חיכיתי לתגובה שלך אח יקר.
תן לנו מגילת טבעונות:sarcastic:
מניח שכולכם שמעתם על זה, רציתי לשמוע את דעתכם.. אני מניח שכל בן אדם בריא נפשו ירגיש צביטה בלב מצפייה בסרטון, אבל מה ההבדל בין האדם שהתעלל לתעשיית הבשר?
אני טבעוני כבר כמה שנים, וזה דיי סותר ש99% מהאנשים שהלכו ל"הפגנה" הזו לאחר מכן חוזרים לבית ועושים שניצל.
מעניין אותי מה אתם חושבים בדגש על הקרניבורים
יש הבדל. אסביר, אתה יכול לתעדף חיות מסוימות על פני חיות אחרות, בדיוק כמו שאתה יכול לתעדף קבוצות בני אדם מסוימות על פני אחרות. קח לדוגמה את @elchonon הנכבד. במידה ומישהו יתעלל באלחנן זה מאוד יציק לי בלב, ארגיש רע וארצה לעזור לו. בכדי לעזור לו יש מצב מאוד טוב שאצא מדרכי הרגילות ואעשה משהו שאני לא מורגל לעשות, משהו שלא הייתי עושה כלפי בן אדם סיני רנדומלי שאינני מכיר, למרות ששניהם בני אדם. אני יכול לצפות ברשת בסרטונים לא נעימים (באופן כללי) מבלי לחוש צביטה או תחושת הפרעה רצינית, אין לי שום חיבור עם מה שאני רואה, בזמן שאני יכול לראות את אותו הדבר רק בקונטקסט שונה (קורבנות שונים) ומיד אני אחוש את הצביטה.
במילים אחרות, לא כולם שווים (אצלנו) המוח שלנו מסווה כאב לא נחוץ בכדי שנוכל לחיות בלי רמות קורטיזול לא נורמליות, אם אתה מתעדף כלב על פני פרה, לא הייתי אומר שזה לא בסדר. אנשים מקטלגים את זה כ''חיות'' ולכן אם אכפת לך מחיה X בהכרח אתה אמור לחוש את אותו הדבר או משהו קרוב כלפי חיה Y למרות שזה בכלל לא המקרה, כמו עם בני אדם. ככה שאם בן אדם מתעלל בכלב וההמון הזועם אוהב כלבים בגלל סיבה כזו או אחרת, זה לא לא בסדר להתעצבן בגלל זה, ומצד שני זה כן ''צבוע'' בעיני הצד השני, צודק ולא צודק. כולם עושים הכחשות ו''מחליקים'' דברים שסותרים את המוסר שלנו.
אם מדברים מבחינת מוסר נטו (חופרים ממש עמוק) הרוב המוחלט של האנשים צבועים כי *כן* אכפת להם מהפרות / כבשים / תרנגולים בלה בלה משום שלרוב האנשים קשה לראות תכנים כאלו, למה? לא זכור לי שיש להם בעיה לשרוף מקקים עם האקס ומצית. אבל עניין ההעדפות הוא לגיטימי, זה ''בסדר'' להעדיף כלב (להתעצבן מפני התעללות בכלבים) ולא להתעצבן מהתעללות בפרה, כלב זה לא פרה ופרה זה לא כלב. אני לא רואה פרות מטיילות ברחובות עם בני אדם.
הקטע הוא, כל זה בהנחה והרגשות כנים, רוב בני האדם מכחישים, כן כואב להם על החיות שהם אוכלים, הם פשוט לא מודעים לזה כי הם מחביאים את המוסר שלהם. האירוניה האמיתית הייתה אם הם היו מתעצבים מההתעללות בכלב ואז היו הולכים הביתה ומכינים כלב בתנור, לא שניצל. כלב לא הופך לשניצל.