הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סתם נוזלים, או אשכרה עלייה במשקל?

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
סתם שמה פה, שיהיה.
גובה, 157, משקל נוכחי 56.
ניטרלי מוערך בכ 1,400.

בחודש האחרון הייתי באחלה ירידה במשקל, אכלתי 1,000-1,100 קל' ליום, 3 אימונים FBW בשבוע, והייתה ירידה טוב ומאוזנת של כ300 גרם בממוצע לשבוע.
הגעתי ליעד שלי, משקל 55 (שאני חותרת אליו כבר מעל חצי שנה בסבל ותיסכולים רבים. כי מי ידע שלרדת 3 קילו לוקח חצי שנה מזורגגת????)
ואז הגיע ראש השנה וקצת 'שחררתי', אכלתי בסביבות ה2000-1,800 קל' ליום (הערכה גסה), למשך ימי החג, וכמובן שדאגתי קצת לזוז ולא להיות בטטת כורסא.
יום אחרי החג, צום גדליה, צמתי את כולו וסגרתי את שבירת הצום ב 450 קלוריות.
מקצרת,
מאז החג, המשקל קפץ בלי שום רחמים היישר אל 56.
וכאילו, מה?
מה??
מה.
חיכיתי שבוע לחכות שהדביל ירק מהעץ שטיפס עליו. נוזלים וזה.
אבל לא.
upload_2020-9-27_11-10-6.png
בינתיים יום כפירו בפתח. לא יודעת עד כמה הוא יעזור כי בתכלס מחזירים את כל הקלוריות בסעודה מפסקת / שבירת צום. לא בונה על זה.
מה הלו"ז? זה אמור לרדת? אני מתוסכלת על אמת.
כרגע אני מנסה לחזור חזרה לניטרלי, ממש בזהירות. אוכלת 1,250 בינתיים. מפחדת לעלות עוד וחושבת אפילו להוריד.
מזכירה שעל פי החצי השנה האחרונה הניטרלי שלי הוא בסביבות ה1,400.

אשמח לכל התייחסות שהיא דברי נחמה/תקווה/עצה/הערה/הארה.
טרוליזם - לא כאן.

אני חושב שענית לעצמך, לא הגיוני עליה בשומן או מה שלא יהיה כל כך מהר, זה נוזלים.
מאז ראש השנה אכלת בצורה שבה אכלת לפני או שהיו שינויים?

• פותח/ת השרשור
אני חושב שענית לעצמך, לא הגיוני עליה בשומן או מה שלא יהיה כל כך מהר, זה נוזלים.
מאז ראש השנה אכלת בצורה שבה אכלת לפני או שהיו שינויים?

היה יום אחד של 1,500, (שקוזז באירובי) כל השאר כרגיל, 1250.

איפשהו במוח אני יודעת שזה נוזלים, ובכל זאת, העובדות היבשות בשטח - המשקל - כאילו עושה לי דווקא, החוליגן.
במקרים כאלה צריכה שירגיעו אותי מבחוץ לא אצא מדעתי. זה כלכך מתסכל 🤦‍♂️

היה יום אחד של 1,500, (שקוזז באירובי) כל השאר כרגיל, 1250.

איפשהו במוח אני יודעת שזה נוזלים, ובכל זאת, העובדות היבשות בשטח - המשקל - כאילו עושה לי דווקא, החוליגן.
במקרים כאלה צריכה שירגיעו אותי מבחוץ לא אצא מדעתי. זה כלכך מתסכל 🤦‍♂️
ומתי היה אותו יום?

סתם רעיון - למה שלא תנסי לעשות PSMF לתקופה קצרה של שבועיים - שלושה?
קשה לי להאמין שלא תראי ירידה משמעותית במשקל, אני אפילו מאמין שתרדי מתחת ל55 ק''ג בלי לשים לב.

• פותח/ת השרשור
סתם רעיון - למה שלא תנסי לעשות PSMF לתקופה קצרה של שבועיים - שלושה?
קשה לי להאמין שלא תראי ירידה משמעותית במשקל, אני אפילו מאמין שתרדי מתחת ל55 ק''ג בלי לשים לב.

מגניב, מהזה הראשיתיבות האלה? D:

תני לזה קצת זמן להתאזן, אם היית בגירעון עד עכשיו יכול להיות שזה ייקח טיפה זמן
אוקיי.
מה אם אשאר על ניטרלי לשבוע-שבועיים הקרובים? (כלומר, אשאר על 1,200-1,300, ולא ארד חזרה ל1,000) הנוזלים עדיין ירדו עם הזמן?

יש סיבה מיוחדת שלקח לך לרדת במשך חצי שנה 3 קילו?
כן.
רעב.
חחח
סתם, לפני הקורונה הייתי על ניטרלי של 1,800(!) הרבה אימונים עצימים, פעילה ביומיום וכו'.
בסגר הראשון התחלתי לעלות עם 1,800, אז הורדתי ל1,600 ראיתי שאני ממשיכה לעלות. אחרי פסח הורדתי ל1,400, והוספתי קצת אירובי. מיד ירדתי קילו, בתוך שבועיים. וחיכיתי שירד עוד. ולא ירד. והייתי ממש רעבה על 1,400 עד שהתרגלתי והבנתי שזה הניטרלי החדש שלי. גם כשחזרתי להתאמן הניטרלי נשאר על 1,400. לא חזר להיות 1,800...
במשך תקופות ארוכות ניסיתי לקצץ בקלוריות ללא הצלחה. הורדתי ל1,200 וזה השפיע ממש רע (חולשות מטורפות, רעב קיצוני וכו'). החזרתי ל1,400 והתחלתי לעשות אירובי כמו מטורפת, אליפטיקל וזה. זה עבד אחלה למשך חודש. ירדתי עוד קילו בחודש הזה, ואז נדפקה לי הברך.
עד כה 2 קילו. 4 חודש.
שוב נתקעתי במשקל. לא הצלחתי להוריד בכלל. פשוט כי הייתי רעבה.
ואז נכנסתי לתקופה של סטרס מפגר בתחילת השנה, שגרם לי לדיכוי בתאבון, ובמקביל לאנדרנלין בשמים. אכלתי בערך 1,000 קל' ליום. עוד קילו ירק.
3 קילו חצי שנה. זהו :>

מגניב, מהזה הראשיתיבות האלה? D:

אוקיי.
מה אם אשאר על ניטרלי לשבוע-שבועיים הקרובים? (כלומר, אשאר על 1,200-1,300, ולא ארד חזרה ל1,000) הנוזלים עדיין ירדו עם הזמן?

כן.
רעב.
חחח
סתם, לפני הקורונה הייתי על ניטרלי של 1,800(!) הרבה אימונים עצימים, פעילה ביומיום וכו'.
בסגר הראשון התחלתי לעלות עם 1,800, אז הורדתי ל1,600 ראיתי שאני ממשיכה לעלות. אחרי פסח הורדתי ל1,400, והוספתי קצת אירובי. מיד ירדתי קילו, בתוך שבועיים. וחיכיתי שירד עוד. ולא ירד. והייתי ממש רעבה על 1,400 עד שהתרגלתי והבנתי שזה הניטרלי החדש שלי. גם כשחזרתי להתאמן הניטרלי נשאר על 1,400. לא חזר להיות 1,800...
במשך תקופות ארוכות ניסיתי לקצץ בקלוריות ללא הצלחה. הורדתי ל1,200 וזה השפיע ממש רע (חולשות מטורפות, רעב קיצוני וכו'). החזרתי ל1,400 והתחלתי לעשות אירובי כמו מטורפת, אליפטיקל וזה. זה עבד אחלה למשך חודש. ירדתי עוד קילו בחודש הזה, ואז נדפקה לי הברך.
עד כה 2 קילו. 4 חודש.
שוב נתקעתי במשקל. לא הצלחתי להוריד בכלל. פשוט כי הייתי רעבה.
ואז נכנסתי לתקופה של סטרס מפגר בתחילת השנה, שגרם לי לדיכוי בתאבון, ובמקביל לאנדרנלין בשמים. אכלתי בערך 1,000 קל' ליום. עוד קילו ירק.
3 קילו חצי שנה. זהו :>
יכול להיות שכל הרעב הזה שנגרם לך זה בגלל נפח קטן של אוכל?
תנסי לשחק עם האוכל ולאכול דברים משביעים יותר, לאכול לאט יותר, מסטיקים, שתית מוגזת ללא קלוריות מפוצצת את הבטן, כמה כוסות מים לפני כל ארוחה ואחריה.
אירובי כמובן ואז אפשר לאכול יותר.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שכל הרעב הזה שנגרם לך זה בגלל נפח קטן של אוכל?
תנסי לשחק עם האוכל ולאכול דברים משביעים יותר, לאכול לאט יותר, מסטיקים, שתית מוגזת ללא קלוריות מפוצצת את הבטן, כמה כוסות מים לפני כל ארוחה ואחריה.
אירובי כמובן ואז אפשר לאכול יותר.

קשה לי לומר. ככל הזכור לי הייתי אוכלת מסודר ב1,200. הכנתי לי תפריט, הרבה ירקות, והכנסתי לי פינוק יומי...
הצלחתי לעמוד בתפריט הזה, אבל הייתי עצובה ונטולת אנרגיה, ואפילו לא הייתה ירידה במשקל, כי לא היה לי כח לזוז. זה שרד שבועיים.
העברתי את הגוף שלי הרבה סבל בעבר חחח הרעבתי אותו ברמה קיצונית במשך שנים ח. בקטע הנפשי קשה לי לרדת לכמות קלורית נמוכה.
1,000 קל' זה מעט. מבחינתי זה היה מחוץ לתחום.
שוב, עד החודש האחרון עם כל הבלגן והסטרס. שבאמת לא היה לי תאבון.
אבל עכשיו התאבון חזר חחחחחח

קשה לי לומר. ככל הזכור לי הייתי אוכלת מסודר ב1,200. הכנתי לי תפריט, הרבה ירקות, והכנסתי לי פינוק יומי...
הצלחתי לעמוד בתפריט הזה, אבל הייתי עצובה ונטולת אנרגיה, ואפילו לא הייתה ירידה במשקל, כי לא היה לי כח לזוז. זה שרד שבועיים.
העברתי את הגוף שלי הרבה סבל בעבר חחח הרעבתי אותו ברמה קיצונית במשך שנים ח. בקטע הנפשי קשה לי לרדת לכמות קלורית נמוכה.
1,000 קל' זה מעט. מבחינתי זה היה מחוץ לתחום.
שוב, עד החודש האחרון עם כל הבלגן והסטרס. שבאמת לא היה לי תאבון.
אבל עכשיו התאבון חזר חחחחחח

הפינוק היומי יכול להיות מאוד בעייתי, אומנם פסיכולוגית זה מוסיף אבל לרעב לא כזה נותן יותר מידי מבינה..

תנסי את הנוסחה הקלאסית ולאכול בעיקר בלי שטויות, ולעשות ציט מידי פעם, תכיני לך מתכונים גם טעימים (אפשר לעשות עולם עם אורז חזה עוף, אמנון, סלומון)

אבל אם כרגע את במצב טוב יותר אז הכל טוב, אם באלך איזה עצה ספיציפית באהבה

@אני=] דיאטת כאסח | דיאטת בזק - קילוגרם כושר ופיתוח גוף
זו בעצם דיאטת כאסח מאוד אגרסיבית שעושים לתקופה קצרה יחסית, בסגנון של מה שמפתחי גוף עושים לקראת תחרויות.

זה בעיקר אומר לאכול מצד מעט קלוריות שמתוכן כמעט הכל חלבון, אבל יש הרבה מעבר לזה ואני ממש ממליץ לקרוא את המאמר של מייק בנוגע לזה.
אם תעשי את זה נכון את לא תאבדי מסת שריר וזה יתן לך בוסט רציני לחיטוב.

• פותח/ת השרשור
הפינוק היומי יכול להיות מאוד בעייתי, אומנם פסיכולוגית זה מוסיף אבל לרעב לא כזה נותן יותר מידי מבינה..

תנסי את הנוסחה הקלאסית ולאכול בעיקר בלי שטויות, ולעשות ציט מידי פעם,
חחח שמע ה1,200היה לפני שלושה חודשים כמעט.... וכן, מבינה. ברור.
הפינוק היומי היה נספר כמובן כמו כל דבר שאכלתי.
וואלה דווקא כשהייתי על 1,000 אכלתי הרבה שטויות חחחחח מלא חלווה וכזה. שמרתי על מינימום של חלבון והתפרעתי בשאר. במקום ארוחות נישנשתי דברים. כי גם ככה לא הייתי רעבה.
כרגע אני לא רוצה להיות בחיטוב, אבל מתבאסת רצח שכל מה שירדתי עולה על פארש.

תכיני לך מתכונים גם טעימים (אפשר לעשות עולם עם אורז חזה עוף, אמנון, סלומון)
אתה מספר לי 😆

אבל אם כרגע את במצב טוב יותר אז הכל טוב, אם באלך איזה עצה ספיציפית באהבה
תודה, מעריכה ממש 😛
כרגע מיציתי את החיטוב. השבועות האחרונים שלו כבר היו קצת קשים, והתחילה לי נשירה בגלל התפריט הדל, וזאת בזמן שהאימונים המשיכו להיות ממש עצימים... (שברתי כמה וכמה שיאים:rolleyes-71:) אז רוצה לצאת קצת לניטרלי.
@אני=] דיאטת כאסח | דיאטת בזק - קילוגרם כושר ופיתוח גוף
זו בעצם דיאטת כאסח מאוד אגרסיבית שעושים לתקופה קצרה יחסית, בסגנון של מה שמפתחי גוף עושים לקראת תחרויות.

זה בעיקר אומר לאכול מצד מעט קלוריות שמתוכן כמעט הכל חלבון, אבל יש הרבה מעבר לזה ואני ממש ממליץ לקרוא את המאמר של מייק בנוגע לזה.
אם תעשי את זה נכון את לא תאבדי מסת שריר וזה יתן לך בוסט רציני לחיטוב.

השאלה היא אם זה משהו שנשאר לאורך זמן, או שברגע שאתחיל שוב לאכול פחממות אני אעלה את הכל.....

@אני=] למה שתעלי בגלל פחמימות? אין שום קשר.. הרעיון זה לעשות את זה לתקופה קצרה ואז לחזור לחיטוב מתון יותר, ככה שתורידי במשקל בקצב מהיר ואז גם כשתחזירי פחמימות לתפריט ותעלי קצת נוזלים את תשארי במשקל נמוך עדיין.

• פותח/ת השרשור
@אני=] למה שתעלי בגלל פחמימות? אין שום קשר.. הרעיון זה לעשות את זה לתקופה קצרה ואז לחזור לחיטוב מתון יותר, ככה שתורידי במשקל בקצב מהיר ואז גם כשתחזירי פחמימות לתפריט ותעלי קצת נוזלים את תשארי במשקל נמוך עדיין.

וואו אוקיי! הבנתי.
סופר קול.
אתכנן לי את זה לאחרי חול המועד סוכות. לקראת דברים כאלה אני צריכה הכנה נפשית.

חח את לא ממש רחוקה מזה, את רשמת שיוצא לך לאכול ביום גם 1000 קלוריות.. זה פשוט אומר לרדת ליותר נמוך ולאכול בעיקר חלבון ואיזה דג שמן אחד ביום.
תזונה קשה אבל בהחלט מאוד משתלמת לפי דעתי.

• פותח/ת השרשור
חח את לא ממש רחוקה מזה, את רשמת שיוצא לך לאכול ביום גם 1000 קלוריות.. זה פשוט אומר לרדת ליותר נמוך ולאכול בעיקר חלבון ואיזה דג שמן אחד ביום.
תזונה קשה אבל בהחלט מאוד משתלמת לפי דעתי.

לפנח שבועיים נגמר חודש שבו אכלתי 1,000. היום כבר על 1,250 ומנסה לחזור לניטרלי שלי 1,400 לתקופה.
ואז כבר נראה לאן אני לוקחת את זה 😃
אבל ממש תודה!

אם מה שמפריע לך זה המשקל אז תורידי ליום יומים את הכמות פחמימה בתזונה והנוזלים ירדו. אני נעזרת בזה אחרי העמסת פחמימות\צ'יט לנשים יש נטיה לאגור לפעמים יותר נוזלים מגברים.
רוב הסיכוים שזה נוזלים ואולי קצת שומן אבל פשוט קחי בחשבון שאחרי חיטוב צריך לעלות בהדרגה את הקל', אי אפשר לאכול 1000 קלוריות ואז לעלות ישר ל1800.

וצריך גם לקחת בחשבון שהמשקל שמגיעים אליו יכול לעלות כמו שקרה לך מנוזלים שמוסיפים פחמימה לתזונה. אבל האחוז שומן ישאר נמוך יותר במשקל גבוה יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית