הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההתעללות בכלב

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך
חיכיתי לתגובה שלך אח יקר.
תן לנו מגילת טבעונות:sarcastic:

tumblr_nmz5yfT7or1sna39no1_500.gif

מניח שכולכם שמעתם על זה, רציתי לשמוע את דעתכם.. אני מניח שכל בן אדם בריא נפשו ירגיש צביטה בלב מצפייה בסרטון, אבל מה ההבדל בין האדם שהתעלל לתעשיית הבשר?
אני טבעוני כבר כמה שנים, וזה דיי סותר ש99% מהאנשים שהלכו ל"הפגנה" הזו לאחר מכן חוזרים לבית ועושים שניצל.
מעניין אותי מה אתם חושבים בדגש על הקרניבורים

יש הבדל. אסביר, אתה יכול לתעדף חיות מסוימות על פני חיות אחרות, בדיוק כמו שאתה יכול לתעדף קבוצות בני אדם מסוימות על פני אחרות. קח לדוגמה את @elchonon הנכבד. במידה ומישהו יתעלל באלחנן זה מאוד יציק לי בלב, ארגיש רע וארצה לעזור לו. בכדי לעזור לו יש מצב מאוד טוב שאצא מדרכי הרגילות ואעשה משהו שאני לא מורגל לעשות, משהו שלא הייתי עושה כלפי בן אדם סיני רנדומלי שאינני מכיר, למרות ששניהם בני אדם. אני יכול לצפות ברשת בסרטונים לא נעימים (באופן כללי) מבלי לחוש צביטה או תחושת הפרעה רצינית, אין לי שום חיבור עם מה שאני רואה, בזמן שאני יכול לראות את אותו הדבר רק בקונטקסט שונה (קורבנות שונים) ומיד אני אחוש את הצביטה.

במילים אחרות, לא כולם שווים (אצלנו) המוח שלנו מסווה כאב לא נחוץ בכדי שנוכל לחיות בלי רמות קורטיזול לא נורמליות, אם אתה מתעדף כלב על פני פרה, לא הייתי אומר שזה לא בסדר. אנשים מקטלגים את זה כ''חיות'' ולכן אם אכפת לך מחיה X בהכרח אתה אמור לחוש את אותו הדבר או משהו קרוב כלפי חיה Y למרות שזה בכלל לא המקרה, כמו עם בני אדם. ככה שאם בן אדם מתעלל בכלב וההמון הזועם אוהב כלבים בגלל סיבה כזו או אחרת, זה לא לא בסדר להתעצבן בגלל זה, ומצד שני זה כן ''צבוע'' בעיני הצד השני, צודק ולא צודק. כולם עושים הכחשות ו''מחליקים'' דברים שסותרים את המוסר שלנו.

אם מדברים מבחינת מוסר נטו (חופרים ממש עמוק) הרוב המוחלט של האנשים צבועים כי *כן* אכפת להם מהפרות / כבשים / תרנגולים בלה בלה משום שלרוב האנשים קשה לראות תכנים כאלו, למה? לא זכור לי שיש להם בעיה לשרוף מקקים עם האקס ומצית. אבל עניין ההעדפות הוא לגיטימי, זה ''בסדר'' להעדיף כלב (להתעצבן מפני התעללות בכלבים) ולא להתעצבן מהתעללות בפרה, כלב זה לא פרה ופרה זה לא כלב. אני לא רואה פרות מטיילות ברחובות עם בני אדם.

הקטע הוא, כל זה בהנחה והרגשות כנים, רוב בני האדם מכחישים, כן כואב להם על החיות שהם אוכלים, הם פשוט לא מודעים לזה כי הם מחביאים את המוסר שלהם. האירוניה האמיתית הייתה אם הם היו מתעצבים מההתעללות בכלב ואז היו הולכים הביתה ומכינים כלב בתנור, לא שניצל. כלב לא הופך לשניצל.

יש הבדל. אסביר, אתה יכול לתעדף חיות מסוימות על פני חיות אחרות, בדיוק כמו שאתה יכול לתעדף קבוצות בני אדם מסוימות על פני אחרות. קח לדוגמה את @elchonon הנכבד. במידה ומישהו יתעלל באלחנן זה מאוד יציק לי בלב, ארגיש רע וארצה לעזור לו. בכדי לעזור לו יש מצב מאוד טוב שאצא מדרכי הרגילות ואעשה משהו שאני לא מורגל לעשות, משהו שלא הייתי עושה כלפי בן אדם סיני רנדומלי שאינני מכיר, למרות ששניהם בני אדם. אני יכול לצפות ברשת בסרטונים לא נעימים (באופן כללי) מבלי לחוש צביטה או תחושת הפרעה רצינית, אין לי שום חיבור עם מה שאני רואה, בזמן שאני יכול לראות את אותו הדבר רק בקונטקסט שונה (קורבנות שונים) ומיד אני אחוש את הצביטה.

במילים אחרות, לא כולם שווים (אצלנו) המוח שלנו מסווה כאב לא נחוץ בכדי שנוכל לחיות בלי רמות קורטיזול לא נורמליות, אם אתה מתעדף כלב על פני פרה, לא הייתי אומר שזה לא בסדר. אנשים מקטלגים את זה כ''חיות'' ולכן אם אכפת לך מחיה X בהכרח אתה אמור לחוש את אותו הדבר או משהו קרוב כלפי חיה Y למרות שזה בכלל לא המקרה, כמו עם בני אדם. ככה שאם בן אדם מתעלל בכלב וההמון הזועם אוהב כלבים בגלל סיבה כזו או אחרת, זה לא לא בסדר להתעצבן בגלל זה, ומצד שני זה כן ''צבוע'' בעיני הצד השני, צודק ולא צודק. כולם עושים הכחשות ו''מחליקים'' דברים שסותרים את המוסר שלנו.

אם מדברים מבחינת מוסר נטו (חופרים ממש עמוק) הרוב המוחלט של האנשים צבועים כי *כן* אכפת להם מהפרות / כבשים / תרנגולים בלה בלה משום שלרוב האנשים קשה לראות תכנים כאלו, למה? לא זכור לי שיש להם בעיה לשרוף מקקים עם האקס ומצית. אבל עניין ההעדפות הוא לגיטימי, זה ''בסדר'' להעדיף כלב (להתעצבן מפני התעללות בכלבים) ולא להתעצבן מהתעללות בפרה, כלב זה לא פרה ופרה זה לא כלב. אני לא רואה פרות מטיילות ברחובות עם בני אדם.

הקטע הוא, כל זה בהנחה והרגשות כנים, רוב בני האדם מכחישים, כן כואב להם על החיות שהם אוכלים, הם פשוט לא מודעים לזה כי הם מחביאים את המוסר שלהם. האירוניה האמיתית הייתה אם הם היו מתעצבים מההתעללות בכלב ואז היו הולכים הביתה ומכינים כלב בתנור, לא שניצל. כלב לא הופך לשניצל.
That's more like it:s85:
הם באמת פתחו על זה דיון? 🤯
אדיר
על כל דבר בעולם שקשור להלכה (הכל בעצם) יש דיון ונחרש.

That's more like it:s85:

על כל דבר בעולם שקשור להלכה (הכל בעצם) יש דיון ונחרש.

ערב שישי היום, צריך לטחון שוקיים כפליים בשביל חברנו הטבעוניים.
הם באמת פתחו על זה דיון? 🤯
אדיר

יש דיונים כ''כ הזויים ביהדות שאני לא יודע אם מותר לי לכתוב עליהם בכלל.

התעללות לשם התעללות שונה מהתעללות לשם צריכת מזון.

בנוסף, פרה לא בוייתה למשך עשרות אלפי שנים להיות הידיד הקרוב ביותר של בני האדם. הקשר הריגשי וההיסטורי בין כלבים לבני אדם יחיד במינו וחוצה תרבויות. מהזאבים הסקרנים שנדדו קרוב לבני האדם בחיפוש אחר מזון לפני כמה עשרות אלפי שנים, עד לכלבים המודרניים, בכל חלקי העולם החיה הזאת נחשבה לחלק מהמשפחה ופיתחה קשר ריגשי עמוק עם הבעלים שלה. זו לא חית מרעה או חית עבודה כגון החיות בתעשיית הבשר.

אתה יכול ללכת רחוק יותר ולשאול, אם אנחנו אוכלים פרות, מה הבעיה עם בשר אדם? כל אדם שפוי יגיד שחיי אדם שווים יותר מחיי פרה. ובדיוק באותו אופן חיי כלב גבוהים יותר בהיררכיה מפרה או כבש.

אני לא מעלים עין מהסבל שעוברות החיות בתעשיית הבשר, אבל טיעונים מנותקים מהמציאות מהסוג של פותח הפוסט הם כאלה שגורמים להרבה אנשים לייצר של קונוטציה שלילית לתנועה הטבעונית.

כמו שצריך.
אין מה להעלים עין מהטירלול שיש בעולם חחח
לא תאמיני איפה אני עכשיו(סתם, דתיים מאמינים לכל שטות)
הייתי אומר תנחשי אבל הזמן שלי יקר.
אני מתכונן לאודישן.
חיחי.

זה הקש, אבל ממש התחלתי להימשך אליך בתגובה הארוכה והמושקעת.
וברצינות, ההגיון שלך, הניסוח, ההומור
אהבתי.

התעללות לשם התעללות שונה מהתעללות לשם צריכת מזון.

בנוסף, פרה לא בוייתה למשך עשרות אלפי שנים להיות הידיד הקרוב ביותר של בני האדם. הקשר הריגשי וההיסטורי בין כלבים לבני אדם יחיד במינו וחוצה תרבויות. מהזאבים הסקרנים שנדדו קרוב לבני האדם בחיפוש אחר מזון לפני כמה עשרות אלפי שנים, עד לכלבים המודרניים, בכל חלקי העולם החיה הזאת נחשבה לחלק מהמשפחה ופיתחה קשר ריגשי עמוק עם הבעלים שלה. זו לא חית מרעה או חית עבודה כגון החיות בתעשיית הבשר.

אתה יכול ללכת רחוק יותר ולשאול, אם אנחנו אוכלים פרות, מה הבעיה עם בשר אדם? כל אדם שפוי יגיד שחיי אדם שווים יותר מחיי פרה. ובדיוק באותו אופן חיי כלב גבוהים יותר בהיררכיה מפרה או כבש.

אני לא מעלים עין מהסבל שעוברות החיות בתעשיית הבשר, אבל טיעונים מנותקים מהמציאות מהסוג של פותח הפוסט הם כאלה שגורמים להרבה אנשים לייצר של קונוטציה שלילית לתנועה הטבעונית.
מה גורם לך לחשוב שאתה יותר עליון מפרה? הרי אתה צריך אותה ולא היא אותך..
עשרות אלפי שנים זה אפילו לא 0.00001 בהיסטוריה שלנו.
בכל חלקי העולם - לא נכון.
יש מקומות שהכלבים הם כן חיות עבודה, ובעבר אפילו היו משתמשים בהם לצייד.
למה? מה האדם הממוצע תורם לעולם יותר מפרה שהוא יותר שווה?
היררכיה - גם הנאצים קיטלגו את גזעי האדם ככה
הקונוטציה השלילית נובעת מאוכלי הבשר שלא מסוגלים להתמודד עם האמת ומפתחים מגן רגשי כמו אישה במחזור.

אין בעיה לתעדף חיות מסוימות על פני אחרות, זה טבעי. יש בעיה עם הנושא של ההתעללות כמו שציינת.
אתה יודע שמזון לאוכל *מורכב* בחלק מהמקרים מכלבים?
בנוסף, מתים כל כך הרבה כלבים ע''י המדינה בכל יום, אז על מה המהומה על כלב אחד?

אתה שואל פרה אם היא מעוניינת לתת חלב? לתת לנו את הבשר שלה? לא. בני אדם לא שואלים פרות, הם לוקחים. בני אדם לוקחים את הפרות ומקבלים את ההטבות, איך זו לא עליונות? בגלל שאנחנו אוהבים את טעם הפרה ואת החלב שלה היא שוות ערך? מה? בני אדם חותכים לפרות את הגרונות וחולבים אותן מתי כשרק מתחשק בתנאים לא תנאים, אופסי..זו לא עליונות כנראה.
אתה יודע שמזון לאוכל *מורכב* בחלק מהמקרים מכלבים?

זרוק לי דוגמה למאכל מוכר (שאנשים בישראל אוכלים, לא בתאילנד) שמורכב מכלבים.

אתה שואל פרה אם היא מעוניינת לתת חלב? לתת לנו את הבשר שלה? לא. בני אדם לא שואלים פרות, הם לוקחים. בני אדם לוקחים את הפרות ומקבלים את ההטבות, איך זו לא עליונות? בגלל שאנחנו אוהבת את טעם הפרה ואת החלב שלה היא שוות ערך? מה? בני אדם חותכים לפרות את הגרונות וחולבין אותן מתי כשרק מתחשק בתנאים לא תנאים, אופסי..זו לא עליונות כנראה.

זרוק לי דוגמה למאכל מוכר (שאנשים בישראל אוכלים, לא בתאילנד) שמורכב מכלבים.
לא רשמתי לכלבים, מזון לאוכל כלבים הייתה הכוונה.
גם הנאצים לא שאלו אותנו ופשוט שמו יהודים בגטאות, זה אומר שהם עליונים?

גם הנאצים לא שאלו אותנו ופשוט שמו יהודים בגטאות, זה אומר שהם עליונים?

באותה עת הם היו העליונים, זה לא אומר שזה צודק בעיניי. אני עניתי לשאלה למה אתה חושב שאתה עליון מהפרה. אם אתה עושה עם בן אדם מסוים כרצונך, אתה עליון לו. לדון על מהו מוסר זה דיון ממש ארוך, כולנו שווים בפני אלוהים 😛 חזק = עליון. אריה עליון בפני הצבי, למה? כובע. הוא חזק יותר, האריה לא בורח מהצבי. אם אלוהים לא היה חזק מאיתנו הוא לא היה עליון לנו (זרום עם הדוגמה גם אם אתה אתאיסט)

לא רשמתי לכלבים, מזון לאוכל כלבים הייתה הכוונה.

אחי היקר, מה זה מזון לאוכל? אתה אומר שמאכלים של כלבים מכילים שאריות כלבים?

אחלא ניב
קורא מדי פעם ביקורות שלו (הוא טיפה קשוח אבל)

אתמול אכלתי טומוהוק אחרי 4 שנים
טירוף חושים
בגלל הקורונה לא הגעתי לדוד שלי הרבה זמן ויש לו מעשנה ככה שכבר מלא זמן לא אכלתי בשר טוב

ניב קשוח מדי
לפעמים אני חושב שהוא טרול
אבל זה קצת מצחיק

עשרות אלפי שנים זה אפילו לא 0.00001 בהיסטוריה שלנו.
בכל חלקי העולם - לא נכון.
יש מקומות שהכלבים הם כן חיות עבודה, ובעבר אפילו היו משתמשים בהם לצייד.
למה? מה האדם הממוצע תורם לעולם יותר מפרה שהוא יותר שווה?
היררכיה - גם הנאצים קיטלגו את גזעי האדם ככה
הקונוטציה השלילית נובעת מאוכלי הבשר שלא מסוגלים להתמודד עם האמת ומפתחים מגן רגשי כמו אישה במחזור.
ההשוואה הזאת של הנאצים לקרניבורים היא עלבון לניצולי שואה, באמת אבל.
תגיד לי, אתה באמת רציני? ומה גורם לך לחשוב שאתה יותר עליון מחסה? אותו דבר. הם משמשים למזון כדרך הטבע עוד מלפני מליוני שנים. בכל מקרה, כבר סיכמנו, שהאופן שבו האדם מתייחס לחייה מסוימת תלוי בנורמות החברתיות.
בדיוק כמו כל הקביעות המוסריות שלך, כולן נורמות חברתיות באופן כזה או אחר.
בהודו פרה נחשבת קדושה ואף אחד לא מעז לנקוף עליה אצבע, הן מסתובבות ברחוב חופשי.
לעומת זאת, בסין אוכלים כלבים, סמורים, חתולים ואנא עארף.

נערך לאחרונה:
אם זו הייתה בדיחת קרש אני מבין, אבל בתור דוגמה מקבילה מגיע לך באן בהחלט.
גם אם זאת הייתה דוגמה מה זה משנה?
הרי אני יכול לחשוב שעל המגילה שכתבה מגיע לך באן, אני יכול לחשוב שעל זה שיש לך תמונה פרופיל של אנימה שמגיע לך באן,
נחש מה , זה לא הופך את הדעה שלי לצודקת

גם אם זאת הייתה דוגמה מה זה משנה?
הרי אני יכול לחשוב שעל המגילה שכתבה מגיע לך באן, אני יכול לחשוב שעל זה שיש לך תמונה פרופיל של אנימה שמגיע לך באן,
נחש מה , זה לא הופך את הדעה שלי לצודקת

אתה צודק, אם כי כל דעותיי נכונות וצודקות ללא יוצא מן הכלל. אני יודע שזה קשה להכיל, קשה לקבל, קשה להתמדד, אבל יש מציאות אחת.

200.gif

מציאות בה אני צודק, אתה טועה. מציאות בה הדוגמה שלי מתקבלת, שלך לא. מציאות בה אתה נכנס לבאן, אני לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית