הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוכר לבן

AVINOAM

משתמש מתחיל
154
54
נק' מוניטין:
66
154
54
לא הבנתי למה הרוב "מפחדים" מסוכר לבן, למה אנשים רושמים כמה כפיות סוכר יש במוצר כלשהו? מה זה שונה מחד סוכרים שכבר נמצאים במוצרים באופן טבעי?

סוכר לבן זה בעצם גלוקוז ופרוקטוז
בגדול זה לא שונה מפסטה למשל, אבל אם אתה בנאדם שעקבי על התפריט, אז כפיות סוכר שלא נכללות במאכלים שאתה אוכל, למשל(כוס קפה) יעלו פשוט את הקלוריות.

תמיד כדאי לוותר על סוכר ואפשר להשתמש בסוכרזית, אבל בנינו זה לא משהו שיהרוג אותך והכל בסדר.

זה נושא מורכב מאוד שמערב בריאות כללית עם פסיכולוגיה ומנטליות חברתית.
בגדול אין בעיה עם סוכר בפני עצמו אלא אם אתה סכרתי, וגם אז זה תלוי מקרה, אבל כן יש המלצה כללית שכמות הקלוריות היומיות שלך שמגיעות מסוכר לבן לא יעברו את ה-10% מהצריכה הכללית, אבל גם כאן זה לא כלל ברזל ותלוי מקרה.
ההמלצה להימנע מסוכר לבן בעיקרון היא בגלל שסוכר לבן הוא אף פעם לא חלק ממקור תזונתי טבעי, ולכן תמיד יהיה קלוריות עודפות או כחלק מאוכל בעל ערך תזונתי נמוך וערך קלורי גבוה

• פותח/ת השרשור
סוכר לבן זה בעצם גלוקוז ופרוקטוז
בגדול זה לא שונה מפסטה למשל, אבל אם אתה בנאדם שעקבי על התפריט, אז כפיות סוכר שלא נכללות במאכלים שאתה אוכל, למשל(כוס קפה) יעלו פשוט את הקלוריות.

תמיד כדאי לוותר על סוכר ואפשר להשתמש בסוכרזית, אבל בנינו זה לא משהו שיהרוג אותך והכל בסדר.
מן הסתם שמחשיבים אותו בצריכה הקלורית. אז זה נטו מהצריכה הקלורית?
ההמלצה להימנע מסוכר לבן בעיקרון היא בגלל שסוכר לבן הוא אף פעם לא חלק ממקור תזונתי טבעי, ולכן תמיד יהיה קלוריות עודפות או כחלק מאוכל בעל ערך תזונתי נמוך וערך קלורי גבוה
מה זאת אומרת לא ממקור תזונתי טבעי?

• פותח/ת השרשור
כלומר כמעט לא תמצא את זה במזון שמגיע מהטבע
אם אכלתי את כל החלבון והשומנים מינרלים וויטמינים להיום, ונשאר לי פחמימות. אז זה לא משנה אם אני אאכול פסטה או אורז או סוכר? כמובן שלכל אחד את הכמות שמתאימה לקלוריות

אם אכלתי את כל החלבון והשומנים מינרלים וויטמינים להיום, ונשאר לי פחמימות. אז זה לא משנה אם אני אאכול פסטה או אורז או סוכר? כמובן שלכל אחד את הכמות שמתאימה לקלוריות
בעיקרון, אבל לרוב קצת קשה לעשות את זה ועדיין להשאיר מקום לסוכר, במיוחד בחיטוב, אבל אדם שלמשל צריך 4000 קלוריות ביום או יותר יהיה לו קשה להשיג את זה בלי יחסית הרבה סוכר

בגדול אין בעיה עם סוכר בפני עצמו אלא אם אתה סכרתי, וגם אז זה תלוי מקרה, אבל כן יש המלצה כללית שכמות הקלוריות היומיות שלך שמגיעות מסוכר לבן לא יעברו את ה-10% מהצריכה הכללית, אבל גם כאן זה לא כלל ברזל ותלוי מקרה.
למה רק 10 אחוז? כי אם זה יותר לא יהיה לי מספיק ויטמינים מינרלים? אם אני לכאורה לוקח תוסף מולטי ואוכל מספיק חלבון אני יכול אפילו ש80 אחוז יהיה סוכר?

הבעיה בסוכר זה שיש לו הרבה קלוריות, אבל חוץ מקלוריות הוא לא תורם לך לגוף בשומדבר (מלבד מהנאה, שלא נופלת בחשיבותה 🙄)
לדוג' בחופן סוכריות גומי בננה יש נניח 7-8 כפיות סוכר.
וגם בבננה גדולה (פרי) יש בסביבות ה7-8 כפיות סוכר.
מה ההבדל?
שהבננה נתנה לך גם סיבית תזונתיים, אשלגן וכו', וכנראה שגם תשביע אותך יותר.
אין שום בעיה בלאכול גם את הגומי בננה, אבל סביר להניח שלא תרצה לבסס על זה את התזונה שלך.
היום האוכל התעשייתי מפוצץ בסוכר מוסף. היצרנים מצאו שהסוכר מוסיף לטעם האוכל וגורם לו להימכר יותר (או לשקול יותר - בפחות כסף) וזה הגיע לרמות שיצא משליטה. אדם היה אוכל כמויות סוכר בלתי נתפסות מבלי ש'באמת' צרך סוכר, או מאכלים מתוקים....
בגלל זה הגיע הסימון של המוצרים. כדי להרתיע את הצרכן לגבי מוצרים עתירי סוכר ובכך לדרבן את היצרן להפחית את כמויות הסוכר במוצרים.

כל זה מההבנה הצנועה והפשוטה שלי.
שלא יתקפו אותי פה, למה אין לי איזה מחקר דוקטורט להביא.

לאו דווקא בעיה

אבל כן אחת הבעיות.
תראה, מה הכוונה הרבה קלוריות?
יש בזה בסביבות ה400 קל' ל100 גרם, כמו כל פחממה 'גולמית' אחרת.
אבל בשביל 400 קלוריות אני יכולה להשיג ככ הרבה ערכים תזונתיים מאשר 'סתם' פחממה שלא תשביע אותי... (אמנם לא מכירה מישהו שיכול לאכול בבת אחת 100 גרם סוכר חחחח אבל במצטבר אפשרי להגיע לזה...)

יש כל כך הרבה השפעות הרסניות של סוכר לבן על הבריאות שהודגמו במחקרים(קשר הדוק למחלת לב, אקנה,סרטן, דיכאון, תהליכי הזדקנות מואצים וסכרת) איך אפשר להגיד שהבעיה היחידה בו היא רק בערך התזונתי הנמוך לצד הערך הקלורי הגבוה?
אני באמת מנסה להבין מאיפה הגיעה הגישה הזאת של משתמשי הפורום בנוגע לתזונה. הגעה לערכים תזונתיים (ונעזוב את זה לרגע שאנחנו עדיין לא בדיוק יודעים ממה כל הערכים האלה מורכבים) אינה מטרת העל בתזונה בריאה. זה שהזנת את הגוף שלך במה שהוא צריך לא הופך בדרך קסם את הקופסת גלידה שזזלת אחרי זה לבריאה.

יש כל כך הרבה השפעות הרסניות של סוכר לבן על הבריאות שהודגמו במחקרים. איך אפשר להגיד שהבעיה היחידה בו היא רק בערך התזונתי הנמוך לצד הערך הקלורי הגבוה?
אני באמת מנסה להבין מאיפה הגיעה הגישה הזאת של משתמשי הפורום בנוגע לתזונה. הגעה לערכים תזונתיים (ונעזוב את זה לרגע שאנחנו עדיין לא בדיוק יודעים ממה כל הערכים האלה בדיוק מורכבים) אינה מטרת העל בתזונה בריאה. זה שהזנת את הגוף שלך במה שהוא צריך לא הופך בדרך קסם את הקופסת גלידה שזזלת אחרי זה לבריאה.
חחחח
מי אמר שזו הבעיה היחידה?
אבל באופן עקרוני, קצת סוכר לא יהרוג אותך, ואני לא רואה סיבה למה להימנע ממנו לחלוטין.
ברור שהאידיאל הוא לאכול טבעי ובריא, אבל אנשים שחושבים שסוכר הוא השטן - בוא, הם נטלללל של החיייים. מכירה כמה כאלה. אחותי היא אחת כזו. לחנוק.

יש כל כך הרבה השפעות הרסניות של סוכר לבן על הבריאות שהודגמו במחקרים(קשר הדוק למחלת לב, אקנה,סרטן, דיכאון, תהליכי הזדקנות מואצים וסכרת) איך אפשר להגיד שהבעיה היחידה בו היא רק בערך התזונתי הנמוך לצד הערך הקלורי הגבוה?
אני באמת מנסה להבין מאיפה הגיעה הגישה הזאת של משתמשי הפורום בנוגע לתזונה. הגעה לערכים תזונתיים (ונעזוב את זה לרגע שאנחנו עדיין לא בדיוק יודעים ממה כל הערכים האלה מורכבים) אינה מטרת העל בתזונה בריאה. זה שהזנת את הגוף שלך במה שהוא צריך לא הופך בדרך קסם את הקופסת גלידה שזזלת אחרי זה לבריאה.
אתה מוזמן להציג את אותם מחקרים שמראים את כל מה שאמרת כתוצאה נטו מסוכר ללא עליה במשקל.
כמעט כל המחקרים בנושא הם לא מבוקרים ומדגימים את כל מה שתיארת כאשר אין בקרה קלורית. כאשר יש בקרה קלורית אין את הבעיות שתיארת. וזה עוד לפני שאנחנו מדברים על זה שהרבה זה ממחקרים אפידימיולוגיים, שאז בכלל קשה לסמוך על הנתונים
למה רק 10 אחוז? כי אם זה יותר לא יהיה לי מספיק ויטמינים מינרלים? אם אני לכאורה לוקח תוסף מולטי ואוכל מספיק חלבון אני יכול אפילו ש80 אחוז יהיה סוכר?
זו המלצה כללית כדי להצליח להשיג את כל הנוטיראנטים הדרושים, זה לא כלל ברזל

אני נמנע לחלוטין מצריכה של סוכר לבן ולאחרונה אפילו פירות.

עם זאת שמתי לב שבחלב יש 5 גרם סוכר ל100 מ"ל, ביום אני שותה חצי ליטר, משמע הכנסתי 25 גרם סוכר.

הסוכר הזה זהה לסוכר לבן?

אני נמנע לחלוטין מצריכה של סוכר לבן ולאחרונה אפילו פירות.

עם זאת שמתי לב שבחלב יש 5 גרם סוכר ל100 מ"ל, ביום אני שותה חצי ליטר, משמע הכנסתי 25 גרם סוכר.

הסוכר הזה זהה לסוכר לבן?
אין שום סיבה שתמנע מכל סוג סוכר, זה מיותר.
בחלב יש לקטוז שזה שילוב של גלקטוז וגולוקוז, ובסוכר לבן זה פרוקטוז וגלוקוז, אז זה חצי זהה, בהצלחה לאתר את החלק המזיק

אין שום סיבה שתמנע מכל סוג סוכר, זה מיותר.
בחלב יש לקטוז שזה שילוב של גלקטוז וגולוקוז, ובסוכר לבן זה פרוקטוז וגלוקוז, אז זה חצי זהה, בהצלחה לאתר את החלק המזיק

תודה על התשובה.
פרוקטוז זה המזיק?

הרעיון בתזונה הוא לגוון כמה שיותר, ואם אתה אוכל סוכר אתה מכניס קלוריות בלי שום ערך תזונתי מוסף של מינרלים ויטמינים ועוד, רק פחמימה פשוטה ותו לא, מה שרבים נוהגים לכנות קלוריות ריקות או בשמות מוזרים כאלו ואחרים

אם אני צריך בשביל המטרות שלי 250 גרם חלבון 800 גרם פחמימה ושומנים

והגעתי ל250/600

אני יכול לשתות 250 גרם סוכר וסגרתי את הפינה? או שיש בזה בעייתיות כזאת או אחרת?

אני למדתי בגן שסוכר לבן בכמויות גדולות זה אם כל המחלות החל בסרטן וכלה בסכרת, ואתם אומרים פה שסוכר זה סבבה לגמרי? אשמח להתייחסות.

אתה מוזמן להציג את אותם מחקרים שמראים את כל מה שאמרת כתוצאה נטו מסוכר ללא עליה במשקל.
כמעט כל המחקרים בנושא הם לא מבוקרים ומדגימים את כל מה שתיארת כאשר אין בקרה קלורית. כאשר יש בקרה קלורית אין את הבעיות שתיארת. וזה עוד לפני שאנחנו מדברים על זה שהרבה זה ממחקרים אפידימיולוגיים, שאז בכלל קשה לסמוך על הנתונים

זו המלצה כללית כדי להצליח להשיג את כל הנוטיראנטים הדרושים, זה לא כלל ברזל
זה ידוע שסוכר לבן מתפרק מהר מאוד לגלוקוז, רמת הגלוקוז עולה בדם, ואז מגיע האינסולין על מנת להוריד את רמות הגלוקוז בדם
התאים רגישים לאינסולין אך הם יכולים לפתח עמידות אליו, אם התזונה של בן אדם כוללת כמויות גדולות של סוכר לבן, יגרם פרץ אינסולין בתדירות גבוה מה שיגרום לתאים לפתח עמידות להורמון מהר יותר.
יש הרבה חולי סכרת סוג 2 שלא סובלים מעודף משקל. אגב פעם קראו לזה סכרת מבוגרים, כי התזונה הייתה פחות סוכרתית והתאים פיתחו עמידות לאינסולין בגילאים מאוחרים, היום ילדים מגיל קטן מתרגלים לרמות גבוהות של סוכר, אפשר לראות כבר חולי סכרת סוג 2 צעירים הרבה יותר וזאת מגפה של ממש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית