הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בזמן ריצה

harddani

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
היי,

אני רץ כבר חצי שנה ויש לי כאבים לסירוגין בצדדים בזמן ריצה
אני יכול לרוץ 8 קילומטר ולא להרגיש שום דבר ובריצה אחרת כבר אחרי 2 קילומטר להרגיש את אחד הצדדים ולהפסיק לרוץ מהכאבים

אני לא מצליח להבין מאיזה סיבה זה נגרם אני לא אוכל לפני, עושה חימום, לא שותה, נח מספיק מריצה לריצה

שבוע שעבר תוך כדי ריצה כבר אחרי 5 קילוטר היה איזה ענף של עץ למעלה ותוך כדי ריצה הרמתי את היד למעלה ותלשתי את הענף סתם משעמום של ריצה
תוך כמה צעדים הרגשתי מתיחה בצד מתחת לחזה של אותה היד ופשוט עצבים בגלל המעשה הזה הלכה לי הריצה ונאלצתי להפסיק

איך כל זה קורה לי?

כמה אימוני ריצה אתה עושה בשבוע? האם האימונים בקצב אחיד ובמרחקים קבועים?
ולאיזה אזור אתה מתכוון כשאתה מדבר על הצדדים?

• פותח/ת השרשור
כמה אימוני ריצה אתה עושה בשבוע? האם האימונים בקצב אחיד ובמרחקים קבועים?
ולאיזה אזור אתה מתכוון כשאתה מדבר על הצדדים?

היי,
בערך 3 אימוני ריצה בשבוע למרחקים של 4-6 קילומטר (תלוי בכוח שלי) וכן בקצב אחיד

באדום סימנתי את האזורים שכואבים לי מדי פעם (לא שניהם ביחד) וזה פשוט גורם לי לעצור ולהפסיק את הריצה
בירוק סימנתי את המקום שכאב לי שנתפס לי בזמן שהרמתי את היד וגרם לי גם להפסק הריצה..

קבצים מצורפים

• 03-חזית.jpg
    03-חזית.jpg
    KB 133.1 · צפיות: 41
אם אתה רוצה לקרוא אז יש כתבות של מכון דוידסון בנושא הנל ETAP :

1. מדוע בזמן מאמץ גופני כואב לי בצד שמאל? ויטלי
2.תופעות בלתי צפויות בזמן ריצה

עשית צילומים אולטרסאונד בדיקות שונות? הכאב מופיע רק בזמן ריצה? וכמה זמן לפני שאתה רץ אתה אוכל?
לי באופן אישי מופיעים כאבים באזור הירוק שסימנת,אם אני מתאמנת על בטן לא מספיקה ריקה. למשל בשעות הערב. אם אני מתאמנת בצום\ אחרי משהו קל זה לא קורה לי.

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה לקרוא אז יש כתבות של מכון דוידסון בנושא הנל ETAP :

1. מדוע בזמן מאמץ גופני כואב לי בצד שמאל? ויטלי
2.תופעות בלתי צפויות בזמן ריצה

עשית צילומים אולטרסאונד בדיקות שונות? הכאב מופיע רק בזמן ריצה? וכמה זמן לפני שאתה רץ אתה אוכל?
לי באופן אישי מופיעים כאבים באזור הירוק שסימנת,אם אני מתאמנת על בטן לא מספיקה ריקה. למשל בשעות הערב. אם אני מתאמנת בצום\ אחרי משהו קל זה לא קורה לי.

אני תמיד רץ ב8-9 אחרי שאכלתי צהריים ב1-2 ושותה קפה שחור עם פרי באזור 7 (שעתיים לפני הריצה)
אני לא עושה חימום בדרך כלל להפך אם אני עושה חימום של 5-10 דקות חימום סטטי עם סיבובים וכאלה זה רק מעלה את הסיכוי להיתפסות של השרירים הללו.

לא דיברתי על זה עם רופא בשביל אולטראסונד כי אני לא חושב שיאשרו כזה דבר. אבל עשיתי לפני חודשיים בדיקת מיפוי עצמות (שזה על כל הגוף) ולא ראו איזה שהם שברי מאמץ.. (בדיקות דימות לא מזהות כאב)

מוזר כי אני חושב שהגוף כן ריק..
זה קורה אחרי 2 קילומטר בערך

אני תמיד רץ ב8-9 אחרי שאכלתי צהריים ב1-2 ושותה קפה שחור עם פרי באזור 7 (שעתיים לפני הריצה)
אני לא עושה חימום בדרך כלל להפך אם אני עושה חימום של 5-10 דקות חימום סטטי עם סיבובים וכאלה זה רק מעלה את הסיכוי להיתפסות של השרירים הללו.

לא דיברתי על זה עם רופא בשביל אולטראסונד כי אני לא חושב שיאשרו כזה דבר. אבל עשיתי לפני חודשיים בדיקת מיפוי עצמות (שזה על כל הגוף) ולא ראו איזה שהם שברי מאמץ.. (בדיקות דימות לא מזהות כאב)

לדעתי כדאי לבקש צילומים רלוונטים, וכן לנסות לרוץ בשעות הבוקר טרם ארוחות כבדות. (למרות שאמרת שאתה תמיד רץ ב20-21) אבל שווה לנסות.
בכתבות שצירפתי לך אז מדברים על ETAP שזה יכול להיות קשור למחסור חמצן בסרעפת\תנועת שרירים \עיכול לא טוב
לא חושבת שיש קשר לשברי מאמץ במקרה הזה.
תהליך העיכול הוא לוקח זמן כמו שבטח אתה יודע, יש סיכוי שזה קשור ויש סיכוי שלא, בכל מקרה הם גם טוענים שזה עובר עם הזמן

כשאתה עושה מתיחות/קם בבוקר ומתמתח במיטה/מתמתח ביום יום שלך.
אתה מרגיש כאבים בשריר הירוק או בשרירים האדומים?
משהו נוסף, לבדוק גמישות בעיקר. אני רוצה שתעמוד ישר עם פיסוק רגליים במקביל לרוחב הכתפיים. תתכופף כדי לגעת ברגליים עם הידיים ותשמור על גב ישר ורגליים ישרות.
תעדכן אותי עם שני השאלות הללו

• פותח/ת השרשור
כשאתה עושה מתיחות/קם בבוקר ומתמתח במיטה/מתמתח ביום יום שלך.
אתה מרגיש כאבים בשריר הירוק או בשרירים האדומים?
משהו נוסף, לבדוק גמישות בעיקר. אני רוצה שתעמוד ישר עם פיסוק רגליים במקביל לרוחב הכתפיים. תתכופף כדי לגעת ברגליים עם הידיים ותשמור על גב ישר ורגליים ישרות.
תעדכן אותי עם שני השאלות הללו

ביום יום כשאני מתמתח לא מרגיש שמה כלום
ואני לא מצליח לגעת עם גב ישר ורגליים ישרות ברגליים אבל גם בפעולה הזאת אין שום כאב

היי,
בערך 3 אימוני ריצה בשבוע למרחקים של 4-6 קילומטר (תלוי בכוח שלי) וכן בקצב אחיד

באדום סימנתי את האזורים שכואבים לי מדי פעם (לא שניהם ביחד) וזה פשוט גורם לי לעצור ולהפסיק את הריצה
בירוק סימנתי את המקום שכאב לי שנתפס לי בזמן שהרמתי את היד וגרם לי גם להפסק הריצה..
אתה סימנת את אזור הבטן התחתונה. זה יכול להיות קשור למערכת העיכול ויכול להיות קשור לשרירי הבטן או מכופפי הירך.
אם יש לך בעיות עיכול כלשהן- גש לרופא המשפחה לבירור.
אם אתה לא חושב שמדובר בזה תוכל לגשת לפיזיותרפיסט שיבדוק מה הקשר בין התלונות שלך לבין תפקוד השרירים באזור.

היי,

אני רץ כבר חצי שנה ויש לי כאבים לסירוגין בצדדים בזמן ריצה
אני יכול לרוץ 8 קילומטר ולא להרגיש שום דבר ובריצה אחרת כבר אחרי 2 קילומטר להרגיש את אחד הצדדים ולהפסיק לרוץ מהכאבים

אני לא מצליח להבין מאיזה סיבה זה נגרם אני לא אוכל לפני, עושה חימום, לא שותה, נח מספיק מריצה לריצה

שבוע שעבר תוך כדי ריצה כבר אחרי 5 קילוטר היה איזה ענף של עץ למעלה ותוך כדי ריצה הרמתי את היד למעלה ותלשתי את הענף סתם משעמום של ריצה
תוך כמה צעדים הרגשתי מתיחה בצד מתחת לחזה של אותה היד ופשוט עצבים בגלל המעשה הזה הלכה לי הריצה ונאלצתי להפסיק

איך כל זה קורה לי?
היה לי גם, תנסה לעשות מתיחות לאליאופסואס. לי זה עזר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית