הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קורונה_סגר #טייק 3

CycleTelephohe

מושעה
3,535
1,249
נק' מוניטין:
2,305
3,535
1,249
מיינדסט
על פי הפרסומים בחדשות
מסתמן כי הולך להיות סגר כללי נוסף מיום שישי (ראש השנה)
עד לשבועיים שזה יוצא יום לפני סוכות, כנראה שיאריכו את זה גם לסוכות ואז בפועל יוצא שאנחנו נכנסים ל3-4 שבועות שוב של סגר, והשבוע הקרוב הולך להיות השבוע האחרון בזמן הקרוב בו יהיה אפשר להיות 'חופשיים'
מה אתם חושבים על הנושא? יהיה לא יהיה? השלכות וכדומה, דונו!
בדיוק באתי לעשות מנוי היום לחדר כושר? לחכות עד יעבור זעם? ולחסוך לי חודש?
הפרטים המלאים על החלטת הממשלה להגבלות בשלושה שלבים - סגר, ריסון מהודק ורמזור
*הודעה משותפת*
*משרד ראש הממשלה ומשרד הבריאות*

*קבינט הקורונה אישר הערב (חמישי) את המלצת משרד הבריאות וראש "מגן ישראל" פרופ' רוני גמזו לתוכנית תלת שלבית ארוכת טווח להורדת נתוני התחלואה בישראל.*

*ההחלטה תובא לאישור הממשלה ביום ראשון הקרוב. הממשלה תקבע את המועדים לכניסה לתוקף של השלבים השונים, תוך תשומת לב לכך שכניסה לתוקף של השלבים השני והשלישי תהיה כפופה לעמידה ביעדים של השלבים הקודמים להם.*

תקנות מפורטות יובאו לאישור סופי של הממשלה לאחר אישור ההחלטה העקרונית ביום א׳.

*השלב הראשון: סגר*

פעולות שיתבצעו:
1. הגבלות תנועה של 500 מטר ממקום המגורים.
2. סגירת מערכת חינוך, למעט חינוך מיוחד (כיתות ה' ומעלה לימוד מרחוק לאורך החגים).
3. סגירת פעילות המגזר הפרטי והציבורי (עבודה מהבית ככל הניתן), למעט עבודות חיוניות, מרכולים, בתי מרקחת ועסקים חיוניים.
4. תפילות במרחב הציבורי בהתאם למתווה שיוסכם.
5. סגירה מלאה של מסעדות (למעט שירות משלוחים), פנאי ובילויים, עסקים ומסחר ותיירות פנים.

*השלב השני: ריסון מהודק*

פעולות שיתבצעו:
1. הגבלת מעבר בין ערים.
2. הגבלת התקהלויות לאורך כל התקופה על פי מגבלות הצבע האדום ברמזור.
3. סגירה מלאה של מסעדות, פנאי, בילויים, קניונים, תיירות פנים, מסחר ועסקים מקבלי קהל.
4. סגירת מערכת החינוך, למעט חינוך מיוחד, לאורך כל התקופה, מלבד למידה מרחוק לכיתות ה' ומעלה. חידוש הלימודים לאחר סוכות ייבחן בהערכת מצב מיוחדת.
5. מגזר ציבורי במתכונת חירום.
6. מגזר פרטי – עבודה בהיקף 30%-50% במקומות ללא קבלת קהל (משרדים, מפעלים וכו') – עבודה מהבית לכל מי שיכול.

*השלב השלישי: תכנית הרמזור*

מעבר לפעילות בהתאם לתוכנית הרמזור בסיום שני השלבים הראשונים.

*הערות:*
• מעבר משלב לשלב ייעשה לאחר הערכת מצב ובכפוף לכך שתמונת המצב תצביע על מגמה מתמשכת מובהקת של ירידה בתחלואה (ע"פ קריטריונים שיסוכמו ע"י הממונה הלאומי למאבק בקורונה עד ליום 13.9.20).

• פעילות התחבורה הציבורית תותאם להיקף הפעילות במשק, בהתאם למתכונת שהונהגה ע"י משרד התחבורה בתקופת ההגבלות במרס-אפריל 2020.

• משרד האוצר יפעל יחד עם משרד רה״מ וראש המועצה הלאומית לכלכלה לגיבוש רשת ביטחון כלכלית לבעלי עסקים ולאזרחים הצפויים להיפגע כלכלית כתוצאה מההחלטה הנ"ל.

החלטות מטופשות. הציבור איבד מזמן את אמון הממשלה והבין שהקורונה היא בסהכ משחק פוליטי.

ראש ממשלה שרוצה חסינות ובורח ממשפט, חובת עטיית מסיכה ובקרוב להסתגר שוב בבית.
תחי הדמוקרטיה!

• פותח/ת השרשור
החלטות מטופשות. הציבור איבד מזמן את אמון הממשלה והבין שהקורונה היא בסהכ משחק פוליטי.

בכל העולם יש עלייה בנתונים של הקורונה, אנשים בבתי חולים מדווחים על עלייה חדה של מטופלים במחלקות קורונה בימים האחרונים

לא יודע אם שייך להגיד רק לא ביבי גם פה..

אם יש פתרונות אחרים חוץ מסגר? שה שאלה אחרת.. בתכלס, נגמר הסגר ולאט לאט אנשים חזרו לשגרה מלאה הפגנות בלגנים חתונות מסיכות בגדר המלצה אלא אם יש שוטר ובשוק מחנה יהודה ובעוד כמה מקומות מועדים או מועדנים וכאלה כולם אחד על השני וכמובן שבלי מסיכות אז תכלס הכתובת הייתה על הקיר

כמו כן אמרו או אז בפסח שכנראה בחגי תשרי יהיה סגר נוסף אז זה לא הפתעה גדולה..

מה שחשוב זה מה קורה עכשיו עם החדרי כושר..

הטעות לפי דעתי זה שעושים סגר בבום ומשחקים בבום ועושים הנחיות והוראות מוזרות כמו תו סגול הכל למראית עין שבתכלס כולם חוזרים לשגרה מלאה ואף אחד לא באמת מקפיד על קפסולות או כמות אנשים בחלל סגור או פתוח

פה ושם משחקים אותה כאילו אוכפים כדי להכניס קצת כסף לקופה של המשטרה אבל בתכלס מה שקרה פה זה ישראבלוף, לפחות מערכת הבריאות עבדה קשה וטיפלה בזה יפה

השאלה היא האם הם מוכנים לגל הבא והתשובה היא לא כי יש סגר.. היה פה כמה פשלות

אבל להגיד רק לא ביבי זה מגוחך כי זה קורה בכל העולם.. ותכלס אנשי הרק לא ביבי שהכחישו את הקורונה ועשו הפגנות בהמוניהם יש להם חלק ניכר בקטע של העלק מגיפה פה..

אבל עזוב אותך פוליטיקה, מזל שעוד לא עשיתי מנוי לחדר כושר... ועדיין קצת באסה כי מה רצית לחזור להתאמן

אימון אחרון היה ביום ראשון ואמרו לי בחדר כושר יפה למצוא לי חדר כושר אחר

• פותח/ת השרשור
אה כן?הכל באשמתך!

סתם
מקווה שלא,אבל לך תבין משהו בעלק ממשלה פה..

עד שבאתי לעשות מנוי הכל מתפקשש, אני והמזל שלי ינעל אבוק
מי שמעוניין בסגר מוזמן לכבות את האור בבית ולשבת מבודד עד הודעה חדשה.
הכל טוב ויפה ואף אחד לא רוצה סגר חוץ ממה שרואה את טובת הכלל לנגד עיניו ויש לו תוכנית איך למגר את הקורונה וכדומה אתה יודע מה שאתה קורא לו ממשלה ולשים פס על הסגר זה אחלה בחלה עד ש.. עד שאתה חוטף בכיס כי החלטת שהסגר לא חל עליך.. לא כיף לחטוף קנס 500/5000₪ סתם כי קפצת לבקר ידידה כי הסגר לא בשבילך.. צריך מזל בחיים..

בפעם הקודמת דאגתי שיהיה כמה שקיות של רמי לוי עם מצרכים בספסל מאחורה באוטו ואז אם עוצרים אותי או שואלים שאלות רז אני עושה 'משלוח' ומצביע על השקיות ואז אתה יוצא בזול אבל זה שיטה שלי לא לגלות

• פותח/ת השרשור
לא בחירת מילים טובה
צודק תכלס למרות שמבאס שאתה בא לעשות מנוי ובום שוב פעם הכל נסגר.. , ישתבח שמו ומעכשיו רק שמחה ומזל טוב

לפחות הפעם יש לי קצת ציוד בבית לשחק איתו, אולי זה אפילו יקדם אותי

לא יודע אם שייך להגיד רק לא ביבי גם פה..
לא חושב, אבל לדעתי בכל מדינה יש פוליטיקאים שמנצלים את המצב לטובתם בצורה כזו או אחרת (אני ממש לא ממתנגדי ביבי בכללי שלא תבין)
אם יש פתרונות אחרים חוץ מסגר? שה שאלה אחרת.. בתכלס, נגמר הסגר ולאט לאט אנשים חזרו לשגרה מלאה הפגנות בלגנים חתונות מסיכות בגדר המלצה אלא אם יש שוטר ובשוק מחנה יהודה ובעוד כמה מקומות מועדים או מועדנים וכאלה כולם אחד על השני וכמובן שבלי מסיכות אז תכלס הכתובת הייתה על הקיר
אוקיי אז יעשו סגר של שבועיים או של חודש, ואז יפתחו ולא יקרה בדיוק אותו דבר?
מה שחשוב זה מה קורה עכשיו עם החדרי כושר..
וואלה עם כל האהבה לאימונים אני חושב שזה אחד הדברים הפחות קריטיים למצב שלנו (לבעלי חדרי כושר דווקא כן). אני ממש לא אוהב את עניין השבתת מערכת החינוך. הילד שלי בן שנתיים ושלוש ב 1.9 הלך לגן חדש עם כל עניין ההסתגלות, מטפלות חדשות, בכי וזה. עכשיו הוא כל יום הולך ביותר סבבה, אם יהיה סגר זה שוב מהתחלה הטראומה הזאת של ההסתגלות אחרי שבועיים-חודש, וכמוהו יש עוד המון ילדים, חוץ מזה שאני רואה את זה כמאוד חשוב להתפתחות של ילדים להיות במסגרת, עם סמכות מבוגרת, עם אינטראקציה עם ילדים אחרים, פעילויות וזה, הרי הם ישתגעו לשבת בבית, מה גם שהכל יהיה סגור אז זה לא שאפשר לצאת לטייל וזה. חוץ מזה זה אומר שהורים יהיו צריכים להיות בחופש מעבודה ולהיות עם הילדים בבית, יתרום עוד יותר למשבר כלכלי.
גם ילדים בבית ספר, יש לי אחיינים בני 14 ו 12, להעביר חומר לימודי בזום זה לא הכל, הילדים משתגעים בבית, גם ככה זה דור שמבלה יותר מול המחשב מאשר עם ילדים/אנשים אחרים, ככה הם נהיים עוד יותר זומבים

• פותח/ת השרשור
שאתה בעיצומו של סייקל, חדר כושר זה הדבר הכי חשוב לך בעולם אבל לך תבין.. ^

ולגבי הלימודים דרך הזום, מסכים איתך, מכת מדינה, לא באמת לומדים ככה, זה נטו בשביל להגיד 'לא עצרנו הכל'
המבחנים בסוף פחות רמה

לגבי הסגר, הוא עובד, התחלואה יורדת זה הוכיח את עצמו.. אבל צריך להיות ברורים מה קורה אחרי ולא חזרה מלאה לשגרה מחדש וגם מצד שני לא לחנוק את המשק והסוד הוא בהסברה ולא במלא חוקים ובלבולים שגורם לציבור לשים פס על הכל
הסגר טוב מבינת התחלואה, הבעיה זה מה קורה ביום שאחרי, מקווה שיפיקו לקחים מפעמים שעברו

או שהילדים צריכים לשבור את הראש וללמוד לבד

וכמובן הקטע שאנשים לבד עם עצמם ולא רואים אנשים אחרים אז השפיות יוצאת לטיול ובשביל נערים זה עוד יותר בעייתי כי האינטרנט והזמן הפנוי זה לא מתכון מוצלח כ"כ אלא אם כן זה נער חכם שלומד דברים באינטרנט ודי לחכימא ברמיזא

נערך לאחרונה:
שאתה בעיצומו של סייקל, חדר כושר זה הדבר הכי חשוב לך בעולם אבל לך תבין.. ^
תשמע כל אחד והבעיות שלו. נגיד לי זה נשמע אחד הדברים הפחות חשובים לאור המצב, סייקל או לא סייקל, מצד שני סיפרתי עכשיו למישהי מהעבודה על העניין שאיזה באסה הילד שוב יצטרך הסתגלות וכו', היא אמרה לי עזוב אותך כנס לפרופורציות, דוד שלי נדבק בקורונה והמצב שלו מידרדר אז מה שאתה אומר מתגמד לעומת בריאות של בנאדם.
לגבי הסגר, הוא עובד, התחלואה יורדת זה הוכיח את עצמו.. אבל צריך להיות ברורים מה קורה אחרי ולא חזרה מלאה לשגרה מחדש וגם מצד שני לא לחנוק את המשק והסוד הוא בהסברה ולא במלא חוקים ובלבולים שגורם לציבור לשים פס על הכל
הסגר טוב מבינת התחלואה, הבעיה זה מה קורה ביום שאחרי, מקווה שיפיקו לקחים מפעמים שעברו
הסגר עובד, אבל לטווח זמן של הסגר וקצת אחרי, כמו שאתה אומר חשוב מה עושים אחרי הסגר.
לגבי הלימודים דרך הזום, מסכים איתך, מכת מדינה, לא באמת לומדים ככה, זה נטו בשביל להגיד 'לא עצרנו הכל'
המבחנים בסוף פחות רמה
גם, וגם כמו שאמרתי, יש דברים חשובים להתפתחות בלהיות בכיתה, אינטראקציה עם ילדים/נערים בני אותו גיל וכו'. וכמו שאמרתי ילדים בגיל של גן זה עוד יותר חשוב להתפתחות שלהם.
בשביל נערים זה עוד יותר בעייתי כי האינטרנט והזמן הפנוי זה לא מתכון מוצלח כ"כ אלא אם כן זה נער חכם שלומד דברים באינטרנט ודי לחכימא ברמיזא
לומדים איך לאונן יותר פעמים ביום בלי שתיתפס היד 😁

ראש ממשלה שרוצה חסינות ובורח ממשפט, חובת עטיית מסיכה ובקרוב להסתגר שוב בבית.
תחי הדמוקרטיה!

אתה רוצה שנספור ביחד כמה מדינות בחודש האחרון הכריזו על סגר נוסף? גם את המדינות האלה ביבי סגר כדי להתחמק ממשפט?
אני פשוט מרחם עליכם, אתם שטופי שנאה ומפלגים את העם הזה יותר מביבי עצמו, אתם תאשימו אותו גם בשואה אם תהיה לכם אפשרות. אתם לא רואים כלום בעיניים חוץ מהשנאה אליו.
אני לא מצביע לו ואני חושב שההתנהלות שלו במשבר הזה היא פשוט שערורייתית אבל אתם פשוט פתטיים, יש כאן כוח עליון הרבה יותר גדול וחזק מכל מנהיג של כל מדינה בעולם, מה הפאקינג קשר בין ההחלטה על סגר לבין העניינים המשפטיים של ביבי? אין כנסת שמצביעה בעד ונגד סגר? אין מערכת בריאות שעומדת לקרוס ומתחננת לסגר כבר חודשים?
יכולנו להימנע מסגר אם הממשלה הייתה מתנהלת בצורה יותר אחראית כשהיו מאות בודדות של חולים ביום, עכשיו כשיש פאקינג 4 אלף חולים ביום ובתי החולים והמעבדות עומדים בפני קריסה אין ברירה אחרת, כל התמהמהות בהחלת הסגר רק תחמיר את המצב.
מחרפן אותי שגם בשעת המשבר העולמי הכי גדול במאה האחרונה אתם לא יכולים לרגע לשחרר מהשנאה שלכם לביבי ולנסות להתרכז בעיקר, פשוט עליבות נפש.

אתה רוצה שנספור ביחד כמה מדינות בחודש האחרון הכריזו על סגר נוסף? גם את המדינות האלה ביבי סגר?
אני פשוט מרחם עליכם, אתם שטופי שנאה ומפלגים את העם הזה יותר מביבי עצמו, אתם תאשימו אותו גם בשואה אם תהיה לכם אפשרות. אתם לא רואים כלום בעיניים חוץ מהשנאה אליו.
אני לא מצביע לו ואני חושב שההתנהלות שלו במשבר הזה היא פשוט שערורייתית אבל אתם פשוט פתטיים, יש כאן כוח עליון הרבה יותר גדול וחזק מכל מנהיג של כל מדינה בעולם, מה הפאקינג קשר בין ההחלטה על סגר לבין העניינים המשפטיים של ביבי? אין כנסת שמצביעה בעד ונגד סגר? אין מערכת בריאות שעומדת לקרוס ומתחננת לסגר כבר חודשים?
יכולנו להימנע מסגר אם הממשלה הייתה מתנהלת בצורה יותר אחראית כשהיו מאות בודדות של חולים ביום, עכשיו כשיש פאקינג 4 אלף חולים ביום ובתי החולים והמעבדות עומדים בפני קריסה אין ברירה אחרת, כל התמהמהות בהחלת הסגר רק תחמיר את המצב.
מחרפן אותי שגם בשעת המשבר העולמי הכי גדול במאה האחרונה אתם לא יכולים לרגע לשחרר מהשנאה שלכם לביבי ולנסות להתרכז בעיקר, פשוט עליבות נפש.
אני איתך. סגר זה הכרחי, המצב חמור, צריך יותר רצינות.

אבל הפוליטקאים אחראים על כל זה. הם שמים ז** על ההנחיות וחוגגים איך שמתחשק להם עם כל המשפחה בחגים. מרסקים את העסקים החלשים, וממנפים את העסקים הגדולים.
נתנו לארץ לחגוג כל הקיץ, ובחגים שזה עניין מאוד דתי וחרדי, פתאום נחוץ ביותר לסגור את כולם.
פרשנות הנתונים מפגרת על כל השכל. הוסיפו המון בדיקות, לא פלא שיש עוד המון חולים, זה לא מעיד על עליה, צריך לבדוק כמה מתים יותר, וזה לא כזה דרסטי ההבדל.
אנשים מתוסכלים, נמאס שעובדים עלינו, שנותנים לנו מידע כוזב, והנחיות שמתגלה למפרע שמיותרות.

אם תשאל אותי, בתור אדם עם איכפתיות לאדם אחר, ואולי גם היותי דתי. אני רואה כערך עליון למנוע הדבקה, ולדאוג לבריאות שלי ושל הסובבים אותי.
לכן, אני לא נמנע ממשהו גם אם החוק חושב אחרת עם זה בא על חשבון הבריאות שלי או מה שחשוב לי.
מנגד, אני נמנע ממה שעלול להדביק אדם אחר, גם אם החוק חושב אחרת.
אני נמנע מאירועים משפחתיים, גם אם החוק מתיר, אני רוצה להימנע ממה שאני יכול.
אני לא סתם יוצא החוצה, אם אני לא צריך.

וכדי שלא יעצור אותי שוטר מחר, לא אציין מה אעשה אם נחוץ לי גם אם החוק אוסר.

אני איתך. סגר זה הכרחי, המצב חמור, צריך יותר רצינות.

אבל הפוליטקאים אחראים על כל זה. הם שמים ז** על ההנחיות וחוגגים איך שמתחשק להם עם כל המשפחה בחגים. מרסקים את העסקים החלשים, וממנפים את העסקים הגדולים.
נתנו לארץ לחגוג כל הקיץ, ובחגים שזה עניין מאוד דתי וחרדי, פתאום נחוץ ביותר לסגור את כולם.
פרשנות הנתונים מפגרת על כל השכל. הוסיפו המון בדיקות, לא פלא שיש עוד המון חולים, זה לא מעיד על עליה, צריך לבדוק כמה מתים יותר, וזה לא כזה דרסטי ההבדל.
אנשים מתוסכלים, נמאס שעובדים עלינו, שנותנים לנו מידע כוזב, והנחיות שמתגלה למפרע שמיותרות.

אם תשאל אותי, בתור אדם עם איכפתיות לאדם אחר, ואולי גם היותי דתי. אני רואה כערך עליון למנוע הדבקה, ולדאוג לבריאות שלי ושל הסובבים אותי.
לכן, אני לא נמנע ממשהו גם אם החוק חושב אחרת עם זה בא על חשבון הבריאות שלי או מה שחשוב לי.
מנגד, אני נמנע ממה שעלול להדביק אדם אחר, גם אם החוק חושב אחרת.
אני נמנע מאירועים משפחתיים, גם אם החוק מתיר, אני רוצה להימנע ממה שאני יכול.
אני לא סתם יוצא החוצה, אם אני לא צריך.

וכדי שלא יעצור אותי שוטר מחר, לא אציין מה אעשה אם נחוץ לי גם אם החוק אוסר.

אין בכלל ספק שהפוליטיקאים ובראשם ביבי אשמים בזה.
אחרי ששיטחנו את העקומה הוא הכריז "צאו לבלות" כאילו יש לו חיסון בידיים, חברי כנסת שאמורים להיות בבידוד ומקבלים הנחת סלב לא להיות בבידוד ואז מתברר שהם חולי קורונה, קריאות בתוך הכנסת להפרת הנחיות ומה לא. הכול כאן מתנהל בצורה כאוטית ולאף אחד אין מושג מה הוא עושה (וזה דווקא מחזק את הצורך בסגר, עם כמה שהמחיר שלו הוא כבד לפחות אפשר לדעת שבסוף התהליך נראה תשואה, מה שאי אפשר לדעת אם נשים את מבטחנו ב"מומחים" שיושבים בכנסת).
אבל, הטענה שלי היא לא לביקורת על הפוליטיקאים כי היא סופר מוצדקת ואני גם מסכים איתה, יש לי בעיה עם אותם פנאטים שרק מחפשים להתנגח באופן אישי באנשים שלא באים להם בטוב ומשמיעים ביקורת אישית ולא עניינית. שיסביר לי איך לעזאזל הסגר הזה מקדם את האינטרסיים המשפטיים של ביבי ולמה הוא חושב שביבי לבד יכול להחליט שהולכים לסגר אם הוא פולט את השטויות האלה בכזאת קלות. הדברים האלה משסעים את העם וגורמים לו לזלזל עוד יותר בהנחיות, לצערי בגל השני הרבה יותר אנשים לא מקפידים בכלל על ההנחיות כי הם חושבים ש"עובדים עליהם" ו"זאת המצאה של ביבי להתחמק ממשפט ולשים לנו שבבים כדי שיעקוב אחרינו!!!!!1!1!!!1" ותראה לאן זה מוביל אותנו.
אני חליתי בקורונה וההנחיות האלה עזרו לי למנוע הדבקה של הסביבה שלי, לא הדבקתי אפילו בנאדם אחד בגלל שלא הקלתי ראש בדבר הזה והקשבתי להנחיות, לאף אחד אין אינטרס לקבוע הנחיות שיפגעו בנו לא בשביל להתחמק ממשפט ולא בשביל שום דבר אחר.

על פי הפרסומים בחדשות
מסתמן כי הולך להיות סגר כללי נוסף מיום שישי (ראש השנה)
עד לשבועיים שזה יוצא יום לפני סוכות, כנראה שיאריכו את זה גם לסוכות ואז בפועל יוצא שאנחנו נכנסים ל3-4 שבועות שוב של סגר, והשבוע הקרוב הולך להיות השבוע האחרון בזמן הקרוב בו יהיה אפשר להיות 'חופשיים'
מה אתם חושבים על הנושא? יהיה לא יהיה? השלכות וכדומה, דונו!
בדיוק באתי לעשות מנוי היום לחדר כושר? לחכות עד יעבור זעם? ולחסוך לי חודש?
הפרטים המלאים על החלטת הממשלה להגבלות בשלושה שלבים - סגר, ריסון מהודק ורמזור
*הודעה משותפת*
*משרד ראש הממשלה ומשרד הבריאות*

*קבינט הקורונה אישר הערב (חמישי) את המלצת משרד הבריאות וראש "מגן ישראל" פרופ' רוני גמזו לתוכנית תלת שלבית ארוכת טווח להורדת נתוני התחלואה בישראל.*

*ההחלטה תובא לאישור הממשלה ביום ראשון הקרוב. הממשלה תקבע את המועדים לכניסה לתוקף של השלבים השונים, תוך תשומת לב לכך שכניסה לתוקף של השלבים השני והשלישי תהיה כפופה לעמידה ביעדים של השלבים הקודמים להם.*

תקנות מפורטות יובאו לאישור סופי של הממשלה לאחר אישור ההחלטה העקרונית ביום א׳.

*השלב הראשון: סגר*

פעולות שיתבצעו:
1. הגבלות תנועה של 500 מטר ממקום המגורים.
2. סגירת מערכת חינוך, למעט חינוך מיוחד (כיתות ה' ומעלה לימוד מרחוק לאורך החגים).
3. סגירת פעילות המגזר הפרטי והציבורי (עבודה מהבית ככל הניתן), למעט עבודות חיוניות, מרכולים, בתי מרקחת ועסקים חיוניים.
4. תפילות במרחב הציבורי בהתאם למתווה שיוסכם.
5. סגירה מלאה של מסעדות (למעט שירות משלוחים), פנאי ובילויים, עסקים ומסחר ותיירות פנים.

*השלב השני: ריסון מהודק*

פעולות שיתבצעו:
1. הגבלת מעבר בין ערים.
2. הגבלת התקהלויות לאורך כל התקופה על פי מגבלות הצבע האדום ברמזור.
3. סגירה מלאה של מסעדות, פנאי, בילויים, קניונים, תיירות פנים, מסחר ועסקים מקבלי קהל.
4. סגירת מערכת החינוך, למעט חינוך מיוחד, לאורך כל התקופה, מלבד למידה מרחוק לכיתות ה' ומעלה. חידוש הלימודים לאחר סוכות ייבחן בהערכת מצב מיוחדת.
5. מגזר ציבורי במתכונת חירום.
6. מגזר פרטי – עבודה בהיקף 30%-50% במקומות ללא קבלת קהל (משרדים, מפעלים וכו') – עבודה מהבית לכל מי שיכול.

*השלב השלישי: תכנית הרמזור*

מעבר לפעילות בהתאם לתוכנית הרמזור בסיום שני השלבים הראשונים.

*הערות:*
• מעבר משלב לשלב ייעשה לאחר הערכת מצב ובכפוף לכך שתמונת המצב תצביע על מגמה מתמשכת מובהקת של ירידה בתחלואה (ע"פ קריטריונים שיסוכמו ע"י הממונה הלאומי למאבק בקורונה עד ליום 13.9.20).

• פעילות התחבורה הציבורית תותאם להיקף הפעילות במשק, בהתאם למתכונת שהונהגה ע"י משרד התחבורה בתקופת ההגבלות במרס-אפריל 2020.

• משרד האוצר יפעל יחד עם משרד רה״מ וראש המועצה הלאומית לכלכלה לגיבוש רשת ביטחון כלכלית לבעלי עסקים ולאזרחים הצפויים להיפגע כלכלית כתוצאה מההחלטה הנ"ל.
עוד שנה תלך לה לפח אם לא יהיה חיסון בקרוב וכנראה שלא יהיה חיסון בקרוב:fever2:😭

אין בכלל ספק שהפוליטיקאים ובראשם ביבי אשמים בזה.
אחרי ששיטחנו את העקומה הוא הכריז "צאו לבלות" כאילו יש לו חיסון בידיים, חברי כנסת שאמורים להיות בבידוד ומקבלים הנחת סלב לא להיות בבידוד ואז מתברר שהם חולי קורונה, קריאות בתוך הכנסת להפרת הנחיות ומה לא. הכול כאן מתנהל בצורה כאוטית ולאף אחד אין מושג מה הוא עושה (וזה דווקא מחזק את הצורך בסגר, עם כמה שהמחיר שלו הוא כבד לפחות אפשר לדעת שבסוף התהליך נראה תשואה, מה שאי אפשר לדעת אם נשים את מבטחנו ב"מומחים" שיושבים בכנסת).
אבל, הטענה שלי היא לא לביקורת על הפוליטיקאים כי היא סופר מוצדקת ואני גם מסכים איתה, יש לי בעיה עם אותם פנאטים שרק מחפשים להתנגח באופן אישי באנשים שלא באים להם בטוב ומשמיעים ביקורת אישית ולא עניינית. שיסביר לי איך לעזאזל הסגר הזה מקדם את האינטרסיים המשפטיים של ביבי ולמה הוא חושב שביבי לבד יכול להחליט שהולכים לסגר אם הוא פולט את השטויות האלה בכזאת קלות. הדברים האלה משסעים את העם וגורמים לו לזלזל עוד יותר בהנחיות, לצערי בגל השני הרבה יותר אנשים לא מקפידים בכלל על ההנחיות כי הם חושבים ש"עובדים עליהם" ו"זאת המצאה של ביבי להתחמק ממשפט ולשים לנו שבבים כדי שיעקוב אחרינו!!!!!1!1!!!1" ותראה לאן זה מוביל אותנו.
אני חליתי בקורונה וההנחיות האלה עזרו לי למנוע הדבקה של הסביבה שלי, לא הדבקתי אפילו בנאדם אחד בגלל שלא הקלתי ראש בדבר הזה והקשבתי להנחיות, לאף אחד אין אינטרס לקבוע הנחיות שיפגעו בנו לא בשביל להתחמק ממשפט ולא בשביל שום דבר אחר.
כל השסע והדעות שמקילות ראש, לדעתי נובע מתסכול, לא מחשיבה הגיונית.
לך תסביר לאדם הגיונית שסגר זה חשוב, הוא מתוסכל, וכועס, בודד, ועני.
ההגיון אומר בוא נתבודד. אבל הרגש זועק ההיפך. וכאן הלב ממציא הגיון הפוך.

הפחד הישראלי הכי גדול הוא להיות "פראייר". חלילה לשבת בבידוד אם אין לי קורונה ב100%. או חלילה לא ללכת למשפחה בחג עם הפוליטקאים ילכו או חברים ילכו.
חלילה לחבוש מסיכה או להתרחק אם אחרים לא.

בסופו של דבר לדעתי כל הדעות המתנגדות לסגר זה מתסכול ופחד לצאת פראייר.

מי ירצה לחגוג לבד כשהפוליטקאים עושים עליך פיפי בקשת?

וזה התסכול הכפול של החרדים. למה סוגרים אותנו ואתם חוגגים בים?
למה לעשות סגר, אם זה לא יעזור ב100%? אני עלול להיות פראייר.

לדעתי הכל יורד לזה.

זה פשוט לשחק שחמט מול עצמך ולהפסיד.
החלטה בזויה ומטומטמת, זה שיש 4000 נדבקים ביממה זה לא סיבה לעשות סגר,
להתחיל לזיין קצת אזרחים שלא שמים מסיכה, ולהתחיל לקבל תמצב כמו שהוא, לחיות עם איזו מגפה והכל יהיה בסדר, שבועיים אולי יפחיתו תנדבקים אבל לא פתרון לטווח ארוך.
אז וואלה כן יש משהו מסריח למעלה בממשלה והם משחקים על זה, הכלכלה רק תהיה גרועה יותר מעכשיו, ואם נפלו עסקים יפלו עוד.

שורה תחתונה אל תסמכו על אף אחד ורק על עצמכם, תצרו לעצמכם הכנסות פסיביות, קחו נושא שמעניין אתכם, תתחילו לרוץ עליו וגם תלמדו כמה דברים לחיים, למי שמסתמך על עבודה בחוץ שלא יתפלא שהכיס שלו ריק, עם כל הצער בדבר.

שורה תחתונה אל תסמכו על אף אחד ורק על עצמכם, תצרו לעצמכם הכנסות פסיביות, קחו נושא שמעניין אתכם, תתחילו לרוץ עליו וגם תלמדו כמה דברים לחיים, למי שמסתמך על עבודה בחוץ שלא יתפלא שהכיס שלו ריק, עם כל הצער בדבר.
שיווק דיגטלי זה התחביב שלך, אני זוכר נכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית