גב תחתון מתחיל טיפה להתעגל בדדליפט

• פותח/ת השרשור Duality
  • פורסם בתאריך

Duality

משתמש קבוע
1,277
574
נק' מוניטין:
772
1,277
574
עשיתי היום 150 דדליפט ל2X6 (מדובר במשקל שיא) ואחד המאמנים שם אמר לי שהגב התחתון טיפה התעגל, עכשיו אני רוצה לפתור את הבעייה לפני שהיא נהיית חמורה יותר. האם מומלץ לי פשוט לקנות חגורה או שלהתחיל להוסיף קצת עבודה על בטן? אם כן איזה תרגיל מומלץ? אני מתאמן כרגע בפיצול עליון תחתון של 4 פעמים בשבוע.

אולי לפני מסע שופינג תטיל ספק במאמן ותצלם בעצמך

ובלי קשר משקל מקסימלי יהיה לרוב כשל טכני. לא סוף העולם. אני גם יודע להרים דדליפט יפה עם 60 קילו:cray:

• פותח/ת השרשור
אולי לפני מסע שופינג תטיל ספק במאמן ותצלם בעצמך

ובלי קשר משקל מקסימלי יהיה לרוב כשל טכני. לא סוף העולם. אני גם יודע להרים דדליפט יפה עם 60 קילו:cray:
תאמת שהייתי מטיל בו ספק לגמרי אבל בגלל שהוא בעצמו מתאמן בליפטינג אז אני 50/50. אבל אני כן מניח שהוא סתם מאלה שחושבים שטכניקה תישאר מושלמת גם במשקלי שיא. בכל זאת גם אם מדובר בהתעגלות קטנה אני כן רוצה לעבוד על זה לפני שזה יחמיר, ולחזק את הבטן בסופו של דבר לא יזיק.

תאמת שהייתי מטיל בו ספק לגמרי אבל בגלל שהוא בעצמו מתאמן בליפטינג אז אני 50/50. אבל אני כן מניח שהוא סתם מאלה שחושבים שטכניקה תישאר מושלמת גם במשקלי שיא. בכל זאת גם אם מדובר בהתעגלות קטנה אני כן רוצה לעבוד על זה לפני שזה יחמיר, ולחזק את הבטן בסופו של דבר לא יזיק.
שוב ללא לראות מה מדובר הכל השארות, אבל בקצה זה יוכל להיות כמה סיבות שאני חושב עליהם

גב מתעגל כי ברייס חלש, תעבוד על הברייס.

גב תחתון מתעגל כי זוקפי הגו מנסים לתרום להרמה קונצנטרית מאשר איסומטרית, בכך מקטינים את הדרישה מפושטי ירך( חלשים? לא פועלים?)
מיקום חגורה גם אבל אתה בלי חגורה.

עמידה צרה מדי?

בקיצור תצלם ותראה בעצמך.

וזה ממש לא סוף העולם תזכור שמושלם זה האויב של טוב.

• פותח/ת השרשור
שוב ללא לראות מה מדובר הכל השארות, אבל בקצה זה יוכל להיות כמה סיבות שאני חושב עליהם

גב מתעגל כי ברייס חלש, תעבוד על הברייס.

גב תחתון מתעגל כי זוקפי הגו מנסים לתרום להרמה קונצנטרית מאשר איסומטרית, בכך מקטינים את הדרישה מפושטי ירך( חלשים? לא פועלים?)
מיקום חגורה גם אבל אתה בלי חגורה.

עמידה צרה מדי?

בקיצור תצלם ותראה בעצמך.

וזה ממש לא סוף העולם תזכור שמושלם זה האויב של טוב.
טכניקה מומלצת לברייסינג? אני פשוט לוקח אוויר לבטן ומכווץ חזק. יש מצב שהעמידה צרה מדי, אני בחור עם רגליים קצת ארוכות. אני אצלם בהזדמנות ואראה מה הבעיה, אולי גם אשלב קצת פאוז דדליפט.

טכניקה מומלצת לברייסינג? אני פשוט לוקח אוויר לבטן ומכווץ חזק. יש מצב שהעמידה צרה מדי, אני בחור עם רגליים קצת ארוכות. אני אצלם בהזדמנות ואראה מה הבעיה, אולי גם אשלב קצת פאוז דדליפט.
אין טכניקה צריך לעשות כדי להבין. אני אישית חרשתי סרטון סרטון ביוטוב ולאט לאט זה התחבר לי.

קודם כל צלם לפני שאתה קופץ למסכנות. אל תשנה כלום

מה זה אומר? איך מתקנים את זה איך הגב תחתון אמור לפעול שם בתנועה לא הבנתי צה פשר הרמה קונצנטרית או איסומטרית אשמח להסבר

• פותח/ת השרשור
אין בעיה עם גב עגול לבד.
השאלה למה הוא מתעגל? ומה תרוויח אם תמנע את זה?
למה זה לא בעייתי? גב עליון עגול אני יכול להבין, אבל איזה צד חיובי יש בגב תחתון שמתעגל?
ולא בטוח למה הוא מתעגל, אולי בטן חלשה מדי, או ברייסינג לא מספיק טוב / לא התרכזתי מספיק בלהחזיק את הגב. ואני ארוויח מזה שימוש טוב יותר ברגליים, מאשר למשוך את המשקל בעיקר עם הפושטי גו.

למה זה לא בעייתי? גב עליון עגול אני יכול להבין, אבל איזה צד חיובי יש בגב תחתון שמתעגל?
ולא בטוח למה הוא מתעגל, אולי בטן חלשה מדי, או ברייסינג לא מספיק טוב / לא התרכזתי מספיק בלהחזיק את הגב. ואני ארוויח מזה שימוש טוב יותר ברגליים, מאשר למשוך את המשקל בעיקר עם הפושטי גו.
מה ההבדל בין גב עליון ותחתון עגול?
גב כל שיהיה עגול מקרביב את האגן למוט, ומשתמש יותר ברגליים או יותר נכון הקוואדס.
זה הסיבה שזה קורה, כי הקוואדס רוצה להשתלט על התרגיל כי ההמסטרינג חלשות מידי.
זה חיובי להרים משקל כבד לאדם שיש לו קוואדס חזק לעומת המסטרינג חלשות.

בטן חלשה זה עוד סיבה, או יותר נכון חוסר כיווץ, במידה וזה הסיבה, אין יתרון בעיגול.
גם יכול להיות שהכתפיים עפות קדימה, גם לזה אין יתרון.

תרביח מליישר גב יותר המסטרינג ושרשרת אחורית שכנראה בטווח הארוך יביא לך דדליפט חזק יותר.

לא אמרתי שלא תיישר את הגב, אבל אם לא תבין למה עשית את זה מלכתחילה (עשית את זה כי היית חזק יותר ככה) לא תוכל לפתור את זה.
ואם לא תבין מה יש לך להרוויח מלשנות את זה, לא תדע איך ולמה לפתור את זה.

• פותח/ת השרשור
מה ההבדל בין גב עליון ותחתון עגול?
גב כל שיהיה עגול מקרביב את האגן למוט, ומשתמש יותר ברגליים או יותר נכון הקוואדס.
זה הסיבה שזה קורה, כי הקוואדס רוצה להשתלט על התרגיל כי ההמסטרינג חלשות מידי.
זה חיובי להרים משקל כבד לאדם שיש לו קוואדס חזק לעומת המסטרינג חלשות.

בטן חלשה זה עוד סיבה, או יותר נכון חוסר כיווץ, במידה וזה הסיבה, אין יתרון בעיגול.
גם יכול להיות שהכתפיים עפות קדימה, גם לזה אין יתרון.

תרביח מליישר גב יותר המסטרינג ושרשרת אחורית שכנראה בטווח הארוך יביא לך דדליפט חזק יותר.

לא אמרתי שלא תיישר את הגב, אבל אם לא תבין למה עשית את זה מלכתחילה (עשית את זה כי היית חזק יותר ככה) לא תוכל לפתור את זה.
ואם לא תבין מה יש לך להרוויח מלשנות את זה, לא תדע איך ולמה לפתור את זה.
אז מה שאתה אומר פה זה פשוט לצלם ולהבין מאיפה הבעיה מגיעה?

אז מה שאתה אומר פה זה פשוט לצלם ולהבין מאיפה הבעיה מגיעה?
יותר לנתח.
אם הברייסינג טוב, והבטן והגב מכווצים, והמוט עולה בקו ישר, ואין קושי בנעילה, אולי אין בעיה שהגב לא פלס.
ואם יש בעיות נוספות בטכניקה, אולי לא יעזור פשוט "ליישר גב". כי הגוף לא יעשה מה שהוא לא הכי חזק בו. תצטרך לחזק את הליקויים שלך.

בלי לנתח מאיפה זה נובע לא תדע אם וכיצד לתקן את זה לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית