הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אני חושב שפיצלו אותי לAB מוקדם מדי

Might guy

משתמש מתחיל
31
3
נק' מוניטין:
3
31
3
אני התאמנתי בפול באדי 3 שבועות והיום פיצלו אותי לAB זה בסדר?

ועוד שאלה לגבי התזונה, אני מתאמן 3 ימים בכושר ו2 ימים באומנות לחימה (שבה אני שורף הרבה קלוריות) אני אמור לאכול כל יום לפי הקלוריות שאני שורף או לאכול כל יום ממוצע כזה
כלומר נגיד ביום של אומנות לחימה אני אוכל 2700 וביום של כושר אני אוכל 2300 אז לאכול כל יום 2550 נגיד, זה אפשרי?

מה המטרה שלך ? אם המטרה לעלות במשקל אז שים לב שכל יום אתה בפלוס קלורי אם המטרה חיטוב אז להפך , לגבי התוכנית שלך אם אתה מרגיש שיכלת להתקדם עוד בFBW לא רואה סיבה להחליף תוכנית , תמשוך עוד שתגיע למקסימום ושאין עוד לאיפה להתקדם אז תחליף , בהצלחה .

זה לא משנה אם מפצלים אימון.
כשמפצלים בדרך כלל מוסיפים תרגילים, האם אתה מוכן לזה? רק המאמן יודע.

זה לא משנה איך אתה אוכל את הקלוריות שלך. אתה יכול לעשות ממוצע יומי או שבועי.
אני מעדיף כל יום אותה כמות, אבל מייק ישראטל ממליץ לפי ההוצאה היומית.
בסופו של דבר, תעשה מה שנוח לך יותר.

• פותח/ת השרשור
זה לא משנה אם מפצלים אימון.
כשמפצלים בדרך כלל מוסיפים תרגילים, האם אתה מוכן לזה? רק המאמן יודע.

זה לא משנה איך אתה אוכל את הקלוריות שלך. אתה יכול לעשות ממוצע יומי או שבועי.
אני מעדיף כל יום אותה כמות, אבל מייק ישראטל ממליץ לפי ההוצאה היומית.
בסופו של דבר, תעשה מה שנוח לך יותר.
אז בסופו של דבר אם אני אוכל ממוצע שבועי גם שאני שורף יותר קלוריות ביום אחד זה מפצה עליו ביום אחר?
אני מוכן לזה פשוט ממה שאני יודע מה שמקובל זה שנשארים בFBW חודשיים שלוש

אז בסופו של דבר אם אני אוכל ממוצע שבועי גם שאני שורף יותר קלוריות ביום אחד זה מפצה עליו ביום אחר?
אני מוכן לזה פשוט ממה שאני יודע מה שמקובל זה שנשארים בFBW חודשיים שלוש
נכון, יש פיצוי.
לי אישית היה יותר קל לאכול כל יום אותה כמות קלוריות, מאשר לשחק עם זה.

אין זמן לפצל או לעשות FBW. בסופו של דבר אין הבדל בין אימון שמחולק לשני ימים או יום אחד, העניין הוא שבAB בדרך כלל מוסיפים תרגילים. אני לא יודע מה הרקע שלך ולמה אתה מסוגל, אבל אם אתה סומך על המאמן שלך, אז כנראה שזה טוב לך.
אחרת תחליף מאמן.

שם התוכנית לא אומרת הרבה, זה הפרטים שלה ואופן הביצוע שלה.

אני יכול לראות את עצמי נותן למתאמן AB ממש בהתחלה לפעמים.

• פותח/ת השרשור
נכון, יש פיצוי.

אין זמן לפצל או לעשות FBW. בסופו של דבר אין הבדל בין אימון שמחולק לשני ימים או יום אחד, העניין הוא שבAB בדרך כלל מוסיפים תרגילים. אני לא יודע מה הרקע שלך ולמה אתה מסוגל, אבל אם אתה סומך על המאמן שלך, אז כנראה שזה טוב לך.
אחרת תחליף מאמן.

הבנתי אותך, תודה
נכון, יש פיצוי.

אחרת תחליף מאמן.

תגיד ואם אני אביא לך את התכנית תוכל להגיד לי מה דעתך עלייה למתאמן מתחיל?

הבנתי אותך, תודה

תגיד ואם אני אביא לך את התכנית תוכל להגיד לי מה דעתך עלייה למתאמן מתחיל?
בשמחה.
תציין משקל גוף, גובה, גיל, משקלי עבודה, וותק אימונים ומה שאתה חושב שכדאי שאדע עליך.

• פותח/ת השרשור
בשמחה.
תציין משקל גוף, גובה, גיל, משקלי עבודה, וותק אימונים ומה שאתה חושב שכדאי שאדע עליך.
אני שוקל 62 גובה 173 (מהפעם האחרונה שבדקתי ) בן 15 מתאמן 3 שנים באגרוף תאילנדי אז יש לי כוח בסיסי וחודש בחדכ אני לא יכול להגיד לך משקלי עבודה כי התאמנתי בעיקר על מכונות (וגם זה הפולי היה בתיקונים אז עשיתי מתח)
במכונה של הלחיצת חזה אני עושה 42.5
בחתירה במכונה עשיתי 45
לאנג'ים עשיתי עם 20 קילו בשתי הידיים
ולכתפיים עשיתי הרמות ידיים עם 5 קילו (לא חיפשתי להתקדם עם זה את האמת כי תמיד התעצלתי בסוף האימון)

עכשיו זאת התוכנית שהביאו לי היום,

A
צסט פרס עם דאמבלים - 10-12X4
פרפר במכונה - 10-12X3
צסט פרס בשיפוע - 12X3
אין לי מושג איך קוראים לתרגיל הזה אבל אני לוקח פלטה ופשוט מרים אותה קדימה - 10X3
אוברהד פרס - 10X3
מכונה לכתף אחורית שאני מושך את המוט אחורה עם ידיים ישרות - 10X3
פשיטות מרפקים - 10X2

B
פרונטסקוואט 10X3
התרגיל לארבע ראשי במכונה 10X3
התרגיל ההפוך לירך - 10X3
מתח עד כשל 3 סטים
פולי עליון צר - 10X3
חתירה במכונה- 10X3
תרגיל לגב התחתון (שאני עולה על מתקן עם הרגליים יורד למטה עם הגוף העליון ועולה חזרה) - 10X2
בייספ קארלס 10X2

אם משהו לא מובן אני אבין כי אני לא מכיר את השמות של התרגילים אבל אוכל למצוא לך תמונות

אני שוקל 62 גובה 173 (מהפעם האחרונה שבדקתי ) בן 15 מתאמן 3 שנים באגרוף תאילנדי אז יש לי כוח בסיסי וחודש בחדכ אני לא יכול להגיד לך משקלי עבודה כי התאמנתי בעיקר על מכונות (וגם זה הפולי היה בתיקונים אז עשיתי מתח)
במכונה של הלחיצת חזה אני עושה 42.5
בחתירה במכונה עשיתי 45
לאנג'ים עשיתי עם 20 קילו בשתי הידיים
ולכתפיים עשיתי הרמות ידיים עם 5 קילו (לא חיפשתי להתקדם עם זה את האמת כי תמיד התעצלתי בסוף האימון)

עכשיו זאת התוכנית שהביאו לי היום,

A
פרפר במכונה - 10-12X3
צסט פרס בשיפוע - 12X3
אין לי מושג איך קוראים לתרגיל הזה אבל אני לוקח פלטה ופשוט מרים אותה קדימה - 10X3
אוברהד פרס - 10X3
פשיטות מרפקים - 10X2

B
פרונטסקוואט 10X3
התרגיל ההפוך לירך - 10X3
מתח עד כשל 3 סטים
פולי עליון צר - 10X3
חתירה במכונה- 10X3
תרגיל לגב התחתון (שאני עולה על מתקן עם הרגליים יורד למטה עם הגוף העליון ועולה חזרה) - 10X2
בייספ קארלס 10X2

אם משהו לא מובן אני אבין כי אני לא מכיר את השמות של התרגילים אבל אוכל למצוא לך תמונות
דבר ראשון כדי להצליח בתוכנית קודם כל זה תזונה, שינה וכל מה שמסביב.

עכשיו אגש לעצם התוכנית.
דבר ראשון שמעניין אותי בתוכנית, זה איך הטכניקה של המבצע, ואיזה תוכנית תעזור לסדר את זה. ולמה המתאמן בנוי מנטלי. שני הדברים האלו חסרים לי כאן, לכן אדבר על התוכנית באופן כללי בלי להיכנס יותר מידי לדקויות.

התוכנית עם מטרה ברורה. "פיתוח גוף". מדובר כאן על בנית גוף פורפורציונלי שיראה יפה, אבל לא למטרת כוח או מיומנות. וזה בסדר, אבל תכיר את המטרה של התוכנית.
אני יותר מתחבר לתוכניות שמטרתם כוח ומיומנות, הם מורכבים יותר, ודורשים הרבה יותר מאמץ והתאמה אישית, וזה לא התוכנית הקלאסית שתראה מאמן בחדר כושר נותן למתאמן שלו.

במידה והמטרה שלך כוח, תחליף מאמן.

התוכנית נראית בסדר גמור באופן כללי. היא מקיפה את כל השרירים החשובים, והתרגילים תרגילים טובים בסך הכל.

השאלה הגדולה זה איך היא מתבצעת? ואסביר.

תוכנית זה לא רק רשימת תרגילים וחזרות וסטים.
צריך להיות ברור מה בדיוק הטכניקה הדרושה לביצוע התרגילים המדוברים. בכמה משקל להתקדם מאימון לאימון, ולדעת למה צפות בהמשך הדרך.
אין מצב שאני מביא למתאמן לעשות משהו שאני לא יודע ב99% שהוא מסוגל.

לכן השאלה שלי האם אתה סומך על המאמן שלך (ואני משער שלא כל כך, כי אתה שואל כאן)?
אם כן, תן נסיון לתוכניות שלו, תראה איך אתה מתקדם, כי בסך הכל הרשימה שלך כאן טובה, השאלה איך הודרכת ליישם את זה.
אם לא, או שתשקיע כסף במאמן עם שם טוב שאתה תסמוך עליו ותעשה מה שהוא מציע לך, או שתלמד מה שמאמן טוב צריך לדעת מספרים, סרטונים ומאמרים, ותעשה את העבודה לבד. אשמח להציע לך ספרים טובים (בעיקר למטרת כוח).

סתם דרך אגב, זה מאמן אישי שאתה משלם לו, או מאמן מטעם החדר כושר שמאמן אותך בלי תשלום נוסף?

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון כדי להצליח בתוכנית קודם כל זה תזונה, שינה וכל מה שמסביב.

עכשיו אגש לעצם התוכנית.
דבר ראשון שמעניין אותי בתוכנית, זה איך הטכניקה של המבצע, ואיזה תוכנית תעזור לסדר את זה. ולמה המתאמן בנוי מנטלי. שני הדברים האלו חסרים לי כאן, לכן אדבר על התוכנית באופן כללי בלי להיכנס יותר מידי לדקויות.

התוכנית עם מטרה ברורה. "פיתוח גוף". מדובר כאן על בנית גוף פורפורציונלי שיראה יפה, אבל לא למטרת כוח או מיומנות. וזה בסדר, אבל תכיר את המטרה של התוכנית.
אני יותר מתחבר לתוכניות שמטרתם כוח ומיומנות, הם מורכבים יותר, ודורשים הרבה יותר מאמץ והתאמה אישית, וזה לא התוכנית הקלאסית שתראה מאמן בחדר כושר נותן למתאמן שלו.

במידה והמטרה שלך כוח, תחליף מאמן.

התוכנית נראית בסדר גמור באופן כללי. היא מקיפה את כל השרירים החשובים, והתרגילים תרגילים טובים בסך הכל.

השאלה הגדולה זה איך היא מתבצעת? ואסביר.

תוכנית זה לא רק רשימת תרגילים וחזרות וסטים.
צריך להיות ברור מה בדיוק הטכניקה הדרושה לביצוע התרגילים המדוברים. בכמה משקל להתקדם מאימון לאימון, ולדעת למה צפות בהמשך הדרך.
אין מצב שאני מביא למתאמן לעשות משהו שאני לא יודע ב99% שהוא מסוגל.

לכן השאלה שלי האם אתה סומך על המאמן שלך (ואני משער שלא כל כך, כי אתה שואל כאן)?
אם כן, תן נסיון לתוכניות שלו, תראה איך אתה מתקדם, כי בסך הכל הרשימה שלך כאן טובה, השאלה איך הודרכת ליישם את זה.
אם לא, או שתשקיע כסף במאמן עם שם טוב שאתה תסמוך עליו ותעשה מה שהוא מציע לך, או שתלמד מה שמאמן טוב צריך לדעת מספרים, סרטונים ומאמרים, ותעשה את העבודה לבד. אשמח להציע לך ספרים טובים (בעיקר למטרת כוח).

סתם דרך אגב, זה מאמן אישי שאתה משלם לו, או מאמן מטעם החדר כושר שמאמן אותך בלי תשלום נוסף?
מאמן מחדכ בלי תשלום נוסף, אמרת כאן פיתוח גוף וכוח כאילו זה דבר נגדיים..
זה באמת דברים כלכך נגדיים? הרי כי אלה 2 המטרות העיקריות שלי, ולגבי תזונה היום אתמול ומחר חקרתי ואחקור על תזונה יותר אמצא מזונות ומינונים נכונים .

מאמן מחדכ בלי תשלום נוסף, אמרת כאן פיתוח גוף וכוח כאילו זה דבר נגדיים..
זה באמת דברים כלכך נגדיים? הרי כי אלה 2 המטרות העיקריות שלי, ולגבי תזונה היום אתמול ומחר חקרתי ואחקור על תזונה יותר אמצא מזונות ומינונים נכונים .
אני בתחום הכוח, זה מה שמעניין אותי, לא איך אני נראה אלא כמה אני מרים.
לכן אני עם המטרה הזאת מתאמן, ועל הדרך השרירים גודלים ואני משיג מסה, אבל המסה יחסית קטנה ביחס למאמץ שאני עושה, כי אני משיג הרבה יותר כוח.
בפיתוח גוף משיגים גם כוח, אבל הכוח קטן בהרבה ממה שהיית משיג עם היית עובד עליו ספציפית, ולכן יהיה לך מסת שריר הרבה יותר גדולה ביחס לכוח.

לדוגמה קח שני אנשים, אחד מתאמן לפיתוח גוף, והשני לכוח. שניהם שוקלים 85 ק"ג עם 15% שומן. מפתח הגוף עם ידיים גדולות, כתפיים מפותחות, גב רחב, ומראה אינסטגרם, עם סקוואט סביר של 160 ק"ג.

מתאמן הכוח עם ידיים וכתפיים קטנות יותר, רגליים גדולות וחזקות יותר, עם סקוואט 230 ק"ג.

שניהם עם מסת שריר נחמדה, שניהם חזקים. אבל המראה של מפתח הגוף משורטט הרבה יותר, ומפתח הכוח חזק יותר.
הנה תמונה שלי כמתאמן כוח במשקל 83 ק"ג
תמונה - הערכת אחוז שומן
והנה תמונה של @orazriel מפתח גוף ששוקל אפילו פחות ממני בתמונה הזאת אבל מרים פחות ממני תמונה - עדכון חיטוב
שנינו טובים בתחום שלנו.
אני מתחרה כוח לא רע. והוא מתחרה פיתוח גוף שנראה מאוד מבטיח (בהצלחה אור בתחרות שלך בקרוב:s85:).

הוא השקיע מאמץ שיא כדי להיראות ככה ולא להרים בשביל תחרות כוח.
אני השקעתי מאמצים שיא להרים כמו שאני מרים אבל לא להיראות כמו מפתח גוף תחרותי.

אפשר לשלב את השניים, אבל צריך מאמן טוב יותר ממאמן חדר כושר רגיל בלי תשלום. וכמובן שההתקדמות תהיה איטית יותר בשני התחומים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לכן אני עם המטרה הזאת מתאמן, ועל הדרך השרירים גודלים ואני משיג מסה, אבל המסה יחסית קטנה ביחס למאמץ שאני עושה, כי אני משיג הרבה יותר כוח.
בפיתוח גוף משיגים גם כוח, אבל הכוח קטן בהרבה ממה שהיית משיג עם היית עובד עליו ספציפית, ולכן יהיה לך מסת שריר הרבה יותר גדולה ביחס לכוח.

לדוגמה קח שני אנשים, אחד מתאמן לפיתוח גוף, והשני לכוח. שניהם שוקלים 85 ק"ג עם 15% שומן. מפתח הגוף עם ידיים גדולות, כתפיים מפותחות, גב רחב, ומראה אינסטגרם, עם סקוואט סביר של 160 ק"ג.

מתאמן הכוח עם ידיים וכתפיים קטנות יותר, רגליים גדולות וחזקות יותר, עם סקוואט 230 ק"ג.

שניהם עם מסת שריר נחמדה, שניהם חזקים. אבל המראה של מפתח הגוף משורטט הרבה יותר, ומפתח הכוח חזק יותר.
תמונה - הערכת אחוז שומן
והנה תמונה של @orazriel מפתח גוף ששוקל אפילו פחות ממני בתמונה הזאת אבל מרים פחות ממני תמונה - עדכון חיטוב
שנינו טובים בתחום שלנו.
אני מתחרה כוח לא רע. והוא מתחרה פיתוח כוף שנראה מאוד מבטיח (בהצלחה אור בתחרות שלך בקרוב:s85:).

הוא השקיע מאמץ שיא כדי לךהיראות ככה ולא להרים בשביל תחרות כוח.

אפשר לשלב את השניים, אבל צריך מאמן טוב יותר ממאמן חדר כושר רגיל בלי תשלום. וכמובן שההתקדמות תהיה איטית יותר בשני התחומים.
הבנתי אותך, תודה עזרת לי מאוד ופיקסת אותי בתהיות שלי

תמונה - הערכת אחוז שומן
שנינו טובים בתחום שלנו.
אני מתחרה כוח לא רע. והוא מתחרה פיתוח גוף שנראה מאוד מבטיח (בהצלחה אור בתחרות שלך בקרוב:s85:).

הוא השקיע מאמץ שיא כדי להיראות ככה ולא להרים בשביל תחרות כוח.

מלך, כל מילה בסלע 😍🙌

A
פרפר במכונה - 10-12X3
צסט פרס בשיפוע - 12X3
אוברהד פרס - 10X3
פשיטות מרפקים - 10X2

B
פרונטסקוואט 10X3
התרגיל ההפוך לירך - 10X3
מתח עד כשל 3 סטים
פולי עליון צר - 10X3
חתירה במכונה- 10X3
בייספ קארלס 10X2

זו דעתי הצנועה על התכנית:
לגבי אימון A:
1. 10 סטים לחזה ו-9 סטים לכתפיים - יותר מדי לפי דעתי
2. אין לי מושג איך קוראים לתרגיל הזה אבל אני לוקח פלטה ופשוט מרים אותה קדימה - 10X3 - הרמות לפנים, אחד התרגילים המיותרים. תעביר ל09:30:

אז לגבי החזה הייתי מוריד סט אחד מהלחיצה עם דאמבלים ולגבי הכתפיים הייתי מחליף את ההרמות לפנים עם הרחקות לצדדים ומקנח עם face-pulls במקום המכונה לכתף אחורית ואולי הייתי מוריד סט אחד מההרחקות וסט אחד מהface-pulls ככה שיש לך 7 סטים לכתף ולא 9. והייתי מוסיף עוד סט אחד לפשיטת מרפקים.

לגבי אימון B:
1. אתה שולט בטכניקה של פרונט סקוואט? אם אתה סבבה עם היי-באר אני אישית לא רואה סיבה לעבור אלא אם אתה רוצה לגוון ולעשות אימון אחד היי-בר אימון אחד פרונט.
2. מתח עד כשל - אין בעיה להתאמן קרוב לכשל ולהיכשל לפעמים אבל לעשות כל סט עד כשל? לפי דעתי עדיף לעשות 3 סטים עם מספר חזרות קבוע ולהוסיף עליך משקל עם הזמן. אתה גם יכול פעם אחת בשבוע לעשות מתח ופעם אחת בשבוע לעשות צ'ין אפס.
3. באימון יש לך 2 חתירות אנכיות וחתירה אחת אופקית, זה בסדר גמור. אבל אולי תרצה לשחק עם זה ככה שפעם אחת בשבוע 2 חתירות אנכיות וחתירה אחת אופקית ופעם אחת בשבוע 2 חתירות אופקיות ואחת אנכית.
4. הייתי מוסיף עוד סט לכפיפות מרפקים ואולי אפילו עוד תרגיל אחד ליד קדמית.

כמו כן, הייתי משחק עם הטווחי חזרות כך שבלחיצת חזה, סקוואט ומתח עובד 5-6 וכל המבודדים 8+ אבל זה ממש לא חובה.

עוד פעם, זו רק דעתי למקרה והייתי בונה תכנית דומה לעצמי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זו דעתי הצנועה על התכנית:
לגבי אימון A:
1. 10 סטים לחזה ו-9 סטים לכתפיים - יותר מדי לפי דעתי
2. אין לי מושג איך קוראים לתרגיל הזה אבל אני לוקח פלטה ופשוט מרים אותה קדימה - 10X3 - הרמות לפנים, אחד התרגילים המיותרים. תעביר ל09:30:

אז לגבי החזה הייתי מוריד סט אחד מהלחיצה עם דאמבלים ולגבי הכתפיים הייתי מחליף את ההרמות לפנים עם הרחקות לצדדים ומקנח עם face-pulls במקום המכונה לכתף אחורית ואולי הייתי מוריד סט אחד מההרחקות וסט אחד מהface-pulls ככה שיש לך 7 סטים לכתף ולא 9. והייתי מוסיף עוד סט אחד לפשיטת מרפקים.

לגבי אימון B:
1. אתה שולט בטכניקה של פרונט סקוואט? אם אתה סבבה עם היי-באר אני אישית לא רואה סיבה לעבור אלא אם אתה רוצה לגוון ולעשות אימון אחד היי-בר אימון אחד פרונט.
2. מתח עד כשל - אין בעיה להתאמן קרוב לכשל ולהיכשל לפעמים אבל לעשות כל סט עד כשל? לפי דעתי עדיף לעשות 3 סטים עם מספר חזרות קבוע ולהוסיף עליך משקל עם הזמן. אתה גם יכול פעם אחת בשבוע לעשות מתח ופעם אחת בשבוע לעשות צ'ין אפס.
3. באימון יש לך 2 חתירות אנכיות וחתירה אחת אופקית, זה בסדר גמור. אבל אולי תרצה לשחק עם זה ככה שפעם אחת בשבוע 2 חתירות אנכיות וחתירה אחת אופקית ופעם אחת בשבוע 2 חתירות אופקיות ואחת אנכית.
4. הייתי מוסיף עוד סט לכפיפות מרפקים ואולי אפילו עוד תרגיל אחד ליד קדמית.

כמו כן, הייתי משחק עם הטווחי חזרות כך שבלחיצת חזה, סקוואט ומתח עובד 5-6 וכל המבודדים 8+ אבל זה ממש לא חובה.

עוד פעם, זו רק דעתי למקרה והייתי בונה תכנית דומה לעצמי.

הבנתי אותך, ומה דעתך על זה שעברתי כלכך מהר ל AB? נורמלי?

הבנתי אותך, ומה דעתך על זה שעברתי כלכך מהר ל AB? נורמלי?
אנחנו נכנסים פה לדיון של מהי התדירות העדיפה. בינתיים ההסכמה הרווחת היא שלאמן שריר פעמיים בשבוע עדיפה באופן מובהק על פעם אחת אבל האם שלוש פעמים בשבוע עדיפות על פעמיים וכו' על זה אין הסכמה ברורה.
אני בגישה של "אם זה לא שבור אל תתקן". כל עוד אתה מתקדם בתוכנית מסוימת ומבסוט מהתוצאות תמשיך לסחוט אותה. אבל אם יש לך זמן ל4 אמונים, בא לך להכניס עוד קצת נפח לכל שריר ולקצר קצת את הזמן פר אימון, למה לא, לך על זה.

כמו שאלחנן הסביר זה תלוי בהרבה מאוד גורמים.

• פותח/ת השרשור
אנחנו נכנסים פה לדיון של מהי התדירות העדיפה. בינתיים ההסכמה הרווחת היא שלאמן שריר פעמיים בשבוע עדיפה באופן מובהק על פעם אחת אבל האם שלוש פעמים בשבוע עדיפות על פעמיים וכו' על זה אין הסכמה ברורה.
אני בגישה של "אם זה לא שבור אל תתקן". כל עוד אתה מתקדם בתוכנית מסוימת ומבסוט מהתוצאות תמשיך לסחוט אותה. אבל אם יש לך זמן ל4 אמונים, בא לך להכניס עוד קצת נפח לכל שריר ולקצר קצת את הזמן פר אימון, למה לא, לך על זה.

כמו שאלחנן הסביר זה תלוי בהרבה מאוד גורמים.
הבנתי אותך, ותגיד יש הבדל בין תוכניות למסה ותוכניות לחיטוב? והאם זה קיים בכלל? שהמאמן הביא לי את התוכנית הזאת הוא אמר לי זה תוכנית יותר לחיטוב, להבליט את השירירים אז השאלה שלי זה אם אני אעשה מסה אם התוכנית הזאת זה ישנה משהו?

הבנתי אותך, ותגיד יש הבדל בין תוכניות למסה ותוכניות לחיטוב? והאם זה קיים בכלל? שהמאמן הביא לי את התוכנית הזאת הוא אמר לי זה תוכנית יותר לחיטוב, להבליט את השירירים אז השאלה שלי זה אם אני אעשה מסה אם התוכנית הזאת זה ישנה משהו?
אין תוכנית חיטוב.
אבל כשבונים תוכנית לאדם בחיטוב, צריך לקחת בחשבון שהוא רעב, עייף ובלי הרבה מוטבציה. לכן מאמנים יעדיפו לתת יותר חזרות ופחות סטים ופחות משקל.
אבל אין באמת הבדל פיזי איזה תוכנית צריך לעשות.

• פותח/ת השרשור
אין תוכנית חיטוב.
אבל כשבונים תוכנית לאדם בחיטוב, צריך לקחת בחשבון שהוא רעב, עייף ובלי הרבה מוטבציה. לכן מאמנים יעדיפו לתת יותר חזרות ופחות סטים ופחות משקל.
אבל אין באמת הבדל פיזי איזה תוכנית צריך לעשות.
]
אז כעיקרון אני יכול להתחיל מסה עם התוכנית הזאת זה לא באמת משנה העיקר שאני מאמן כל שריר פעמיים נכון?
סליחה שחפרתי כל הזמן עולות לי שאלות אחרות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית