הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רגליים בדדליפט

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
אני יוצא מנקודת הנחה שכאשר אדם רוצה לעבוד רק על דדליפט הוא עושה מעבר לווריציות של דדליפט גם אימונים לרגליים וזאת משום שהרגליים לא אחד מהשרירים המגבילים של התנועה ולכן הם גם לא יגדלו ממש רק מביצוע דדליפט, ובאמת גם אנדי בולטון וגם תור ואדי כאשר הם שברו שיא בדדליפט (או לחלופין שברו שיא בתרגיל מוזר שכולל הרמה של מוט ממצב "מת" ועד לפשיטה מלאה של הברך והירך כאשר על ידיהם יש איזה שהיא חתיכת בד @elchanon:79nb:) היו בעלי רגליים גדולות, מה שתמוה לי היא העובדה שאם הרגליים הם לא הגורם המגביל אז למה הם צריכות להיות גדולות מאוד כאילו אותו אדם עומד בפני שבירת שיא של סקוואט?
הרי אותו אחד שהיה רוצה לשפר את הדליפט היה צריך לעשות אך ורק תרגילים אשר כוללים את חיזוק הגב, ואם היה מגיע למצב שבו הרגליים הם הגורם המגביל בדדליפט אזי על ידי ביצוע של דדליפט הם היו משתפרות...
ובהתאם לזאת תגובתו של אליהו הנקין- "נמצאת סינרגיה חשובה בין סקוואט בנץ' ודדליפט, ובלעדיה אתה מציב מעליך תקרת זכוכית." באשכול זה- ייעוץ - מתאמן 5*5 ותקוע תקופה למרות דילואוד

דעתכם?

א' רגליים יכולות להיות הגורם המגביל בדדליפט. הן הגורם המגביל אצל המון אנשים.
ב' כל האנשים שציינת לא עושים רק דדליפט, הם ספורטאים שיש בספורט שלהם הרבה יותר מאשר דדליפט ולכן הם אימנו את הרגליים שלהם בהתאם לזה.

• פותח/ת השרשור
א' רגליים יכולות להיות הגורם המגביל בדדליפט. הן הגורם המגביל אצל המון אנשים.
ב' כל האנשים שציינת לא עושים רק דדליפט, הם ספורטאים שיש בספורט שלהם הרבה יותר מאשר דדליפט ולכן הם אימנו את הרגליים שלהם בהתאם לזה.
נכון, אבל אני מניח שלקראת שבירת שיא חדש אדם מתרכז יותר בתרגיל המיועד...ובספר "דדליפט גרסת המאמנים" הוא כתב שפעמים נדירות הרגליים הם הגורם המגביל, ועוד אם הגורם המגביל הוא הרגליים אז למה דדליפט לא בונה רגליים? לא?

נכון, אבל אני מניח שלקראת שבירת שיא חדש אדם מתרכז יותר בתרגיל המיועד...ובספר "דדליפט גרסת המאמנים" הוא כתב שפעמים נדירות הרגליים הם הגורם המגביל, ועוד אם הגורם המגביל הוא הרגליים אז למה דדליפט לא בונה רגליים? לא?
אז מה אם התרכזו יותר בדדליפט לקראת השיא בדדליפט? זה מבטל את כל השנים שלפני זה הם התאמנו על רגליים חזק?
ודדליפט בונה רגליים, לא יודע למה אתה מניח שלא. ההאמס, גלוטס, והקוואדס עובדים בדדליפט = הרגליים מתפתחות מדדליפט.
לגבי הספר, לא יודע למה הוא טוען את זה שם, אבל להמון אנשים הרגליים הם הגורם המגביל בדדליפט. זה תלוי באיפה נקודת התקיעה שלך בהרמה

• פותח/ת השרשור
אז מה אם התרכזו יותר בדדליפט לקראת השיא בדדליפט? זה מבטל את כל השנים שלפני זה הם התאמנו על רגליים חזק?
ודדליפט בונה רגליים, לא יודע למה אתה מניח שלא. ההאמס, גלוטס, והקוואדס עובדים בדדליפט = הרגליים מתפתחות מדדליפט.
לגבי הספר, לא יודע למה הוא טוען את זה שם, אבל להמון אנשים הרגליים הם הגורם המגביל בדדליפט. זה תלוי באיפה נקודת התקיעה שלך בהרמה
בקונבנציונלי?
לדתרכז בדדליפט אומר לעשות פחות סקוואט וכו, בהנחה שהרגליים לא קרובות להיות גורם מגביל אז הם גם לא יבנו, ואם אתה מוריד את מה שבונה לך שזה הסקוואט אז הרגליים צריכות להיות קטנות יותר...

בקונבנציונלי?

לדתרכז בדדליפט אומר לעשות פחות סקוואט וכו, בהנחה שהרגליים לא קרובות להיות גורם מגביל אז הם גם לא יבנו, ואם אתה מוריד את מה שבונה לך שזה הסקוואט אז הרגליים צריכות להיות קטנות יותר...
גם בקונבנציונלי. אין שום סיבה שהקוואדס או ההאמס לא יהיו יכולים להיות גורם מגביל אם הם שרירים שעובדים בזמן דדליפט. ניסית פעם לעשות אימון דדליפט עם קוואדס ממש תפוס? אתה תרגיש שהקוואדס מגביל אותך בוודאות.

ושוב, א' אתה מניח שאם מתכוננים לשיא בדדליפט לא עושים בכלל סקוואט מה שלא בהכרח נכון. ב' אם יש לך רגליים כמי של תור או אדי גם אחרי 3 שנים בלי להתאמן בכלל יהיו לך עדיין רגליים ענקיות. ובמיוחד אם אתה עושה דדליפט בזמן הזה - שהוא תרגיל שעובד על הרגליים אז אין שום סיבה שיהפכו פתאום לצ'יקן לגס בהכנה לשיא העולם בדדליפט.
ושוב, מסיבה לא ברורה אתה מניח שלא יכול להיות שהרגליים הן הגורם המגביל של דדליפט של אנשים וזה פשוט לא נכון

• פותח/ת השרשור
גם בקונבנציונלי. אין שום סיבה שהקוואדס או ההאמס לא יהיו יכולים להיות גורם מגביל אם הם שרירים שעובדים בזמן דדליפט. ניסית פעם לעשות אימון דדליפט עם קוואדס ממש תפוס? אתה תרגיש שהקוואדס מגביל אותך בוודאות
בסדר כמעט כל שריר שתהרוג לפני שתרגיל המורכב יהפוך לגורם המגביל.
שהוא תרגיל שעובד על הרגליים אז אין שום סיבה שיהפכו פתאום לצ'יקן לגס בהכנה לשיא העולם בדדליפט.
ברור שהרגליים עובדות אבל הזווית משיכה שלהם נותנת להם את היכולת להפעיל המון כוח.
ושוב, מסיבה לא ברורה אתה מניח שלא יכול להיות שהרגליים הן הגורם המגביל של דדליפט של אנשים וזה פשוט לא נכון
דברים שמעניינים מאמנים - נקודות ומחשבות בנושאי אימוני כוח ותזונה. - דף הבית הוא דיבר על העניין הזה של הזווית משיכה הרבה, הוא הביא גם דוגמה מהסקוואט של פדרציות שלא דורשות גובה נמוך, ששם הדבר הכי גדול אצל המשקולנים הם לא הרגליים אלא הבית חזה

בסדר כמעט כל שריר שתהרוג לפני שתרגיל המורכב יהפוך לגורם המגביל.

ברור שהרגליים עובדות אבל הזווית משיכה שלהם נותנת להם את היכולת להפעיל המון כוח.

דברים שמעניינים מאמנים - נקודות ומחשבות בנושאי אימוני כוח ותזונה. - דף הבית הוא דיבר על העניין הזה של הזווית משיכה הרבה, הוא הביא גם דוגמה מהסקוואט של פדרציות שלא דורשות גובה נמוך, ששם הדבר הכי גדול אצל המשקולנים הם לא הרגליים אלא הבית חזה
הלינק לא עובד לי כי אני לא בקבוצה.

אני מצטער אבל זה הרבה ברוסיינס ללא ביסוס ממש. להגיד אצלו אני רואה רגליים יותר גדולות ואצלו קטנות יותר זה אנקדוטלי לחלוטין.

ככה למשל נראתי ב2012 (השמאלי) לפני שהתחלתי לעשות סקוואטים מלאים והייתי עושה חצאי סקוואטים עם איזה 150 קילו. כמו שאתה רואה האיבר היחיד שהייתה לי בו מסה כלשהי היו הרגליים. האם זה אומר משהו? לא. זאת פשוט אנקדוטה. בדיוק כמו האנקדוטות של כותב הפוסט שלא אומרות שום דבר.

546031_4126962050526_708365601_n.jpg

בדדליפט יכולות להיות מספר סטיקינג פוינטס שנגרמות מחולשות של שרירים שונים. קושי בניתוק למשל (שהרבה יותר נפוץ בסומו אבל קיים גם בקלאסי) נובע לרוב מחולשה של הקוואדס. כמו כן, קוואדס חזקים עוזרים לייצר ניתוק מהיר יותר מהרצפה, ככה שאתה מייצר מהירות גבוהה יותר שיכולה לעבור את הסטיקינג פויינטס בקלות יותר. דוגמא מעולה לזה הוא JF Caron שמנתק כל משקל שתביא לו מהר מאד ומנצל מאד את המהירות הזאת לטובתו בדדליפט.
אז שוב אני אגיד - רגליים חזקות עוזרות לדדליפט

• פותח/ת השרשור
רגליים חזקות עוזרות לדדליפט
על זה אין חולק, הוא גם ציין בספר שלו שהבעיה בדדליפט היא שהשרירים המניעים הם לא השרירים ש=המגבילים לכן גם כאשר הגב מתעגל וקורס תחת העומס המשקל ממשיך לעלות

על זה אין חולק, הוא גם ציין בספר שלו שהבעיה בדדליפט היא שהשרירים המניעים הם לא השרירים ש=המגבילים לכן גם כאשר הגב מתעגל וקורס תחת העומס המשקל ממשיך לעלות
כשהגב קורס תחת עומס ב99% מהמקרים זה טכניקה לקויה ולא שרירים חלשים כשלא מדובר ב1rm אמיתי. וגם ב1rm אמיתי זה כנראה יורד ל80-90 אחוז.
ואני אשנה את הנוסח - מי שהסטיקינג פוינט שלו בניתוק זה בגלל שהרגליים לא מספיק חזקות לדדליפט שלו ולכן צריך לחזק אותן והטענה שאין סיבה לעבוד על הרגליים בשביל דדליפט פשוט לא נכונה.

תסתכל בצורה אנטומית פשוטה. בדדליפט יש הינג' באגן ופשיטה בברך. אם פושטי הברך (הקוואדס) לא חזקים מספיק הם לא יוכלו לעשות את העבודה שלהם.

להגיד שלא צריך רגליים בדדליפט זה כמו להגיד שלא צריך שרשרת אחורית בסקוואט. האם יש יותר דומיננטיות בתנועה בברך? לרוב. האם זה אומר שהשרשרת האחורית לא חיונית ואין צורך לחזק אותה בשביל סקוואט חזק? ממש לא.

אגב, אם עבודה על הרגליים לא מועילה לדדליפט למה בהרבה תכניות למתחילים מסתמכים נטו על הסקוואט כדי לשפר את הדדליפט ועושים סט 1 של דדליפט בשבוע?

אה, והנה אנקדוטה נוספת. כשכריס דאפין התכונן ל1000 פאונד דדליפט שלו הוא לא עשה שום דבר אחר חוץ ממה שהוא צריך בשביל הדדליפט הזה. אז למה הוא עשה פרונט סקוואט בתחילת הבלוק?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כשהגב קורס תחת עומס ב99% מהמקרים זה טכניקה לקויה ולא שרירים חלשים כשלא מדובר ב1rm אמיתי. וגם ב1rm אמיתי זה כנראה יורד ל80-90 אחוז.
ואני אשנה את הנוסח - מי שהסטיקינג פוינט שלו בניתוק זה בגלל שהרגליים לא מספיק חזקות לדדליפט שלו ולכן צריך לחזק אותן והטענה שאין סיבה לעבוד על הרגליים בשביל דדליפט פשוט לא נכונה.

תסתכל בצורה אנטומית פשוטה. בדדליפט יש הינג' באגן ופשיטה בברך. אם פושטי הברך (הקוואדס) לא חזקים מספיק הם לא יוכלו לעשות את העבודה שלהם.

להגיד שלא צריך רגליים בדדליפט זה כמו להגיד שלא צריך שרשרת אחורית בסקוואט. האם יש יותר דומיננטיות בתנועה בברך? לרוב. האם זה אומר שהשרשרת האחורית לא חיונית ואין צורך לחזק אותה בשביל סקוואט חזק? ממש לא.

אגב, אם עבודה על הרגליים לא מועילה לדדליפט למה בהרבה תכניות למתחילים מסתמכים נטו על הסקוואט כדי לשפר את הדדליפט ועושים סט 1 של דדליפט בשבוע?

אה, והנה אנקדוטה נוספת. כשכריס דאפין התכונן ל1000 פאונד דדליפט שלו הוא לא עשה שום דבר אחר חוץ ממה שהוא צריך בשביל הדדליפט הזה. אז למה הוא עשה פרונט סקוואט בתחילת הבלוק?
אולי לא הובנתי נכון, רגליים= ארבע ראשי, ישבן, תאומים המסטרינג.
זאת הוכחה שהדדליפט לבד לא מספיק כדי לבנות שרירי רגליים.
אני אנסה לבאר את דברי, בדדליפט לרוב השרירים המגבילים זה הגב ואמות (מבחינת ריכוז), על זה אנחנו מסכימים?

אולי לא הובנתי נכון, רגליים= ארבע ראשי, ישבן, תאומים המסטרינג.

זאת הוכחה שהדדליפט לבד לא מספיק כדי לבנות שרירי רגליים.
אני אנסה לבאר את דברי, בדדליפט לרוב השרירים המגבילים זה הגב ואמות (מבחינת ריכוז), על זה אנחנו מסכימים?
לא. זה הרבה יותר האמסטרינג וישבן מאשר זוקפים מבחינת השרשרת האחורית שיהיו הגורם המגביל בדדליפט מאשר זוקפים. כשהטכניקה טובה זוקפים לא לוקחים כל כך הרבה עומס כי השרירים הגדולים לוקחים להם אותו ואז זה לא הגורם המגביל אצל רוב האנשים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית