הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא מתקדם במתח

• פותח/ת השרשור Gsfr
  • פורסם בתאריך

Gsfr

משתמש מתחיל
80
7
נק' מוניטין:
10
80
7
בן 35. מתאמן בבית באיזור 4 חודשים אימוני משקל גוף

כבר תקופה ארוכה מאוד שאני לא מצליח לעלות יותר מ3 עליות מתח.

השאלה שלי כזאת, אם לפני 4 חודשים שקלתי 80 ועליתי 3 עליות מתח והיום אני שוקל 90 ועולה את אותה כמות, אבל יש עלי 10 קילו יותר, זה נחשב סוג של התקדמות?

טיפים להתקדמות במתח כחלק מאימון fwb במשקל גוף יתקבלו בברכה

השאלה שלי כזאת, אם לפני 4 חודשים שקלתי 80 ועליתי 3 עליות מתח והיום אני שוקל 90 ועולה את אותה כמות, אבל יש עלי 10 קילו יותר, זה נחשב סוג של התקדמות?
זה כבר תלוי מה המטרה שלך. אם המטרה היא לעלות כמה שיותר עליות מתח, אז לא. אם המטרה היא לפתח שריר או כוח, אז כן.

טיפים להתקדמות במתח כחלק מאימון fwb במשקל גוף יתקבלו בברכה
אם הפסקת להתקדם יכול להיות שאתה צריך לעלות ווליום. מה התוכנית שלך? אתה ממשיך לעלות במשקל גוף? ואם כן, בשריר?

• פותח/ת השרשור
זה כבר תלוי מה המטרה שלך. אם המטרה היא לעלות כמה שיותר עליות מתח, אז לא. אם המטרה היא לפתח שריר או כוח, אז כן

בגדול המטרה העיקרית שלי זה לעלות במסת שריר

אם הפסקת להתקדם יכול להיות שאתה צריך לעלות ווליום. מה התוכנית שלך? אתה ממשיך לעלות במשקל גוף? ואם כן, בשריר?

IMG_20200909_061044.jpg

זאת התוכנית שאני עושה בגדול בחודש האחרון 3 פעמים בשבוע, רק שלא מבצע אותה כסופרסטים ולא אותו סדר תרגילים, במקום sliding lat pulldowns אני עושה מתח וכל תרגיל אני עושה 3 סטים מנוחה דקה והוספתי גם "מתח הפוך" ליד קדמית. התחלתי עם מספר חזרות נמוך ומשתדל כל אימון להוסיף חזרה לכל סט למרות שעכשיו זה כבר מתחיל להיות קשה( במתח כמובן זה לא קורה).

במשקל גוף אני ממשיך לעלות וכנראה גם בשריר, קשה לי לראות על עצמי ואין לי תמונות של לפני ומה שגם אני בגובה 1.90 ....
( אני לא עובד עם תפריט מסודר, אני משתדל לאכול הרבה חלבון ובכללי לאכול הרבה )

נערך לאחרונה:
הנה כמה אפשרויות נפוצות:
  1. חוסר חלבון או קלוריות במהלך היום.
  2. חוסר שינה.
  3. טכניקה לא אידיאלית.
  4. תוכנית גרועה.
  5. צורך בריסט ולהתחיל ממשקל קל יותר.
לדעתי הדקה מנוחה לא מספיקה לאימון איכותי.
מזל שאתה לא עושה סופרסט, זה גם מוגזם לדעתי.
אולי תעשה 10 מתח בודדים עם כמה זמן מנוחה שתרצה.
אחרי 3 אימונים כאלו(שבוע) תעלה ל2 חזרות בכל סט.
שבוע אחרי ל3, שבוע אחרי ל4 וכן הלאה עד שתיתקע.

לדעתי יותר מנוחה, יותר סטים יכולים לעזור.

• פותח/ת השרשור
הנה כמה אפשרויות נפוצות:
  1. חוסר חלבון או קלוריות במהלך היום.
  2. חוסר שינה.
  3. טכניקה לא אידיאלית.
  4. תוכנית גרועה.
  5. צורך בריסט ולהתחיל ממשקל קל יותר.

נניח שחוסר חלבון וחוסר שינה הם הבעיות שלי, זה לא אמור לפגוע בי בשאר האימון? שדווקא יש תרגילים שהתקדמתי בהם די יפה

לדעתי הדקה מנוחה לא מספיקה לאימון איכותי.
מזל שאתה לא עושה סופרסט, זה גם מוגזם לדעתי.
אולי תעשה 10 מתח בודדים עם כמה זמן מנוחה שתרצה.
אחרי 3 אימונים כאלו(שבוע) תעלה ל2 חזרות בכל סט.
שבוע אחרי ל3, שבוע אחרי ל4 וכן הלאה עד שתיתקע.

לדעתי יותר מנוחה, יותר סטים יכולים לעזור.

אני משתדל להקפיד על דקה מנוחה בין סט לסט ו3 דק' בין כל תרגיל, וגם ככה האימון לוקח לי שעה וחצי. יותר זמני מנוחה כבר יוביל אותי לאימון ארוך ארוך....

אני אנסה לעשות כמו שאמרת הרבה סטים לחזרות בודדות.

אגב הגיל לא תירוץ ? מבאס לראות ספורטאים פורשים בגיל שלי, נותן הרגשה שאתה כבר פג תוקף מבחינה ספורטיבית 😲

דקה מנוחה זה לא מספיק, בייחוד בתרגיל כמו מתח שזה התרגיל עם הכי הרבה נפילה בין הסטים שראיתי בחיים שלי לכל בן אדם.

נניח שחוסר חלבון וחוסר שינה הם הבעיות שלי, זה לא אמור לפגוע בי בשאר האימון? שדווקא יש תרגילים שהתקדמתי בהם די יפה
צודק, אבל בכל זאת תקפיד יותר.
אני משתדל להקפיד על דקה מנוחה בין סט לסט ו3 דק' בין כל תרגיל, וגם ככה האימון לוקח לי שעה וחצי. יותר זמני מנוחה כבר יוביל אותי לאימון ארוך ארוך....
ככל שאתה מתחזק ונהיה יותר טוב, האימון מתארך.
אגב הגיל לא תירוץ ? מבאס לראות ספורטאים פורשים בגיל שלי, נותן הרגשה שאתה כבר פג תוקף מבחינה ספורטיבית 😲
לא תירוץ.

• פותח/ת השרשור
שאלה נוספת ברשותכם, באיזו צורה של שכיבות סמיכה הדגש הוא יותר על החזה ?
אני עברתי משכיבות סמיכה רוחב כתפיים לשכיבות סמיכה יהלום כדי לאתגר את עצמי יותר, אבל לדעתי היד אחורית עובדת יותר מאשר החזה

שאלה נוספת ברשותכם, באיזו צורה של שכיבות סמיכה הדגש הוא יותר על החזה ?
אני עברתי משכיבות סמיכה רוחב כתפיים לשכיבות סמיכה יהלום כדי לאתגר את עצמי יותר, אבל לדעתי היד אחורית עובדת יותר מאשר החזה
תוציא מרפקים החוצה, ואחיזה מעט רחבה יותר מרוחב כתפיים. עדיין יד אחורית תעבוד לא מעט, אבל לדעתי ככה תמקסם עבודה על החזה בתרגיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית