הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מקבץ שאלות

Lidor172003

משתמש מתחיל
52
17
נק' מוניטין:
17
52
17
היי, יש לי כמה שאלות לשאול ואשמח אם תענו לי.
נתונים: בת 17, גובה- 1.65, משקל- 65, מתאמנת 5-6 ימים בשבוע אימונים יחסית עצימים.
משקלי עבודה במידה ורלוונטי:
דדליפט 75
פולי עליון 25
פשיטת ברכים 35
כפיפת ברכים 37.5
פטישים 6-7
פשיטת מרפקים 15

1. אני אוכלת 1600 קל ביום. (לפעמים 1850 בערך אם אני שומר קלוריות לסופש). הנקודה היא שאני *תמיד* רעבה.. (היו לי פעם הפרעות אכילה קשות- הורדתי כ50 קילו בחצי שנה) אולי זה קשור. מה לעשות? זה קצת קלוריות? זה הרבה קלוריות? יש לציין שאני במשקל תקין כבר שנה לפחות.

2. אני לא יודעת אם לשאול כאן או להתחיל אשכול חדש בפורום אחר. אני מתלבטת אם להתחיל מסה או חיטוב (שוב, גובה 1.65, משקל 65)

אני לא יודעת אם זה המקום לשאול. אשמח אם תתייחסו ברצינות:)
יש לציין שנכון להיום ההפרעה כבר אינה פעילה!!!!
זהו

יש לציין שנכון להיום ההפרעה כבר אינה פעילה!
ברוך השם.
הייתי שם. זה נורא.

אני=] בואי לעזרת חברה

חושבת שאין לי הרבה מה לעזור פה חחח
הח'ברה המומחים יוכלו לתת הרבה יותר ידע והכוונה ממני... :>
לפח איך שנראה - המשקל ביחד לגובה סבבה לגמרי. סכתיין על ה75 דדליפט!!!

ואם אץ רעבה - כנראה שהגוף צריך את זה כדי להתאושש מהאימונים. אז לא הייתי ממליצה להיכנס לחיטוב.
בכל מקרה לא הייתי ממליצה לעשות ככה חיטוב שרירותי למישהי עם עבר של הפ'א.

אף פעם לא סבלתי מהפרעת אכילה...

7290010119950.jpg

אבל זה.....זה היה שובר אותי.
1. אני אוכלת 1600 קל ביום. (לפעמים 1850 בערך אם אני שומר קלוריות לסופש). הנקודה היא שאני *תמיד* רעבה.. (היו לי פעם הפרעות אכילה קשות- הורדתי כ50 קילו בחצי שנה) אולי זה קשור. מה לעשות? זה קצת קלוריות? זה הרבה קלוריות? יש לציין שאני במשקל תקין כבר שנה לפחות.

יפה שהתגברת על ההפרעה.

ותלוי במטרה..קשה להמליץ לך לעלות או לרדת אם לא רואים א.ש. זאת אומרת אפשר לנחש שאת כן יכולה לרדת קצת, ופחות תתייחסי לכמות קלוריות ויותר תסתכלי על המשקל ועל מה שאת אוכלת (עניין המספרים פשוט גס מידי) אם את רעבה אבל את נתקעת במשקל, סימן שזה ניטרלי. את יכולה להוסיף אירובי (אם כי זה יהיה קשוח במתכונת שלך) ולאכול קצת יותר וככה עדיין תשארי על מאזן קלורי שלילי, אין יותר מידי מה לעשות עם זה. אולי גם לאכול מאכלים דחוסים יותר, סלטים גדולים וכו' שישמרו עליך מסופקת יותר.

1. תאכלי ירקות ירוקים, תצרכי קפאין, הרבה מים, מאכלים עם צפיפות קלורית שתאפשר לך לאכול יותר (תפו״א, בטטה וכד׳), תדחי את ארוחת הבוקר.
תבני לך שגרה שהארוחה האחרונה שלך תהיה קרובה לשינה ואת אוכלת בשעות קבועות שמשאירות אותך מספיק שבעה לאורך היום.

2. אף אחד לא מכיר אותך / יודע איך את נראית אז קצת קשה לתת תשובה.
מבחינת גובה-משקל נשמע שחיטוב זה האידיאל אבל כמובן שאי אפשר לתת תשובה חד משמעית בלי לראות.

כל הכבוד על התהליך, בהצלחה 😃

1. תאכלי ירקות ירוקים, תצרכי קפאין, הרבה מים, מאכלים עם צפיפות קלורית שתאפשר לך לאכול יותר (תפו״א, בטטה וכד׳), תדחי את ארוחת הבוקר.
תבני לך שגרה שהארוחה האחרונה שלך תהיה קרובה לשינה ואת אוכלת בשעות קבועות שמשאירות אותך מספיק שבעה לאורך היום.

2. אף אחד לא מכיר אותך / יודע איך את נראית אז קצת קשה לתת תשובה.
מבחינת גובה-משקל נשמע שחיטוב זה האידיאל אבל כמובן שאי אפשר לתת תשובה חד משמעית בלי לראות.

כל הכבוד על התהליך, בהצלחה 😃

חחחחח אור שולף את כל הקלפים של החיטוב 🤣

אישית אני לא חושבת שכדאי להיכנה לחיטוב אחרי שנה אחת בלבד של הפרעה לא פעילה.
אין לך מושגגגגג כמה זה יכול להיות טריגר. אפשר להידרדר בשניות לתהום הנשייה.
לא יודעת מה מצבך הנפשי כרגע, אבל בתור אחת שהייתה שם, ועוד נחשבתי לאחת שמצליחה להתמודד עם זה יפה ו'נלחמת' בלי לוותר, זה פאקינגגג קשה.
הספיק לי צום אחת תמים של יום כיפור כדי להחזיר אותי שלוש צעדים אחורה.
אז במקסימום הייתי אומרת לך להישאר בניטרלי. בשיא הכנות. תני לעצמך זמן.
את בסך הכל בת 17, תני לעצמך לגדול ולהתפתח בקצב שלך, עוד כמה שנים תחטבי קצת פה ושם. לדעתי עכשיו זה מממשש לא הזמן.

אוקיי אז לגבי תחושת הרעב,את מתארת פה מצב שהגוף שלך נמצא במעמסה לא פשוטה במהלך השבוע 5-6 אימונים בשבוע ובעצימות גבוהה זה יפה ונחמד,אבל הגוף שלנו חכם והוא רוצה לקבל את התנאים האופטימליים נקרא לזה ככה בכדי גם א. לבנות את עצמו לאחר האימון וגם לתחזק מה שנקרא גוף שמתאמן 6 פעמים בשבוע . מה שכן.. לא ציינת פה מה הרגלי האכילה שלך (כן קלוריות ואני הכי בעד ספירת קלוריות וחלבון ותו לא) אך הפעם הייתי מנסה לראות ממה הארוחות מורכבות ותזמון הארוחות . הכוונה שלי ללפחות 5 ארוחות ביום . לא פחות. בהנחה ואת אוכלת 1600 נגיד ביום. נותן לנו 3 ארוחות לא רעות ועוד 2 קטנות לתחזוק. בנוסף,לחזק עם מאכלים בעלי צפיפות נמוכה. מה הכוונה? שבמאכלים עצמם יש כמות גבוהה של נוזלים,מינרלים וסיבים (שתורמים לתחושת שובע לאורך זמן ) . רשימה קצרה שכדאי לחשוב להוסיף לתפריט : סלמון ,תפוח אדמה,בוטמים אגוזים,ביצים,ירקותת! ,חזה עוף מצויין אני חושב שגם כבד ושעועית אבל לא סגור לגבי האחרון .

טיפ אחרון : שתיית מים ככל שניתן מונעת תחושת רעב -כוס לפני האוכל,כוס אחרי.. ולתחזק במהלך היום,גם קפה שחור עוזר מאוד .

שיהיה בהצלחה.

לגבי השאלה השניה אני חושב שנתנו לך תשובות מפורטות בנושא.
לגבי השאלה הראשונה, הפתרון יהיה להוריד את הדחיסות הקלורית של המזון, כלומר לאכול מזונות שמכילים את אותם קלוריות, אבל גדולים יותר, זה יכול מאוד לעזור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית