הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם לקיחת טסטסטורון מעלה את הביטחון העצמי?

• פותח/ת השרשור Qubit
  • פורסם בתאריך
בוא נסכים לא להסכים.
על זה נסכים שלא להסכים
אתן לך דוגמה בן אדם שרק לפני שבוע נפל עם 130 קילו סקוואט ובטוח שיש לו תוך שבוע 250 זה בן אדם עם אובר ביטחון עצמי
מזל.
אתם החרדים מפיצי מחלות, עיר אדומה שכמוך.
לפי מה שהבנתי הסיבה שאומרים שהחרדים מפיצים מחלות זה כי בבית לא הולכים עם מסיכות וברגע שמישהו נדבק אז כל הבית נדבק
שזה הגיוני לא?

אתן לך דוגמה בן אדם שרק לפני שבוע נפל עם 130 קילו סקוואט ובטוח שיש לו תוך שבוע 250 זה בן אדם עם אובר ביטחון עצמי
זה לא ביטחון עצמי, זה טיפשות, זה חוסר הבנה והכרה עצמית.
קוראים לזה הכחשה.
מי שמתכחש לדברים קשים, הוא לא גיבור, הוא חי באשליה.
לפי מה שהבנתי הסיבה שאומרים שהחרדים מפיצים מחלות זה כי בבית לא הולכים עם מסיכות וברגע שמישהו נדבק אז כל הבית נדבק
שזה הגיוני לא?
אתה הולך בבית עם מסיכה?

זה לא ביטחון עצמי, זה טיפשות, זה חוסר הבנה והכרה עצמית.
קוראים לזה הכחשה.
מי שמתכחש לדברים קשים, הוא לא גיבור, הוא חי באשליה.
הערכה עצמית – ויקיפדיה
אתה הולך בבית עם מסיכה?
אני לא בא להאשים את החרדים בלתי אפשרי להסתובב כל היום עם משיכה ועוד בבית
רק אומר שהסיבה שאומרים שהם מפיצים זה לא מגזענות

זה חוסר הבנה והכרה עצמית

נרקסיסטים הם אנשים בעלי ביטחון עצמי פסיכי, לעומת זאת..זה בדיוק התיאור שלהם, שהם חסרי הבנה והכרה עצמית (מאדירים את עצמם למעל מי שהם באמת) אלחנן אתה מתבלבל לי פה אלחנן, אתה חושב רוחני מידי.
קוראים לזה הכחשה.

אתה חושב על המצב המושלם בו לאדם יש ביטחון עצמי, אתה לא שם לב מה זה ''ביטחון עצמי'' בלי קשר למצב האידיאלי שאתה יוצר לעצמך.

נרקסיסטים הם אנשים בעלי ביטחון עצמי פסיכי, לעומת זאת..זה בדיוק התיאור שלהם, שהם חסרי הבנה והכרה עצמית (מאדירים את עצמם למעל מי שהם באמת) אלחנן אתה מתבלבל לי פה אלחנן, אתה חושב רוחני מידי.

אתה חושב על המצב המושלם בו לאדם יש ביטחון עצמי, אתה לא שם לב מה זה ''ביטחון עצמי'' בלי קשר למצב האידיאלי שאתה יוצר לעצמך.
ביטחון עצמי = Self esteem

confidence in one's own worth or abilities; self-respect.

ביטחון ביכולות שלך, ובשווי שלך והיכולות שלך. כבוד עצמי.

נרקסיסט באשליה לגבי השווי שלו, הוא מעריך שהוא יותר ממה שהוא באמת.
ביטחון עצמי זה לא אדם מוזרק ומסומם באשליה, זה ההכרה האמיתית בעצמך מכל כיוון.

tenor.gif

התפיסה שלי היא דווקא קצת אחרת, אני חושב שאחת הדרכים לבחון ביטחון עצמי היא לקחת בנאדם ולהוריד ממנו את ה״תוספות״ֿ
לקלף את הקליפה

כלומר, ידוע שאדם מסוים עבד קשה והרוויח את הgainz שלו ביושר, ועכשיו הוא על 8% שומן עם המון שריר...
1. עכשיו קח את אותו אדם, שים אותו באי וכל מה שהוא יכול לאכול זה 200ג אורז

2. לאחר זמן מה, הוא איבד את הgainz שלו, הוא כבר לא נראה אותו הדבר

3. לבחון- האם חל שינוי משמעותי בהתנהגות שלו? האם הוא פחות דומיננטי, שמח ויצירתי?

4. עד כמה השינוי הזה ניכר, ועד כמה הוא משפיע על ה״ביצועים״ של אותו אדם?

5. חשוב לזכור, שלא מחקנו לאדם את הזיכרון, כלומר את הזיכרון שלו על העבודה הקשה והדרך שהוא עשה,
רק לקחנו את מה שרואים בחוץ... וגם באופן טבעי חלק מהכוח הפיזי...

6. האם הוא חסר ביטחון, וחסר הערכה עצמית? האם יש תסמינים של דיכאון?

האם האנלוגיה הזאת הייתה ברורה? כלומר... ״אני יודע מי אני ומה אני שווה או מה שהשגתי בחיי...״

אני חושב שכאן נמצאת ההגדרה...

קח אדם יפה גבוה וחזק ותהפוך אותו לנמוך מכוער וחלש...אם הוא מאבד את הביטחון העצמי שלו מעולם לא היו לו אחד 🤣

tenor.gif

כן אבל אני כמובן מתייחס לזה בתור בדיחה, כי זה לא נכון בכלל לטעון את זה.

נושא החיצוניות קצת מורכב יותר, מובן שאם מישהו נולד גבוה יפה וחזק, וחווה את רוב חייו ככזה, כנראה שיאבד את הביטחון העצמי שלו ברגע שתקח לו את זה
אם לא להיות שטחי אז אפשר לעשות בריא ---> חולה

אולי היכולת להסתגל למציאות (או מצבים) חדשים הוא סוג של מדד טוב לביטחון עצמי
מרבית האנשים יאבדו את הביטחון ותחושת הערך העצמית באותו הרגע, השאלה היא כמה זמן יקח להם להתאושש ולהסתגל למצב החדש...

נושא החיצוניות קצת מורכב יותר, מובן שאם מישהו נולד גבוה יפה וחזק, וחווה את רוב חייו ככזה, כנראה שיאבד את הביטחון העצמי שלו ברגע שתקח לו את זה
אם לא להיות שטחי אז אפשר לעשות בריא ---> חולה

אולי היכולת להסתגל למציאות (או מצבים) חדשים הוא סוג של מדד טוב לביטחון עצמי
מרבית האנשים יאבדו את הביטחון ותחושת הערך העצמית באותו הרגע, השאלה היא כמה זמן יקח להם להתאושש ולהסתגל למצב החדש...

אתה לוקח מהם מי שהם היו, זה שמישהו בעל ביטחון עצמי גבוה כי הוא בחור יפה וגבוה ותמיד קיבל מחמאות, זה לא פייק.
זה שהוא מאבד את זה ופתאום הביטחון העצמי שלו נחלש, זה לא פייק וזו לא שום ''קליפה'' זה היה מי שהוא, ובגלל זה הוא היה בעל ביטחון עצמי גבוה.
זה פחות סובייקטיבי ממה שאתם מציגים את זה לטעמי.

אפשר לשחק עם זה, אני מבין את המשחקים.

יש אפשרות שאשליה כלפי מעלה של בנאדם עם בטחון עצמי נמוך תהיה קרובה יותר לאמת.
דווקא לא.
הכרה עצמית היא לא טובה או רעה.
אין כזה דבר אדם שחושב שהוא פשוט דפוק, ואם טסט הוא חושב שהוא בסדר.
זה יותר מורכב מזה, אף אחד לא דפוק, או יותר טוב מאף אחד אחר, אין השוואה טובה בין אנשים, כל אחד שונה ומיוחד.
זה חשיבה מאוד גברית ומצומצמת לחשוב על אנשים כיותר או פחות, כטוב או כרע.

אתה מורכב, מיוחד, שונה, יחודי. לא להכיר את זה, זה חוסר חיבור פנימי וחוסר הכרה עצמית, לעולם לא תגיע לבטוח בעצמך באמת אם לא תכיר את עצמך יותר.

טסט לא יגרום לך להכיר את עצמך, זה יגרום לך לחשוב שאתה משהו שאתה לא.
לחשוב שאני סופרמן, או שהערך שלי מתבטא בכמה אני מרים או אך אני נראה, זה מוגבל.

אין חומר שיעזור לי לראות את עצמי באמת, יש חומר שיכול להשתיק את הקולות הטראומתיים בראש, או הדיכאון לזמן מה כדי שאוכל לשבת עם פסיכולוג או אדם שיוכל לעזור לי להגיע להכרה עצמית.

אם תרצה להכיר את עצמך,תשב עם עצמך, תקשיב לעצמך, תחשוב ותבחן את עצמך בסיטואציות, תלמד את עצמך, תשתמש בסביבה שלך כדי לעשות את זה.
תבקש מאנשים אובייקטיבים לספר לך מה הם רואים בך.

לפעמים אנחנו מרגישים מכוערים, ובחורה אומרת לנו שאנחנו יפים ואנחנו מרגישים טוב. מה זה?
זה נקרא ללמוד משהו על עצמי, אני סומך על השיפוט שלה, והאמת, שאני אולי גם מבין שיופי זה דבר מורכב (שתוק @MonkeyD ).

כשאני פוחד לדבר בפני קהל, ומנסה את זה, אני לומד שאני ממש טוב בזה, או שאני לומד שזה לא הצד החזק שלי. אבל אפשר להעמיק יותר ולהבין שמה שאני חושב על עצמי יכול ליצור מציאות ואוכל להיות טוב בזה רק אם אאמין מספיק, או שאני פשוט לא טוב בזה עדיין, ואוכל להיות טוב בזה אם אלמד את העניין.

לאדם בלי רגל, הוא לעולם לא יצמיח רגל, זה לחיות באשליה, לא יגדלו לי כנפיים, זה לא חוסר ביטחון עצמי לחשוב אחרת, וזה לא ביטחון עצמי לחשוב שאוכל לגדל כנפיים.

בקיצור, ביטחון עצמי זה לא לחשוב על עצמי הכל יכול, או לחשוב שאני פשוט "טוב" או "מגניב". זה הכרה עמוקה שגורמת לי לבטוח בהחלטות שלי ובמי שאני.
אני לא מתבייש להיות מי שאני כי זה אני ואם לא הייתי מרוצה מהדרך שלי, לא הייתי הולך בה, כי אני מחובר עם הרצונות שלי.

משימה מאוד מורכבת שלעולם לא נשיג שלימות בה, אבל נוכל להשיג אחוזי הצלחה והתקרבות להכרה הזאת.

כמה אתה באמת מכיר מישהו? 50%? 70%?
גם עם עצמך אנחנו תמיד שואפים להכיר יותר כדי לבטוח יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית