הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דעת VS דת

אתה אוהב חשמל? אתה אוהב את העובדה שיש לך מים זורמים? פחות מחלות? קדימה בכללי?
נחש מה זה מדורניה לא קבלת את זה מהתנך
אתה רציני?
קבעת עובדה שמי שמאמין בתורה לא מקבל מורדניזציה, ואני לא מכיר אף אדם שומר תורה ומצוות בלי חשמל ומים. איפה לא קיבלנו מורדניזציה?
ואם יש לך בעיה עם זה נתק את המחשב יפתור הכול.
אתה קבעת שתורה אוסרת מודרניזציה ולכן גם מחשב. זה ממש תלוש מהמציאות.
תעשה שיעורי בית חביבי.
וואלה הדת הנוצרית החליטה להיות אנטי שמית, כנראה שזה לא רע
זה שלא מסתדר עם האלוהים שלך לא סותר את הכיף שלהם
אתה מבין כמה מגוחכת הטענה שלך?
אם הם צודקים, אז זה טוב, להיות אנטישמי, לדעתי הם טועים, לכן לדעתי זה רע.
אם אדם ביצע לדעתך פשע, לדעתך טוב להעמיד אותו במשפט ולהעניש אותו.
לדעות אחרות שהוא חף מפשע, הטוב הוא לזכות אותו.

מה ? אתה יכול לפרט או לתת דוגמא ? הדת גורמת לך לשלוט על היצרים ולא לעשות מה שאתה רוצה אלא מה שצריך .
משכב זכר אסור פשוט כי זה פשוט איכסה לפי מי שבנה את הדת., נשואים בין דתות זה אסור כי אז השפעה של ראשי הדת הספיצפצית תרד.דברים כמו אי אכילת חזיר נעשו כי בעבר בשר חזיר היה יקר וקשה לעם נוודים,קישורי מדע מוסמים נקטעו כי היו דברי כפירה(כי התנך פשוט לא הצליח להסביר אותם) הדרת נשים זה מפגע שלא עוזר לאף אחד.
וכול זה סתם מהראש
תן לי עוד כמה דקות אני ימצא לך עוד

יש גמרא במגילה טו .. - אומרת הגמרא - אמרה מידת הדין לקב"ה מה נשתנו אלו מאלו , אמר לה הקב"ה ישראל עוסקים בתורה אומות העולם לא - שמע חידוש מתוק מדבש אבל אמיתי , מה הכוונה - 2 אנשים קיימו מצווה , אחד לומד תורה אחד לא לומד תורה , למה זה שלומד תורה מקבל שכר זה כביכול שלא לומד "לא" מקבל (זה רק הסבר בשביל ההבנה ) כי זה שלא לומד תורה למה קיים את המצווה ? זה כיף לו .. נחמד לו לשמוע צדיק או תודה או כיף לו שרואים שהוא עוזר או שבאופי שלו הוא נולד עם המידה הזאת שכיף לו לעזור הוא לא עשה בשביל זה כלום , אבל זה שלומד תורה למה מקבל שכר ? כי לא בהכרח כיף לו או טוב לו או נעים לו הוא עושה מצווה כי הוא למד תורה ועבד על המידות שלו וגם אם זה לא כיף לו או שלא בא לו הוא עושה
אז מה שאתה אומר זה שזה שלומד תורה הוא חרא של אדם שצריך את ישות שתפחיד אותו לעשות טוב בזמן שזה שלא לומד הוא לא חרא של אדם ולא צריך?
אתה רציני?
קבעת עובדה שמי שמאמין בתורה לא מקבל מורדניזציה, ואני לא מכיר אף אדם שומר תורה ומצוות בלי חשמל ומים. איפה לא קיבלנו מורדניזציה?
אתה קבעת שתורה אוסרת מודרניזציה ולכן גם מחשב. זה ממש תלוש מהמציאות.
תעשה שיעורי בית חביבי.
שטכלונוגיה מדע וכו' התחילו להתפתח ראשי דתות רבים יצאו נגדה זה רק דרך תנועות הנאורות והארה שהצלחנו לקחת שליטה ולפתח את זה
היום ברור שאתה לא תרגיש את זה כי הגישה הזאת כמעט הוכחדה מהעולם חוץ מכמה זרמים קטנים מהדת שעדיין שומרים על אותם ערכים

ועזוב רגע אתה לפניי שנייה קבעת שהמצפון שלא מכוון אותך לטוב זה לא אבסורדי יותר?

משכב זכר אסור פשוט כי זה פשוט איכסה לפי מי שבנה את הדת., נשואים בין דתות זה אסור כי אז השפעה של ראשי הדת הספיצפצית תרד.דברים כמו אי אכילת חזיר נעשו כי בעבר בשר חזיר היה יקר וקשה לעם נוודים,קישורי מדע מוסמים נקטעו כי היו דברי כפירה(כי התנך פשוט לא הצליח להסביר אותם) הדרת נשים זה מפגע שלא עוזר לאף אחד.
וכול זה סתם מהראש
קבעת עובדה, ואז התנגחת בתורה.
קבעת את הסיבות למצוות ואמרת שהם דפוקות, די מגוכח, אתה לא חושב?
אז מה שאתה אומר זה שזה שלומד תורה הוא חרא של אדם שצריך את ישות שתפחיד אותו לעשות טוב בזמן שזה שלא לומד הוא לא חרא של אדם ולא צריך?
למה חרא?
אדם בלי הכוונה ומוסריות, הוא אדם מאוד מסוכן.
שטכלונוגיה מדע וכו' התחילו להתפתח ראשי דתות רבים יצאו נגדה זה רק דרך תנועות הנאורות והארה שהצלחנו לקחת שליטה ולפתח את זה
היום ברור שאתה לא תרגיש את זה כי הגישה הזאת כמעט הוכחדה מהעולם חוץ מכמה זרמים קטנים מהדת שעדיין שומרים על אותם ערכים
מי יצא נגד?
הרמב"ם תרם לא מעט למדע בזמנו.

וכול זה סתם מהראש
לא כלכך הבנתי מה שאתה אומר רוב הדברים שרשמת זה לא נכון , דרך אגב זה שנותנים במה לזה שהומו זה אסור ועוון חמור , גם גבר עם אישה זה עוון חמור וגם אם הם נשואים ולא טובלים במקווה זה עוון חמור . איפה מצאת הדרת נשים בתורה ?
לגבי הטכנולוגיה כל הרבנים יצאו נגד לא כי סתם התחשק להם זה אחרי ששמעו אינספור סיפורים לא טובים והבינו שצריך לגזור גזרה בנושא , וכל פעם בודקים את זה מחדש מה אפשר לעשות בשביל לעזור לציבור ככל הניתן בלי לעבור על התורה הקדושה .

דרך אגב בתור בנאדם טוב שרשמת שאוהב לעזור לאנשים לא נראלך לא כלכך טוב הטכנולוגיה שגורמת לצעירים וצעירות לעשות שטויות ואחריזה להתחרט עליהם אחרי שפגעו באנשים בצורה הכי קשה שיכולה להיות , חרם , פירסום תמונות וכדו' .

קבעת עובדה, ואז התנגחת בתורה.
קבעת את הסיבות למצוות ואמרת שהם דפוקות, די מגוכח, אתה לא חושב?

למה חרא?
אדם בלי הכוונה ומוסריות, הוא אדם מאוד מסוכן.

מי יצא נגד?
הרמב"ם תרם לא מעט למדע בזמנו.
אז מה הם הסיבות אמיתיות? משהו שנשמע טוב אבל לא באמת הגיוני בסופו של דבר?

אז לשני יש מוסיריות והכוונה והוא לא היה צריך את אלוהים בשביל זה הא איזה קטע?
הרבמם זאת לא דוגמה כי הוא לא היה באותה תקופה המדוברת,
אבל קח למשל תרופות ,לאומות חופש דעה ובכלל דמוקרטיה אלו דברים שהתנגדו אליהם רבות בדת גם אם זה יהודים בחול כאשר רצו להקים פה מדינה או נוצרים בכללי כאשר הגישו להם רעוניות אלו
לא כלכך הבנתי מה שאתה אומר רוב הדברים שרשמת זה לא נכון , דרך אגב זה שנותנים במה לזה שהומו זה אסור ועוון חמור , גם גבר עם אישה זה עוון חמור וגם אם הם נשואים ולא טובלים במקווה זה עוון חמור . איפה מצאת הדרת נשים בתורה ?
לגבי הטכנולוגיה כל הרבנים יצאו נגד לא כי סתם התחשק להם זה אחרי ששמעו אינספור סיפורים לא טובים והבינו שצריך לגזור גזרה בנושא , וכל פעם בודקים את זה מחדש מה אפשר לעשות בשביל לעזור לציבור ככל הניתן בלי לעבור על התורה הקדושה .

דרך אגב בתור בנאדם טוב שרשמת שאוהב לעזור לאנשים לא נראלך לא כלכך טוב הטכנולוגיה שגורמת לצעירים וצעירות לעשות שטויות ואחריזה להתחרט עליהם אחרי שפגעו באנשים בצורה הכי קשה שיכולה להיות , חרם , פירסום תמונות וכדו' .
שמע זה הדבר הכי מגוחך שאי פעם שמעתי , מכונת הנשמה גורמת לצעירים לעשות שטויות ?
מקלדת שמאפשרת לאדם כמוני לכתוב גורמת לצעירים לעשות שטויות?
ובקשר לשורה הראשונה יפה מאוד הפכת הופכה שהתורה יותר מגוכחת ומגבילה מימה שאני בכלל אמרתי
ובקשר להדרת נשים
מעמד האישה ביהדות – ויקיפדיה

שמע זה הדבר הכי מגוחך שאי פעם שמעתי , מכונת הנשמה גורמת לצעירים לעשות שטויות ?
מקלדת שמאפשרת לאדם כמוני לכתוב גורמת לצעירים לעשות שטויות?
שרשמתי טכנולוגיה הכוונה לטלוויזיה / אייפון וכדו' . מה קשור מכונת הנשמה ?
ולא אכנס לדברים של ויקיפדיה תרשום משהו שידוע לך שמעיד על הדרת נשים .

אז מה הם הסיבות אמיתיות? משהו שנשמע טוב אבל לא באמת הגיוני בסופו של דבר?
עכשיו אנחנו בכיוון טוב יותר, כשאתה מפסיק לחלק את הסיבות בעצמך, אתה כבר פתוח למוע מה הסיבות שהתורה נותנת.
קצת התפזרת, אז אני לא סגור לאיזה מצווה התכוונת.
אבל ספר "החינוך" זה ספר שכל מטרתו לתת הסבר לכל אחד מהמצוות בתורה, אם זה באמת מעניין אותך, תוכל לחפש שם את הטעם של כל מצווה בתורה.
אך אציין, לפי התפיסה היהודית שהתורה ניתנה לנו מהקב"ה, שברא ומבין את העולם וכל פרט שיש בו, ויתרה מכך, עדיין מסובב את העולם ועוקב אחרי כל פעולה.
אז מה שהוא אמר לנו לעשות נכון ואמיתי גם אם הסיבה לדבר לא ידוע או ברור לי.
אבל היותו צדיק וישר, לכל מצווה יש סיבה טובה מאוד, ואם תרצה, תסתכל בספר החינוך לכל פרטי וסיבות המצוות. גם הרמב"ם נותן סיבה לכל מצווה בדרך כלל.
אז לשני יש מוסיריות והכוונה והוא לא היה צריך את אלוהים בשביל זה הא איזה קטע?
אין לאף אדם מוסריות מוחלטת בלי הכוונה. תגדל ילד בג'ונגל, ותראה מה זה חוסר מוסריות.
לפעמים יש גברים שהוא יעשה שמוסריים, כמו לחלק את מה שהוא גנב לחברים שלו, אבל זה "צ'אנס". כל אחד יהיה מוסרי במשהו בטעות בלי מחשבה. להיות מוסרי בכל בחינה דורש התבוננות ולימוד.
אבל קח למשל תרופות ,לאומות חופש דעה ובכלל דמוקרטיה אלו דברים שהתנגדו אליהם רבות בדת גם אם זה יהודים בחול כאשר רצו להקים פה מדינה או נוצרים בכללי כאשר הגישו להם רעוניות אלו
לא יודע מאיפה אתה מקבל את הדעות שלך.
יהודים היו התומכים הגדולים ביותר לדמוקרטיה.
אין כמעט זמן בארה"ב שהיהודים לא הצביעו דמוקרטיה, רק עכשיו עם טראמפ זה קצת שונה, אבל בגדול דמוקרטיה נתנה להיודים להתנהג כמו יהודים במדינות זרות.

יאללה יש לי כמה דקות עד שהקפה שלי התקרר הבדר אותכם

שרשמתי טכנולוגיה הכוונה לטלוויזיה / אייפון וכדו' . מה קשור מכונת הנשמה ?
ולא אכנס לדברים של ויקיפדיה תרשום משהו שידוע לך שמעיד על הדרת נשים .
מה קשור מה שאני אמרתי בקשר לטכנלנוגיה לאייפון וטלווזיה שדרך אגב כן עזרו בחלקם לאנושות אבל זה לא קשור בכלל לדיון תפסיק לנסות לסובב דברים.

שום תשים עליך מלך – ולא מלכה. מלמד שאין מעידין אישה במלכות וכן כל משימות שבישראל אין ממנין בהן אלא איש.

— מדרש תנאים (המדרש הגדול), וכן ברמב"ם[83].
.

בקטע מהספרי שלא נזכר בתלמוד, נקבע כי אישה איננה יכולה להתמנות למלוכה. הרמב"ם פסק זאת להלכה וחידש שדין זה מתייחס לכל תפקיד הנהגתי שיש בו שררה ואחריות. דין זה לא נמצא בשום ספר הלכתי ידוע אחר ורוב הראשונים חלוקים על הרמב"ם בנקודה זו. ספרי ההלכה המקובלים האחרים מציינים רק איסור על כהונה כדיינות. כאשר התמנתה גולדה מאיר לראשות ממשלת ישראל, אמר ח"כ יצחק מאיר לוין, נציג אגודת ישראל בכנסת: "רבים בעולם, יהודים ולא יהודים, יביעו לבטח את תמהונם על כך שדווקא עכשיו מצאו לנכון להעמיד אישה בראש הממשלה. גם אינני משוכנע שזה ירתיע את הערבים".

המפלגות החרדיות מתנגדות להצבת נשים מטעמן בכנסת בשל נימוקים הלכתיים וטעמי צניעות. בשנת 2012 הקימו מספר נשים חרדיות את קבוצת "לא נבחרות - לא בוחרות" שפועלת לשילוב נשים חרדיות כחברות כנסת[84]. הקבוצה הריצה בבחירות לכנסת ה-20, בשנת 2015, את מפלגת ובזכותן, שקיבלה כ-1,800 קולות, מתוכם כ-400 מריכוזים חרדיים.

בציבור הציוני-דתי מאפשרים לאישה לכהן כחברת הכנסת, ראש עירייה וכדומה[85], אם כי לא לתפקידי רבנות ודיינות.
אף שגברים ונשים כאחד נדרשים ללכת בצניעות ללא הדגשת הגוף והמיניות, ההלכה מקפידה יותר על גברים באיסורים הקשורים בראיית נשים (איסור הסתכלות בערווה) ובשמיעתן (קול באישה ערווה), בשל הגירוי המיני והאיסורים העלולים להיגרם מכך ומאידך מקפידה יותר על נשים בלבושן והנהגתן בפני גברים במטרה לשמור על צניעותן.

ההלכה עוסקת בהרחבה באופי בגדי הנשים הנחשבים צנועים ואוסרת שירת סולו או ריקוד של נשים בפני גברים. ישנן קבוצות בציבור החרדי שבהן מקובל כי אישה אינה מדברת בפני ציבור גברים. חז"ל פסקו שאישה לא תהיה מורה לילדים קטנים[86] כדי שלא תגיע למפגש עם אבותיהם של התלמידים באופן שעלול להוביל לפריצות. איסור זה חל אף על גבר, אך רק אם הוא רווק.

עכשיו אנחנו בכיוון טוב יותר, כשאתה מפסיק לחלק את הסיבות בעצמך, אתה כבר פתוח למוע מה הסיבות שהתורה נותנת.
קצת התפזרת, אז אני לא סגור לאיזה מצווה התכוונת.
אבל ספר "החינוך" זה ספר שכל מטרתו לתת הסבר לכל אחד מהמצוות בתורה, אם זה באמת מעניין אותך, תוכל לחפש שם את הטעם של כל מצווה בתורה.
אך אציין, לפי התפיסה היהודית שהתורה ניתנה לנו מהקב"ה, שברא ומבין את העולם וכל פרט שיש בו, ויתרה מכך, עדיין מסובב את העולם ועוקב אחרי כל פעולה.
אז מה שהוא אמר לנו לעשות נכון ואמיתי גם אם הסיבה לדבר לא ידוע או ברור לי.
אבל היותו צדיק וישר, לכל מצווה יש סיבה טובה מאוד, ואם תרצה, תסתכל בספר החינוך לכל פרטי וסיבות המצוות. גם הרמב"ם נותן סיבה לכל מצווה בדרך כלל.
כמו שאמרתי נשמע טוב אבל לא באמת אומר כלום או מסביר כלום ממש עקוב אחרי לא משנה מה.
אין לאף אדם מוסריות מוחלטת בלי הכוונה. תגדל ילד בג'ונגל, ותראה מה זה חוסר מוסריות.
לפעמים יש גברים שהוא יעשה שמוסריים, כמו לחלק את מה שהוא גנב לחברים שלו, אבל זה "צ'אנס". כל אחד יהיה מוסרי במשהו בטעות בלי מחשבה. להיות מוסרי בכל בחינה דורש התבוננות ולימוד.
או חברה שמחנכת אותך לטוב כי מה שהיה חסר לילד הזה זה לא התנך אלא פשוט חברה שדרכה הוא לומד(דרך אגב הוא לומד כי אומרים לו כי הוא מתחיל להיות עד לנזק שיוצר לזולת)
לא יודע מאיפה אתה מקבל את הדעות שלך.
שיעורי היסטוריה, ומקווה שאתה מבין שאני מדבר על המפכה הלאומית בתקופה שלא היו כול כך הרבה יהודים דתיים באמריקה.

יהודים היו התומכים הגדולים ביותר לדמוקרטיה.
אין כמעט זמן בארה"ב שהיהודים לא הצביעו דמוקרטיה, רק עכשיו עם טראמפ זה קצת שונה, אבל בגדול דמוקרטיה נתנה להיודים להתנהג כמו יהודים במדינות זרות
אני חייב לרשום עוד משהו שיושב לי על ההלב , כול פעם שמישהו מעלה את הנושא הזה מישהו כותב משהו על זה שהוא לא צריך אלוהים כדיי לעשות טוב ואתם משום מה מחליטים להעלב ולהגיד לא זה הגיוני.
אולי זה מערער להם את השקפת עולם, אולי באמת קשה לכם להבין את זה אבל זה לא זכותכם להעיר לו או לפתוח על זה דיון שלם בנסיון לשכנע אותו אחרת .
הוא לא פוגע ההפך הוא עושה טוב אז מה זה באמת מעניין אותכם אם הוא מאמין אם יש אלוהים או לא?

אני חייב לרשום עוד משהו שיושב לי על ההלב , כול פעם שמישהו מעלה את הנושא הזה מישהו כותב משהו על זה שהוא לא צריך אלוהים כדיי לעשות טוב ואתם משום מה מחליטים להעלב ולהגיד לא זה הגיוני.
אולי זה מערער להם את השקפת עולם, אולי באמת קשה לכם להבין את זה אבל זה לא זכותכם להעיר לו או לפתוח על זה דיון שלם בנסיון לשכנע אותו אחרת .
הוא לא פוגע ההפך הוא עושה טוב אז מה זה באמת מעניין אותכם אם הוא מאמין אם יש אלוהים או לא?
אף אחד לא מנסה לשכנע , וגם אף אחד לא מעיר לך , אתה מביע דיעה ואחרים אומרים את דעתם . לא ויכוח ולא ריב .
המשך יום טוב צדיק : )

אף אחד לא מנסה לשכנע , וגם אף אחד לא מעיר לך , אתה מביע דיעה ואחרים אומרים את דעתם . לא ויכוח ולא ריב .
המשך יום טוב צדיק : )
העניין זה שזה ממש לא נשמע ככה
אולי זה נשמע מגעיל אבל אם אנשים לא מאמנים אני בחיים לא ראיתי את הבעיה הזאת , שבן אדם בא ואומר אני מאמין מכוון שכול הנושא גם ככה על הזין שלהם אז התשובה היא בדרך כלל ''וואלה בסדר'' אין את השוק הראשוני הזה שבדרך כלל יש לצד המאמין.

לדעתי אולי זה בגלל שלא התעמקת בזה.
יכול להיות, יכול להיות גם שבגלל שזה מה שאתה מכיר מגיל 0 זה נשמע לך חד משמעי ש-אלוהים=יהדות.
זה מה שהחדירו לנו לראש ב 10 שנות לימודיי בבתי ספר דתיים (לגבי ה"לא התעמקתי" שאתה טוען, לא יודע אם התעמקתי או התעמקו בבי"ס מספיק לטעמך אבל מושג כלשהו אני חושב שיש לי), אבל הדגש היה על זה שיש אלוהים, יש בורא לעולם וכו', איך מזה קופצים לעניין שלאלוהים משנה אם אני אוכל חזיר, מניח תפילין וכו' זה כבר אפשר לקרוא ל @אלפא123 ולהפוך את זה לחפירה של 200 עמודים על כלום. ואם אכפת לו אז למה דווקא יהדות? למה לא אחת מהמון דתות אחרות...

אם אכפת לו אז למה דווקא יהדות? למה לא אחת מהמון דתות אחרות...

למה מה אם נולדתי בודהיסטי? מה אם נולדתי נוצרי? מה אם נולדתי מוסלמי?
אני מאוד מאמין באלוהים אבל ממש לא מתחבר ליהדות.
היהדות כמו שהיא היום צמחה מגלות בבל וספגה המון דברים מהרבה אמונות אחרות.
פתאום נוצרו התפלגויות, כת הצדוקים וכת הפרושים (שזה עיקר היהדות היום), בית שמאי בית הלל...

לדעתי הכי חשוב להוכיח לעצמך מה נראה ונשמע הכי הגיוני.

בימי שישי בגן עושים לילדים מעין קבלת שבת, הילדים מגיעים עם חולצות לבנות ויש ממש טקס עם חלה, כוס קידוש עם יין, נרות, ושרים שירי לכבוד השבת.
כנ"ל בחגים, עיקרון דומה.

האם לדעתכם יש כאן כפייה של היהדות על ילדי הגן?

נשמע לי כאילו יש פה אנשים שמאוד מייחסים חשיבות ל"רבנים" שככל הנראה הציגו להם את היהדות לא כמו שהיא באמת . ממליץ לפחות לאלה שאומרים שהם מאמינים בבורא להכיר את ה"דרך" שלו וללמוד לדוגמא גמרא .

המילה רבנים בגרשיים - הכוונה לא לכל הרבנים אלא ככל הנראה לאותם רבנים שהם שמעו , יש רבנים קדושים וטהורים שתענוג ומחכים ביותר לשמוע אותם .

• פותח/ת השרשור
תקשיב בתור לא מאמין אם אתה לא טרול אתה דביל
לא, אני לא חושב שככה זה עובד.
עניין האמונה או עניין הדביליות.
אני לא טרול.
חח, איך אנשים נתפסים לעניין הטסט, זה לא יאמן.
שמה שאלתי את עצמי עוד שאלות(בנוסף לאלפים שבדרך).
יצא שלאחר מכן הפסקתי לחיות בדרך הנחמדה הזאת שנקראת דת.
האמונה כנראה לא הייתה חזקה דיו.
כנראה.

@elchonon שאלת מה לי ולדת.
אני גר בבית דתי שבמושב דתי וכל שנותיי כתלמיד העברתי במסגרות דתיות.
הרגשתי כפייה מסוימת שיצרה סלידה.
אני זוכר את הקפה הראשון שלי לאחר הבשר, זה היה לאחר שאבא שלי זרק הערה דתית לעברי.
חח, קפה מרגיע אותי, אני יודע.
דבר גרר דבר והשתמשתי בטלפון בשבת.
הרגיש לי מאוד טבעי.
16-17 שנים בדת ולראשונה שאני מחלל שבת במודע זה מרגיש לי מאוד טבעי- אף לא רגע של מצפון.
אחרי תקופה הלכתי לשיעורי תורה במושב.
הייתי תמיד האחד ששואל.
אולי בהתחלה ממקום של נגד, אבל ממש קצת לאחר מכן ממקום נכון יותר, של הרצון ללמוד.
הרגשתי חלק ממשהו.
הסליחות, התפילות, השיעורים, המצוות, האמונה, המשמעות.
זה מיוחד.
אני אפילו זוכר פעם אחת שאמרתי למישהו שלא ידאג, שה' איתנו וכדו'.
לא יודע האם הייתי אומר את זה במשהו גדול יותר מלתפוס טרמפ הביתה, חיחי.
עדיין, קשה היה לי להאמין ב100% ב100% מהזמן.
זה לפעמים נוח יותר, זה הכול.
כרגע סבבה לי ואני סבבה לאחרים בלי קשר.
לא מאמין כי לא מאמין בכלל.
אוהב לדעת, ואני לא יודע.

בימי שישי בגן עושים לילדים מעין קבלת שבת, הילדים מגיעים עם חולצות לבנות ויש ממש טקס עם חלה, כוס קידוש עם יין, נרות, ושרים שירי לכבוד השבת.
כנ"ל בחגים, עיקרון דומה.

האם לדעתכם יש כאן כפייה של היהדות על ילדי הגן?

בכלל לא. אפילו לא מעט.
אני מצטער שב100 שנה האחרונות נוצרה תופעת חילון, ולא תמיד מיישרים איתה קו. אבל אלפי דורות אבות אבותיהם של החברה הקטנים בגן לא היו חילונים ורובם המוחלט קיימו או לפחות ייחלו לקיים חלק מהשבת והחגים.

אם הילדים מקבלים מזה טעימה פצפונת זה בכלל לא כפייה דתית. כפייה זה לכפות, לגרום למשהו לבצע פעולה בעל כורחו. הורים שלא מתאים להם גן עם מסורת יכולים לחפש גן שמדגיש את הערכים שהם מאמינים בהם.

עקרון דומה, אם בארה״ב היו מדברים עם הילדים על המאבק בריטניה, בעיות עם תשלומי המיסים והקמת ארה״ב - זה המסורת של ארה״ב ואף אחד לא היה חושב שהתוכן הוא לא ראוי בין אם יש היסטוריונים שיטענו שהמידע שהעבירו בגן לא עולה בקנה אחד עם העובדות.

בגן הרעיון הוא להעביר את המסורת של הורי הילדים, מה שדורות אחורה נהגו לעשות. עוד לפני שנכנסים לזה שאין תוקף להתיישבות פה בארץ מבלי להאמין בתנך.

בכלל לא. אפילו לא מעט.
אני מצטער שב100 שנה האחרונות נוצרה תופעת חילון, ולא תמיד מיישרים איתה קו. אבל אלפי דורות אבות אבותיהם של החברה הקטנים בגן לא היו חילונים ורובם המוחלט קיימו או לפחות ייחלו לקיים חלק מהשבת והחגים.

אם הילדים מקבלים מזה טעימה פצפונת זה בכלל לא כפייה דתית. כפייה זה לכפות, לגרום למשהו לבצע פעולה בעל כורחו. הורים שלא מתאים להם גן עם מסורת יכולים לחפש גן שמדגיש את הערכים שהם מאמינים בהם.

תתפלא לשמוע איזה תשובות קיבלתי על השאלה הזאת.
לא יודע עד כמה זו "טעימה" מה שהם מקבלים בגן,
הבת שלי למשל מחכה לשיר "שלום עליכם" ומאוד אוהבת את הקידוש ומצפה לו, ואני יודע שזה הרבה מהגן

תתפלא לשמוע איזה תשובות קיבלתי על השאלה הזאת.
לא יודע עד כמה זו "טעימה" מה שהם מקבלים בגן,
הבת שלי למשל מחכה לשיר "שלום עליכם" ומאוד אוהבת את הקידוש ומצפה לו, ואני יודע שזה הרבה מהגן

אם היית יודע מה זאת באמת שבת וכמה נושאים היא כוללת. מה שהבת שלך מקבלת בגן זה בערך 0.000001% משבת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית