עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מן הסתם שמחשיבים אותו בצריכה הקלורית. אז זה נטו מהצריכה הקלורית?סוכר לבן זה בעצם גלוקוז ופרוקטוז
בגדול זה לא שונה מפסטה למשל, אבל אם אתה בנאדם שעקבי על התפריט, אז כפיות סוכר שלא נכללות במאכלים שאתה אוכל, למשל(כוס קפה) יעלו פשוט את הקלוריות.
תמיד כדאי לוותר על סוכר ואפשר להשתמש בסוכרזית, אבל בנינו זה לא משהו שיהרוג אותך והכל בסדר.
מה זאת אומרת לא ממקור תזונתי טבעי?ההמלצה להימנע מסוכר לבן בעיקרון היא בגלל שסוכר לבן הוא אף פעם לא חלק ממקור תזונתי טבעי, ולכן תמיד יהיה קלוריות עודפות או כחלק מאוכל בעל ערך תזונתי נמוך וערך קלורי גבוה
כלומר כמעט לא תמצא את זה במזון שמגיע מהטבעמה זאת אומרת לא ממקור תזונתי טבעי?
אם אכלתי את כל החלבון והשומנים מינרלים וויטמינים להיום, ונשאר לי פחמימות. אז זה לא משנה אם אני אאכול פסטה או אורז או סוכר? כמובן שלכל אחד את הכמות שמתאימה לקלוריותכלומר כמעט לא תמצא את זה במזון שמגיע מהטבע
בעיקרון, אבל לרוב קצת קשה לעשות את זה ועדיין להשאיר מקום לסוכר, במיוחד בחיטוב, אבל אדם שלמשל צריך 4000 קלוריות ביום או יותר יהיה לו קשה להשיג את זה בלי יחסית הרבה סוכראם אכלתי את כל החלבון והשומנים מינרלים וויטמינים להיום, ונשאר לי פחמימות. אז זה לא משנה אם אני אאכול פסטה או אורז או סוכר? כמובן שלכל אחד את הכמות שמתאימה לקלוריות
למה רק 10 אחוז? כי אם זה יותר לא יהיה לי מספיק ויטמינים מינרלים? אם אני לכאורה לוקח תוסף מולטי ואוכל מספיק חלבון אני יכול אפילו ש80 אחוז יהיה סוכר?זה נושא מורכב מאוד שמערב בריאות כללית עם פסיכולוגיה ומנטליות חברתית.
בגדול אין בעיה עם סוכר בפני עצמו אלא אם אתה סכרתי, וגם אז זה תלוי מקרה, אבל כן יש המלצה כללית שכמות הקלוריות היומיות שלך שמגיעות מסוכר לבן לא יעברו את ה-10% מהצריכה הכללית, אבל גם כאן זה לא כלל ברזל ותלוי מקרה.
ההמלצה להימנע מסוכר לבן בעיקרון היא בגלל שסוכר לבן הוא אף פעם לא חלק ממקור תזונתי טבעי, ולכן תמיד יהיה קלוריות עודפות או כחלק מאוכל בעל ערך תזונתי נמוך וערך קלורי גבוה
לאו דווקא בעיההבעיה בסוכר זה שיש לו הרבה קלוריות
לאו דווקא בעיה
חחחחיש כל כך הרבה השפעות הרסניות של סוכר לבן על הבריאות שהודגמו במחקרים. איך אפשר להגיד שהבעיה היחידה בו היא רק בערך התזונתי הנמוך לצד הערך הקלורי הגבוה?
אני באמת מנסה להבין מאיפה הגיעה הגישה הזאת של משתמשי הפורום בנוגע לתזונה. הגעה לערכים תזונתיים (ונעזוב את זה לרגע שאנחנו עדיין לא בדיוק יודעים ממה כל הערכים האלה בדיוק מורכבים) אינה מטרת העל בתזונה בריאה. זה שהזנת את הגוף שלך במה שהוא צריך לא הופך בדרך קסם את הקופסת גלידה שזזלת אחרי זה לבריאה.
אתה מוזמן להציג את אותם מחקרים שמראים את כל מה שאמרת כתוצאה נטו מסוכר ללא עליה במשקל.יש כל כך הרבה השפעות הרסניות של סוכר לבן על הבריאות שהודגמו במחקרים(קשר הדוק למחלת לב, אקנה,סרטן, דיכאון, תהליכי הזדקנות מואצים וסכרת) איך אפשר להגיד שהבעיה היחידה בו היא רק בערך התזונתי הנמוך לצד הערך הקלורי הגבוה?
אני באמת מנסה להבין מאיפה הגיעה הגישה הזאת של משתמשי הפורום בנוגע לתזונה. הגעה לערכים תזונתיים (ונעזוב את זה לרגע שאנחנו עדיין לא בדיוק יודעים ממה כל הערכים האלה מורכבים) אינה מטרת העל בתזונה בריאה. זה שהזנת את הגוף שלך במה שהוא צריך לא הופך בדרך קסם את הקופסת גלידה שזזלת אחרי זה לבריאה.
זו המלצה כללית כדי להצליח להשיג את כל הנוטיראנטים הדרושים, זה לא כלל ברזללמה רק 10 אחוז? כי אם זה יותר לא יהיה לי מספיק ויטמינים מינרלים? אם אני לכאורה לוקח תוסף מולטי ואוכל מספיק חלבון אני יכול אפילו ש80 אחוז יהיה סוכר?
זה נושא מורכב מאוד שמערב בריאות כללית עם פסיכולוגיה ומנטליות חברתית.
בגדול אין בעיה עם סוכר בפני עצמו אלא אם אתה סכרתי, וגם אז זה תלוי מקרה, אבל כן יש המלצה כללית שכמות הקלוריות היומיות שלך שמגיעות מסוכר לבן לא יעברו את ה-10% מהצריכה הכללית, אבל גם כאן זה לא כלל ברזל ותלוי מקרה.
ההמלצה להימנע מסוכר לבן בעיקרון היא בגלל שסוכר לבן הוא אף פעם לא חלק ממקור תזונתי טבעי, ולכן תמיד יהיה קלוריות עודפות או כחלק מאוכל בעל ערך תזונתי נמוך וערך קלורי גבוה
אין שום סיבה שתמנע מכל סוג סוכר, זה מיותר.אני נמנע לחלוטין מצריכה של סוכר לבן ולאחרונה אפילו פירות.
עם זאת שמתי לב שבחלב יש 5 גרם סוכר ל100 מ"ל, ביום אני שותה חצי ליטר, משמע הכנסתי 25 גרם סוכר.
הסוכר הזה זהה לסוכר לבן?
אין שום סיבה שתמנע מכל סוג סוכר, זה מיותר.
בחלב יש לקטוז שזה שילוב של גלקטוז וגולוקוז, ובסוכר לבן זה פרוקטוז וגלוקוז, אז זה חצי זהה, בהצלחה לאתר את החלק המזיק
שאלה טובה, אבל לא האחת הנכונה.תודה על התשובה.
פרוקטוז זה המזיק?
זה ידוע שסוכר לבן מתפרק מהר מאוד לגלוקוז, רמת הגלוקוז עולה בדם, ואז מגיע האינסולין על מנת להוריד את רמות הגלוקוז בדםאתה מוזמן להציג את אותם מחקרים שמראים את כל מה שאמרת כתוצאה נטו מסוכר ללא עליה במשקל.
כמעט כל המחקרים בנושא הם לא מבוקרים ומדגימים את כל מה שתיארת כאשר אין בקרה קלורית. כאשר יש בקרה קלורית אין את הבעיות שתיארת. וזה עוד לפני שאנחנו מדברים על זה שהרבה זה ממחקרים אפידימיולוגיים, שאז בכלל קשה לסמוך על הנתונים
זו המלצה כללית כדי להצליח להשיג את כל הנוטיראנטים הדרושים, זה לא כלל ברזל