הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קורונה_סגר #טייק 3

כל השסע והדעות שמקילות ראש, לדעתי נובע מתסכול, לא מחשיבה הגיונית.
לך תסביר לאדם הגיונית שסגר זה חשוב, הוא מתוסכל, וכועס, בודד, ועני.
ההגיון אומר בוא נתבודד. אבל הרגש זועק ההיפך. וכאן הלב ממציא הגיון הפוך.

הפחד הישראלי הכי גדול הוא להיות "פראייר". חלילה לשבת בבידוד אם אין לי קורונה ב100%. או חלילה לא ללכת למשפחה בחג עם הפוליטקאים ילכו או חברים ילכו.
חלילה לחבוש מסיכה או להתרחק אם אחרים לא.

בסופו של דבר לדעתי כל הדעות המתנגדות לסגר זה מתסכול ופחד לצאת פראייר.

מי ירצה לחגוג לבד כשהפוליטקאים עושים עליך פיפי בקשת?

וזה התסכול הכפול של החרדים. למה סוגרים אותנו ואתם חוגגים בים?
למה לעשות סגר, אם זה לא יעזור ב100%? אני עלול להיות פראייר.

לדעתי הכל יורד לזה.

אין בנאדם שלא מתוסכל מהמציאות שנכפתה עלינו בחצי השנה האחרונה, זאת לא סיבה להתנהג בחוסר היגיון כזה. זה לא נעים להיות בבידוד, זה לא נעים להיות בסגר, זה לא נעים להיות בחל"ת, גם אני הייתי בכל המקומות האלה, אבל בסוף כשחושבים מה עומד בצד השני של המאזניים ההיגיון צריך לגבור על התסכול.
לגבי עניין החרדים, במצב שאנחנו נמצאים כרגע אין מנוס מסגר כללי ולכן זה לא משנה אם מדובר בישיבות או בחופים, אבל כשהגל השני הזה היה בתחילתו הנתונים מעידים על כך שהרוב המוחלט של ההדבקות התרחשו קודם כל בבתים בין בני משפחה שהיה בהם חולה ולא שמרו על מרחק ואחר כך בבתי הכנסת והישיבות. אני בעצמי חלק משרשרת הדבקה שהתחילת בבית כנסת ואני בכלל לא דתי ולא מתפלל בבתי כנסת, ויתרה מכך רוב החולים שאני מכיר הם חלק משרשרת הדבקה שהתחילה בבית כנסת. לעומת זאת בחופים ובמקומות פתוחים נרשמו הדבקות בודדות מתוך מאות אלפי נדבקים מתחילת המשבר כך שזה לא בר השוואה.
אין לי דבר וחצי דבר נגד החרדים אבל עובדתית רוב ההדבקות מגיעות מישיבות ורוב הנדבקים מגיעים מערים חרדיות, אני לא מומחה אבל מהנתונים שעולים אני מאמין שאם בתחילת הגל השני היו סוגרים את המקומות הסגורים שהנתונים מראים שהם גורמים להדבקות ההמוניות המצב היה הרבה פחות חמור, ושוב אציין שאין קשר לעובדה שמדובר במוסדות דתיים. דין ישיבה כדין מכון כושר, מי שהנתונים מראים שהוא אחראי על הדבקה המונית צריך להיסגר.
אבל במצבנו הנוכחי רק סגר כללי יוריד את התחלואה, כל הדיבורים על סגרים נקודתיים או מגבלות חלקיות לא רלוונטיים בשלב הזה בעיניי.

אין בנאדם שלא מתוסכל מהמציאות שנכפתה עלינו בחצי השנה האחרונה, זאת לא סיבה להתנהג בחוסר היגיון כזה. זה לא נעים להיות בבידוד, זה לא נעים להיות בסגר, זה לא נעים להיות בחל"ת, גם אני הייתי בכל המקומות האלה, אבל בסוף כשחושבים מה עומד בצד השני של המאזניים ההיגיון צריך לגבור על התסכול.
לגבי עניין החרדים, במצב שאנחנו נמצאים כרגע אין מנוס מסגר כללי ולכן זה לא משנה אם מדובר בישיבות או בחופים, אבל כשהגל השני הזה היה בתחילתו הנתונים מעידים על כך שהרוב המוחלט של ההדבקות התרחשו קודם כל בבתים בין בני משפחה שהיה בהם חולה ולא שמרו על מרחק ואחר כך בבתי הכנסת והישיבות. אני בעצמי חלק משרשרת הדבקה שהתחילת בבית כנסת ואני בכלל לא דתי ולא מתפלל בבתי כנסת, ויתרה מכך רוב החולים שאני מכיר הם חלק משרשרת הדבקה שהתחילה בבית כנסת. לעומת זאת בחופים ובמקומות פתוחים נרשמו הדבקות בודדות מתוך מאות אלפי נדבקים מתחילת המשבר כך שזה לא בר השוואה.
אין לי דבר וחצי דבר נגד החרדים אבל עובדתית רוב ההדבקות מגיעות מישיבות ורוב הנדבקים מגיעים מערים חרדיות, אני לא מומחה אבל מהנתונים שעולים אני מאמין שאם בתחילת הגל השני היו סוגרים את המקומות הסגורים שהנתונים מראים שהם גורמים להדבקות ההמוניות המצב היה הרבה פחות חמור, ושוב אציין שאין קשר לעובדה שמדובר במוסדות דתיים. דין ישיבה כדין מכון כושר, מי שהנתונים מראים שהוא אחראי על הדבקה המונית צריך להיסגר.
אבל במצבנו הנוכחי רק סגר כללי יוריד את התחלואה, כל הדיבורים על סגרים נקודתיים או מגבלות חלקיות לא רלוונטיים בשלב הזה בעיניי.

הבעיה היותר גדולה היא החתונות, ודרך ההתנהלות של המגזר הערבי, אתה רואה חתונה של 800 אנשים, לא אכפת להם מכלום, כל ההפגנות בבלפור, אחרי זה אנשים מתפלאים למה יש הרבה נדבקים.

אבל אני לא רואה סיבה לסגר, זה פשוט פתרון זמני.
הפגיעה תהיה יותר קשה לנוער של היום שעוד לומד, לעסקים..
מילא היית אומר לי שהיחס של נדבקים, מתים, ומצב קשה ממש חרא זה כבר סיפור אחר, אבל נדבק זה לא אומר כלום, רוב גדול של הנדבקים יוצאים מזה מאוד בקלות,
אז הכל בסדר ואפשר לנשום לרווחה, קצת אחריות אישית מכל אחד והמצב יהיה בהרבה יותר טוב

אין שום סיבה לסגר כללי, אין שום היגיון בסגר כללי, ידוע טוב מאוד איפה אחוזי הנדבקים וההדבקה הגבוהים ואפשר יפה מאוד לסגור את האזורים האלו, ביבי מפחד לאבד את החרדים אם הוא יחיל סגר רק עליהם וכולנו אוכלים בוסר בגלל זה.
זה ביזיון אחד גדול, אין שום סיבה להאמין ולהקשיב לממשלה, אין שום סיבה לציית לסגר הזה, כולנו צריכים לצאת לרחובות ולהפגין.
בשביל להציל את התחת שלו ביבי הורס את הכלכלה, ופוגע בזכויות הכי בסיסיות שלנו, לא מבין איך הפארסה הזו יכולה לעבור בגץ.

אין שום סיבה לסגר כללי, אין שום היגיון בסגר כללי, ידוע טוב מאוד איפה אחוזי הנדבקים וההדבקה הגבוהים ואפשר יפה מאוד לסגור את האזורים האלו, ביבי מפחד לאבד את החרדים אם הוא יחיל סגר רק עליהם וכולנו אוכלים בוסר בגלל זה.
זה ביזיון אחד גדול, אין שום סיבה להאמין ולהקשיב לממשלה, אין שום סיבה לציית לסגר הזה, כולנו צריכים לצאת לרחובות ולהפגין.
בשביל להציל את התחת שלו ביבי הורס את הכלכלה, ופוגע בזכויות הכי בסיסיות שלנו, לא מבין איך הפארסה הזו יכולה לעבור בגץ.

חארטה בפיתה, אתה רק סותר את עצמך, מצד שני אתה אומר שהחרדים אחראים לרוב ההדבקות אבל ״בוא נצא להפגין״ כאילו זה לא חלק רציני מרוב ההדבקות.
קצת מצחיק הייתי אומר, וכל ההזויים שם בבלפור שמפגינים בלי מסכות ועושיםמשם מה בזין שלהם

אתה רוצה שנספור ביחד כמה מדינות בחודש האחרון הכריזו על סגר נוסף? גם את המדינות האלה ביבי סגר כדי להתחמק ממשפט?
אני פשוט מרחם עליכם, אתם שטופי שנאה ומפלגים את העם הזה יותר מביבי עצמו, אתם תאשימו אותו גם בשואה אם תהיה לכם אפשרות. אתם לא רואים כלום בעיניים חוץ מהשנאה אליו.
אני לא מצביע לו ואני חושב שההתנהלות שלו במשבר הזה היא פשוט שערורייתית אבל אתם פשוט פתטיים, יש כאן כוח עליון הרבה יותר גדול וחזק מכל מנהיג של כל מדינה בעולם, מה הפאקינג קשר בין ההחלטה על סגר לבין העניינים המשפטיים של ביבי? אין כנסת שמצביעה בעד ונגד סגר? אין מערכת בריאות שעומדת לקרוס ומתחננת לסגר כבר חודשים?
יכולנו להימנע מסגר אם הממשלה הייתה מתנהלת בצורה יותר אחראית כשהיו מאות בודדות של חולים ביום, עכשיו כשיש פאקינג 4 אלף חולים ביום ובתי החולים והמעבדות עומדים בפני קריסה אין ברירה אחרת, כל התמהמהות בהחלת הסגר רק תחמיר את המצב.
מחרפן אותי שגם בשעת המשבר העולמי הכי גדול במאה האחרונה אתם לא יכולים לרגע לשחרר מהשנאה שלכם לביבי ולנסות להתרכז בעיקר, פשוט עליבות נפש.
תאמין לי, שהקרחונים יימסו סופית וגובה פני הים יעלו ויתחילו להציף את ערי החוף בכל העולם, את אף אחד לא יעניין שמאל, ימין,ביבי, טיבי, הטיוחים של החקירות, ההפגנות בבלפור... קורה פה דבר שאשכרה שיתק את כל העולם ויכול להיות שהטבע מזהיר אותנו מדברים חמורים יותר שעלולים לקרות בעתיד

תאמין לי, שהקרחונים יימסו סופית וגובה פני הים יעלו ויתחילו להציף את ערי החוף בכל העולם, את אף אחד לא יעניין שמאל, ימין,ביבי, טיבי, הטיוחים של החקירות, ההפגנות בבלפור... קורה פה דבר שאשכרה שיתק את כל העולם ויכול להיות שהטבע מזהיר אותנו מדברים חמורים יותר שעלולים לקרות בעתיד
אולי כל מנהיגי העולם עשו על האזרחים יד אחת ומשתלטים עלינו, תחשוב על זה כמה סרטים הוציאו שיש נבל רע שמנסה להשתלט על העולם..
אולי סוף סוף הם החליטו לקחת השראה, ינעל דינק איפה הגיבור על שלנו

אה כן?הכל באשמתך!

סתם
מקווה שלא,אבל לך תבין משהו בעלק ממשלה פה..

די די נו באמת

עוד מי מצא להתבכיין - מוסיקאים.

אנ ידי בטוח ששלום חנוך גר בדירה מפוארת.

ואני בטוח, שמוסיקה היא מקצוע מרוויח לאחוז זעום מהמוסיקאים
אז אם מישהו מתעקש להיות אמן סוג ז, עדיף שהוא יבחר לעשות משהו שמישהו מוכן לשלם לו עליו,
כמו אדם תקין ושפוי מן השורה, במקום להתבכיין ול** תמוח.

למרבה הצער אנחנו חברת שפע מטורף וחברה מטורפת בד בבד, שמסוגלת להתבכיין על זה שהיא לא יכולה לחיות כמו קיסר נהנתן.
הכל בסדר. עניים אמיתיים בקושי יש כאן במדינה. בטח כאלה שלא יכולים לבחור אחרת, כמו קשישים וכיוצא בזה.

החרדים בוחרים להיות עניים. והעניים שבוחרים להביא הרבה ילדים, גם בוחרים להיות עניים.

אפשרויות לחיות בכבוד יש כיום לכל מי שמוכן לקחת אחריות על החיים שלו וכוחו במותניו.

אבל העם הזה בכיין וטרחן משחר ההיסטוריה, אז אין מה להתפלא
לא חושב, אבל לדעתי בכל מדינה יש פוליטיקאים שמנצלים את המצב לטובתם בצורה כזו או אחרת (אני ממש לא ממתנגדי ביבי בכללי שלא תבין)
למה שתתייחס לטענות כלליות, לא מבוססות ולא רלוונטיות, רק כי אינטואיטיבית יש להן אווירה הגיונית?
בפועל גם חברות הביטוח "מנצלות" את זה שאנשים מתים.

כשאדם נותן לך שירות אתה לא צריך להתעסק בשאלה אם הוא מרוויח מזה. זאת הסתכלות עקומה ובעלת דאבל סטנדרט על המציאות,
כי כן, בדיוק כמוך גם הצד השני רוצה להרוויח.
השאלה כאן למעשה האם יש שימוש לרעה בכוח. וזה בטוח שאין.

המורכבות של אילוצי הקורונה היא כל כך אפסית שאין כאן בכלל מקום לתמרן בתוכה עם קונספירציות
בסך הכל אם יש כאן אשמים הם שני ציבורים של דפקטים,
עם גנים תרבותיים הכי רקובים שרק ייתכנו - חרדים וערבים.

שניהם מחנכים להיות אנטי מערכתיים, לזלזל בלוגיקה בסיסית, להיות עובדי אלילים - כל אחד ואליליו
החרדים גם הגדילו לעשות והולכים נגד ספרי ההלכה עם ההוראות הפנאטיות שלהם

אז מה יש לנו - לחץ פוליטי ואזרחי פסול של קבוצות אינטרסים,
בראשם החרדים, על מצד אחד להתנהל בצורה הכי מסכנת ופוגעת, ומצד שני להתמרמר על סגרים דיפרנציאליים

בסופו של דבר הגענו לנקודת אין ברירה.

עכשיו זה לא שפוליטיקאים חילונים נקיים מפופוליזם וחוסר אחריות,
אבל הם לא מאגדים בצורה ככ אבסולוטית תחתיהם, ציבורים שלמים ומוגדרים היטב.

ובכל מקרה לראש הממשלה אין כאן שום מרחב תמרון, או שימוש לרעה לכל אורך הדרך.
אבל למה להפסיק לבלבל את המוח אם אפשר להמשיך עם האווירה של התקשורת שהיא בעצמה נושאת על נס כל דבר שרק יכול להתנגח בשלטון הימין,
כולל להפוך את פרופסור לס לרוק סטאר

ביבי אשם, הכל זה ביבי

אין לעם הזה תקנה

ואני בטוח, שמוסיקה היא מקצוע מרוויח לאחוז זעום מהמוסיקאים
אז אם מישהו מתעקש להיות אמן סוג ז, עדיף שהוא יבחר לעשות משהו שמישהו מוכן לשלם לו עליו,
כמו אדם תקין ושפוי מן השורה, במקום להתבכיין ול** תמוח.
אני באמת מקווה שלא תצטרך להגיע לזה שלא תוכל לשמוע יותר מוזיקה, למרות שאולי זה יגרום לך להעריך את המשמעות שלה

מה גם שגם מוזיקאים צריכים לפרנס משפחות, אנשי הפקה, ועוד המון מהתחום מתפרנסים מזה וזה לא אומר שהוא אמנים סוג ז, פשוט אומר שהם לא מיינסטרים, אין כל כך הרבה מצליחים, זה שאתה מכיר רק מוצלחים זה בגלל שהם עושים הרבה כסף
לא הכל בחיים זה רק צורך השרדותי, אתה הרבה מעבר לעידן הלקטים

חארטה בפיתה, אתה רק סותר את עצמך, מצד שני אתה אומר שהחרדים אחראים לרוב ההדבקות אבל ״בוא נצא להפגין״ כאילו זה לא חלק רציני מרוב ההדבקות.
קצת מצחיק הייתי אומר, וכל ההזויים שם בבלפור שמפגינים בלי מסכות ועושיםמשם מה בזין שלהם
זה לא חלק רציני מההדבקות, תראה את הנתונים, האזורים העיקריים של ההדבקות הם בישובים חרדים/דתיים וערבים.
אני מקווה שזה לא נתון לויכוח שלא החרדים ולא הערבים הם הרוב (או חלק) מההפגנות בבלפור, ועדיין עיקרי ההדבקות אצלם.

יש לי הרבה מה להגיד על הסגר
אבל אני יקצר ויגיע לעיקר
הסגר עצמי - צריך להבין שנסגר עצמו הוא לא העיקר , זה מה שעושים אחרי הסגר שחשוב
גם עם נדלל את מספר המדברים לרמה שאפשר לטפל זה לא היה שווה כלום הסיבה למה נכנסו לזה היא היחס שלנו לנושא .
מעבר לזה הפחד הכי גדול שלי זה עוד מענק אנשים לא מפחדים שלא יהיה להם כסף לחג אלא שלא יהיה להם מקום עבודה לחזור עליו התשובה היא כמובן לתת מענקים מספקים למעסיקים ופאקניג לעבור למודל הגרמני אחרי הסגר.
תגובת הציבור- אפשר להאשים את הממשלה עד מחר בסופו של דבר גם לנו היה חלק בין אם זה הערבים והחתונות שלהם או החרדים ושיעורי התורה שלהם ואילו אנחנו במגזר החילוני יהודי שנהג גם בצורה לא אחראית בנושא.
הממשלה והרשיות- מצד שני מה אפשר לצפות הממשלה פעלה מניעים פוליטיים שרי ממשלה וראשי רשיות מסוימים שמו זין על הנחיות שהם כתבו והאכיפה הפכה לבדיחה.
נעזוב את זה שאחד המקורות להדבקה הייתה מערכת החינוך כי משום מה אף אחד לא נתן להם עדיין את הכלים ליישם את הנחיות הגם ככה לא ברורות שלהם. ונעזוב את זה שקפצו לסגר כי תוקעים לגנזו מקלות על ימין ושמאל.
הם נכשלו עובדה .

מה שכן אני מקווה שנלמד מהטעיות לאחר הסגר ולא נחזור על זה פעם הבא
(דברים בסיסים כמו פתיחה דרגתית ושימור הריחוק החברתי עד שכול החרא הזה יגמר)

אני באמת מקווה שלא תצטרך להגיע לזה שלא תוכל לשמוע יותר מוזיקה, למרות שאולי זה יגרום לך להעריך את המשמעות שלה
אני לא יודע איך זה קשור לדיון.

בסוף, כיום מוזיקה היא מוצר. אם אתה מנסה למכור מוצר ואין לו דרישה, אף אחד לא צריך להמשיך לפרנס אותך.
ומוזיקה תמיד הייתה מוצר, ואני לא יודע מתי אי פעם באנושות, מוזיקה לא הייתה קיימת בהקשר של היותה מוצר,
ובהקשר של - אתה מוזיקאי מספיק טוב אז הולכים לשלם לך על המוצר שלך

אתה מוזיקאי חרא - אז אתה יכול להמשיך לשיר בארוחות שישי, למגינת ליבם של המשפחה שלך.
תגובת הציבור- אפשר להאשים את הממשלה עד מחר בסופו של דבר גם לנו היה חלק בין אם זה הערבים והחתונות שלהם או החרדים ושיעורי התורה שלהם ואילו אנחנו במגזר החילוני יהודי שנהג גם בצורה לא אחראית בנושא.
הממשלה והרשיות- מצד שני מה אפשר לצפות הממשלה פעלה מניעים פוליטיים שרי ממשלה וראשי רשיות מסוימים שמו זין על הנחיות שהם כתבו והאכיפה הפכה לבדיחה.
נעזוב את זה שאחד המקורות להדבקה הייתה מערכת החינוך כי משום מה אף אחד לא נתן להם עדיין את הכלים ליישם את הנחיות הגם ככה לא ברורות שלהם. ונעזוב את זה שקפצו לסגר כי תוקעים לגנזו מקלות על ימין ושמאל.
הם נכשלו עובדה .
מצטרף לחלוטין.
בסופו של יום, הציבור עצמו היה פזיז, אבל על כל זה מלמעלה ניצחו כמה דמויות בתפקידי מפתח שליבו וקיבעו את המגמות הרעות של ההדבקה.

כולל אגב הפופוליסט המטומטם גלנט שרצה שיפתחו את כל מערכת החינוך לאורך ולרוחב, כי זה טוב לאדון גלנט לנפנף בתרומתו לרווחת הציבור.
שבוע וחצי של מערכת חינוך - הכפלת ההדבקה.

אם היו מקשיבים לגמזו בזמן, והיו מנהלים אכיפה מספיק טובה, זה לא היה קורה.
דרך אגב גמזו לא בעלים של רעיון מהפכני. הרעיון הזה נוא בסיסי והיה קיים גם לפני האיוש שלו

אבל האמת העגומה היא שיש כאן ציבורים שלמים שכאן בשביל להרוס, וגם המון פוליטיקאים שהמטרה שלהם היא נטו אופרטוניזם מחליא

בלי חינוך תיהיה כאן בכיה לדורות
כמה מקרים של אלימות בבית עוד יהיו.
כמה מקרי התאבדות מלחץ כלכלי או הלוואות.
כמה עסקים יסגרו
אנחנו בדרך לתהום
כל אחד לעצמו מסתבר

יש לי הרבה מה להגיד על הסגר
אבל אני יקצר ויגיע לעיקר
הסגר עצמי - צריך להבין שנסגר עצמו הוא לא העיקר , זה מה שעושים אחרי הסגר שחשוב
גם עם נדלל את מספר המדברים לרמה שאפשר לטפל זה לא היה שווה כלום הסיבה למה נכנסו לזה היא היחס שלנו לנושא .
מעבר לזה הפחד הכי גדול שלי זה עוד מענק אנשים לא מפחדים שלא יהיה להם כסף לחג אלא שלא יהיה להם מקום עבודה לחזור עליו התשובה היא כמובן לתת מענקים מספקים למעסיקים ופאקניג לעבור למודל הגרמני אחרי הסגר.
הם נכשלו עובדה .

מה שכן אני מקווה שנלמד מהטעיות לאחר הסגר ולא נחזור על זה פעם הבא
(דברים בסיסים כמו פתיחה דרגתית ושימור הריחוק החברתי עד שכול החרא הזה יגמר)
לגמרי.
אין תוכנית, הכל פשוט בזרימה.
כשיש לחץ שמסעדות ישארו פתוחות, הם נשארות פתוחות.
כשהלחץ שמכוני כושר יהיו פתוחות, הם נשארות פתוחות.
הנחיות בלי הגיון ולא ברורות שהפוליטקטים שוברים.
אם תשאל אותי, קנס צריך להינתן בהתחשב להון של המקבל. נגיד אחוז אחד מכל ההון שלך, ככה פוליטקאי פושע יקבל קנס פי 100 מכל אזרח, על שהעשיר את עצמו על חשבון האזרח וגם מפיץ את המחלה הזאת.

אני לא יכול לדמיין תוכנית שתצליח למנוע סגר בתקופת החגים, שהרי הסגר יצא בכוונה בתקופה הזאת. התקופה עם הפוטנציאל הדבקה הגבוה ביותר בשנה כמו בפסח.

הסגר הזה היה קורה לא משנה מה מצב התחלואה הייתה, זה פשוט הזמן.

אבל בכל זאת, הלואי שהיה תוכנית יותר נורמלית להתנהל בעידן הזה בלי לפשוט רגל.

בפועל מיום רביעי כבר יתחילו להחיל אותו בהדרגה, כך על פי מה שהבנתי שלא יגיעו למצב שבשישי אנשים ישחקו על הקלף של 'לא ידעתי לא שמעתי'
מגוחך, הם באמת חושבים על שטיות במקום פתרונות פשוטים שהיו מצילים אותנו מכול זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית