הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שילוב של powerlifting עם קרוספיט וריצה

• פותח/ת השרשור NBI
  • פורסם בתאריך

NBI

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
היי, כעיקרון המטרה שלי זה באמת להרים משקלים כבדים ולהתחזק, אבל תוך כדי גם לשמור על הסיבולת, כוח מתפרץ וכו (וגם אני בצבא אז חייב לשמור על ריצה)
כעיקרון בניתי תוכנית אצרף אותה פה, אשמח ממש אם תיתנו לי חוות דעת עליה, אם היא לא עמוסה מידי או אם יש שם דברים שגויים.
כעיקרון הלכתי על 5/3/1 על הסטייל שלboring but Big ועשיתי את השילובים שלי.

המשקלים שלי הם כאלו(1rm)
Back squat-118
Deadlift-160
Bench press-103
Over head press-60

עשיתי תוכנית עד היום בסטייל הזה, עם 4 תרגילי עזר והיא הייתה עמוסה מידי אז עשיתי שינוי, הרגשתי גם שהיא עמוסה מידי.

קבצים מצורפים

• 948367A0-C1E3-433C-83D6-88B0756A38C6.png
    948367A0-C1E3-433C-83D6-88B0756A38C6.png
    KB 231.4 · צפיות: 102
נערך לאחרונה:
אי אפשר לתת חוות דעת בלי לדעת מה עשית עד היום ומה הרמה הנוכחית שלך.
איך נראו השלושה חודשים האחרונים שלך?

לדעתי זה לא יעבוד. לבצע 4 אימוני כוח עם 3-4 ריצות ומטקון אחד בשבוע (אם הבנתי נכון) זה פשוט יותר מידי לרמתך. באנגלית אומרים שאתה לא יכול לרכב על שני סוסים עם ישבן אחד.

הייתי מוריד מעט איפה שאתה יכול, אולי לשתי ריצות בשבוע, ובנוסף בוחר תבנית של 531 שפחות עמוסה בנפח, אולי משהו כמו FSL או אפילו מעט פחות.

לאחר תקופה מסויימת שאתה רואה שאתה מתקדם ומצליח להתאושש, הייתי לאט לאט מעלה קצת נפחים במידת הצורך.

• פותח/ת השרשור
לדעתי זה לא יעבוד. לבצע 4 אימוני כוח עם 3-4 ריצות ומטקון אחד בשבוע (אם הבנתי נכון) זה פשוט יותר מידי לרמתך. באנגלית אומרים שאתה לא יכול לרכב על שני סוסים עם ישבן אחד.

הייתי מוריד מעט איפה שאתה יכול, אולי לשתי ריצות בשבוע, ובנוסף בוחר תבנית של 531 שפחות עמוסה בנפח, אולי משהו כמו FSL או אפילו מעט פחות.

לאחר תקופה מסויימת שאתה רואה שאתה מתקדם ומצליח להתאושש, הייתי לאט לאט מעלה קצת נפחים במידת הצורך.
זה 3 ריצות
ומטקון כעיקרון זה 3 בשבוע אבל זה כאלו קצרים של10-15 דקות כעיקרון זה סיבולת.
ועשיתי לפני כמה בערך 4 חודשים (כשהתחלתי) תוכנית הרבה יותר עמוסה אני מדבר על כל יום מטקון, 2 ריצות בשבוע, תרגיל מרכזי כבד והמשך עבודה של עוד 6 תרגילים כמו באדי בילדר (מישהו בנה לי את זה ואחרי סבב של 10 שבועות עזבתי כי הבנתי שזה הרג אותי)
מה שכן זה שיפר לי את המשקלים ברמה אחרת, דדליפט עלה ב40 קג באנץ ב10 סקוואט באיזור ה20 ולחיצת כתפיים ב10 קג

למה שפשוט לא תעשה קרוספיט?
זה הרי שילוב כוח וסיבולת גם ככה.
למה לחפש לשלב עוד כוח בתוכנית שכוללת גם ככה כוח.

ולעניות דעתי אימון קרוספיט שלא כולל הנפת משקולות (שמיותר בעיני) זה פשוט ווסט סייד של לואי סימונס.

וגם אפשר בקלות לשלב סיבולת של ריצה. ולהקטין מנוחות פשוט.

ולעניות דעתי אימון קרוספיט שלא כולל הנפת משקולות (שמיותר בעיני) זה פשוט ווסט סייד של לואי סימונס.

למה הנפות זה מיותר?

למה הנפות זה מיותר?
זה תרגיל עם הרבה טכניקה, להיות מוצלח בו לא באמת נותן לך יתרון בשום ספורט אחר, זה ספורט מאוד ספציפי.

קרוספיט מנסה לפתח כוח, סיבולת ואלמנטים שונים. להיות מיומן בהנפת משקולות זה כמו להיות טוב בשח מט, זה מרשים, מגניב ואני מבין את מי שיפתח את המיומנות הזאת, אבל זה לא באמת רק כוח.

אם תרצה את הכוח מתפרץ של הנפת משקולות בלי לעשות וללמוד את הטכניקה המורכבת של התרגיל, פשוט תזרוק כדור כבד באוויר, תתרגל קפיצות לגובה, וזה כבר קיים בקרוספיט.

זה תרגיל עם הרבה טכניקה, להיות מוצלח בו לא באמת נותן לך יתרון בשום ספורט אחר, זה ספורט מאוד ספציפי.

קרוספיט מנסה לפתח כוח, סיבולת ואלמנטים שונים. להיות מיומן בהנפת משקולות זה כמו להיות טוב בשח מט, זה מרשים, מגניב ואני מבין את מי שיפתח את המיומנות הזאת, אבל זה לא באמת רק כוח.

אם תרצה את הכוח מתפרץ של הנפת משקולות בלי לעשות וללמוד את הטכניקה המורכבת של התרגיל, פשוט תזרוק כדור כבד באוויר, תתרגל קפיצות לגובה, וזה כבר קיים בקרוספיט.
לגבי הנפות- ראיתי אימונים של חברה רציניים באגרוף יש להם לא מעט אימוני כוח שכוללים הנפות ( לרוב לנפח עם משקלים לא גבוהים), אז אולי הנפות כן תורמות.

לגבי הנפות- ראיתי אימונים של חברה רציניים באגרוף יש להם לא מעט אימוני כוח שכוללים הנפות ( לרוב לנפח עם משקלים לא גבוהים), אז אולי הנפות כן תורמות.
במשקל נמוך לחזרות גבוהות אפשר להסתדר עם טכניקה לא מושלמת, לכן הרבה קרוספיטרים מסתדרים עם התרגיל המורכב הזה.

וקריאובר לאגרוף זה בזכות ההתפרצות שלה כנראה.

אבל הפציעות בקרוספיט זה בדרך כלל כי אנשים מגיעים לכשל בתרגילים מורכבים כאלה בלי טכניקה ראויה.

עדיף אם כבר מגיעם לכשל, מקפיצות או זריקת כדור, לא מתרגיל שיכול ליפול על הראש.

אפילו וונדלר שבנה את התוכנית כתוכנית כוח כללית והדגיש את החשיבות של סיבולת לב ריאה לא לקח את זה לקיצון אירובי כזה.
בעיקרון ב-531 המקורית אמורים להתאמן 6 פעמים בשבוע - 4 אימוני כוח ו-2 אירובי בעדיפות למשהו עצים יחסית, כמו מטקונים או מזחלת.
לדעתי זה קצת יותר מדי

• פותח/ת השרשור

שמע אבל זה כמו קרוספיט לא? ממה שאני מכיר הם באים עושים תרגיל כבד ומשם ממשיכים למטקון
אפילו וונדלר שבנה את התוכנית כתוכנית כוח כללית והדגיש את החשיבות של סיבולת לב ריאה לא לקח את זה לקיצון אירובי כזה.
בעיקרון ב-531 המקורית אמורים להתאמן 6 פעמים בשבוע - 4 אימוני כוח ו-2 אירובי בעדיפות למשהו עצים יחסית, כמו מטקונים או מזחלת.
לדעתי זה קצת יותר מדי
מבחינת הריצות אני חייב (אני לא סובל ריצות) בגלל בתפקיד בצבא, והמטקונים נמשכים לא יותר מ15 דק

שמע אבל זה כמו קרוספיט לא? ממה שאני מכיר הם באים עושים תרגיל כבד ומשם ממשיכים למטקון
אני לא מכיר תוכניות קרוספיט.
אני בסך הכל מציין שאין צורך להוסיף כוח לתוכנית שלהם.

אני מאמין שתוכנית קרוספיט פשוטה תחזק אותך מספיק בלי להזיק לסיבולת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית