נק' מוניטין:
430
- 1,143
- 256
- כן. בבית.
Its been quite a while now
מאז הפעם האחרונה שבכלל ביקרתי כאן ופרסמתי שאלה.
@kotzer היקר, החלטתי לתייג אותך כאן כי אני פשוט רואה אותך כאיזושהי אוטוריטה בכל מה שנוגע לאימונים ותזונה גם בגלל הרקע והידע שלך.
אז עד עכשיו לא ברור מה היה לי שגרם לי ככה ביום אחד לאבד את כל האנרגיה ולחוות חולשה גופנית שלא חוויתי בחיים. עד עכשיו לא יצאתי מזה ממש.
על השולחן אופציות הונחו, ביניהן
הייתי צורך משקה אנרגיה או שתיים ביום במשך שנתיים בערך. מונסטר אחד ביום, או 2 XLים/BLUים.
קרדיולוג אמר שייתכן שהצריכה המצטברת גרמה להיפרטרופיה של שריר הלב למרות שזה לא מאוד סביר אלא אם אני ממש רגיש לרכיבים שיש במשקאות הללו, ואמר שבגדול המשקאות הללו הן רעל מזוקק מהסוג הכי זול שיש ושעדיף לי להימנע מהם לחלוטין. אני כבר חצי שנה לא נוגע בשום משקה אנרגיה Whatsoever.
אני יודע..אם קרדיולוג אמר, ואם אני עם רגישות לבבית פוטנציאלית לחומרים במשקאות האלה, אז בשביל מה אני שואל פה אם זה מזיק או לא...?
לא יודע.
ובכל זאת - יש מחקרים על זה? זה מוכח כגורם נזק? במינונים של מונסטר אחד ביום?
מאז הפעם האחרונה שבכלל ביקרתי כאן ופרסמתי שאלה.
@kotzer היקר, החלטתי לתייג אותך כאן כי אני פשוט רואה אותך כאיזושהי אוטוריטה בכל מה שנוגע לאימונים ותזונה גם בגלל הרקע והידע שלך.
אז עד עכשיו לא ברור מה היה לי שגרם לי ככה ביום אחד לאבד את כל האנרגיה ולחוות חולשה גופנית שלא חוויתי בחיים. עד עכשיו לא יצאתי מזה ממש.
על השולחן אופציות הונחו, ביניהן
- מיופתיה כלשהי או מחלה של מע' העצבים.
- חוסר יכולת של הגוף להתמודד עם חומצה לקטית. משהו שהטריגר שלו אולי היה משהו ויראלי.
- נדבקתי בקורונה ועברתי את זה קל יחסית אבל לטווח הארוך הייתה השפעה רצינית של חולשה כללית (ספקולציה בלבד. בדיקה שעשיתי חודש אחרי הופעת החולשה - יצאה שלילית).
- עברתי מיוקרדיטיס שקט - לא הרגשתי אותו אבל הלב נפגע והשרירים בגוף קיבלו פחות אספקה ולכן התעייפו מהר יותר מאחר וזו תופעה נפוצה אצל אנשים עם בעיות לב.
- תסמונת העייפות הכרונית - כלומר זה כרוני וע"פ הסטטיסטיקה במחלה הזו אני צפוי להישאר כך כל החיים עם סיכוי סטטיסטי להתאוששות שעומד סביב ה-10% מכלל אוכלוסיית החולים.
- אי סבילות למאמץ שהתפתח כתוצאה מגורם בלתי ידוע(וירוס/גנטיקה/עומס יתר וכו').
הייתי צורך משקה אנרגיה או שתיים ביום במשך שנתיים בערך. מונסטר אחד ביום, או 2 XLים/BLUים.
קרדיולוג אמר שייתכן שהצריכה המצטברת גרמה להיפרטרופיה של שריר הלב למרות שזה לא מאוד סביר אלא אם אני ממש רגיש לרכיבים שיש במשקאות הללו, ואמר שבגדול המשקאות הללו הן רעל מזוקק מהסוג הכי זול שיש ושעדיף לי להימנע מהם לחלוטין. אני כבר חצי שנה לא נוגע בשום משקה אנרגיה Whatsoever.
אני יודע..אם קרדיולוג אמר, ואם אני עם רגישות לבבית פוטנציאלית לחומרים במשקאות האלה, אז בשביל מה אני שואל פה אם זה מזיק או לא...?
לא יודע.
ובכל זאת - יש מחקרים על זה? זה מוכח כגורם נזק? במינונים של מונסטר אחד ביום?