עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התחלת בלתאר מסלול פיזיולוגי אחד מני רבים, והמשכת ברעיון שהוא לא מעבר לרעיון. המנגנון לפיתוח סכרת וסבילות לאינסולין הוא הרבה יותר מורכב מזה עד מצב שהמנגנון שאתה תיארת הוא פשוט לא נכוןזה ידוע שסוכר לבן מתפרק מהר מאוד לגלוקוז, רמת הגלוקוז עולה בדם, ואז מגיע האינסולין על מנת להוריד את רמות הגלוקוז בדם
התאים רגישים לאינסולין אך הם יכולים לפתח עמידות אליו, אם התזונה של בן אדם כוללת כמויות גדולות של סוכר לבן, יגרם פרץ אינסולין בתדירות גבוה מה שיגרום לתאים לפתח עמידות להורמון מהר יותר.
הסיבה למה שאתה מתאר היא לא סוכר, אלא בגלל העליה בהשמנה בילדים, וחולי סכרת מסוג 2 ללא השמנה הם מקרים נדירים מאודיש הרבה חולי סכרת סוג 2 שלא סובלים מעודף משקל. אגב פעם קראו לזה סכרת מבוגרים, כי התזונה הייתה פחות סוכרתית והתאים פיתחו עמידות לאינסולין בגילאים מאוחרים, היום ילדים מגיל קטן מתרגלים לרמות גבוהות של סוכר, אפשר לראות כבר חולי סכרת סוג 2 צעירים הרבה יותר וזאת מגפה של ממש.
איך באמת נגרמת סכרת? נטו גנטיקה והשמנה ואין שום קשר לזה שאדם אוכל הרבה סוכר? גם לאמא שלי וגם לדוד שלי יש סכרת, היא באמת במשקל עודף ובנוסף אוכלת מלא סוכר כל יום, הוא במשקל תקין ושומר על תזונה ופעילות ספורטיבית ובכל זאת יש לו, איך אני יכול להמנע מזה בעתיד אז אם זה נטו גנטיקה?התחלת בלתאר מסלול פיזיולוגי אחד מני רבים, והמשכת ברעיון שהוא לא מעבר לרעיון. המנגנון לפיתוח סכרת וסבילות לאינסולין הוא הרבה יותר מורכב מזה עד מצב שהמנגנון שאתה תיארת הוא פשוט לא נכון
הסיבה למה שאתה מתאר היא לא סוכר, אלא בגלל העליה בהשמנה בילדים, וחולי סכרת מסוג 2 ללא השמנה הם מקרים נדירים מאוד
כי זה משמין בצורה מסויימת. זה קלוריות "מיותרות" שאתה מכניס לגוף שלך. זה כמו לשתות מיץ קנוי (לא מדבר על דוחן מיצים טבעי) שזה כמו לשתות סוכר.לא הבנתי למה הרוב "מפחדים" מסוכר לבן, למה אנשים רושמים כמה כפיות סוכר יש במוצר כלשהו? מה זה שונה מחד סוכרים שכבר נמצאים במוצרים באופן טבעי?
מנגנון שתיארתי בבחינות הכנה לתואר בביולוגיה ולא מצאו שם טעות.התחלת בלתאר מסלול פיזיולוגי אחד מני רבים, והמשכת ברעיון שהוא לא מעבר לרעיון. המנגנון לפיתוח סכרת וסבילות לאינסולין הוא הרבה יותר מורכב מזה עד מצב שהמנגנון שאתה תיארת הוא פשוט לא נכון
הסיבה למה שאתה מתאר היא לא סוכר, אלא בגלל העליה בהשמנה בילדים, וחולי סכרת מסוג 2 ללא השמנה הם מקרים נדירים מאוד
קודם כל סוכרת זה שם כללי מדי, יש 2 סוגים של סוכרתאיך באמת נגרמת סכרת? נטו גנטיקה והשמנה ואין שום קשר לזה שאדם אוכל הרבה סוכר? גם לאמא שלי וגם לדוד שלי יש סכרת, היא באמת במשקל עודף ובנוסף אוכלת מלא סוכר כל יום, הוא במשקל תקין ושומר על תזונה ופעילות ספורטיבית ובכל זאת יש לו, איך אני יכול להמנע מזה בעתיד אז אם זה נטו גנטיקה?
גנטיקה משחקת תפקיד מפתח בפיתוח סכרת, במיוחד סכרת מסוג 1. אבל בסכרת מסוג 2 אפשר לעכב את ההתפתחות או ממש למנוע, אבל ברגע שיש סכרת סיכוי נמוך עד לא קיים שתחזור למצב לא סכרתי. אני לא יודע איך דוד שלך פיתח סכרת או אפילו איזה סוג אז אני לא בידיוק יכול לומר לך מה הסיבה למה שאתה מתאראיך באמת נגרמת סכרת? נטו גנטיקה והשמנה ואין שום קשר לזה שאדם אוכל הרבה סוכר? גם לאמא שלי וגם לדוד שלי יש סכרת, היא באמת במשקל עודף ובנוסף אוכלת מלא סוכר כל יום, הוא במשקל תקין ושומר על תזונה ופעילות ספורטיבית ובכל זאת יש לו, איך אני יכול להמנע מזה בעתיד אז אם זה נטו גנטיקה?
זה ממש לא נכון וזה לא איך שגנטיקה עובדתגנטיקה זה בולשיט, זה קוד בגנים שלך
אם לא תתאמן או תאכל בצורה מסויימת או הרגלי חיים כאלו ואחרים, הקוד הזה לא יבוא לידי ביטוי
כמו שאמרת אלה קלוריות. סוכר לא משמין בפני עצמו, אבל אם תוספת הסוכר תביא אותך לעודף קלורי אז תעלה במשקלכי זה משמין בצורה מסויימת. זה קלוריות "מיותרות" שאתה מכניס לגוף שלך. זה כמו לשתות מיץ קנוי (לא מדבר על דוחן מיצים טבעי) שזה כמו לשתות סוכר.
מה שלמדת זה המנגנון בצורה השטחית ביותר שלו, וזה רק מנגנון אחד מתוך המון שאחראיים למטבוליזם בגוף, אני מצרף פה תמונה של מפה קטנה שמתארת את האינטראקציה בין ההורמונים השונים, ועוד מפה מטבולית פצפונת שמתארת את האינטראקציה בין מסלולים מטבוליים שונים כדי להבין למה זה לא כל כך פשוט שאפשר לומר "רגישות לאינסולין", ועוד מפה קטנה שמתארת מה זה אומר רגישות לאינסוליןמנגנון שתיארתי בבחינות הכנה לתואר בביולוגיה ולא מצאו שם טעות.
מאיפה הידע שלך? מה לא נכון במנגנון שתיארתי? האינסולין לוקח חלק חשוב בשמירה על הומיאוסטזיס, בכך שהוא מאזן את רמת הסוכר בדם על ידי "דחיפה" של הגלוקוז מן הדם לתאים. אינסולין הוא הורמון והתאים יכולים לפתח אליו עמידות.
אשמח שבמקום לצעוק "לא נכון" תסביר מה לא נכון
אני מכיר את הסוגים השונים, אתה פשוט דיברת על סוג 2 בילדים, ואני אומר לך שזה בגלל העליה בהשמנה בילדיםקודם כל סוכרת זה שם כללי מדי, יש 2 סוגים של סוכרת
סוכרת סוג 1 - תאי הלבלב לא מסוגלים לייצר את ההורמון אינסולין ולכן רמות הסוכר בדם נשארות גבוהות.
אין קשר לתזונה ויותר נפוץ אצל ילדים ונערים, לכן גם נקרא סכרת נעורים.
סוכרת סוג 2 - יש יצור תקין של אינסולין, אך התאים מפתחים אליו עמידות ורמת הסוכר בדם נשארות גבוהות.
יותר קשור לתזונה.
אתה יכול להקטין את הסיכויים שלך, אם תבצע פעילות גופנית ותקפיד על התזונה
אני מודע לכך שיש עוד מיליון דברים שמשפיעים על רמת הסוכר בדם. כמו בשרטוט אם נמנה את כולם לא נצא מזה.גנטיקה משחקת תפקיד מפתח בפיתוח סכרת, במיוחד סכרת מסוג 1. אבל בסכרת מסוג 2 אפשר לעכב את ההתפתחות או ממש למנוע, אבל ברגע שיש סכרת סיכוי נמוך עד לא קיים שתחזור למצב לא סכרתי. אני לא יודע איך דוד שלך פיתח סכרת או אפילו איזה סוג אז אני לא בידיוק יכול לומר לך מה הסיבה למה שאתה מתאר
זה ממש לא נכון וזה לא איך שגנטיקה עובדת
כמו שאמרת אלה קלוריות. סוכר לא משמין בפני עצמו, אבל אם תוספת הסוכר תביא אותך לעודף קלורי אז תעלה במשקל
מה שלמדת זה המנגנון בצורה השטחית ביותר שלו, וזה רק מנגנון אחד מתוך המון שאחראיים למטבוליזם בגוף, אני מצרף פה תמונה של מפה קטנה שמתארת את האינטראקציה בין ההורמונים השונים, ועוד מפה מטבולית פצפונת שמתארת את האינטראקציה בין מסלולים מטבוליים שונים כדי להבין למה זה לא כל כך פשוט שאפשר לומר "רגישות לאינסולין", ועוד מפה קטנה שמתארת מה זה אומר רגישות לאינסולין
![]()
https://external-preview.redd.it/Ye...bp&s=ea686b502d78620c06efb17875da699a999ee9d7 (זה לינק למפה המטבולית, היא גדולה מדי מכדי להציג בפורום)
![]()
הידע שלי מגיע מהתואר שלי ברפואה ועוד למידה עצמאית, ועדיין הידע שלי לא מגרד את פני השטח בנושא
אני מכיר את הסוגים השונים, אתה פשוט דיברת על סוג 2 בילדים, ואני אומר לך שזה בגלל העליה בהשמנה בילדים
שאלתי אותו, יש לו סכרת סוג 2, התחיל לו בגיל 60, הוא לא בעודף משקל קצת שמנמן של מבוגרים אבל די סבבה לגיל שלו, עושה הליכות ואופניים פעם פעמיים בשבוע ככה, שאלתי אותו איך הוא קיבל אז הוא אמר שזה בגלל שהוא היה אוכל הרבה סוכר ומתוקים, משמע אז שזה כן קשור לזה? אני מאוד חושש שיהיה לי גם בעתיד, איך אפשר למנוע את זה? ולמה זה אז קרה לו אם לא בגלל שאכל סוכר?אני לא יודע איך דוד שלך פיתח סכרת או אפילו איזה סוג אז אני לא בידיוק יכול לומר לך מה הסיבה למה שאתה מתאר
אני לא מומחה לתזונה כמוך, אבל ניסיתי להסביר בצורה שאני כן יכול (שהיא לא מפורטת כמו שלך)..גנטיקה משחקת תפקיד מפתח בפיתוח סכרת, במיוחד סכרת מסוג 1. אבל בסכרת מסוג 2 אפשר לעכב את ההתפתחות או ממש למנוע, אבל ברגע שיש סכרת סיכוי נמוך עד לא קיים שתחזור למצב לא סכרתי. אני לא יודע איך דוד שלך פיתח סכרת או אפילו איזה סוג אז אני לא בידיוק יכול לומר לך מה הסיבה למה שאתה מתאר
זה ממש לא נכון וזה לא איך שגנטיקה עובדת
כמו שאמרת אלה קלוריות. סוכר לא משמין בפני עצמו, אבל אם תוספת הסוכר תביא אותך לעודף קלורי אז תעלה במשקל
מה שלמדת זה המנגנון בצורה השטחית ביותר שלו, וזה רק מנגנון אחד מתוך המון שאחראיים למטבוליזם בגוף, אני מצרף פה תמונה של מפה קטנה שמתארת את האינטראקציה בין ההורמונים השונים, ועוד מפה מטבולית פצפונת שמתארת את האינטראקציה בין מסלולים מטבוליים שונים כדי להבין למה זה לא כל כך פשוט שאפשר לומר "רגישות לאינסולין", ועוד מפה קטנה שמתארת מה זה אומר רגישות לאינסולין
![]()
https://external-preview.redd.it/Ye...bp&s=ea686b502d78620c06efb17875da699a999ee9d7 (זה לינק למפה המטבולית, היא גדולה מדי מכדי להציג בפורום)
![]()
הידע שלי מגיע מהתואר שלי ברפואה ועוד למידה עצמאית, ועדיין הידע שלי לא מגרד את פני השטח בנושא
אני מכיר את הסוגים השונים, אתה פשוט דיברת על סוג 2 בילדים, ואני אומר לך שזה בגלל העליה בהשמנה בילדים
נכון, אבל פשוט לומר הפרשת אינסולין חוזרת גורמת לסכרת פשוט מדלל לחלוטין את המידע למצב שלא משקף את המציאות.אבל האינסולין הוא אחד הגורמים העיקרים וכן הריגישות שלו.
נכון ללפני 20 שנה כבר אז מקרי הסכרת סוג 2 ללא השמנה היו מיעוט (20% או פחות), היום המצב אפילו יותר גרוע אני מאמין עם עליה בתחלואה בהשמנת יתר (לא מצאתי מחקר עדכני יותר, אבל אמשיך לחפש)הטענה שמקרים של סוכרת סוג 2 באנשים שלא סובלים מעודף משקל הם מאוד נדרים, כבר לא עדכנית.
אפשר לראות אוכלוסיות שלמות בעולם שיש אפילו יחס הפוך בין השמנת יתר לסוכרת סוג 2.
לא הבנתי מה אתה מנסה לומר פהבכל מקרה לדעתי ההשוואה בין סוכר לבן לקלוריות היא לא נכונה בנושא הזה כי סוכר לבן זה פשוט קלוריות ואנרגיה.
אם ילדים צורכים יותר סוכר לבן הם צורכים יותר קלוריות
יפה שהוא אמר, זה לא אומר שזה בהכרח נכון שזו הסיבה שהוא פיתח סכרת. העובדה שגם לאמא שלך וגם לדוד שלך יש סכרת למרות אורח החיים השונה יחסית זה סימן שגנטיקה שיחקה פה תפקיד משמעותי יחסית. הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לצרוך תזונה כמה שיותר בריאה, לשמור על משקל תקין ולדאוג לא להשמין ממש, ולבצע אימוני התנגדות, זה הכל, אין עוד משהו שאתה יכול לעשותשאלתי אותו, יש לו סכרת סוג 2, התחיל לו בגיל 60, הוא לא בעודף משקל קצת שמנמן של מבוגרים אבל די סבבה לגיל שלו, עושה הליכות ואופניים פעם פעמיים בשבוע ככה, שאלתי אותו איך הוא קיבל אז הוא אמר שזה בגלל שהוא היה אוכל הרבה סוכר ומתוקים, משמע אז שזה כן קשור לזה? אני מאוד חושש שיהיה לי גם בעתיד, איך אפשר למנוע את זה? ולמה זה אז קרה לו אם לא בגלל שאכל סוכר?
גרם של סוכר לבן שווה לגרם של חלבון מבחינה קלורית?נכון, אבל פשוט לומר הפרשת אינסולין חוזרת גורמת לסכרת פשוט מדלל לחלוטין את המידע למצב שלא משקף את המציאות.
יכול להיות שסוכר משחק תפקיד בהתפתחות סכרת, אבל בתפקיד לא גדול בכלל והמחקר היום מצביע על זה שכנראה אין לו תפקיד משמעותי אם בכלל מחוץ להקשר של סוכר מוסף והשמנה, וכל התיאוריה של קפיצות אינסולין-סכרת פשוט לא מחזיק מים/
היום המנגנונים שמדברים עליהם הם תסמונת מטבולית עם שינויים באיתות תוך תאי והפרעה למטבוליזם הנכון גם של סוכר, אבל בעיקר של שומן כתוצאה מהשמנת יתר. כמובן שבמצב שבו המצב כבר על הקרשים יכול להיות שצריכת סוכר בצורה מבודדת ובתכיפות לא יעזור ואולי יהיה הקש ששבר את גב הגמל, אבל קפיצות כאלה באינסולין יש צורך בסוכר בצורה מבודדת, וגם חלבון יוצר את אותה קפיצה, אז האם סתם סוכר יכול להיות גורם משמעותי?
אבל לא על זה הדיון, הדיון הוא האם סוכר גורם בסופו של דבר לסכרת, והתשובה היא לאגרם של סוכר לבן שווה לגרם של חלבון מבחינה קלורית?
מה שאני מנסה לומר, זה שסוכר לבן זה בסוף קלוריות, בגלל זה קצת חסר טעם להשוות.
אבל סוכר בסופו של דבר הוא קלוריות ולפי מה שאתה טענת השמנת יתר זה הגורם לסוכרתאבל לא על זה הדיון, הדיון הוא האם סוכר גורם בסופו של דבר לסכרת, והתשובה היא לא
בעיקר השמנת יתר, נכון.אבל סוכר בסופו של דבר הוא קלוריות ולפי מה שאתה טענת השמנת יתר זה הגורם לסוכרת
אתה יכול לשתות 10 כפות סוכר ועדיין להרזות.אבל סוכר בסופו של דבר הוא קלוריות ולפי מה שאתה טענת השמנת יתר זה הגורם לסוכרת
אתה יכול לשתות 10 כפות סוכר ועדיין להרזות.
הבעיה מתחילה כשאתה צורך סוכר שיכול להוביל אותך לחריגה מהכמות קלוריות שאתה שואף. ואז אתה תגיע להשמנת יתר.
הכל זה עניין של קלוריות. בחיטוב אתה תהיה בגירעון. במסה אתה תהיה בפלוס.
אם תשקול כל מה שאתה אוכל ותהיה לך מודעות צריכת מזון בהתאם למטרה שלך תבין כמה הסוכר שולי/מיותר ביום יום שלך.
דווקא מה שאדיר אומר זה מה שנכון.זה יותר מורכב מזה..
לא סתם אומרים לנו פחמימות פשוטות, פחמימות מורכבות, אני כן מאמין שזוכר לבן בצריכה מופרזת יילך למאגרי השומן אלא אם אתה ילד היפר שכל היום קופץ
1.אז זה השאלה, האם להגדרתך תזונה בריאה הכוונה תזונה עם מעט סוכר? כי מבחינתי סוכר זה כמו מה שאמרת נטו קלוריות והוא רע רק בקונטקסט שהוא גורם לעודף קלורי ולהשמנה, שבמקרה כזה גם חזה עוף יהיה רע, האם אני יכול לאכול סוכר ללא חשש כל עוד אני מתאמן ושומר על משקל תקין?יפה שהוא אמר, זה לא אומר שזה בהכרח נכון שזו הסיבה שהוא פיתח סכרת. העובדה שגם לאמא שלך וגם לדוד שלך יש סכרת למרות אורח החיים השונה יחסית זה סימן שגנטיקה שיחקה פה תפקיד משמעותי יחסית. הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לצרוך תזונה כמה שיותר בריאה, לשמור על משקל תקין ולדאוג לא להשמין ממש, ולבצע אימוני התנגדות, זה הכל, אין עוד משהו שאתה יכול לעשות
כמו שאמרו רבים כאן לפניי (Kozer יכול להסביר טוב ממני) מה שתכניס לגוף שלך זה מה שייקבע האם זה יילך למאגרי השומן או לא.זה יותר מורכב מזה..
לא סתם אומרים לנו פחמימות פשוטות, פחמימות מורכבות, אני כן מאמין שזוכר לבן בצריכה מופרזת יילך למאגרי השומן אלא אם אתה ילד היפר שכל היום קופץ
אני שוקל 99-101 כרגע, כדי לעלות במשקל שזה אגב המטרה שלי כי אני די חטוב(גבוה, כנראה בגלל זה) אני צריך 4-5 אלף קלוריות, שאני אוכל סוכר טהור או ג'אנק בכמויות יש אפ ואז נפילת סוכר, מעדיף להימנע מהפיקים האלה ולהתמיד בתהליךכמו שאמרו רבים כאן לפניי (Kozer יכול להסביר טוב ממני) מה שתכניס לגוף שלך זה מה שייקבע האם זה יילך למאגרי השומן או לא.
תלוי לאיזו תוצאה אתה רוצה להגיע ומה המטרה שלך.
אם אתה יודע שיש לך 1,800 קלוריות ביום. ואתה תבזבז על נס קפה בבוקר שמורכב מ200 מייל חלב שזה 120 קלוריות. ועוד 2 כפיות סוכר 10 גרם שזה 40 קלוריות. אז התחלת את היום שלך במינוס 160 קלוריות. אם תשתה לדוגמא קפה שחור ללא סוכר במקום בבוקר. אתה תשאר עם 1,800.
הכל תלוי במטרה שלך וכמה אתה דובק בה. זה כמו שתעבוד בעבודה שמכניסה לך כל חודש 8 נטו לחשבון. ותבזבז 9 כל חודש. אתה תהיה במינוס 1,000 כל חודש וזה יגרור מינוס כבד. או שתציב לעצמך מטרה להיות בגירעון ולהוציא פחות לדוגמא 7,000 ואז תהיה בפלוס בחיסכון.
מקווה שהבהרתי