נק' מוניטין:
2,305
- 3,535
- 1,249
- מיינדסט
ראיתי שצריך להגיע לכמות של גרם סידן ליום, איך זה אפשרי מאוכל?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
גבינה צהובה - 900 מג ל100 גרםתראה לי איך אתה מצליח עץ ידי המזונות שציינת לגרד את ה400-500? וזה כמובן עם להגזים מהם
וצריך כל יום לעבור את ה1000 מג, איך עושים את זה, ואם מתספים אז ראיתי שיש מלא סוגים שונים, מישהו מבין בזה?
@kotzer איך אתה מגיע לסידן היומי שלך?
בדקתי, 650 סידן בגבינה צהובה, מכובד.., השאלה האם סידן במוצרי חלב אכן נספג? סוכר שיש על זה קונצנזוס, יש שורה תחתונה?גבינה צהובה - 900 מג ל100 גרם
סרדינים - 650 מג ל 100 גרם
חלב זה באיזור ה100, חלב מעושר יש לך 200
טונה לא חושבבדקתי, 650 סידן בגבינה צהובה, מכובד.., השאלה האם סידן במוצרי חלב אכן נספג? סוכר שיש על זה קונצנזוס, יש שורה תחתונה?
סרדינים בחיים שלי לא אכלתי, האם טונה עם אותם נתונים?
באגוזים יש משהו כמו 100 ל100 גרםטונה לא חושב
למה שסידן לא ייספג? אם אתה ממש דואג תוסיף קצת אגוזים או שומן בצד וזהו
וזה 900 אני די בטוח
זה 900, המקור שם לא מעודכןבאגוזים יש משהו כמו 100 ל100 גרם
לגבי גבינה צהובה
FoodsDictionary - גבינה צהובה 28% שומן, טרה, ערכים תזונתיים
לגבי סידן שנספג או לא, קראתי ובדקתי ויש כמה סוגי סידן שונים calcium carbonate citrate ועוד כמה סוגים
הספיגה של ה citrate היא חלקה והוא יותר יקר
הספיגה של ה carbonate תלויה במצב החומציות בבטן שלך משהו כזה והוא גם יותר זול
לגבי חלב, זוכר שקראתי שהסידן שם לא מאה, לא סגור על זה...
הלוואי ש100 גרם גבינה צהובה סוגר לי שם את הפינה, הלוואי..
זה 900, המקור שם לא מעודכן
בקשר לאגוזים התכוונתי לשומן שם, כאילו שתאכל את זה עם עוד קצת שומן כדי לוודא מאה אחוז ספיגה
אני די בטוח שזה לא כלכך משנה מתזונה אבל חכה לתשובה של @sand22
אם נספג באיזור 30 אחוז זה אומר שצריך להגיע ל3 גרם ממנו ממוצרי חלב או שההמלצות היומיות מתחשבות בקטע הזה?מחלב נספג באזור ה30% שזה טוב, לעומת למשל תרד מהצומח שזה באזור ה5%. - אז אם אתה לא טבעוני עדיף מחלב. הזמינות מאגוזים\שומשום פחות טובה
לא כדאי לקחת תוספים של סידן אלא לצרוך מהמזון כל עוד אפשר ( יש מחקרים שמראים שזה מגביר סיכון למחלות קרדיווסקולריות)
וכן קלציום קרבונט צריך לקחת אחרי האוכל (סביבה חומצית) - ציטראט לא חייב אחרי האוכל.
אם נספג באיזור 30 אחוז זה אומר שצריך להגיע ל3 גרם ממנו ממוצרי חלב או שההמלצות היומיות מתחשבות בקטע הזה?
אם מהמזון לא מגיעים קרוב אפילו להמלצה היומית אז כדאי לתסף, לא?
וגם לא הבנתי איך את מגיעה לגרם ביום אם פחות מ30 אחוז נספג.. חוץ מזה אני מעריך את הידע והמענה שלך כאן אם יורשה לי לציין..