הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Powerlifting + ריצות

• פותח/ת השרשור NBI
  • פורסם בתאריך

NBI

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
היי
כרגע אני מריץ את התוכנית Boring But big עם 4 ריצות בשבוע.
כרגע רואה תוצאות, עליתי 2 קג, שיפרתי בריצה, ועלייה בחוזק.
לאחרונה מרגיש שבגלל שכן השתפרתי הגוף תקוע, בריצה מרגיש דיי כבד, ובכוח טיפה עייף, (כרגע אני נמצא העצמיות הכי גבוה של התוכנית ושבוע הבא דילוד)
אז חשבתי אולי יש פה מישהו יותר מנוסה ממני, שיכול להמליץ על תוכנית של powerlifting עם ריצה כי אני נורא אוהב את שני העולמית.
תודה מראש

זה תלוי לאיזה מטרות אתה מכוון מבחינת כוח וריצה.

להגיע לרמה גבוהה בשניהם יחד זה לא ממש אפשרי. מספרים בסיסיים פה ופה זה אפשרי.

התוכנית לא בידיוק מיועדת ל-4 ריצות בשבוע, ככה שזה יכול לתקוע אותך.
התקופה שאתה יכול להתקדם ללא הגבלה בשניהם היא קצרה יחסית, ואז תצטרך לבחור במה אתה רוצה להתמקד בכל פעם

• פותח/ת השרשור
התוכנית לא בידיוק מיועדת ל-4 ריצות בשבוע, ככה שזה יכול לתקוע אותך.
התקופה שאתה יכול להתקדם ללא הגבלה בשניהם היא קצרה יחסית, ואז תצטרך לבחור במה אתה רוצה להתמקד בכל פעם
אתה מתכוון פשוט בלוקים כאלה שאני שומר כל הכוח מגדיל את הריצה, ולהפך?

• פותח/ת השרשור
זו אפשרות.
בסוף גם יגיע הזמן שזה לא אפשרי, אבל תדאג לזה כשיגיע הזמן
ואיך בדיוק עושים את זה? כאילו נגיד כשאני מעלה את הכוח לשמור על אותו קמ שבועי בריצה, וכשאני מעלה את הריצה לשמור על אותם משקלים בכוח?
ונגיד אני יודע שלמשל קרוספיטרים משלבים גם משקלים כבדים מטקונים וריצות והם ברמה גבוהה
ואם אתה מכיר אני גם עוקב אחרי מישהו קוראים לו nick bare, ונראה ממש שמצליח לו השילוב עם כוח וריצות

תתרכז בכוח, תמצא את הנקודת נוחות שלך שההתאוששות טובה, ובריצה תעלה רמה בהדרגה תוך דגש על כך שההתאוששות לא נדפקת בדרך

אינטרוואלים זה הדרך

אם תנסה all in בשניהם אתה לא תתקדם לשום מקום..

ברגע שהתחלת כוח אתה לומד לרוץ מחדש וצריך לבנות את העסק מחדש, ככה זה.. הסוד זה הדרגה

• פותח/ת השרשור
תתרכז בכוח, תמצא את הנקודת נוחות שלך שההתאוששות טובה, ובריצה תעלה רמה בהדרגה תוך דגש על כך שההתאוששות לא נדפקת בדרך

אינטרוואלים זה הדרך

אם תנסה all in בשניהם אתה לא תתקדם לשום מקום..

ברגע שהתחלת כוח אתה לומד לרוץ מחדש וצריך לבנות את העסק מחדש, ככה זה.. הסוד זה הדרגה

הקטע אבל שבתוכנית BBB כל שבוע עולה העצימות ושבוע 4 דילוד
מבחינת הריצה, אני לא מעלה יותר מ10 אחוז את הקמ השבועי שלי, ומבחינת הנפח השבועי 80 אחוז זה ריצות קלות 20 אחוז ריצות טמפו/אינטרוול
חודש ראשון של התוכנית ההתאוששות וההשתפרות היו מדהימים, הגוף היה בדיוק איפה שהוא צריך להיות, זה פשוט בשבועיים האחרונים הגוף שלי גמור אז חשבתי אולי אני עושה משהו לא בסדר

ואיך בדיוק עושים את זה? כאילו נגיד כשאני מעלה את הכוח לשמור על אותו קמ שבועי בריצה, וכשאני מעלה את הריצה לשמור על אותם משקלים בכוח?
ונגיד אני יודע שלמשל קרוספיטרים משלבים גם משקלים כבדים מטקונים וריצות והם ברמה גבוהה
ואם אתה מכיר אני גם עוקב אחרי מישהו קוראים לו nick bare, ונראה ממש שמצליח לו השילוב עם כוח וריצות
אין דרך אחת לעשות זאת, וכנראה זה ידרוש סגנון יותר מותאם אישית

אתה מתכוון פשוט בלוקים כאלה שאני שומר כל הכוח מגדיל את הריצה, ולהפך?
בזמנו הייתי קורא לעומק על איך מתכננים אימונים של לוחמי MMA, כאלה שצריכים גם כוח וגם כושר אירובי. זה בדיוק הסגנון הזה, בלוקים של חודש-חודשיים כשכל בלוק מתקדם במשהו אחד ומשמר את האחר.

אתה יכול אז להריץ חודשיים את Boring but big (או תוכנית אחרת שהיא לא גרועה, אבל זה כבר לנושא אחר 😛) 4 ימים בשבוע עם נפח די גבוה מבחינת סטים, ואז ב2-3 ימי מנוחה לעשות אירובי די קל בעצימות נמוכה כדי לשמר. משהו כמו 20-30 דקות כל פעם.

ואז בחודשיים הבאים לעשות הפוך, משהו כמו 5 ימים מוקדשים לאירובי, מחולקים עם ימי HIIT וימים בעצימות נמוכה, ואז רק יומיים של אימוני כוח עם נפח נמוך נטו בשביל לשמר.

מה רע עם BBB?
לעבוד עם 40% ממשקלי העבודה זה ביזבוז זמן גם מבחינת היפרטרופיה וגם מבחינת כוח, זה רק יאתגר את סיבולת לב הריאה ושלך וסיבולת השריר. מעבר לזה יש לי עוד טענות לטמפלייט הבסיסי של 5/3/1:
1) מעודד להגיע ל-RPE 10 כל אימון, כדי שחס וחלילה זה לא יראה התקדמות במחשבון שלו.
2) כמעט ואין יותר מדי נפח בעצימות של 65%-85%
2) תדירות לא אידיאלית בכלל להרמות, במיוחד ללחיצות.
3) במידה ואתה מכוון לפאוורליפטינג - אין שום סיבה לתעדף פרס על בנץ' פרס בתור מיין ליפט.

הוא בעצמו נתן כמה שיפצורים למה שאני רושם פה בספרים הבאים של 5/3/1 כי הוא בעצמו הבין שיש מה לשפר, אבל הטמפלייט הבסיסי הוא עדיין מה שאנשים מכירים ומריצים לרוב.

• פותח/ת השרשור
בזמנו הייתי קורא לעומק על איך מתכננים אימונים של לוחמי MMA, כאלה שצריכים גם כוח וגם כושר אירובי. זה בדיוק הסגנון הזה, בלוקים של חודש-חודשיים כשכל בלוק מתקדם במשהו אחד ומשמר את האחר.

אתה יכול אז להריץ חודשיים את Boring but big (או תוכנית אחרת שהיא לא גרועה, אבל זה כבר לנושא אחר 😛) 4 ימים בשבוע עם נפח די גבוה מבחינת סטים, ואז ב2-3 ימי מנוחה לעשות אירובי די קל בעצימות נמוכה כדי לשמר. משהו כמו 20-30 דקות כל פעם.

ואז בחודשיים הבאים לעשות הפוך, משהו כמו 5 ימים מוקדשים לאירובי, מחולקים עם ימי HIIT וימים בעצימות נמוכה, ואז רק יומיים של אימוני כוח עם נפח נמוך נטו בשביל לשמר.
האמת רעיון ממש טוב
מבחינת ריצה אני יודע איך לשמר, מבחינת כוח, איך אפשר לשמר עם 2 אימוני כוח בשבוע?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית