הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

משקאות אנרגיה - מזיקים?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
Its been quite a while now
מאז הפעם האחרונה שבכלל ביקרתי כאן ופרסמתי שאלה.
@kotzer היקר, החלטתי לתייג אותך כאן כי אני פשוט רואה אותך כאיזושהי אוטוריטה בכל מה שנוגע לאימונים ותזונה גם בגלל הרקע והידע שלך.

אז עד עכשיו לא ברור מה היה לי שגרם לי ככה ביום אחד לאבד את כל האנרגיה ולחוות חולשה גופנית שלא חוויתי בחיים. עד עכשיו לא יצאתי מזה ממש.

על השולחן אופציות הונחו, ביניהן
  • מיופתיה כלשהי או מחלה של מע' העצבים.
  • חוסר יכולת של הגוף להתמודד עם חומצה לקטית. משהו שהטריגר שלו אולי היה משהו ויראלי.
  • נדבקתי בקורונה ועברתי את זה קל יחסית אבל לטווח הארוך הייתה השפעה רצינית של חולשה כללית (ספקולציה בלבד. בדיקה שעשיתי חודש אחרי הופעת החולשה - יצאה שלילית).
  • עברתי מיוקרדיטיס שקט - לא הרגשתי אותו אבל הלב נפגע והשרירים בגוף קיבלו פחות אספקה ולכן התעייפו מהר יותר מאחר וזו תופעה נפוצה אצל אנשים עם בעיות לב.
  • תסמונת העייפות הכרונית - כלומר זה כרוני וע"פ הסטטיסטיקה במחלה הזו אני צפוי להישאר כך כל החיים עם סיכוי סטטיסטי להתאוששות שעומד סביב ה-10% מכלל אוכלוסיית החולים.
  • אי סבילות למאמץ שהתפתח כתוצאה מגורם בלתי ידוע(וירוס/גנטיקה/עומס יתר וכו').
השאלה היא כזאת:
הייתי צורך משקה אנרגיה או שתיים ביום במשך שנתיים בערך. מונסטר אחד ביום, או 2 XLים/BLUים.
קרדיולוג אמר שייתכן שהצריכה המצטברת גרמה להיפרטרופיה של שריר הלב למרות שזה לא מאוד סביר אלא אם אני ממש רגיש לרכיבים שיש במשקאות הללו, ואמר שבגדול המשקאות הללו הן רעל מזוקק מהסוג הכי זול שיש ושעדיף לי להימנע מהם לחלוטין. אני כבר חצי שנה לא נוגע בשום משקה אנרגיה Whatsoever.

אני יודע..אם קרדיולוג אמר, ואם אני עם רגישות לבבית פוטנציאלית לחומרים במשקאות האלה, אז בשביל מה אני שואל פה אם זה מזיק או לא...?
לא יודע.

ובכל זאת - יש מחקרים על זה? זה מוכח כגורם נזק? במינונים של מונסטר אחד ביום?

רצינות לשנייה:

יחסית לג'אנק,הKFC עשיר בחלבון (שים בצד את הטיגון בשמן מנועים)
אז ככה שפעם ב (שבוע:sarcastic:)
זה לא 'כזה' נורא
חחחחח זה הבעיה זה 30000k קלוריות בארוחה, חלבון פגזזז
אבל צ׳יט בהחלט שווה

• פותח/ת השרשור
מצאתי מאמר יחסית נייטרלי שמרכז את המידע שידוע לנו עם התחשבות בפרקטיקה ומגבלות של המחקר המוכיח נזק:
Energy Drinks: A Contemporary Issues Paper : Current Sports Medicine Reports

טוב, אני קורא את המאמר לאט לאט ויש שם פסקה שמדברת על כך שמשקאות כאלה מעלים את הדופק ואת הלחץ הסיסטולי/דיאסטולי

Such changes may be of concern if an underlying heart condition is present

The most common adverse events associated with energy drink consumption are related to their effects on the cardiovascular and neurological systems

ועוד מציינים:
A single 240- to 250-mL can of an energy drink has been shown to attenuate or result in endothelial dysfunction in healthy young volunteers aged 22 to 34 yr, so consuming just one energy drink may result in adverse effects on
endothelial function

והנה:
Stress cardiomyopathy or Takasubu cardiomyopathy, an acute heart muscle dysfunction, has been reported in a healthy young 24-yr-old man after consumption of a single energy drink, and the mechanism is likely related to a surge in norepinephrine levels.

טוב, אני קורא את המאמר לאט לאט ויש שם פסקה שמדברת על כך שמשקאות כאלה מעלים את הדופק ואת הלחץ הסיסטולי/דיאסטולי

Such changes may be of concern if an underlying heart condition is present

The most common adverse events associated with energy drink consumption are related to their effects on the cardiovascular and neurological systems

ועוד מציינים:
A single 240- to 250-mL can of an energy drink has been shown to attenuate or result in endothelial dysfunction in healthy young volunteers aged 22 to 34 yr, so consuming just one energy drink may result in adverse effects on
endothelial function

והנה:
Stress cardiomyopathy or Takasubu cardiomyopathy, an acute heart muscle dysfunction, has been reported in a healthy young 24-yr-old man after consumption of a single energy drink, and the mechanism is likely related to a surge in norepinephrine levels.
תמשיך לקרוא, בעיקרון טוענים שידוע על אפקט אקוטי כזה ולא ממושך כמה שידוע, מה שיכול להיות מסוכן במינון יתר או במצב של מחלת לב, וגם חלק מהאפקטים הם ישירות מהקפאין ולא משהו אחר

• פותח/ת השרשור
אז במקרה הספציפי שלי - בגלל שלא שללו בוודאות מצב של מיוקרדיטיס או הפרעה מסוימת לבבית, מוטב שלא אקח סיכון אני מניח, אני טועה?

אז במקרה הספציפי שלי - בגלל שלא שללו בוודאות מצב של מיוקרדיטיס או הפרעה מסוימת לבבית, מוטב שלא אקח סיכון אני מניח, אני טועה?
צודק, גם הייתי נמנע מקפה ליתר ביטחון

@kotzer
אז מדוע כל הקרדיולוגים אומרים בדיוק את ההיפך..?
האם ייתכן שהלב שלי "גדל" כתוצאה משימוש במשקאות האלה?(אני מניח שלא סביר)
האם יש מצב שאני ספציפית רגיש לרכיבים של המשקאות האלה?

אחד הקרדיולוגים אמר לי קח כדור קפאין ואל תיקח את המשקאות האלה...

אולי ספציפית לי זה לא כדאי לצרוך אותם בגלל שייתכן והלב שלי נפגע(ממשהו אחר, וירוס למשל) וצריכת משקאות כאלה לא תעזור ואף תזיק?

מה היית עושה במקומי?
זה מונסטר לא גרם טסט שהלב שלך יגדל

• פותח/ת השרשור
@kotzer
רק להבהרה... אני מאוד אוהב משקאות אנרגיה ומאוד מתגעגע אליהם. הלוואי והייתה "פרצה" שמאפשרת לי לצרוך אותם בראש שקט אבל כנראה שאצא מטומטם אם אעשה כך. אני זוכר שבתקופה שלפני שהחולשה הופיעה לי היו לי אימונים שהייתי מוריד פחית XL וישר הולך להתאמן וכל הגוף היה ברעידות וחולשה מוזרה..

נוסיף לזה את העובדה ש2 הסבים שלי חוו התקף לב(אחד מהם נפטר מקום לב בגיל 52) ואבא שלי קיבל התקף לב למרות שעסק בספורט כל חייו, אחרי החייאה שהחזירה אותו ממצב של בלי דופק למשך דקה בערך.

אז ייתכן ואני באיזושהי 'קבוצת סיכון'...

@kotzer
רק להבהרה... אני מאוד אוהב משקאות אנרגיה ומאוד מתגעגע אליהם. הלוואי והייתה "פרצה" שמאפשרת לי לצרוך אותם בראש שקט אבל כנראה שאצא מטומטם אם אעשה כך. אני זוכר שבתקופה שלפני שהחולשה הופיעה לי היו לי אימונים שהייתי מוריד פחית XL וישר הולך להתאמן וכל הגוף היה ברעידות וחולשה מוזרה..

נוסיף לזה את העובדה ש2 הסבים שלי חוו התקף לב(אחד מהם נפטר מקום לב בגיל 52) ואבא שלי קיבל התקף לב למרות שעסק בספורט כל חייו, אחרי החייאה שהחזירה אותו ממצב של בלי דופק למשך דקה בערך.

אז ייתכן ואני באיזושהי 'קבוצת סיכון'...
קבוצת סיכון זה מחלות לב יותר רציניות כמו מחלות של הובלה חשמלית בלב או קרדיטיס למיניהם. כמובן יש גם את האוכלוסיות שבכלל מומלץ שימנעו מקפה, ואז ההמלצות להימנע ממשקאות אנרגיה היא זהה.
אני לא יכול להמליץ ספציפית לך, אבל משקאות אנרגיה לא קטלניים

• פותח/ת השרשור
כן התמונה ברורה.
אין בעיה בצריכה במינונים סבירים.
עדיף להימנע אם אתה סובל מבעיות לב כאלה ואחרות.

אני בלי תמונה ברורה ועם חשד למצב אחרי מיוקרדיטיס - אז אני לא אקח סיכון.

אגב צירפתי תמונה של סיכום הביקור שלי אצל הרופא.
ההולטר יצא תקין אגב, אבל הבנתי שתקינות לא מעידה בהכרח על אי קיום בעיה לבבית ולכן אם יש ספק אין ספק ומוטב להימנע מקפאין/משקאות אנרגיה במקרה הספציפי שלי.(מבאס רצח)

קבצים מצורפים

• Screenshot_20200904-152659.jpg
    Screenshot_20200904-152659.jpg
    KB 64.3 · צפיות: 19
מצאתי מאמר יחסית נייטרלי שמרכז את המידע שידוע לנו עם התחשבות בפרקטיקה ומגבלות של המחקר המוכיח נזק:
Energy Drinks: A Contemporary Issues Paper : Current Sports Medicine Reports
קוצר, חשבתי על זה(איזו רשמיות...סתם מחשבה שקפצה לי עכשיו) ועם רזומה כמו שלך באתר, לא משנה איזה מאמר תביא עכשיו, אנשים בטח יאמינו.
אז...
שקלת לפתוח דת?
אין לי בעיה שתהיה רק איש הקש ואני אדאג לכל השאר.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית