עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אייש, הכנסת פילוסופיה. אני נמשך אליך קצת יותר, איכשהו(*לא חשבתי שהגיוני יותר).מה אתה מגדיר קלות?
המטרה מקדשת את האמצעים?כתבתי על מה נדרש ממני לוותר בשביל זה
כי זה כיף?לא הבנתי למה אתם מושכים דיון כזה?
אתה לא חייב להכנס לאשכול ולהגיב, למזלי גם הדעה שלך לא מעניית אותי.לא הבנתי למה אתם מושכים דיון כזה?
למה אתה מתייחסים למישהו שנכנס לכם לצלחת?
זה פשוט לא עניינך אז שחרר, אנשים פה הוכיחו כבר כמה פעמים טענות טובות יותר מאשר לשלך, אז לבוא לכאן ולנסות לשכנע זה פשוט בזבוז זמן.
שחרר
אייש, הכנסת פילוסופיה. אני נמשך אליך קצת יותר, איכשהו(*לא חשבתי שהגיוני יותר).
המטרה מקדשת את האמצעים?
המטרה הזאתי?
אזכיר שוב את אותה "קלות"(היצע רב ותוספי תזונה, גם יכול להיות נוח בכיס, תלוי בך).
כי זה כיף?
אפשר לבזבז זמן בהמון דרכים, למה לא להחכים בדיון, אם אפשר?
למה אתה למשל שלחת את ההודעה הזאת?
יש לחלקנו בני האדם צורך לתת דעותנו.
אתה לא כל כך שונה, אחרי הכול.
רחמים לא ידע. הוא לא ידע.רחמים
הנה, פותח דיון חדש לא חדש, מותאם לדעותך.איך הגעת לכל המסקנות האלה?
אני יכול לתת את דעתי 200 פעמים, אם זה היה דיון ששווה לתת לו מענה, כל עוד בנאדם נכנס לי לצלחת אין לי סיבה למשוך איתו דיון.
טחנו את הדיון כמו שטחנו דיון בן אדם דתי לאטאיסט, אין לזה סוף.
אבל למה אתה נכנס לי לצלחת? אבל למה המדינה לוקחת לי כסף? אבל למה הוא כן ואני לא?איך הגעת לכל המסקנות האלה?
אני יכול לתת את דעתי 200 פעמים, אם זה היה דיון ששווה לתת לו מענה, כל עוד בנאדם נכנס לי לצלחת אין לי סיבה למשוך איתו דיון.
טחנו את הדיון כמו שטחנו דיון בן אדם דתי לאטאיסט, אין לזה סוף.
זה יותר נשמע כאילו אתה המתגונן פה..אבל למה אתה נכנס לי לצלחת? אבל למה המדינה לוקחת לי כסף? אבל למה הוא כן ואני לא?
אבל החוק הזה לא מתאים לי... מסיכה? למה שתחליטו על הפנים שלי?
לא נראה לי שאתה מבין את המושג התערבות אבל בסדר, אתה מוזמן לצאת מהאשכול ולא להגיב, הרי זה לא רלוונטי אליך כנראה, אבל הייתה חייב להגיב אז כנראה שאתה המתגונן פה ולא אני.. 😃זה יותר נשמע כאילו אתה המתגונן פה..
תאכל מבחינתי עדשים כל היום, אבל אל תתערב לי בצלחת, סוף סיפור.
חמודי אני לא מכחיש שאני מתגונן כלפי אדם שנכנס לי לצלחת, חג שמח 😃לא נראה לי שאתה מבין את המושג התערבות אבל בסדר, אתה מוזמן לצאת מהאשכול ולא להגיב, הרי זה לא רלוונטי אליך כנראה, אבל הייתה חייב להגיב אז כנראה שאתה המתגונן פה ולא אני.. 😃
שמע חביבימניח שכולכם שמעתם על זה, רציתי לשמוע את דעתכם.. אני מניח שכל בן אדם בריא נפשו ירגיש צביטה בלב מצפייה בסרטון, אבל מה ההבדל בין האדם שהתעלל לתעשיית הבשר?
אני טבעוני כבר כמה שנים, וזה דיי סותר ש99% מהאנשים שהלכו ל"הפגנה" הזו לאחר מכן חוזרים לבית ועושים שניצל.
מעניין אותי מה אתם חושבים בדגש על הקרניבורים
יש! תהפוך את זה לדיון פוליטי מפגר , משעמם לי בסגראגב עוד דבר,
אתה בטח שמאלני, ובחרת בכחול לבן
אז המפלגה שלך בקבוצת הוואטסאפ כתבה שהיא יודעת מה המשמעות של זה שהיא תומכת בהפגנות - אנשים מתים,
אבל הם לא יכולים להתנגד להפגנות כי אז הם פוגעים במצבת המנדטים שלהם.
כלומר בזמן שאתה מנסה לייצר סימטריה בין ערך החיים של בעלי חיים לשל בני אדם,
נבחרי הציבור שלך נותנים יד להתפגרות של אלפי אדם בשביל עוד כמה מנדטים.
כל השיח המוסרי הוא לא אובייקטיבי, ואפשר למתוח קווים איפה ברוצים בכל מקרה, בדיוק כמו שעשיתי כאן למעלה,
או בצורה אחרת.
בסוף, אתה לא באמת מצביע על דיסוננס קוגנטיבי ויש הסברים נהדרים למה המציאות קורית כפי שהיא קורית בנושא הזה
אגב אני סתם דוחף כאן קצת פוליטיקה מתוך זריקת חכה. ואני יודע ומבין פשוט שבני אדם הם יצור ככ מטומטם,
שרצח עם מתחת לאף יזיז להם פחות מאשר כל מיני טרנדים כמו "רחמנות על חיות"
אני לא עומד להתייחס לכל מה שכתבת פה אבל אני כן אתייחס לקטע של החוסרים, אני "בן נוער" אם אתה רוצה לקרוא לזה ככה, ואני כמעט לא צורך בשר אדום, לא אוהב את זה וגם לא רוצה לתמוך בתעשייה הזו, אני לא צמחוני לגמרי כי אני כן אוכל חזה עוף חלב ודגים ואני לא מתיימר להיות צמחוני/טבעוני, לחיות רק על דברים מהצומח זה פחות מתאים לי.רק לחשוב על לצפות באלימות הזאת כואב לי.
באמת צריכה להיות אכיפה יותר קשה כדי להרתיע מקרים כאלו בעתיד.
בכל מקרה, הבעיה הכי גדולה היא אצל בני נוער. תזונה צמחונית וטבעונית אוטמטית מקשה עליהם לקבל ברזל, סידן וחלבון שהם צריכים נואשות בשביל לגדול כמו שצריך. אם בני נוער רגילים שצורכים מוצרי חלב מתקשים להגיע לסידן, קשה לי לדמיין שבני נוער טבעוניים לא יתקשו (אני מודע לזה שבסויה יש סידן וגם בטחינה קצת, אבל כמה חלב סויה ואדממה אפשר לצרוך ביחס למגוון הענק של מוצרי חלב; כוס חלב בבוקר עם דגנים, בבית ספר סנדוויץ' עם גבינה, ואולי אפילו בערב קוטג' או יוגורט כארוחת ביניים - וגם זה הרבה פעמים לא מספיק אלא אם כן אתה צורך מוצרי חלב שמועשרים בסידן!) כמה בני נוער כבר יסכימו לצרוך כדורי ותוספים על בסיס יומי בשביל להגיע לערכים? אני אשאל את זה אחרת, כמה כבר עושים את זה? ומתעוררת פה עד שאלה, האם לחיות על כדורים, תוספים מלאכותיים וכו' זה בריא לנפש ולגוף? עוד משהו, בני ובנות נוער שעם בעיות אכילה, במיוחד בנות, גם ככה ממעיטות בתזונה שלהן, אז לחשוב שאפילו לא יהיה בשר או גבינה במעט שהן אוכלות ובמקום זה רק ירק ופחמימה?
והינה האשכולות "ממים של חדר כושר" ו"להאמין טפשי או הגבר המתבקש מיצור תבוני" מפנים את מקומם כהאשכולות עם הכי הרבה תגובות לאשכול החדש "טבעונות ולמה כולם צריכים להיות כאלה"מניח שכולכם שמעתם על זה, רציתי לשמוע את דעתכם.. אני מניח שכל בן אדם בריא נפשו ירגיש צביטה בלב מצפייה בסרטון, אבל מה ההבדל בין האדם שהתעלל לתעשיית הבשר?
אני טבעוני כבר כמה שנים, וזה דיי סותר ש99% מהאנשים שהלכו ל"הפגנה" הזו לאחר מכן חוזרים לבית ועושים שניצל.
מעניין אותי מה אתם חושבים בדגש על הקרניבורים
התאילנדי לא יסכים איתך, גם פרה אתה לא צריך כדי להתקיים, ועובדה פרה זה דבר לא בריא באופן מוכח.ההבדל הוא שאני לא חייב לאכול כלב כדי להתקיים
בבקשה, אף אחד לא ניסה לשנות דעה, אנשים פה לא יודעים הבנת הנקראשמע זה מדהים , הנושא שלך באמת פתח את עיני, אני באמת ובתמים ישבתי וחשבתי לעצמי ''וואלה זה נכון...'''
תודה לך שלימדתה לי שלהתנשאות על אנשים אחרים עם הדעה שלי ,ולצעוק על אנשים באינטרנט לא באמת ישנה את דעתם.
אני חייב להבין איך קישרת בין טבעונות לכחול לבן.. לפי התגובה שלך אתה ביביסט, פואנטה?שמע חביבי
מספיק עם הטמטום
רוב האנשים האלה לא יהיו מסוגלים לשחוט תרנגולת ולאכול אותה.
אני קרניבור, ושחטו כבש במקרה שכמעט נגח בי (סיפור משעשע העניין של הנגיחה)
אני לא יכולתי לחשוב על לאכול את הבשר שלו, כי זה התחבר לי באופן מוחשי לבעל חי.
אז קודם כל תכיר בזה שאכילת בשר לא אומרת שאתה בעצמך מסוגל להתעלל בחיות או שאתה תומך בהתעללות.
עכשיו לגבי שחיטה באופן כללי, האידיאל בשחיטה היהודית היא שהסכין לא תהיה פגומה למשל כדי שלא תהיה תחושה של ניסור,
ובגדול ה"צער" סביב השחיטה עצמה הוא לא עצום וממושך.
בנוסף,
יש הבדל עצום בין לקחת חיים של בעל חי לטובת חיים של בן אדם - כלומר הטבע עצמו הרי בנוי על כך שניזונים מבעלי חיים אחרים,
לעומת תופעות של התעללות ורוע פסיכוטי, שאין בו שום תועלת.
אגב עוד דבר,
אתה בטח שמאלני, ובחרת בכחול לבן
אז המפלגה שלך בקבוצת הוואטסאפ כתבה שהיא יודעת מה המשמעות של זה שהיא תומכת בהפגנות - אנשים מתים,
אבל הם לא יכולים להתנגד להפגנות כי אז הם פוגעים במצבת המנדטים שלהם.
כלומר בזמן שאתה מנסה לייצר סימטריה בין ערך החיים של בעלי חיים לשל בני אדם,
נבחרי הציבור שלך נותנים יד להתפגרות של אלפי אדם בשביל עוד כמה מנדטים.
כל השיח המוסרי הוא לא אובייקטיבי, ואפשר למתוח קווים איפה ברוצים בכל מקרה, בדיוק כמו שעשיתי כאן למעלה,
או בצורה אחרת.
בסוף, אתה לא באמת מצביע על דיסוננס קוגנטיבי ויש הסברים נהדרים למה המציאות קורית כפי שהיא קורית בנושא הזה
אגב אני סתם דוחף כאן קצת פוליטיקה מתוך זריקת חכה. ואני יודע ומבין פשוט שבני אדם הם יצור ככ מטומטם,
שרצח עם מתחת לאף יזיז להם פחות מאשר כל מיני טרנדים כמו "רחמנות על חיות"
אז סתם התנשאתה?בבקשה, אף אחד לא ניסה לשנות דעה, אנשים פה לא יודעים הבנת הנקרא
כן, זו התופעת לוואי מחוסר B12אז סתם התנשאתה?
חלש*סתגדיש*כן, זו התופעת לוואי מחוסר B12