיבות שיכול להיות שיענו על הצרכים של חלק מהמתאמנים. כמובן שיש וריאציות שונות לסקוואטים שיכולות להביא לו תוצאות טובות.
4. מחקרים מעלים עלייה בטסטוסטרון אחרי צרגילים מורכבים עם משקלים גבוהים. כמה זה משמעותי אני לא יודע.
5. זאת החלטה שלו. אם הוא חושב שהמאמן נותן לו תרומה לתשלום, שימשיך לשלם. לפני שנים רבות, כשהייתי תלמיד תיכון עשיתי גם תוכניות דומות שכתבו לי מדריכים במכון וגדלתי יפה מאוד.

אני מחויב למאמן פשוט עוד שלושה חודשים ולאנשים יש תוצאות יפות איתו
פשוט זה ממש לא מסתדר לי עם מה שאני מכיר ובחיים לא ראיתי תוכנית לרגליים שכוללת רק תרגילים מבודדים (מבודדים מבחינתי זה מערבים מפרק אחד. למשל leg extentions, leg curl ומבודד לתאומים)
תראה אני לא יודע מה הסיבה אבל בסוף יכול להיות שזה ברמת הפרופורציות.
לפעמים אכניס מתאמנים לאיזה בלוק "שימור" לקבוצת שריר על מנת לתת יותר נפח לאחרת,
לא אומר שזה המקרה וגם אני דואג לשקף את זה למתאמן שלי אבל שווה לבדוק מולו.
יש המון תרגילים שאפשר לשלב שהם לא סקוואט / דד (לאנג'ים / סטפ אפים / פשיטות גב / נורדית / לחיצות / האק וכו')

אגב, בסופו של דבר אם מה שאתה עושה עובד ויש גדילה בהיקף של הרגל אז יכול להיות שבאמת לא הייתי נוגע.
1. אני מאמין שהתכוונת למתאמנים לא מאומנים. אכן בשביל מי שמבקש תוצאות מהירות, תוכנית בלי תרגילים כאלה תענה על הדרישות בלי ביזבוז זמן על עבודה על טכניקה, אבל יהיה לזה מחיר.
אני עדיין לא מבין מה המחיר ומה הבעיה ללמוד טכניקה של תרגיל בלי לעשות אותו על בסיס שבועי בעצימות גבוהה?
2. לא יודע מה ההגדרה שלך לבאדיבילדר נורמלי. רוב הגברים שמגיעים למכוני כושר במדינת ישראל (ובמרבית מדינות העולם) במתרה לפתח שרירים, מתרכזים בעבודה על פלג גוף עליון, מפתחי גוף מקצועיים זה סיפור אחר.
באדי-בילדר זה בסוף "מקצועי", מי שלא עושה רגליים זה שלו ואני לא מבין איך זה קשור לדיון...
יש המון תרגילים שהם לא סקוואט חופשי שאפילו יקבלו תיעדוף מבחינת תמורה של היפרטרופיה.
3. אין תחליף לסקוואט, יש אלטרנטיבות שיכול להיות שיענו על הצרכים של חלק מהמתאמנים. כמובן שיש וריאציות שונות לסקוואטים שיכולות להביא לו תוצאות טובות.
חד משמעית יש, ויש מספיק מחקרים שהראו כך.
סקוואט זה תרגיל, מה שחשוב באמת זה התנועה של המפרק, זווית העומס וסוג ההתנגדות.
פשיטה בברך היא פשיטה בברך, סקוואט / לאנג' / סטפ אפ / לג פרס - בכולם זה יתבצע כמעט ברמה זהה.
להגיד ש"אין תחליף לסקוואט" זה פשוט התעלמות ממצאים ומספרות שהראתה שאין עדיפות לסקוואט בבניית ה4 ראשי.
4. מחקרים מעלים עלייה בטסטוסטרון אחרי צרגילים מורכבים עם משקלים גבוהים. כמה זה משמעותי אני לא יודע.
אשמח שתצרף, אני לא מכיר אף מחקר שהראה משמעות קלינית רלוונטית לדבר.
זה ברמה שתגיד שאם אתה עושה בנץ' עם כפפות אז אתה מרים יותר משקל מאשר היית בלעדיהן.

5. זאת החלטה שלו. אם הוא חושב שהמאמן נותן לו תרומה לתשלום, שימשיך לשלם. לפני שנים רבות, כשהייתי תלמיד תיכון עשיתי גם תוכניות דומות שכתבו לי מדריכים במכון וגדלתי יפה מאוד.
עם זה אני לגמרי מסכים.

פשוט, לא!

שלא יחליף מאמן עדיין, וכמובן שאינו ליצן.

אחד התגובות הכי דפוקות שראינו בפורום הרבה זמן.

היי 😃

הוא נתן לי לרגליים רק תרגילים מבודדים עם מכונות ועדיין הרגליים שלי נראות טוב
שאלתי אותו למה לא סקוואט ודדליפט והוא אמר שאלו תרגילים עם עצימות גבוהה ולמטרות של באדי בילדינג לא חייבים אותם

לפותח האשכול אני אענה.
אתחיל משאלה אילו תרגילים מבודדים המאמן שלך נתן לך ?
יכול להיות שהוא הביא לך תרגילים מורכבים אבל במכשירים.
עכשיו התשובה:
בתחום הבודיבילדינג המתאמנים המקצועיים מנסים כמה שיותר להעמיס על השרירים שעובדים ותוך כדי ולהוריד עומס משרירי הליבה לכן הם לרוב יעדיפו מכונות סמית' משין וכולי
דדליפט וסקוואט דורשים הרבה עבודת ליבה והם בהחלט תרגילים מאתגרים האם אתה תפתח שריר גם מהתרגילים האלו ? בהחלט!
אבל יש תרגילים אחרים שהם מצויינים *להיפרטרופיה*(עלייה במסת השריר) תרגילים אלו הם לרוב תרגילים שגורמים למתיחת השריר תחת עומס מכני.
כמובן שאם המטרה שלך היא להתחזק ולהיות יותר אתלטי אז ברור שדדליפט וסקוואט יועלו לך יותר בפן של חוזק כללי ואתלטיות אבל אם אתה בסך הכל רוצה להיראות טוב יותר יותר שרירי וחטוב מכשירים בהחלט יעשו את העבודה
אתה גם יכול לשלב בין מכשירים למשקל חופשי.

• פותח/ת השרשור
לפותח האשכול אני אענה.
אתחיל משאלה אילו תרגילים מבודדים המאמן שלך נתן לך ?
יכול להיות שהוא הביא לך תרגילים מורכבים אבל במכשירים.
עכשיו התשובה:
בתחום הבודיבילדינג המתאמנים המקצועיים מנסים כמה שיותר להעמיס על השרירים שעובדים ותוך כדי ולהוריד עומס משרירי הליבה לכן הם לרוב יעדיפו מכונות סמית' משין וכולי
דדליפט וסקוואט דורשים הרבה עבודת ליבה והם בהחלט תרגילים מאתגרים האם אתה תפתח שריר גם מהתרגילים האלו ? בהחלט!
אבל יש תרגילים אחרים שהם מצויינים *להיפרטרופיה*(עלייה במסת השריר) תרגילים אלו הם לרוב תרגילים שגורמים למתיחת השריר תחת עומס מכני.
כמובן שאם המטרה שלך היא להתחזק ולהיות יותר אתלטי אז ברור שדדליפט וסקוואט יועלו לך יותר בפן של חוזק כללי ואתלטיות אבל אם אתה בסך הכל רוצה להיראות טוב יותר יותר שרירי וחטוב מכשירים בהחלט יעשו את העבודה
אתה גם יכול לשלב בין מכשירים למשקל חופשי.
זה ברור לי פשוט יש רק פשיטות, כפיפות והרמות תאומים שם
אז מוזר לי קצת שאין תרגילים מורכבים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית